Η κάθοδος των Σλάβων

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Η κάθοδος των Σλάβων

Δημοσίευσηαπό Adminović » 10 Μάιος 2017, 12:56

pluton έγραψε:Εντάξει Συναίλυνα ας δούμε τον χάρτη του Βυζαντίου το 1400

Εικόνα

Τα άλλα είναι ανάξια σχολιασμού.

Σωραίος! :good:

Κάνε τώρα ένα συνδυασμό με τον παρακάτω χάρτη και πες μας τί συμπέρασμα βγάζεις.
Επίσης, πες μας σε ποιο βιβλίο ιστορίας γράφει για την ύπαρξη της αυτοκρατορίας του Σέρβου Στέφαν Ντούσαν. :D

Εικόνα
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 10 Μάιος 2017, 13:17

Admin έγραψε:
pluton έγραψε:Εντάξει Συναίλυνα ας δούμε τον χάρτη του Βυζαντίου το 1400

Εικόνα

Τα άλλα είναι ανάξια σχολιασμού.

Σωραίος! :good:

Κάνε τώρα ένα συνδυασμό με τον παρακάτω χάρτη και πες μας τί συμπέρασμα βγάζεις.
Επίσης, πες μας σε ποιο βιβλίο ιστορίας γράφει για την ύπαρξη της αυτοκρατορίας του Σέρβου Στέφαν Ντούσαν. :D

Εικόνα

Εικόνα

Τι συμπέρασμα να βγάλω το φελέκι μου; Μετά από 1100 χρόνια δόξας ήρθε η παρακμή, μπήκαν οι Τούρκοι από την Ανατολή, οι Ιταλοί από τον νότο και τα περιττώματα των Βαλκανίων βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν τους ευεργέτες τους Βυζαντινούς.

Τι το ένδοξο βλέπεις;

Κάτι ανάλογο έγινε το 1941 .... Νίκησαν την Σερβία οι Γερμανοί μπήκαν από εκεί που δεν φυλάγαμε, παραδόθηκαν οι νικητές των οχηρών και της στρατιάς της Ηπείρου και μετά παρέλασαν οι Βούλγαροι στην Καβάλα και οι Ιταλοί στα Ιωάννινα (που δεν θα τα έβλεπαν παρά μόνο αιχμάλωτοι)... πες τώρα τι παραμύθι πουλάς στους καταναλωτές σανού;

Εικόνα

Ο ένδοξος νικηφόρος Βουλγαρικός στρατός στην Θεσσαλονίκη το 1942 (δείτε πόζα και ύφος οι διεκδικητές της Μακεδονίας...οι ίδιοι σε τρία χρόνια θα φορούν σφυροδρέπανο και ζητωκραυγάζουν για τον Κόκκινο στρατό και φυσικά θα ενισχύουν τον ΔΣΕ για την αυτονομία της Μακεδονίας από τους Έλληνες κατακτητές ) .

Εικόνα

Ο γενναιότατος Ιταλικός στρατός στην Ζάκυνθο το 1942 φρουρούν το κτήριο διοίκησης του νησιού (πριν ήταν το κτήριο της ΕΟΝ.... δηλαδή η νεολαία του Ιωάννη Μεταξά που τσάκισε τους φασίστες του Μουσολίνι.... προσέξτε τουπέ κατακτητών οι φρατέλοι ).
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 10 Μάιος 2017, 13:48

pluton έγραψε:Τι συμπέρασμα να βγάλω το φελέκι μου; Μετά από 1100 χρόνια δόξας ήρθε η παρακμή, μπήκαν οι Τούρκοι από την Ανατολή, οι Ιταλοί από τον νότο και τα περιττώματα των Βαλκανίων βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν τους ευεργέτες τους Βυζαντινούς.

Τι το ένδοξο βλέπεις;

Κατ' αρχήν μην συγχύζεσαι.
Αν από τώρα άρχισες να νευριάζεις, τί θα κάνεις όταν βγάλω και τα άλλα στοιχεία που καταρρίπτουν τα μυθεύματα του ελληνόφωνου κρατιδίου;
Σε θέλω ήρεμο και δυνατό, να αντέξεις.

Εγώ απλώς παραθέτω κάποια ιστορικά στοιχεία και δεδομένα, τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εδώ έχει σλάβικη καταγωγή (είτε σερβοκροάτικη είτε βουλγάρικη). Στο σχολείο διαβάσαμε τις παραμύθες και το σανό του ελληνόφωνου κρατιδίου, τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε και την πραγματική ιστορία του τόπου, το οποίο θα μας κάνει να καταλάβουμε πολλά. :yesyes:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 10 Μάιος 2017, 14:22

Admin έγραψε:
pluton έγραψε:Τι συμπέρασμα να βγάλω το φελέκι μου; Μετά από 1100 χρόνια δόξας ήρθε η παρακμή, μπήκαν οι Τούρκοι από την Ανατολή, οι Ιταλοί από τον νότο και τα περιττώματα των Βαλκανίων βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν τους ευεργέτες τους Βυζαντινούς.

Τι το ένδοξο βλέπεις;

Αν από τώρα άρχισες να νευριάζεις, τί θα κάνεις όταν βγάλω και τα άλλα στοιχεία που καταρρίπτουν τα μυθεύματα του ελληνόφωνου κρατιδίου;

Εγώ απλώς παραθέτω κάποια ιστορικά στοιχεία και δεδομένα, τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εδώ έχει σλάβικη καταγωγή (είτε σερβοκροάτικη είτε βουλγάρικη). Στο σχολείο διαβάσαμε τις παραμύθες και το σανό του ελληνόφωνου κρατιδίου, τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε και την πραγματική ιστορία του τόπου, το οποίο θα μας κάνει να καταλάβουμε πολλά. :yesyes:

Δεν συγχίζομαι, εγώ είμαι παλιά καραβάνα στο ίντερνετ, έχουν δει τα μάτια μου εμένα..... εδώ είμαι .... προσέξτε εσείς μη χάσετε την ψυχραιμία σας (στο τέλος αυτό συμβαίνει)....

Κανένας λαός δεν υπήρξε χωρίς προσμίξεις .... να σου πω κάτι στον Μαραθώνα οι Πέρσες αποβιβάστηκαν και πριν διεξαχθεί η μάχη του Μαραθώνα είχαν όλο τον καιρό τα κελεπούρια τους να πηδήξουν όποιες βρήκαν εύκαιρες. Τι σημαίνει αυτό;.... επί αυτού άνοιξα ήδη νήμα (πιθανά να μη το καταλάβατε αλλά επιφυλάσσω εκπλήξεις).... ποιο νήμα;
Komm, Frau απ΄ ότι είδες είμαι πιο μπροστά από αυτά που σκέπτεστε.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 10 Μάιος 2017, 22:04

Admin έγραψε:

Τι το ένδοξο βλέπεις;

Όλα αυτά είναι γνωστά, οποιοδήποτε σχετικό ακαδημαϊκό βιβλίο διαβάσει κάποιος τα βρίσκει. Εδώ όμως η κατάσταση είναι άλλη, είναι σαν να πας στα Σκόπια και να προσπαθείς να παραθέσεις στοιχεία σε Σλαβομακεδόνα για να του δείξεις ότι δεν έπεσε απ ταρχίδια του Βουκεφάλα.

Έπειτα, σκέψου το άλλο. Δεν είναι μόνο λογικό, αλλά και θεμιτό, να πωλούν τα σχολικά βιβλία σανό. Το μάθημα της ιστορίας δεν έχει στόχο να σε κάνει ιστορικό, αλλά να σου μάθει την ιστορία μέσα απο μια αφήγηση η οποία στόχο έχει να αναπτύξει εθνική συνείδηση, κλπ. Κανονική ιστορία αρχίζεις να μαθαίνεις στην Δέσμη και μετά στο πανεπιστήμιο, αν πας σε μια τέτοια σχολή.

Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει η μάζα ιστορία ορθολογικά, να μπορεί να βρίσκει αξιοπρεπείς πηγές, να τις αξιολογεί, να καταλαβαίνει τεσπα την διαφορά ανάμεσα στο μπόγκ ellaniosgavros.gr που παραπέμπει στο eimaiELkaifainomai.gr, και σε δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό που παρασιάζεται σε συνέδριο και το ξεσκαρτάρουν ακαδημαϊκοί. Είναι μεγάλη η απαίτηση εδώ, να είμαστε δίκαιοι, γι αυτό αρκεί μια έλλογη μειοψηφία να γνωρίζει τον κόσμο ως έχει.

Άλλωστε στην τζουτσεϊκή Έλλάδα που ανατέλλει, η προπαγάνδα εθνικής συνοχής θα λάβει βιομηχανικές διαστάσεις, οι βλαχαρβανιτιές θα φαντάζουν ασπιρινούλες συγκριτικά. Γιουτιούμπ, Τουήτερ, Φέησμπουκ, Γουικιπέντια, κλπ, ξεχάστε τα. Δεν θα είναι δυνατόν να μπαίνει κάποιος και να διαβάζει ότι οι ΕΛς εμφανίζονται περί το 2000 π.Χ. Εννοείται ότι ΕΛς θα είναι άμεσοι απόγονοι του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων, και ότι ο Παρθενώνας είναι 20000 ετών. Όταν θα το ακούς και θα λες τι λέτε ρε παιδιά;, θα σε κοιτάνε όλοι, ακόμη και οι πιο σοβαροί σαν εξωγήινο, χωρίς να καταλαβαίνουν που το πας.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα έχουμε σοβαρούς ακαδημαϊκούς που θα κατεβαίνουν στα συνέδρια για την φανέλα.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Μάιος 2017, 22:47

εχω ενστασεις σε πολλα αλλα δεν ειναι του παροντος μια ερωτηση θα κανω ο βουλγαρικος στρατος αποτελειτο μονο απο βουλγαρους ή ειχε και ελληνες;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 10 Μάιος 2017, 23:29

nemo έγραψε:εχω ενστασεις σε πολλα αλλα δεν ειναι του παροντος μια ερωτηση θα κανω ο βουλγαρικος στρατος αποτελειτο μονο απο βουλγαρους ή ειχε και ελληνες;

1. Όταν λες Βούλγαρους τι εννοείς;

Οι ορίτζιναλ Βούλγαροι ήταν μια μεσαία μεγέθους ορδή απο κεντροασιάτες ιππείς. Το πως αυτοί λειτούργησαν και τι επέφεραν, είναι τυπική περίπτωση, όπως οι Τούρκοι, οι Ούγγροι, κλπ. Στο διάβα τους κουβαλούσαν πολλαπλάσιους άλλους λαούς, με τους οποίους δεν είχαν πρόβλημα να αναμειχθούν. Ανάλογα με την περίοδο, Α ή Β Βουλγαρική Αυτοκρατορία, το μείγμα ήταν διαφορετικό. Οι ορίτζιναλ Βούλγαροι χάνονται ως αρχικά είχαν κατά την Α.

Στα αγγλικά η διαφορά των δύο γίνεται άμεσα αντιληπτή. Οι ορίτζιναλς είναι Bulgars, ενώ οι απορροφημένοι απο τους Σλάβους και τους Δακο-Θράκες είναι οι Bulgarians.

Γενικά στην Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Μ. Ανατολή, ο ρόλο του Κεντροασιάτη ιππέα ήταν καταλυτικός. Στην υπηρεσία όλων αυτών των βασιλείων, υπηρέτησαν σε μικρούς αριθμούς, ως δύναμη κρούσης, με σημαντικά προνόμια. Για μια μακρά περίοδο ήταν κάτι σαν τους ιππότες της Ευρώπης. Ακόμη και 500 Ούννοι ή προς το τέλος, Πετσενέγκοι, ήταν αρκετοί για να γυρίσουν μια μάχη.

Τους παραχωρούταν κτήματα, δλδ ο καθένας είχε δεκάδες Ρωμιούς υπόζυγους να του δουλεύουν τα χωράφια. Σε μερικές δε περιπτώσεις, οι Αυτοκράτορες έκαναν τα στραβά μάτια και σε ωμές λεηλασίες που διέπρατταν κατά των Ρωμιών. Να πούμε ότι οι καθαροί Κεντριασιάτες παραήταν λίγοι για να επηρεάσουν σημαντικά γενετικά. Αυτό όμως δεν συνέβει με άλλους λαούς. Στην βουλγάρικη ορδή το κυρίαρχο στοιχείο ήταν το σλαβικό και το βλάχικο.

2. Όταν λες Έλληνες τι εννοείς; Tους Ανατολικούς Ρωμαίους;

Αυτοί ήταν προϊόν των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, καθώς και μερικών αιώνων ντού απο παντού Γαλατών, Γότθων, Κεντροασιατών, σε συνδυασμό με μερικές βαρβάτες πανδημίες που έτρωγαν στα χαλαρά το 1/3 του πληθυσμού. Κυρίως χτυπούσαν τις πόλεις, δλδ εκείνα τα υπολείμματα του αρχαίου ελληνορωμαϊκού κόσμου, οι βάρβαροι στα κορφοβούνια δεν είχαν σχεδόν καθόλου επαφή με λιμάνια, εμπορικούς σταθμούς, Χάνια, φαγώσιμα,, λύμματα, κοκ
.
Στα θετικά της υπόθεσης όμως, η απλοποιημένη ΕΛ γλώσσα και γενικότερα ο ΕΛ αρχικά, και αργότερα ο ρωμαϊκός πολιτισμός, ήταν κάτι σαν τον αγγλοσαξωνικό σήμερα. Αντί για μπλου τζηνς έπαιξε χλαμύδα. Οπότε την γλύτωσε η γλώσσα (δεν είναι μικρό πράγμα 3000 χρονια να ομιλείται συνεχώς η ίδια γλώσσα στο ελλαδικό χώρο) και ένς διακριτός πολιτισμός, με διαφορετικά χαρακτηριστικά ανά περιόδους. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με πίπες για ΕΛ νεολιθικό Ότζι και με Σλάβους που επειδή καταλύθηκε το κράτος τους εξαφανίστηκαν . Οι Δέσποτες του τόπου τότε είχαν την ικανότητα να ενσωματώνουν αλλοδαπούς. Σκότωσαν αρκετούς, μετά έφεραν Ρωμιούς απο την Μ. Ασία και την Σικελία, και ξεκίνησαν εκστρατεία εκχριστιανισμού των Σλάβων.

Οι ενστάσεις δεκτές. Να μην αρχίσουμε μόνο για επίπεδη γη, ΕΛς απο Ανδρομέδα, και τέτοια.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Μάιος 2017, 01:00

Τα εθνικια νομιζουν οτι ο κοσμος μεχρι πριν 25 χρονια ειχε κλειστα συνορα και οι λαοι ζουσαν σε κλουβια, μεχρι που ηρθε το ΠΑΣΟΚ και εμπασε στην Ελλαδα αλβανους.

Οι μετακινησεις και οι αλλαξοκωλιες ηταν ο κανονας και οχι η εξαιρεση, το ιδιο και το παντρεμα των πολιτισμων.

Ο ιδιος ο Μεγαλεκος αν και γαμησε τους περσες, παντρευτηκε δυο φορες γυναικα απο την Περσια και υιοθετησε πολλα στοιχεια του περσικου πολιτιζμου. Σε ενα καυγα σκοτωσε ενα φιλο του και στρατηγο επειδη τον δουλευε που ''περσεψε''.

Και εδω εχεις τα ζαβα να σου πρηζουν τα @@ αν πεις ''ασανσερ'' αντι για ''ανελκυστηρας'' γιατι ετσι εισαι ''ξενομανης'' και αλλοιωνεις την γλωσσαμας.

Τραβατε γραψτε σε γραμμικη Α' ρε αφου ειστε τοσο τρου (ξενη λεξη ου 666)
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 11 Μάιος 2017, 01:08

Λαχουρένιος έγραψε:Τα εθνικια νομιζουν οτι ο κοσμος μεχρι πριν 25 χρονια ειχε κλειστα συνορα και οι λαοι ζουσαν σε κλουβια, μεχρι που ηρθε το ΠΑΣΟΚ και εμπασε στην Ελλαδα αλβανους.

Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, αλλά, για την ιστορία, τους Αλβανούς τους έμπασε η ΝΔ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Μάιος 2017, 01:09

Σωστο μεν, αλλα δεν το παραδεχονται γιατι ειναι μποτ της ΝΔ δε.
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”