bizeli έγραψε:Προέλλην έγραψε:Eγώ δεν έχω καμιά απορία.
Η αποφυγή στενής προσωπικής επαφής με ψέκες, η ορθή χρήση FFP2 μάσκας και ο τριπλός εμβολιασμός, θωρακίζουν 100% εναντίον οποιασδήποτε μολυσματικής ασθένειας.
Δεν υπάρχει ούτε ένας που να τηρούσε αυτά τα 3 υπεραπλά μέτρα προστασίας και να κόλλησε.
Δεν είναι έτσι προέλληνα. Όσο σχολαστικός και να είσαι πάλι μπορεί να σε πετύχει ο ιός σε μια στιγμή απροσεξίας.
Κι εγώ είμαι προσεκτική (αν και τώρα έχω χαλαρώσει λίγο).Μάσκα εξακολουθώ να φοράω σε κλειστούς χώρους.
Μια φορά την ξέχασα σε ένα φαρμακείο και μου την είπε ο φαρμακοποιός "μασκούλα δε φοράμε;"
Γμτ
Η FFP2
κάνει δουλειά. Έχω βρεθεί σχεδόν 10 φορές με κόσμο σε μικρά δωμάτια meeting, πάνω από ώρα, να φοράω μάσκα μόνο εγώ, και να βγαίνουν άτομα που πήραν μέρος κάργα άρρωστα με κοβίντ την ίδια ή την αμέσως επόμενη μέρα, χωρίς να με κολλήσουν.
Απλά τώρα, αν κατεβάζεις την μάσκα να πίνεις καφεδάκια και νεράκια, και μετά αναρωτιέσαι,
μα πως κόλλησα, μα αφού μάσκα, ε.
Τα ίδια και οι γιατροί που χειρίζονται κορονιάρηδες. Μια μασκούλα FFP2 φοράνε, αλλά δεν κολλάνε οι περισσότεροι, κι ας αρπάζουν χλεμπόνια κορονιάρηδων στο πρόσωπο.
Απο κει και πέρα, και το εμπόλιο, βοηθάει το ανοσόποιητικό να εξαφανίσει στο φτερό μικρό ιικό φορτίο.
Μέσω αφής, δύκολα θα κολλήσεις, πρέπει να πιάσεις χλεμπόνια κορονιάρη και να βάλεις στην μύτη, μάτι, στόμα σου. Σε κάθε περίπτωση όμως, πλένουμε πάντα τα χέρια μας όταν πιάνουμε μη ασφαλείς επιφάνειες.
Πίστεψέ το ή όχι, έχω να αρρωστήσω απο το παραμικρό εδώ και πάνω απο 10 χρόνια. Γιατί ακόμη και προ κορόνα έπλενα τα χέρια μου και όταν έβλεπα χλεμπονιάρη δεν τον πλησίαζα. Τελευταία φορά κόλλησα γρίπη όταν ακόμη δεν είχα δικό μου γραφείο και το μοιραζόμουν με άλλον, και ήρθε άρρωστος στην δουλειά.