Κακοποίηση Ζώων

Η αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον.
Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Κακοποίηση Ζώων

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 28 Αύγ 2017, 20:14

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017
ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ με δηλητηριασμένο απο φόλα σκυλί να σπαρταράει σε δρόμο της Τρίπολης!

Εικόνα

Γροθιά στο στομάχι» είναι το αποκλειστικό βίντεο του kalimera-arkadia.gr που δείχνει ένα δηλητηριασμένο μαύρο σκυλί να σπαρταράει σε δρόμο της Τρίπολης. Το άτυχο σκυλί έβγαζε αφρούς από το στόμα, έτρεμε ολόκληρο και έβγαζε κραυγές… Δύο γυναίκες στην οδό Μυστριώτου έσπευσαν αμέσως...
και με ένα σεντόνι τύλιξαν στο άτυχο σκυλί και το μετέφεραν με αυτοκίνητο, στον κτηνίατρο κ. Κουμαρέλα.
Το θετικό είναι ότι το σκυλί σώθηκε και γλίτωσε από βέβαιο θάνατο.


https://www.youtube.com/watch?v=Ks31a9nxu1M

Πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα με φόλες στην Τρίπολη. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά και το θέμα έχει λάβει σοβαρότατες διαστάσεις.
Είναι αναγκαίο να εντοπιστούν εκείνοι που εγκληματούν εις βάρος των ζώων και για να γίνει αυτό πρέπει όλοι όσοι γνωρίζουμε την παραμικρή πληροφορία, γύρω από αυτό το θέμα, να μιλήσουμε άμεσα στις αρχές.

Αν αντιληφθώ ότι κάποιο ζώο κακοποιείται από τους ιδιοκτήτες του που μπορώ να απευθυνθώ για να το καταγγείλω;

Η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.
https://www.kalimera-arkadia.gr/tripoli ... is-vd.html
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Κακοποίηση Ζώων

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 01 Σεπ 2017, 20:35

30/08/2017
Στο εδώλιο ο ιδιοκτήτης ζωολογικού κήπου στην Πάτρα που βασάνιζε και θανάτωνε ζώα.
Βρήκαν οστά και κουφάρια ζώων, δύο ζώα με τα άκρα δεμένα και δύο ετοιμοθάνατα αρνιά.

Εικόνα

Στις 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη για τις άθλιες συνθήκες φιλοξενίας και τους θανάτους ζώων στον ζωολογικό κήπο «Ιπποκάμηλος» στα Σαγέικα της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας του Τύπου» παρότι η αστυνομία από τις 21 Αυγούστου έχει κοινοποιήσει έγγραφο στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο χώρο και στα υπό αιχμαλωσία ζώα η επιχείρηση λειτουργικά κανονικά όλο αυτό το διάστημα.

«Το κλιμάκιο των αστυνομικών που επισκέφθηκε την επιχείρηση επιβεβαίωσε όλα όσα αναφέρονταν στην καταγγελία της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Βρήκαν οστά και κουφάρια ζώων, δύο ζώα με τα άκρα τους δεμένα καθώς και δύο ετοιμοθάνατα αρνιά. Το ένα δεν μπορούσε καν να βαδίσει όταν συνάδελφος επιχείρησε να το μετακινήσει» υποστηρίζει αστυνομική πηγή στην εφημερίδα.

Για την υπόθεση επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ενώ συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης.
http://www.newsbeast.gr/environment/art ... natone-zoa
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Κακοποίηση Ζώων

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 06 Σεπ 2017, 20:47

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017
Λαμία: Παπαδιά μήνυσε παπαδιά!

Εικόνα
Στα δικαστήρια φαίνεται πως θα λύσουν τις διαφορές τους δύο παπαδιές στη Λαμία.
Ένα βίαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου, έγινε αφορμή να πέσουν μηνύσεις το απόγευμα της Δευτέρας (4/9) στη Βόρεια Λαμία.


Μάλιστα η μήνυση κατατέθηκε από έναν παπά και την παπαδιά του, κατά μιας άλλης παπαδιάς που μένει στην ίδια γειτονιά. Η τελευταία φέρεται με ένα ξύλο να χτύπησε ένα γατάκι, γεγονός που εξόργισε το ζευγάρι που θέλησε να υποβάλει τη μήνυση.

Μάλιστα στο περιστατικό ήταν κι άλλα άτομα μπροστά που κατέθεσαν ότι η συγκεκριμένη παπαδιά δεν ήταν η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται βίαια σε τετράποδα, είτε αυτά είναι σκυλιά, είτε άκακα γατιά!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η υπόθεση έφτασε στο γραφείο του Εισαγγελέα, που ζήτησε μάλιστα κτηνιατρική εκτίμηση. Το ζώο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης, παρουσιάζει αστάθεια και άλγος στο σημείο που δέχθηκε το χτύπημα, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Από την πλευρά της η παπαδιά, που φέρεται να κακοποίησε το γατάκι, διαψεύδει τους καταγγέλλοντες και αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
https://www.thepressroom.gr/ellada/lami ... se-papadia
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... se-papadia
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Κακοποίηση Ζώων

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 20 Σεπ 2017, 20:42

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΤΟΥ.

Εικόνα

Κορόιδευε και βασάνιζε ένα ζώο μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, ένα ζωο που είχε τρία ακοντια στην πλάτη του και που δεν ήθελε να επιτεθεί, ένα ζωο που σύντομα θα είχε γεμάτο με αίμα τα πνευμόνια του και που θα είχε και ένα ξίφος, για να διασκεδάσει ο κόσμος, στην καρδιά του, και πριν πεθάνει θα του έκοβε ο ταυρομάχος τα αυτιά του για τρόπαιο να δείξει στους χειροκροτούντες θεατές. Το ζώο αμύνθηκε και....
σκότωσε τον δήμιο και βασανιστή του. Μπράβο!!

He mocked and teased this animal that was in excruciating pain with three barbed spears in its back, provoking it to charge and be speared again so that it's lungs and heart would fail as it bled to death. The animal put it's head down refusing to attack until the bullfighter moved even closer making fun of the tortured animal. It charged in self defence knowing it would be killed and fortunately it got the sadist who made a living of torturing doomed animals to death. There is a God!

Εικόνα



https://www.youtube.com/watch?time_cont ... sB4we57vKI
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... l-facebook
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Κακοποίηση Ζώων

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 22 Σεπ 2017, 05:21

21/09/2017
Φυλάκιση ενός έτους σε συνταξιούχο για κακοποίηση σκύλου.

Εικόνα

Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας σε συνταξιούχο που κατηγορείται ότι είχε μετατρέψει σε κολαστήριο ζώων, το σπίτι του στο Κολωνάκι.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον συνταξιούχο για την κακοποίηση ενός σκύλου τον οποίο είχε υιοθετήσει από το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης - Αλιβερίου και έφερε το θέμα στο φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος του Σωματείο επισκέφθηκε το διαμέρισμα όπου διαπίστωσε, σύμφωνα με την καταγγελία του, πως το σκυλί ήταν έγκλειστο , υπό άθλιες συνθήκες μαζί με άλλα ζώα, υποχρεωμένο να ζει μέσα στα ίδια του τα κόπρανα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση δικαστηρίου αφαιρέθηκε από τον συνταξιούχο η επιμέλεια του σκύλου ο οποίος επέστρεψε, με βεβαρημένη την υγεία του, στο Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης - Αλιβερίου.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/ ... isi-skilou

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Κακοποίηση Ζώων

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 24 Σεπ 2017, 00:54

21 Σεπ 2017
ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
60χρονος σκότωσε αδέσποτο σκύλο.

Εικόνα

Μια ολόκληρη… πτηνοτροφική μονάδα θα μπορούσε να κατασκευάσει 60χρονος Φαρσαλινός μετά και το εξοντωτικό πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ, που του επιβλήθηκε καθώς σκότωσε έναν σκύλο προκειμένου να γλιτώσει τα οικόσιτα πτηνά του.

Ο Φαρσαλινός αγανακτισμένος από τον αδέσποτο σκύλο που, σύμφωνα με πληροφορίες, του έτρωγε τις κότες από το κοτέτσι του φαίνεται πως έχασε την ψυχραιμία του και πυροβόλησε τον σκύλο.
Χθες το πρωί, το κυνηγετικό σκυλί ως αδέσποτο που ήταν, περιπλανιόταν στους δρόμους χωριού των Φαρσάλων και, φθάνοντας έξω από το σπίτι του 60χρονου, αυτός το πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο.

Η πράξη καταγγέλθηκε ωστόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων όπου και προσήλθε στη συνέχεια οικειοθελώς ο 60χρονος, παραδίδοντας μάλιστα το κυνηγετικό του όπλο που κατείχε νόμιμα.
Δηλώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, αγανακτισμένος από τη δράση του αδέσποτου σκύλου αλλά και μετανιωμένος για την απόφαση που έλαβε «εν βρασμώ» να πυροβολήσει τον σκύλο.

Ωστόσο με βάση τη νεότερη νομοθεσία, η κακοποίηση ή η θανάτωση ζώου προβλέπει την επιβολή οικονομικού προστίμου που ανέρχεται στις 30.000 ευρώ. Από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκε το πρόστιμο στον 60χρονο ο οποίος θα οδηγηθεί και ενώπιον των δικαστικών αρχών.
http://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%C ... CE%BF.html
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Κακοποίηση Ζώων

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 02 Νοέμ 2017, 20:39

02/11/2017
Αχαΐα: Βρέθηκε ο οδηγός που έσερνε με το αγροτικό του σκύλο.

Εικόνα

Από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων εντοπίστηκε ο οδηγός που έσερνε σκυλί με το αγροτικό του στην Πούντα Καλαβρύτων το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, ο οδηγός ισχυρίζεται πως πρόκειται για ατυχές περιστατικό, καθώς το σκυλί που το είχε δεμένο στην καρότσα του οχήματός του, έπεσε από το αυτοκίνητο χωρίς να το αντιληφθεί.

Το επίμαχο βίντεο που τράβηξε άλλος οδηγός ανέβηκε στα social media και προκάλεσε οργή.

Η λήψη έγινε στην επαρχιακή οδό Μεγάλου Σπηλαίου - Καλαβρύτων, στην ορεινή Αχαΐα.

Όπως φαίνεται το ζώο σύρεται δεμένο στο δρόμο, από τον οδηγό του αυτοκινήτου. Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και σε όλη τη διαδρομή από τη διασταύρωση της Κερπινής, υπάρχουν ίχνη αίματος.



https://www.youtube.com/watch?v=gzigDDvbPJo
http://www.protothema.gr/greece/article ... tou-skulo/
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Κακοποίηση Ζώων

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 16 Νοέμ 2017, 03:33

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017
Αληθινή αφήγηση. «Κλώτσα το το κοπρόσκυλο αγόρι μου», είπε ο πατέρας στο παιδί.

Εικόνα
Γράφει η Φένια Δημητριάδου
Άκουγα εδώ και καιρό για όλα τα ζωάκια που χάνονται άδικα χωρίς λόγο απλά γιατί κάποιος ενοχλήθηκε από την παρουσία τους, στο μυαλό μου οι «άνθρωποι» αυτοί ήταν απλά μια εικόνα τους φανταζόμουν μεγάλης ηλικίας που έζησαν κ μεγάλωσαν με την λογική ότι ο σκύλος είναι ένα πλάσμα που απλά στέκεται δεμένο στην άκρη της αυλής κ είναι κατώτερο από τους ανθρώπους....

Πίστευα ότι οι αντιλήψεις αυτές είχαν αρχίσει να φθήνουν κ η νέα γενιά αντιμετώπιζε διαφορετικά το ζήτημα αυτό. Και φυσικά για όσους θα βιαστούν να με βάλουν στην θέση μου δεν εννοώ όλοι να αγαπάνε ή να έχουν στα σπίτια τους ζώα εννόω απλά να μην τα κακοποιούν απλά να τους δίνουν την ευκαιρία να ζούνε σαν γηίνοι όπως τους αξίζει.

Πρίν λίγες μέρες επιβεβαίωσα πόσο λάθος ήταν όλα όσα πίστευα.
Είχα βγει με την μικρή μου για την βραδινή μας βόλτα,αφού τρέξαμε, παίξαμε, μυρίσαμε, κουράσαμε τις πατούσες μας στο πάρκο αποφασίσαμε να επιστρέψουμε. Δίπλα μας σε λίγα μέτρα πέρασε ένας πατέρας με τον γιό του, η μικρή μου καθώς έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδάκια άρχισε να κουνάει χαρωπά την ουρά της, πλησιάζοντας όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Ο πατέρας είπε «Κλώτσα το το κοπρόσκυλο αγόρι μου» σε δευτερόλεπτα είχα ήδη αρπάξει από το κολάρο την μικρή για να αποφύγω την κίνηση του παιδιού. Εκνευρισμένη κι έτοιμη να αρχίσω τους χαρακτηρισμούς αδιαφόρησα για τον πατέρα και απευθύνθηκα στο παιδάκι.

«Γιατί πειράζεις το σκυλάκι? Και αυτό πονάει όπως και εσύ. Ξέρεις πόσο πολύ μοιάζουν οι ανάγκες σου με τις δικές του? Και αυτό έχει αισθήματα απλά δεν μπορεί να μιλήσει για να μας τα πει τα δείχνει με άλλον τρόπο».
Η απαντησή του «Τα σκυλια είναι βρωμιά μόνο δεν χρησιμεύουν πουθενά ο μπαμπάς λέει ότι μπορούμε να τα κλωτσάμε γιατί είναι χαζά κι ότι κ αν τα κάνουμε κάθονται».

Έφυγα και από μέσα μου ψιθύριζα σε λυπάμαι αγόρι μου σε λυπάμαι γιατί σε μάθανε να σκέφτεσαι έτσι γιατί από αυτην την τόσο τρυφερή ηλικία σου κλέψανε την ευκαιρία να γνωρίσεις και να αγαπήσεις ένα ζώο γιατί και εσύ θα μάθεις τα ίδια στα δικά σου παιδιά μα πάνω από όλα λυπάμαι όλες εκείνες τις ψυχές που κάθε μέρα πληγώνονται υποφέρουν κακοποιούνται από ανθρώπους σαν εσένα!!
https://www.i-pet.gr/xrhsima-arthra/pet ... -sto-paidi
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Κακοποίηση Ζώων

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 20 Νοέμ 2017, 19:56

Εικόνα


Εικόνα

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Κακοποίηση Ζώων

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 29 Νοέμ 2017, 01:55

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017
Βρέθηκε τραυματισμένη σκυλίτσα...

Εικόνα
Η σκυλίτσα της φωτογραφίας χτυπήθηκε χθες το απόγευμα από αυτοκίνητο στο ύψος του Σ.Σ.Λιανοκλαδίου.

Ο οδηγός δε σταμάτησε καν και έφυγε σαν να μη συνέβη τίποτα...

Φιλόζωη ειδοποίησε το Φιλοζωικό σύλλογο και με τη συνδρομή της περισυλλογής του Δήμου μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο. Το ζώο φέρει κάταγμα στο ιερό οστο και παραμένει για νοσηλεία. Είναι νεαρό ζώο και είναι πιθανό να έχει χαθεί από κάπου. Δεν φέρει τσιπάκι.

Εικόνα
Παρακαλούμε αν κάποιος το έχασε να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας.
τηλ.επικ.:6942066884
Αγγέλα Μπαρτσιώκα

http://www.lamiareport.gr/index.php/kat ... i-skylitsa
0 .


Επιστροφή σε “Ζωοφιλία - Οικολογία”