Fail αποψεις boomer δασκαλων

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Re: Fail αποψεις boomer δασκαλων

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 05 Δεκ 2021, 23:34

Millennials, the lost generation :nono:
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 06 Δεκ 2021, 06:47

:laugh1: :laugh1:
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 06 Δεκ 2021, 09:23

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:ποιος ξερει να μου πει τι ρολο παιζουν τα καλα και ομορφα γράμματα και η σημασια τους

Καλά και όμορφα γράμματα δεν εννοούμε πλέον την καλλιγραφία αλλά να είναι ευανάγνωστα καταρχάς.
Γιατί εκτός από κάποιον τρίτο που θα τα διαβάσει, θα πρέπει και ο ίδιος να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι γράφει.
Πολλοί δε βγάζουν καν τα γράμματά τους.
Στις μικρές ηλικίες επιμένουμε σε αυτό, γιατί πέρα από τον μηχανισμό της γραφής που πρέπει να κατακτηθεί, καλλιεργούνται και άλλες δεξιότητες ταυτόχρονα.Κινητικές δεξιότητες, συντονισμός, αντίληψη χώρου κτλ
Συν ότι ένας κακός γραφικός χαρακτήρας πολλές φορές υποδηλώνει κάποια μαθησιακή δυσκολία.
Και τέλος είναι και το αισθητικό αποτέλεσμα. Ένα κακογραμμένο κείμενο κουράζει τον αναγνώστη και τον απωθεί από το διάβασμα.

Προσωπικά δεν επιμένω στα τέλεια γράμματα αλλά σε ένα νοικοκυρεμένο γραπτό.

ειναι και αυτο που λες αλλα ειναι και ο συντονισμος και η συγκεντρωση
προσεχοντας την γραφη ο νους λειτουργει αποχτώντας δεξιοτητες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 06 Δεκ 2021, 09:38

εχω εναν μηχανολόγο αριστο στην εργασια του αλλα σε μια φραση θα κανει και εκατο
ορθογραφικα λαθη -εγω μπροστα του ειμαι σουπερ αλαθητος
και σαν γραμματα δεν τα βγαζεις καν ...και απορω για το μελλον του ;
πχ σε ποια αλλη χωρα θα συνεβαινε αυτο;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Δεκ 2021, 21:58

Εγώ πάντως πιστεύω ότι η εξάπλωση των μαρκαδόρων σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές είναι κάποιο σκοτεινό σχέδιο να πλουτίσουν οι μαρκαδοροβιομηχανίες.

Δεν είναι τυχαία τόση πλύση εγκεφάλου υπέρ των μαρκαδόρων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Δεκ 2021, 22:05

nemo έγραψε:εχω εναν μηχανολόγο αριστο στην εργασια του αλλα σε μια φραση θα κανει και εκατο
ορθογραφικα λαθη -εγω μπροστα του ειμαι σουπερ αλαθητος
και σαν γραμματα δεν τα βγαζεις καν ...και απορω για το μελλον του ;
πχ σε ποια αλλη χωρα θα συνεβαινε αυτο;

Ωχ.
Φταίει που δεν σε έσπαζαν στο ξύλο οι δάσκαλοι στο Δημοτικό άραγε; :hmmm
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Alien_ex_forums
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Alien_ex_forums » 06 Δεκ 2021, 22:10

Λεγανε πολλές πίπες οι δάσκαλοι. Επί ΠΑΣΟΚ λέγανε "χρωστάμε τεράστια δάνεια από τον καιρό του πολέμου", ενώ τα μεγάλα δάνεια τα παίρναμε ακριβώς την εποχή που μας το λέγανε αυτό. Επίσης: "Ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία" (ακριβώς τον καιρό που συμπτωματικά κλείνανε όλες οι βιομηχανίες της χώρας). Και τέλος "η σημαντική γεωστρατηγική θέση της χώρας μας" (που δεν χόρτασε ποτέ κανέναν).
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Δεκ 2021, 22:21

Alien_ex_forums έγραψε:Λεγανε πολλές πίπες οι δάσκαλοι. Επί ΠΑΣΟΚ λέγανε "χρωστάμε τεράστια δάνεια από τον καιρό του πολέμου", ενώ τα μεγάλα δάνεια τα παίρναμε ακριβώς την εποχή που μας το λέγανε αυτό. Επίσης: "Ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία" (ακριβώς τον καιρό που συμπτωματικά κλείνανε όλες οι βιομηχανίες της χώρας). Και τέλος "η σημαντική γεωστρατηγική θέση της χώρας μας" (που δεν χόρτασε ποτέ κανέναν).

Aυτά είναι λάητ. Εμείς είχαμε έναν μουσάτο κοιλαρά με βαριά φωνή, που μας έλεγε ότι "ο Κίσινγκερ" σε ένα συνέδριο (άγνωστο ποιό) "είχε πει", ότι οι Αμερική είναι σαν ένα λιοντάρι, η Ρωσία σαν μία αρκούδα, αλλά η Ελλάδα σαν ένα φιδάκι, το οποίο πρέπει να κλείσουμε σε βάζο, γιατί αν δαγκώσει το λιοντάρι ή την αρκούδα θα τους σκοτώσει :dunno:

Γενικά, τότε στο κόσμο χωρίς ίντερνετ και χωρίς ταξίδια στο εξωτερικό, υπήρχε μια εσωστρέφεια τύπου Β. Κορέας, όπου επικρατούσε η εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου και όλοι οι άλλοι χαϊβάνια, όλοι ασχολούνται με την Ελλάδα και απεργάζονται σχέδια καταστροφής, γιατί μας μισούν που είμαστε οι καλύτεροι, κτλ κτλ.

Με την ανατολή του διαδικτύου και των low cost αεροπορικών, καθώς και με την ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ενσωμάτωση, ουσιαστικά βρεθήκαμε σαν τους Αλβανούς όταν κατέρρευσε το καθεστώς, που προηγουμένως τους έλεγαν ότι θερίζουν με το δρεπάνι για να ταϊσουν δίκην φιλανθρωπίας τους Έλληνες που πεινάνε.
2 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Δεκ 2021, 22:37

Εμείς στο δημοτικό είχαμε έναν δάσκαλο αγγλικών που ήταν πολύ της εκκλησίας και όλα ήταν του διαβόλου.
Μας έλεγε να μην πλένουμε τα δόντια μας με την οδοντόκρεμα crest γιατί πίσω από αυτή κρυβόταν ο διάβολος, μασονία και κάτι τέτοια μας έλεγε.
Όχι πίσω από την οδοντόκρεμα αλλά από την εταιρεία ... ότι εξυπηρετούσε σκοτεινά συμφέροντα και τέτοια.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Δεκ 2021, 22:46

Προέλλην έγραψε:Γενικά, τότε στο κόσμο χωρίς ίντερνετ και χωρίς ταξίδια στο εξωτερικό, υπήρχε μια εσωστρέφεια τύπου Β. Κορέας, όπου επικρατούσε η εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου και όλοι οι άλλοι χαϊβάνια, όλοι ασχολούνται με την Ελλάδα και απεργάζονται σχέδια καταστροφής, γιατί μας μισούν που είμαστε οι καλύτεροι, κτλ κτλ.

Πολύ must ατάκα τότε που έπαιζε πολύ ήταν "Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι άλλοι ήταν στα δέντρα κι έτρωγαν βελανίδια"

Αυτή την ατάκα την άκουσα πρώτη φορά από μια φιλόλογο που είχαμε στο γυμνάσιο και ήμουν σε φάση WOW πόσο έξυπνο αυτό που είπε.
Τη θεωρούσα και γμ τις καθηγήτριες.

0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”