Η αντίσταση στη χούντα και το Πολυτεχνείο

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Η αντίσταση στη χούντα και το Πολυτεχνείο

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Ιούλ 2022, 07:50

DrSocrates έγραψε:Δεν ειναι ομως ολα μαλακιες που λεει και δεν νομιζω οτι ειναι αποψεις μονο δεξιας και ακροδεξιας,ο Ραφαηλιδης δεν ηταν δεξιος. Για το Κυπριακο εχει δικιο για παραδειγμα.Ο Καραμπελιας στο αρθρο που παρεθεσα προσεγγιζει πιο σωστα το θεμα απο τις υπερβολες του Ραφαηλιδη και Συριγου.Το «Πολυτεχνειο» δεν εριξε τη χουντα. Αλλα την κλονισε σοβαρα, και επαιξε το ρολο του καταλυτη για την εσωτερικη της διασπαση.Η καταρρευση της δικτατοριας προεκυψε μετα την τραγωδια της Κύπρου τον Ιουλιο του 1974.Ειναι γεγονος οτι μετα τον Ιουλιο του 1974 η Ελλαδα γεμισε με αντιστασιακους κατοπιν εορτης που βρηκαν στεγη στα κομματα και οικειοποιηθηκαν πληρως την εξεγερση,ακομα και η Ζωη Κ (https://www.thetoc.gr/politiki/article/i-zoi-allios-kata-tis-poreias-gia-to-polutexneio-i-zoi-konstantopoulou/) εκανε κριτικη στα υπολοιπα κομματα της αριστερας πριν καποιους μηνες.

Αν το παρεις ξερα ως δηλωση τοτε ναι εχει δικιο. Απλα στο context της προεκλογικης περιοδου αυτη η δηλωση βρωμαει ψηφοθηρια σε ακροδεξιο ακροατηριο. Οι πολιτικοι οταν κανουν δηλωσεις σχετικα με ιστορικα γεγονοτα παντα εχουν σκοπιμοτητες στο σημερα και οχι στο να αποκαταστησουν την ιστορικη αληθεια.

Πχ ο αρχηγος του κομματος του δηλωνε αντιστασιακος της χουντας πριν λιγα χρονια και τωρα ο Συριγος λεει οτι δεν υπηρξε αντισταση στο καθεστως :D

0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 15 Ιούλ 2022, 09:30

Κανενας οπαδός της Επαναστασεως δεν ψηφιζει νεαδημοκρατια
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 15 Ιούλ 2022, 10:35

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Παλι μεθυσμενος μπηκε αυτος.

Ορίστε φαγώθηκες. Πού είναι ο pluton και πού είναι ο pluton.

Πλούτωνα το φιλαράκι σου ανησύχησε για σένα. Να ξες.
Nice to see you back.

Να είσαι σε φόρουμ για κουβέντα και όλοι όσοι συμμετέχουν στην συζήτηση να συμφωνούν...? σε πιάνει ο ύπνος.

Αυτό συμβαίνει παντού πχ στον γάμο ο ένας πρέπει να είναι βαμβάκι και ο άλλος πέτρα.... αν και οι δύο είναι πέτρα σε γράφουν οι εφημερίδες ,,Με 44 μαχαιριές φόνευσε στον ύπνο του τον από 25ετια σύζυγό της,, ... Αν και οι δύο είναι βαμβάκι επισκέπτονται τον δικηγόρο τους ,,Βαριέμαι μαζί του χρυσέ μου για αυτό πήγα με τον Βαγγελη και όλη την παρέα του, που θα με κατηγορήσει για μοιχεία,,

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, στο ελεύθερο έχω την χαρά να είμαι μειοψηφία στην πολιτική μειοψηφία της χώρας.

Κανά δυο ποστ στο φόρουμ αυτοί συμφωνούν μαζί μου ότι οι Μαριουσκες που θα έρθουν μετά το τέλος του πολέμου, αξίζουν τις αυξήσεις της βενζίνης που πληρώνουμε σήμερα.

Και πού είσαι Ραν ταν πλαν μη μου πεις ότι είναι σεξουαλικά υπονοούμενα αυτά, κοινωνικοπολιτική κουβέντα κάνουμε.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Ιούλ 2022, 16:39

Εβαζα στοιχημα οτι ειχες βρεθει σε καμια ΜΕΘ λογω κοβιντ παντως :D
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 15 Ιούλ 2022, 17:37

Λαχουρένιος έγραψε:Εβαζα στοιχημα οτι ειχες βρεθει σε καμια ΜΕΘ λογω κοβιντ παντως :D

ΜΕΘ δωρεά των εφοπλιστών, φαντάσου πόσοι κομμουνιστές σώθηκαν από αυτές τις δωρεές του κεφαλαίου.

Αλήθεια αν ένας κομμουνιστής μεταφερθεί με ΕΚΑΒ δωρεά Μυτηλιναιος και νοσηλευτεί σε ΜΕΘ δωρεά Βαρδινογιάννη, θα αρνηθεί; :D

Θα μου πεις εδώ νοσηλεύονται στο Ζαννειο, στο Μεταξά κλπ. Νοσοκομεία που έφτιαξαν κεφαλαιούχοι.

Επ ευκαιρία να σου δείξω την ΜΕΘ που είμαι.

IMG_20220715_175758_609.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Ιούλ 2022, 17:58

pluton έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Εβαζα στοιχημα οτι ειχες βρεθει σε καμια ΜΕΘ λογω κοβιντ παντως :D

ΜΕΘ δωρεά των εφοπλιστών, φαντάσου πόσοι κομμουνιστές σώθηκαν από αυτές τις δωρεές του κεφαλαίου.

Αλήθεια αν ένας κομμουνιστής μεταφερθεί με ΕΚΑΒ δωρεά Μυτηλιναιος και νοσηλευτεί σε ΜΕΘ δωρεά Βαρδινογιάννη, θα αρνηθεί; :D

Θα μου πεις εδώ νοσηλεύονται στο Ζαννειο, στο Μεταξά κλπ. Νοσοκομεία που έφτιαξαν κεφαλαιούχοι.

Aιντα. Παλι τα χεις τσουξει.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 15 Ιούλ 2022, 18:02

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:

Aιντα. Παλι τα χεις τσουξει.

Ναι απ' ότι βλέπεις με κεράσια.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 15 Ιούλ 2022, 19:17

Λαχουρένιος έγραψε:[ια.

Πχ ο αρχηγος του κομματος του δηλωνε αντιστασιακος της χουντας πριν λιγα χρονια και τωρα ο Συριγος λεει οτι δεν υπηρξε αντισταση στο καθεστως :D

ρε συ το άτομο είναι τελείως μπάζο
για πολλές φάπες
:laugh1:
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 16 Ιούλ 2022, 07:56

17/ 11/ 1973 το τανκ έριξε την πύλη του Πολυτεχνείου.

25/ 11/ 1973 αναλαμβάνει ο δικτάτορας Ιωαννίδης, ανατρέποντας την πολιτική εκλογική κυβέρνηση Σπ Μαρκεζίνη.

20/ 07/ 1974 γίνεται η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

24/ 07/ 1974 έρχεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και αποκαθίσταται η δημοκρατία.

Τεράστια η συμβολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Αν υποθέσουμε έστω ότι το Πολυτεχνείο έριξε τη χούντα, ο Ιωαννίδης που ανελαβε μετά τί ήταν;

Ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης;

Αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα και οι ημερομηνίες είναι αδιαμφισβήτητες.

Όλα τα άλλα είναι αριστερά, γλυκά, καλογυαλισμένα παραμυθάκια.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 16 Ιούλ 2022, 08:07

O Αβέρωφ, δήλωνε (Επίκαιρα, 10/5/1979) για το Πολυτεχνείο:

“…Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω επιμόνου συνθηματολογίας, λόγω ανύπαρκτων «πολυαρίθμων νεκρών», να βοηθήσω και εγώ στην θεσμοποίηση μια ψεύτικης ιστορίας…”.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”