Προορισμοί τῆς μετὰ θάνατον ζωῆς

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Re: Προορισμοί τῆς μετὰ θάνατον ζωῆς

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 14 Απρ 2026, 15:28

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
tanipteros έγραψε:δεν τίθεται θέμα "εγκλωβισμού" το όμοιο ελκύεται από το όμοιο και η ψυχή οδεύει σε καταστάσεις και πεδία όμοια με την ποιότητα της εν ζωή

σχόλιο 5

....αυτη η νεοπλατωνική συγχυτικη μανεστρα που το Συστημα σου σερβιρει ως φιλοσοφια αληθη και την καταπινεις αμασητη ....θα σε βαρυστομαχιασει πνευματικα τανυπτερε και βλεπω τα πτερα σου να γινονται νυχτεριδας...ανικανος να συνθέσεις κατι φιλοσοφικα αυθεντικό και δικό σου ....

Ο Νεοπλατωνισμός κατά την γνώμη μου ύστερα από μελέτη, είναι το πιο άρτιο φιλοσοφικό και πνευματικό μονοπάτι. Για αυτό το ακολουθώ, το προωθώ και το αναπτύσσω σε Σύγχρονο Πλατωνισμό βάσει της μελέτης που έχω κάνει σε Βουδισμό και Ινδουισμό που σώζουν δικές τους θεουργίες και πνευματικότητα κοινή όπως την εμφανίζει το Θείο σε όλους τους ανθρώπους.

Όσο αφορά την δική σου θεωρία περί πεδίων και εμπειριών συγγενών σου όλα αυτά για τον Πλατωνισμό είναι υποπεδία του Γίγνεσθαι και πάλι ισχύει ότι κάθε ψυχή οδεύει εκεί που ελκύεται κατα τις έξεις του βίου της... Η θεία σου προφανώς είχε πάρε δώσε με αυτά τα πεδία του Γίγνεσθαι και τα όποια όντα είναι σε αυτά και βίωσε ότι βίωσε... από το τίποτα δεν σχετίζεται η ψυχή έτσι απροσδιόριστα...υπάρχει λόγος και αιτία... έτσι και πάλι το όμοιο ελκύει το όμοιο.

Εγώ ας πούμε για παράδειγμα έχω άλλες εμπειρίες μη δεσμευτικές και εγκλωβιστικές γιατί ασχολούμαι με άλλα πεδία και όντα που δεν ανήκουν στο κατώτερο ενεργειακό πεδίο του Γίγνεσθαι....

Οπότε το που θα πας εξαρτάται από εσένα και μόνο και θα πας εκεί που σε ελκύουν οι σκέψεις που κάνεις εν βίω.
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Επιστροφή σε “Θεολογία”