Κατατακτήριες

Γενικά θέματα που αφορούν την σχολή και την φοίτηση.
Voulitsα
Rookie poster
Rookie poster

Re: Κατατακτήριες

Δημοσίευσηαπό Voulitsα » 10 Απρ 2016, 16:43

Καλησπέρα!

Δεν ξέρω αν απευθύνομαι στην σωστή ενότητα! Είμαι φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Αθηνών αλλά με ενδιαφέρει πολύ η Νομική σαν επιστήμη.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιο εισαγωγικό βιβλίο που θα μπορούσα να διαβάσω, ελληνικό ή ξενόγλωσσο για να έχω μια εύκολη αρχή χωρίς πολλούς νομικούς όρους για καλύτερη εμπέδωση....

Ευχαριστώ πολύ!
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 10 Απρ 2016, 16:56

Γειά σου Βουλίτσα και καλώς ήρθες!

Θα σου πρότεινα να ψάξεις το βιβλίο "Εισαγωγή στο Συνταγματικό Δίκαιο" του καθηγητή Φιλίππου Σπυρόπουλου.

Τα εξηγεί αναλυτικά και πολύ κατανοητά. Θα κάνεις εισαγωγή στο δίκαιο με αυτό το βιβλίο και παράλληλα θα μάθεις και συνταγματικό.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Voulitsα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Voulitsα » 11 Απρ 2016, 20:08

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση Admin.

Θα το κοιτάξω!
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 02 Ιουν 2016, 17:44

Εγώ είχα πάρει ως ελεύθερο επιλεγόμενο το 1991 "το Συνταγματικό Δίκαιο" του μουσκαροβενιζέλου στο ΑΠΘ. Το πέρασα πανηγυρικά με 9 :s_cool
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 02 Ιουν 2016, 22:42

Στο ΑΠΘ μόνο ο Χρυσόγονος αξίζει. Τα βιβλία του είναι εξαιρετικά για όποιον θέλει να ασχοληθεί με το Συνταγματικό.
0 .

effie_k
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό effie_k » 03 Ιουν 2016, 01:03

Καλησπέρα σας!! Λέω να δώσω κατατακτήριες τώρα το '16 για τη σχολή και έχω κάποιες απορίες που μόνο εδώ μπορώ να λύσω.

Όπως ενημερώθηκα, τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου, Συνταγματικό Δίκαιο και το Γενικό Ποινικό Δίκαιο. Για το Αστικό μου πρότειναν του Γεωργιάδη και για το Ποινικό του Μυλωνόπουλου τον 1ο τόμο. Είδα όμως ότι υπάρχει και 2ο τόμος. Μήπως πρέπει να διαβάσω και τους δυο; Επίσης για το Συνταγματικό Δίκαιο έχετε κάποιο σύγγραμμα να μού προτείνετε; :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :D

Φιλικά, Έφη. :s_rofl
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Ιουν 2016, 08:08

Καλημέρα Έφη και καλώς ήρθες στο φόρουμ! :)

Για το Αστικό :
Ναι, Γεωργιάδη διαβάζεις. Μόνο που θα χρειαστεί να δεις και επίλυση πρακτικών. Ο Γεωργιάδης έχει και βιβλίο με πρακτικά ή εναλλακτικά αναζητεις σημειώσεις από επίλυση πρακτικών από τις παραδόσεις.

Για το Ποινικό:
Μάλλον θα χρειαστείς και τον δεύτερο τόμο, βάζουν υποερωτήματα και από εκεί. Διάβασε πολύ καλά τα παραδείγματα που έχει στα βιβλία του ο Μυλωνοπουλος, ανάλογα βάζει και στις εξετάσεις.

Για το Συνταγματικό:
Το πιο καλογραμμένο βιβλίο είναι αυτό του Σπυρόπουλου που αναφέρω και πιο πάνω. Ωστόσο, ο Σπυρόπουλος αφιερώνει λίγες μόνο σελίδες στο κεφάλαιο της συνταγματικής ιστορίας (την παρουσιάζει πολύ συνοπτικά) και από ό,τι ξέρω βάζουν συνήθως ένα υποερώτημα από εκεί. Οπότε, συνταγματική ιστορία διάβασε από Παντελή ή Μαυριά. Μπορείς και να επιλέξεις το βιβλίο του Παντελή, είναι κι αυτό αρκετά καλογραμμένο. Οπωσδήποτε μην διαβάσεις από Μαυριά, θα πελαγώσεις.
0 .

effie_k
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό effie_k » 03 Ιουν 2016, 15:35

Ευχαριστώ admin για την γρήγορη ανταπόκριση! :D

Υπάρχουν εδώ σημειώσεις από επίλυση πρακτικών του Γεωργιάδη σε περίπτωση που δεν καταφέρω να βρω το βιβλίο του; :)

Θα επιλέξω του Παντελή στα σίγουρα! Επίσης η σχετική αίτηση που πρέπει να υποβάλουμε κατά την εγγραφή μας για τις εξετάσεις, τη βρίσκουμε στη γραμματεία;

Τελευταία ερώτηση: Σίγουρα δεν έχω τα χρήματα να αγοράσω όλα αυτά τα βιβλία. Αν δεν καταφέρω να τα βρω, είναι προτιμότερο να τα βγάλω φωτογραφίες και να αρχίσω να διαβάζω στο σπίτι κρατώντας σημειώσεις παράλληλα ή να δοκιμάσω να διαβάσω στα αντίστοιχα σπουδαστήρια; :/
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Ιουν 2016, 17:24

Αν εννοείς σε ηλεκτρονική μορφή, δεν νομίζω. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω.

Ναι, η Γραμματεία σου δίνει έντυπο της αίτησης.

Και τα δύο προσφέρονται. Πολλοί προτιμούν τα σπουδαστήρια γιατί έχει πιο πολλή ησυχία από το σπίτι τους.
Εγώ όταν έδινα είχα δανειστεί τα βιβλία από ένα γνωστό μου και διάβαζα σπίτι. Κάποια κεφάλαια του Συνταγματικού και της Ιστορίας Δικαίου (τότε δίναμε Ιστορία αντί του Ποινικου), που είναι παπαγαλία, τα είχα σκανάρει και μετά τα μετέτρεψα σε κείμενο και στη συνέχεια σε ήχο και τα άκουγα πχ όταν ήμουν στο μετρό ή το λεωφορείο ή όταν ξεκουραζόμουν το βράδυ πριν κοιμηθώ.
Αν έχεις κάμερα με καλή ανάλυση (και του κινητού κάνει, αρκεί να εστιάζει σωστά και να βγάζει ευκρινείς φωτό), μπορείς να τα βγάλεις φωτό και μετά να τα μετατρεψεις σε κείμενο με ένα πρόγραμμα ocr (τα σκάνερ συνήθως συνοδεύονται από ένα cd που έχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα - εγώ χρησιμοποιώ το abbyy).
0 .

effie_k
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό effie_k » 05 Ιουν 2016, 14:56

Τέλεια admin! Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Είδα μάλιστα ότι προτείνεις πιο πάνω και το "Εισαγωγή στο Συνταγματικό Δίκαιο" του καθηγητή Φιλίππου Σπυρόπουλου ως μια βοήθεια στο να εισέλθεις όσο γίνεται πιο ομαλά στους νομικούς όρους κλπ κλπ. Λέω να διαβάσω και αυτό προτού καταπιαστώ με τα εξεταζόμενα μαθήματα! :)
0 .

Επιστροφή σε “Γενικά”