Ποια μαθήματα να επιλέξω;

Τα μαθήματα υποχρεωτικής και ελεύθερης επιλογής.
Άβαταρ μέλους
xristos
Rookie poster
Rookie poster

Re: Ποια μαθήματα να επιλέξω;

Δημοσίευσηαπό xristos » 20 Σεπ 2016, 12:07

Admin έγραψε:
xristos έγραψε:Απο του πρωτου εξαμηνου (Πολιτικη επιστημη, πολιτικη οικονομια και γενικη κοινωνιολογια) ποιο προτεινετε; και ποιο βιβλιο ειναι το καλυτερο;

Σαν βιβλίο αξίζει αυτό της Πολιτικής Οικονομίας, του Βαρουφάκη. Επίσης και σαν διδασκαλία έχω ακούσει ότι είναι ενδιαφέρον. Πολιτική Επιστήμη: είναι βατό σχετικά, με μεγάλη ύλη και δεν βάζουν εύκολα μεγάλο βαθμό. Γενική Κοινωνιολογία: έχει νόημα να το επιλέξεις αν πρόκειται να κάνεις εργασία σε αυτό, αλλιώς δεν θα πάρεις μεγάλο βαθμό.

Μπορείς ωστόσο να επιλέξεις μαθήματα κι από αλλά εξαμηνα, όπως πχ η Ανακριτικη. Αν σου αρέσουν οι αστυνομικές σειρές θα το βρεις πολύ ενδιαφέρον.

Δεν το εχω καταλαβει αυτο, μπορω να παρω μαθημα ελευθερης επιλογης απο αλλο οποιοδηποτε εξαμηνο και οχι απο αυτα που εχει το εξαμηνο μου; και που το δηλωνω αυτο; Επισης δεν εχω καταλαβει αυτο που μπορεις να επιλεξεις ενα μαθημα ελευθερης και να το δηλωσεις υποχρεωτικης ή και το αντιστροφο. :s_no
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 20 Σεπ 2016, 12:13

Κάθε εξάμηνο δηλώνεις έως 8 μαθήματα, από οποίο εξάμηνο θες. Αρκεί να είναι από χειμερινά εξαμηνα (1ο, 3ο, 5ο, 7ο) τώρα και εαρινά το εαρινό εξάμηνο.

Μαθήματα ελεύθερης δεν μπορείς ποτέ να τα δηλώσεις ως υποχρεωτικής, μόνο το αντίστροφο μπορεί να γίνει. Αυτό το κάνεις στην αίτηση ορκωμοσίας, όταν θα έχεις τελειώσει τις σπουδές.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
xristos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό xristos » 20 Σεπ 2016, 12:34

Admin έγραψε:Κάθε εξάμηνο δηλώνεις έως 8 μαθήματα, από οποίο εξάμηνο θες. Αρκεί να είναι από χειμερινά εξαμηνα (1ο, 3ο, 5ο, 7ο) τώρα και εαρινά το εαρινό εξάμηνο.

Μαθήματα ελεύθερης δεν μπορείς ποτέ να τα δηλώσεις ως υποχρεωτικής, μόνο το αντίστροφο μπορεί να γίνει. Αυτό το κάνεις στην αίτηση ορκωμοσίας, όταν θα έχεις τελειώσει τις σπουδές.

Ειναι λιγο περιπλοκο ή εμενα μου φαινεται; δηλαδη μπορω να επιλεξω στο πρωτο εξαμηνο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μαθημα π.χ. απο το εκτο εξαμηνο ή αυτες οι επιλογες απο αλλα εξαμηνα ισχυουν μονο για τα μαθηματα επιλογης;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 21 Σεπ 2016, 01:16

Καθόλου περίπλοκο.
Μπορείς να δηλώσεις και υποχρεωτικά και επιλογής από άλλα εξάμηνα. Μόνο που το χειμώνα δηλώνεις από τα χειμερινά εξάμηνα και την άνοιξη από τα εαρινά. Το έκτο εξάμηνο είναι στα εαρινά, οπότε δεν μπορείς τώρα να επιλέξεις μαθήματα από εκεί.
0 .

Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 24 Σεπ 2016, 19:20

Admin έγραψε:Καθόλου περίπλοκο.
Μπορείς να δηλώσεις και υποχρεωτικά και επιλογής από άλλα εξάμηνα. Μόνο που το χειμώνα δηλώνεις από τα χειμερινά εξάμηνα και την άνοιξη από τα εαρινά. Το έκτο εξάμηνο είναι στα εαρινά, οπότε δεν μπορείς τώρα να επιλέξεις μαθήματα από εκεί.

Να το πούμε με ένα παράδειγμα για να είμαι σίγουρη ότι το κατάλαβα σωστά...
Λοιπόν, φερι ειπείν το ωρολόγιο πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου, ξεκινά με Συνταγματικό. Εγώ όμως μπορώ να μην το δηλώσω και να δηλώσω, ας πούμε, Γενικό Ενοχικό;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Σεπ 2016, 19:50

Ναι.
Μπορείς να δηλώσεις μέχρι 8 μαθήματα.
Πχ τα 4 υποχρεωτικά του α' εξαμήνου, γενικό ενοχικό, εμπράγματο και δύο επιλογής.
0 .

Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 24 Σεπ 2016, 20:07

Admin έγραψε:Ναι.
Μπορείς να δηλώσεις μέχρι 8 μαθήματα.
Πχ τα 4 υποχρεωτικά του α' εξαμήνου, γενικό ενοχικό, εμπράγματο και δύο επιλογής.

Α, ωραία. :) Άρα το Γενικό Ενοχικό και το Εμπράγματο, για παράδειγμα, ουσιαστικά "φεύγει" από τα 31 υποχρεωτικά που έχουμε...
Και κάτι ακόμα. Πότε δηλώνουμε μαθήματα. Αναρωτιέμαι, γιατί μέχρι την Παρασκεύη είναι η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων μας, (παέι αλφαβητικά, οπότε κάποιοι είναι αναγκασμένοι να την κάνουν την Παρασκευή) και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου αρχίζει το εξάμηνο... Αν εγώ για παράδειγμα, θέλω εκκλησιαστικό δίκαιο, πώς θα μπορέσω να το παρακολουθήσω, δεδομένου ότι ξεκινάει την Τρίτη στις 4 Οκτωβρίου;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Σεπ 2016, 20:26

Θα πας κανονικά στο μάθημα του Εκκλησιαστικού.
Μαθήματα δηλώνεις κατά το Νοέμβριο - Δεκέμβριο, όταν βγουν τα τελικά αποτελέσματα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.
0 .

Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 24 Σεπ 2016, 20:41

Admin έγραψε:Θα πας κανονικά στο μάθημα του Εκκλησιαστικού.
Μαθήματα δηλώνεις κατά το Νοέμβριο - Δεκέμβριο, όταν βγουν τα τελικά αποτελέσματα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.

Σοβαρά;! Καλά, έχουμε πλήρη άγνοια εμείς οι πρωτοετείς! Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το φόρουμ και μαθαίνουμε κάτι, γιατί, αν περιμέναμε από τη σχολή...
Να 'σαι καλα! :good:
0 .

nomicarius
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό nomicarius » 24 Σεπ 2016, 22:55

Πρωτα βγαινει ανακοινωση για τα συγκεντρωτικα αποτελεσματα και μετα βγαινει ανακοινωση για τις δηλωσεις. Συνηθως ειναι κατα το Νοεμβριο.
0 .

Επιστροφή σε “Επιλογής”