nemo έγραψε:φυσικα για να λειτουργησει μια σχεση πρεπει να υπαρχουν υποχωρησεις
και απο τους δυο ...δεν εννοω αυτο και ειπα ειναι δυσκολο
να στο εξηγησω .... αλλα μιλαω απο την θεση του ανδρα που εχω
και την ψυχολογια και απλα ηθελα μια γνωμη και απο την θεση
μιας γυναικας
Κοίτα νομίζω ότι συζητάμε παράλληλα. Εγώ αναφέρομαι γενικά σε όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις κι εσύ μόνο στις ερωτικές.
Αν θες να το περιορίσουμε μόνο στην επιλογή ερωτικού συντρόφου και σε αυτόν που θα τρως στη μάπα το περισσότερο διάστημα της ζωής σου μπορεί να θες να είσαι πιο προσεκτικός.
Να έχεις κάποια λίστα, ας πούμε, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Για παράδειγμα εγώ δεν είχα κάποια συγκεκριμένη λίστα στο μυαλό μου αλλά μία και μοναδική κόκκινη γραμμή. Να είναι φιλόζωος.
Δεν βγήκα με αγγελία "ζητείται φιλόζωος" ούτε το έθετα ως βασικό προαιπαιτούμενο. Παρόλα αυτά αν στην πορεία της σχέσης έδειχνε αντίθετα σημάδια απλά δε θα προχωρούσε από μόνο του το πράγμα. Θα κλοτσούσε από χίλιες μεριές.
Ο Γιώργης έτυχε να είναι φιλόζωος πριν από μένα και μάλιστα πολύ χειρότερος από μένα. Δεν τον έκανα εγώ φιλόζωο. Και για να είμαι ειλικρινής όταν τον γνώρισα δεν είχα ιδέα για τις απόψεις του ούτε αυτός για τις δικές μου. Δεν ήταν αυτό που μας ένωσε αρχικά θέλω να πω.
Κρίνοντας από τη ζωή μας τώρα, αν ένας από τους δυο μας δεν ήταν φιλόζωος, θα υπήρχε πρόβλημα μέσα στο σπίτι.
Με την έννοια αν ένας από τους δυο μας έλεγε
δε θέλω ζώα μέσα στο σπίτι ο άλλος θα βασανιζόταν.Η φιλοζωία έχει ένα συγκεκριμένο lifestyle που σε αυτό δεν μπορείς να κάνεις πίσω, ούτε να καταπιέζεσαι ούτε και μπορείς να αλλάξεις τον άλλον.
Φαντάζομαι και ο Γιώργης θα με σούταρε αν δεν ήμουν φιλόζωη κι εγώ το ίδιο.
Έτυχε να είμαστε και οι δυο φιλόζωοι. Αν δεν τύχαινε απλά δε θα ήμασταν μαζί. Τόσο απλά.
Βλέπω άλλα ζευγάρια πχ που μόνο ένας από τους δύο είναι φιλόζωος και είναι σε φάση
να ρωτήσω ξέρω εγώ τον άντρα μου ή τη γυναίκα μου αν θέλει σκύλο. WHAT?
Αυτό σε εμάς δεν παίζει. Απλά δεν παίζει.
Καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω; Εγώ θα μπορούσα να κάνω χίλιες δυο υποχωρήσεις για οποιοδήποτε θέμα το ίδιο και ο Γιώργης. Και τις κάνουμε. Δεν είμαστε το τέλειο ζευγάρι. ΑΛΛΑ δε θα δεχόταν ποτέ ο Γιώργης αλλά ούτε κι εγώ να είναι σε μια σχέση που θα έπρεπε
να ρωτήσει ο ένας τον άλλον (ω θέε μου) για κάτι που αφορά το πώς θέλει να ζήσει τη ζωή του.
Αν δεν τα βρίσκεις σε κάτι που για σένα είναι βασικό ... ε γμσ το από την αρχή. Μην το προχωράς καν.
Τώρα τι κόκκινες γραμμές βάζει ο καθένας είναι δικό του θέμα.
Για εμάς ήταν αυτό. Για άλλους μπορεί να είναι κάτι άλλο.