«Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: «Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Σεπ 2021, 14:06

μλκς θα πρεπει στα γρηγορα να βρω ενα αντιδοτο στις διαφορες παπαριες που ακουω με συνεχομενο ρυθμο

το σκεφτομαι σοβαρα αλλιως θα ξεφυγω απο την πραγματικοτητα και θα ξεπεσω στα ηθη σας
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Σεπ 2021, 16:17

vallon έγραψε:με το ζαχαριάδη τι γίνεται ; με τον κλάρα;
τους αποκαταστήστε;

δεν θυμάμαι καλά

εντάξει μωρέ σε πενήντα χρόνια θα τον εντάξετε και υποκατεστημένο και τον Μίκη, δεν σας ξεφεύγει κανένας...
από έγκυρες πηγές μάθαμε ότι θα αποκαταστήσετε και τον...παπαδόπουλο
:D

Ναι και τους 2 πληρως
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 04 Σεπ 2021, 15:26

Σημερα η Δημοκρατια εθεσε θεμα πλαστογραφιας στην επιστολη του Μικη προς τον Περισσο.

Οτι δηλαδη η επιστολη μπορει να ηταν και φεικ.

Ειπε δηλαδη οτι η επιστολη ηταν δακτυλογραφημενη και η υπογραφη βαλμενη πανω σε προηγουμενη μισοσβησμενη υπογραφη.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 04 Σεπ 2021, 21:27

Ο Μίκης Θεοδωράκης ανήκει στις ιστορικές εκείνες φυσιογνωμίες που παρά τα όποια πολιτικά του ολισθήματα, δεν πρόκειται ποτέ να απομυθοποιηθεί και να αμαυρωθεί το βαρύ και τεράστιο όνομά του.
Στη συνείδηση όλου του κόσμου έχει μείνει ως σύμβολο της πολιτιστικής και της ιστορικής μας κληρονομιάς.
Επίσης, είναι άδικο να κρίνουμε έναν άνθρωπο που έζησε σχεδόν έναν αιώνα από τις πολιτικές επιλογές των τελευταίων χρόνων της ζωής του.
Οι οποίες επιλογές γίνονται κάθε φορά αναλόγως των περιστάσεων. Οι εποχές αλλάζουν το ίδιο και οι ιδεολογίες. Ο Θεοδωράκης δεν αρνήθηκε ποτέ τις πολιτικές του ρίζες. Το μόνο που έκανε ήταν να παίρνει θέση σε πολύ συγκεκριμένα εθνικά ζητήματα παρασυρόμενος πιο πολύ από πατριωτικά συναισθήματα (πχ μακεδονικό) και όχι ακροδεξιά.
Μην τα συγχέουμε.
Τέλος, να λάβουμε υπόψη και το προχωρημένο της ηλικίας του και τη διαύγεια της σκέψης του σε όποιες "κακές επιλογές" προς το τέλος της ζωής του που κάποιος ίσως να έλεγε ότι δεν ταίριαζαν με το πολιτικό του παρελθόν.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 04 Σεπ 2021, 23:02

το μπερδεμα μπιζελι ειναι στον εγκεφαλο που δεν φιλτραρει σωστα τις εννοιες
το ακροδεξια που πολυ σωστα το λες οι κκεκεδες το παιρνουν κυριολεκτικα
δλδ πηρες θεση οτι η μακεδονια ειναι ελληνικη; αυτοματως σε κατατάσσουν σε ακροδεξιο
γιατι ο εγκεφαλος τους ειναι ακομη στο πρωιμο σταδιο της εξελιξης

και εσυ ειπες μια λεξη που δεν την σκεφτηκες τα ολισθήματα

θα εννοεις τις προσπαθειες του να κανει κατι για τον λαο γιατι δεν φανταζομαι να το εκανε για τα λεφτα

καθε πολιτικο ον δικαιουται να προσπαθησει πολιτικα το αν απετυχε δεν φταιει ο ιδιος

αλλα να βγαινουν οι τιποταδες και να λενε ολισθηματα πολιτικα αυτο παει πολυ

το τιποταδες το εννοω οτι καποιοι δεν επιχειρουν τιποτα
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 04 Σεπ 2021, 23:05

νομιζω οτι εχω δικαιωμα να γαυγιζω και να αλυχταω καπου καπου
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Σεπ 2021, 00:39

nemo έγραψε:το μπερδεμα μπιζελι ειναι στον εγκεφαλο που δεν φιλτραρει σωστα τις εννοιες
το ακροδεξια που πολυ σωστα το λες οι κκεκεδες το παιρνουν κυριολεκτικα
δλδ πηρες θεση οτι η μακεδονια ειναι ελληνικη; αυτοματως σε κατατάσσουν σε ακροδεξιο
γιατι ο εγκεφαλος τους ειναι ακομη στο πρωιμο σταδιο της εξελιξης

και εσυ ειπες μια λεξη που δεν την σκεφτηκες τα ολισθήματα

θα εννοεις τις προσπαθειες του να κανει κατι για τον λαο γιατι δεν φανταζομαι να το εκανε για τα λεφτα

καθε πολιτικο ον δικαιουται να προσπαθησει πολιτικα το αν απετυχε δεν φταιει ο ιδιος

αλλα να βγαινουν οι τιποταδες και να λενε ολισθηματα πολιτικα αυτο παει πολυ

το τιποταδες το εννοω οτι καποιοι δεν επιχειρουν τιποτα

Εγώ δε βλέπω κάποιο ολίσθημα από τον Θεοδωράκη.
Για αυτό είπα ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που έζησε έναν αιώνα ζωής.
Κατά τη διάρκεια της ζωής του μέχρι και σήμερα έζησε σε διαφορετικές ιστορικές, οικονομικές, εθνικές και πολιτικές συγκυρίες.
Δεν μπορούμε να μιλάμε με όρους εθνικού απελευθερωτικού μετώπου κάθε φορά.
Μπορεί οι ΚΚΕεδες να το βλέπουν ως "ξεπούλημα" την όποια παρέκκλισή του από το κόμμα , εγώ τον βλέπω ως ελεύθερο πνεύμα και πατριώτη.
Το μόνο που με σκάλωσε κάπως ήταν η συμμετοχή του στα συλλαλητήρια για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά περισσότερο γιατί έβλεπα έναν ταλαιπωρημένο άνθρωπο σε αναπηρικό καρότσι και που κάποια ακροδεξιά στοιχεία προσπάθησαν να καπηλευθούν το όνομά του.
Από τη μια ήταν λίγο awkward να βλέπεις θεοδωράκη και να τον χειροκρατάει η ΧΑ από κάτω (αν θυμάμαι καλά το συλλαλητήριο) αλλά και από την άλλη είναι όμορφο να βλέπεις ότι ακόμα και οι ιδεολογικά αντίπαλοί σου σε χειροκροτούν και υποκλίνονται μπροστά σου.
Τέσπα, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Θεοδωράκης είναι ένα εθνικό ενωτικό σύμβολο που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και σε καμιά ιδεολογία.
Όπως έχει πει και ο ίδιος ήταν υπερπατριώτης. Και αυτό που έκανε είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας του κατά τη δική του κρίση και με κάθε ευκαιρία.
Άσχετα αν ερχόταν αυτό σε σύγκρουση με το ΚΚΕ.

Άλλωστε ό,τι και να έκανε ο Θεοδωράκης, πώς μπορείς να κρατήσεις κακία σε αυτόν που μελοποίησε το Ένα το χελιδόνι;
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 05 Σεπ 2021, 06:24

σα να ακούω εκφώνηση πανηγυρικού σε σχολική επέτειο γράφεις μπιζέλι
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Σεπ 2021, 09:28

vallon έγραψε:σα να ακούω εκφώνηση πανηγυρικού σε σχολική επέτειο γράφεις μπιζέλι

\sto τελευταιο το διορθωσε ..βαλλον το πρωτο ηταν να σαν βγηκε απο τον περισσο
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 05 Σεπ 2021, 10:17

Αρίστος έγραψε:Σημερα η Δημοκρατια εθεσε θεμα πλαστογραφιας στην επιστολη του Μικη προς τον Περισσο.

Οτι δηλαδη η επιστολη μπορει να ηταν και φεικ.

Ειπε δηλαδη οτι η επιστολη ηταν δακτυλογραφημενη και η υπογραφη βαλμενη πανω σε προηγουμενη μισοσβησμενη υπογραφη.

.

Άνοιξαν οι βόθροι Αρίστο. Αναμενόμενο.
Όπως και να 'χει το ΚΚΕ, στην περίπτωση Θεοδωράκη, ακόμα μια φορά έκανε λάθος αποδεχόμενο να εκτελέσει την τελευταία του θέληση και αναλαμβάνοντας την ευθύνη να την εκπληρώσει, πράγμα που έπρεπε να κάνει ο ίδιος όσο ακόμα ζούσε κάνοντας αυτοκριτική για όλες τις λαθεμένες του πολιτικές επιλογές και δηλώνοντας προς όλους ότι παρά τις όποιες πολιτικές του παλινωδίες θα ήθελε να πεθάνει ως κομμουνιστής και κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ.
Η ηγεσία του ΚΚΕ όταν έλαβε την επιστολή πρώτον ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τα κομματικά μέλη, δεύτερο να τη δημοσιοποιήσει και τρίτο να μη την κάνει αποδεκτή επιστρέφοντας την στον εντολέα αιτιολογώντας δημόσια την απόφαση της η οποία θα ήταν, απ' όσο είμαι σε θέση να ξέρω, σύμφωνη με τη συντριπτική πλειοψηφία της θέλησης των κομματικών μελών.
Δεν το έκανε και οι όποιες αρνητικές συνέπειες προκύψουν θα βαρύνουν την ίδια και θα κληθεί να λογοδοτήσει μέσα στα κομματικά όργανα ή ακόμα και στο ανώτερο επίπεδο που είναι το επόμενο συνέδριο.
Το ΚΚΕ είναι κόμμα επαναστατικό και ριζικής ρήξης με τον καπιταλισμό, έχει καταστατικό, πολιτικό πρόγραμμα και δημοκρατικότατες εσωτερικές διεργασίες που η ηγεσία είχε αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να τις ενεργοποιήσει για να συζητηθεί εσωκομματικά το θέμα της επιστολής Θεοδωράκη και όχι συμβολαιογραφικό γραφείο ώστε να αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκπληρώνει τις τελευταίες επιθυμίες του οποιουδήποτε.
Σε κάθε περίπτωση επειδή η ηγεσία ήξερε ακριβώς με τι είχε να κάνει, στην περίπτωση του Θεοδωράκη, θα έπρεπε να εξετάσει κάθε αρνητική λεπτομέρεια που πιθανόν θα προέκυπτε από την απόφαση της να παίξει το ρόλο του εντολοδόχου, και πάνω απ' όλα να λάβει υπόψη της το κομματικό ιστορικό του Θεοδωράκη και τη γενική πολιτική στάση του απέναντι στο κόμμα τα τελευταία τριάντα χρόνια αφού από πολύ νωρίτερα είχε ενδείξεις της πολιτικής συμπεριφοράς του που πολλές φορές μετέπειτα υπήρξε αντικομματική.
Τώρα που, σε ό,τι αφορά τον Μίκη, επαληθεύεται το ''όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες'' είναι χωρίς αντίκρισμα στη βάση του ΚΚΕ το ότι μέσα από το Ριζοσπάστη τιμήθηκε μόνο το καλλιτεχνικό του έργο και όχι η κομματική του ζωή.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”