Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Νοέμ 2023, 10:54
mixaliss έγραψε:Προέλλην έγραψε:Aυτό νομίζω τότε δεν θα μπορούσε να το προβλέψει κανείς. Σίγουρα είναι άσχημο πράγμα να χάσεις την ΕΕδική σου ελευθερία κίνησης. Δεν νομίζω όμως ότι για έναν μόνιμο κάτοικο της Βρετανίας θα επρόκειτο για κάποια σημαντική καταστροφή. Και διακοπές μέχρι 3 μήνες θα μπορούσε να πάει, και σαν συνταξιούχος οπουδήποτε, αλλά και βίζα εργασίας θα μπορούσε να βγάλει σε άλλη χώρα (αν υποθέσουμε ότι είχε σοβαρό επάγγελμα και προϋπηρεσία).
Σκέψου να αποφασίσεις
να γυρίσεις στην Ελλάδα και να χρειάζεσαι βίζα εργασίας.
Προσωπικά δεν το εξετάζω ως πιθανό σενάριο. Όσους ξέρω που το έκαναν, το μετάνιωσαν πικρά
(μιλάμε τώρα πάντα για άτομα που είχαν μια καλη θέση εργασίας, όχι για άτομα που δουλεύαν λάντζα σε γκρηκ ταβέρνες, άτομα που δεν μπόρεσαν να παραμείνουν σε δουλειά γιατί τους διώχνανε απο παντού, απροσάρμοστους ελληναράδες που καταπιεζόταν να μην πετάνε σκουπίδια παντού, κλπ.)Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής του με μόνιμη επιστροφή στην Ελλάδα· τουλάχιστον πριν την σύνταξη, όπου με 2.500++ χιλιαρικα ευρωπαϊκή σύνταξη θα μπορεί να ζεί σε gated community.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts