Λαχουρένιος έγραψε:
Μετρ σε χαλασαμε βλεπω.![]()
Σιγα σιγα εκτιμας τον ελ. τροπο ζωης
εξαρτάται πάντα από την παρέα και τα άτομα, εκεί που ήμουν θα έλεγα πως είμαι καλύτερα εδώ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όμως την Αθήνα.
Δεν παλεύονται οι Γερμανοί, δεν ξέρουν τι πάει να πει διασκέδαση και το χειρότερο δεν ξέρουν τι πάει να πει ψυχαγωγία. Για μπάνιο πάμε ή σε κανάλια ή σε μικρές λίμνες ή το πιο κοινό σε πισίνες. Στην βόρεια Γερμανία που είχα πάει στην Βαλτική θάλασσα, δεν βλέπονται οι παραλίες τους, είναι άθλιες, το νερό βρόμικο και επειδή δεν έχει περιεκτικότητα σε αλάτι είναι ακόμη πιο χειρότερο. Στην βαλτική έχει τρομερό κύμα, γενικα δεν ευχαριστιέσαι μπάνιο. Έχω ακούσει πάντως τα απίστευτα για Νορβηγία, μπάνιο σε πεντακάθαρα νερά, λίμνες ποτάμια κλπ.
Τον καφέ δεν τον ξέρουν και βαριούνται να πηγαίνουν για καφέ, μόνο για μπύρα ή για φαγητό. Είναι ζώα. Πάντως όλοι οι Έλληνες της Γερμανίας βρίζουν τους Γερμανούς και σχεδόν όλοι οι μετανάστες. Οι Έλληνες τους αποκαλούν ζώα, μόλις ακούς στο δρόμο Έλληνα να μιλά για ζώα ξέρεις πως πάλι γερμανό βρίζει.
Ευτυχώς που ήρθαν και οι μετανάστες και μαθαίνουν κάποια πράγματα, αλλιώς θα ζούσαν ακόμη σε χωριά και καλύβες.