Δες αυτό που λέει ο Κρίτων είναι από πολλές απόψεις πίπα.
Τι να τα κάνουν τα κατσίκια τα οποία τα περισσότερα είναι ελευθέρας βοσκής, πως θα τα περιορίσουν.
Αυτά που είναι κοπάδια, αηντε πιάστρα θα μπουν και στο σπαρμένο, και στο χέρσο, και στο καμμένο, ελέγχεται το κατσίκι; Τι είναι πρόβατο η αγελάδα; Εδώ φυτεύουν δένδρα οι γεωργοί και για να επιζήσουν τα δένδρα και τι δεν βάζουν γύρω γύρω, αλλά και δένδρο να γίνει το κατσίκι σκαρφαλώνει και απογυμνώνει τα κλαδιά.
Στο κλάδεμα τα κλαδιά τα δίνουν για φαγητό στα κατσίκια, έχετε δει τι μένει από το κλαδί;
Όχι στα ιδιωτικά κατσικια
-
pluton
- Supreme poster

Re: Όχι στα ιδιωτικά κατσικια
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Adminović έγραψε:Οι αγαπητικες του μέσου ντεξιου μπαντριώτη είναι ό,τι χειρότερο για δάσος που κάηκε και αναγεννάται. Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για βελανιδοδάσος.
Εντάξει, σαν ντεξιοι θα πρέπει να σταθείτε στο πλευρό των αγαπητικών σας, αλλά και το έρμο το δάσος να μην σωθεί; Να το κάνουμε οικόπεδα με δόσεις κι αυτό;
Γενικά, η φωτιά στο δάσος δεν είναι κακό πράμα. Ανέκαθεν, δάση καιγόταν και αναγεννούταν (η γραμματική εδώ ελέγχεται
). Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα για δύο λόγους, είτε γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει, είτε -και το κύριο- τα γίδια των αληταράδων τρώνε τα βλαστάρια του δάσους.Αυτοί, δυστυχώς, χαίρουν της προστασίας του κράτους. Είναι οι ίδιοι που έχουν τα ζώα σε άθλιες συνθήκες, είναι οι ίδιοι που έχουν παράνομα μαντριά, είναι οι ίδιοι που δεν διαχειρίζονται τα απόβλητα των ζώων, είναι οι ίδιοι που η κάθε κυβέρνηση γλύφει ως "κεφάλαιο" του κράτους

ΥΓ
Οικόπεδα δεν γίνονται, εδώ και πολλά χρόνια. Αυτά είναι το πολύ early 90s, πλέον οι δασικοί χάρτες είναι εξαιρετικά αυστηροί.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Προέλλην

pluton έγραψε:Δες αυτό που λέει ο Κρίτων είναι από πολλές απόψεις πίπα.
Τι να τα κάνουν τα κατσίκια τα οποία τα περισσότερα είναι ελευθέρας βοσκής, πως θα τα περιορίσουν.
Αυτά που είναι κοπάδια, αηντε πιάστρα θα μπουν και στο σπαρμένο, και στο χέρσο, και στο καμμένο, ελέγχεται το κατσίκι; Τι είναι πρόβατο η αγελάδα; Εδώ φυτεύουν δένδρα οι γεωργοί και για να επιζήσουν τα δένδρα και τι δεν βάζουν γύρω γύρω, αλλά και δένδρο να γίνει το κατσίκι σκαρφαλώνει και απογυμνώνει τα κλαδιά.
Στο κλάδεμα τα κλαδιά τα δίνουν για φαγητό στα κατσίκια, έχετε δει τι μένει από το κλαδί;
Ο τσομπάνης τα βγάζει, μέσα στο νεαρό δάσος.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Προέλλην έγραψε:Ανέκαθεν, δάση καιγόταν και αναγεννούταν (η γραμματική εδώ ελέγχεται).
Νέμο χάκαρες τον Προχέλλεν;;
Εκαίγοντο και αναγεννώντο OR καίγονταν και αναγεννούνταν.
Οικόπεδα δεν γίνονται, εδώ και πολλά χρόνια. Αυτά είναι το πολύ early 90s, πλέον οι χάρτες είναι εξαιρετικά αυστηροί.
Έχμ...δεν θέλω να σε στενοχωρήσω... αλλά δεν αποκλείεται σε 40-50 χρόνια να δεις βίλες στα καμμένα, όσο κι αν τώρα έχει γίνει μια φιλότιμη προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο.
Ο ντεξιος μπαντριώτης πάντα δουλεύει με πρόγραμμα και προοπτική.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Προέλλην

Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:Ανέκαθεν, δάση καιγόταν και αναγεννούταν (η γραμματική εδώ ελέγχεται).
Νέμο χάκαρες τον Προχέλλεν;;![]()
Εκαίγοντο και αναγεννώντο OR καίγονταν και αναγεννούνταν.Οικόπεδα δεν γίνονται, εδώ και πολλά χρόνια. Αυτά είναι το πολύ early 90s, πλέον οι χάρτες είναι εξαιρετικά αυστηροί.
Έχμ...δεν θέλω να σε στενοχωρήσω... αλλά δεν αποκλείεται σε 40-50 χρόνια να δεις βίλες στα καμμένα, όσο κι αν τώρα έχει γίνει μια φιλότιμη προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο.
Σε 50 χρόνια δεν ξέρω, μπορεί να ανατιναχτεί ο πλανήτης. Αλλά με τα σημερινά δεδομένα, απλά αποκλείεται.
Εχω χάσει καμιά 10ριά στρέματα, απλά γιατί σε ακαλλιεργητο κτήμα φύτρωσαν 3 πεύκα, κι ας έφερνα παλιές αεροφωτογραφιές που το έδειχναν καλλιεργούμενο, ή άλλα, γιατί μετά την πυρκαγιά εντός διορίας δεν δήλωσα καμμένη καλλιεργούμενη έκταση δίπλα σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως δάσος (που δεν ήταν με την στενή έννοια του όρου).
Δεν τα κλαίω, δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη αξία, και στην τελική δασάκι για την χώρα, παρακαλώ πολύ Ελλάδα, πάρτα. Αλλά όταν τα ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ πάνε και βάζουν συνεχώς τα γίδια τους πάνω και τα καθιστούν κρανίου τόπου, να ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ, να χρεοκοπήσουν οι αλητάμπουρες. Είναι συγκεκριμένα άτομα, που λυμαίνονται τα εγκατελειμένα χωριά.
ΝΑΙ, είμαστε ΚΑΤΑ της ελληνικής κτηνοτροφίας. Θέλουμε, απαιτούμε, φέτα απο Βουλγαρία και Δανία. Να τελειώσουν οι ΠΟΠ πίπες, να σπάσει το απόστημα.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Προέλλην έγραψε:Εχω χάσει καμιά 10ριά στρέματα, απλά γιατί σε ακαλλιεργητο κτήμα φύτρωσαν 3 πεύκα, κι ας έφερνα παλιές αεροφωτογραφιές που το έδειχναν καλλιεργούμενο, ή άλλα, γιατί μετά την πυρκαγιά εντός διορίας δεν δήλωσα καμμένη καλλιεργούμενη έκταση δίπλα σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως δάσος (που δεν ήταν με την στενή έννοια του όρου).
Και τα σκίνα και τα πρινάρια να προσέχεις.
Περισσότερο κι από τα πεύκα.
Προφανώς δασική έκταση σου το βγάλαν, όχι δάσος. Αυτό που δεν ξέρεις και πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι μια έκταση δεν παραμένει σταθερή ως προς το νομικό καθεστώς που τη διέπει. Μπορεί να χαρακτηριστεί δασική έκταση ενώ πριν δεν ήταν ή να αποχαρακτηριστεί όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν εξαφανιστεί τα δασικά είδη.
0 .

-
nemo
- Supreme poster

Adminović έγραψε:
και εγω δεν θελω να σε σταναχωρησω αλλα δεν νιωθεις λιγο χαζος οταν ξεχωριζεις ακομη
ντεξιους και αριστερους ; ενω γνωριζεις πολυ καλα οτι και οι αριστεροι κτιζουν βιλες
σε καμμενα και σε δασικες εκτασεις
θελω να πιστευω οτι την επομενη φορα δεν θα χρησιμοποιησεις την λεξη ντεξιος για να συγκρινεις
τα ιδια σκατα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Adminović
- Sloboda Narodu

nemo έγραψε:Adminović έγραψε:
και εγω δεν θελω να σε σταναχωρησω αλλα δεν νιωθεις λιγο χαζος οταν ξεχωριζεις ακομη
ντεξιους και αριστερους ; ενω γνωριζεις πολυ καλα οτι και οι αριστεροι κτιζουν βιλες
σε καμμενα και σε δασικες εκτασεις
θελω να πιστευω οτι την επομενη φορα δεν θα χρησιμοποιησεις την λεξη ντεξιος για να συγκρινεις
τα ιδια σκατα
Τα οικόπεδα με δόσεις είναι παραδοσιακό ντεξιό επάγγελμα.
Όπως και ο νταλικέρης είναι παραδοσιακό αντρικό επάγγελμα.
Πάντα βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δεν λέμε ότι όλοι είναι, αλλά οι περισσότεροι τουλάχιστον.
0 .

-
nemo
- Supreme poster

και οτι και να πουμε η αληθεια ειναι οτι τα ζωα και ειδικα οι κατσικες καθαριζουν
τις περισσευουμενες εφλεκτες υλες στις δασικες εκτασεις που σημαινει οτι μια φωτια
δεν εξαπλωνεται γρηγορα
τις περισσευουμενες εφλεκτες υλες στις δασικες εκτασεις που σημαινει οτι μια φωτια
δεν εξαπλωνεται γρηγορα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
-
Προέλλην

Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:Εχω χάσει καμιά 10ριά στρέματα, απλά γιατί σε ακαλλιεργητο κτήμα φύτρωσαν 3 πεύκα, κι ας έφερνα παλιές αεροφωτογραφιές που το έδειχναν καλλιεργούμενο, ή άλλα, γιατί μετά την πυρκαγιά εντός διορίας δεν δήλωσα καμμένη καλλιεργούμενη έκταση δίπλα σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως δάσος (που δεν ήταν με την στενή έννοια του όρου).
Και τα σκίνα και τα πρινάρια να προσέχεις.
Περισσότερο κι από τα πεύκα.
Προφανώς δασική έκταση σου το βγάλαν, όχι δάσος. Αυτό που δεν ξέρεις και πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι μια έκταση δεν παραμένει σταθερή ως προς το νομικό καθεστώς που τη διέπει. Μπορεί να χαρακτηριστεί δασική έκταση ενώ πριν δεν ήταν ή να αποχαρακτηριστεί όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν εξαφανιστεί τα δασικά είδη.
Σωστή η επισήμανση. Αμπέλι του παππού μου που έχω αεροφωτογραφίες του 70 που φαίνεται καθαρά ως αμπέλι. Στην συγκεκριμένη περιοχή, έχουν αναπτυχθεί μεγάλα πεύκα, γιατί είναι πολύ διπλα στο χωριό και όποτε πιάνει φωτιά εκείνο το μέρος το σώζουν.
Παραπάνω που είναι το κανονικό δάσος, δεν έχει στεριώσει κανένα δέντρο μετά τις φωτιές, γιατί βόσκουν τα γίδια. Οι στάνες είναι δίπλα, παράνομες όλες, χωρίς διαχείριση αποβλήτων κτλ. Οι τσομπάνηδες, μαζί με κάτι ταβερνιάρηδες και ξενοδόχους της περιοχής, είναι οι αφέντες (μισοί ΝΔ, μισοί ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ), κάνουν ότι θέλουν, και ζητούν επιδοτήσεις, τις οποίες και παίρνουν, και ΕΣΠΑ κτλ. Βέβαια από πίσω έχουν οικογένειες με 50+ ψήφους, ενσωματώνουν γιατρούς, δικηγόρους, παπάδες, κτλ., καταλαβαίνεις.
1 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts