Βοήθεια παιδιά να φύγω, δεν αντέχω άλλο εδώ πέρα πια...
-
Freisinniger
- Maître des anions

Re: Βοήθεια παιδιά να φύγω, δεν αντέχω άλλο εδώ πέρα πια...
Σωστό αυτό που λέει ο Αντμίν καμία χώρα δεν δίνει παροχές έτσι στα καλά του καθουμένου, αλλά αν έρθεις Γερμανία και βρεις άτομο για δουλειά μπορείς να πας στο job center και να σε βοηθήσει μέχρι να αποκατασταθείς, να βρεις δουλειά και να σου πληρώνουν το ενοίκιο και τα έξοδα διαβίωσης. Μπορεί ακόμη να σου βρει και δουλειά. Αγγλικά ξέρεις; Αν ξέρεις αγγλικά άνετα θα βρεις κάτι.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
help
- Rookie poster

Όχι δυστυχώς δεν ξέρω καλά αγγλικά.
Είχα αρχίσει μόνος μου μαθήματα για να τα βελτιώσω αρκετά, αλλά δεν μπορούσα με αυτό το ρημάδι να ηρεμήσω.
Οκ θα προσπαθήσω να κάνω κάτι...
Είχα αρχίσει μόνος μου μαθήματα για να τα βελτιώσω αρκετά, αλλά δεν μπορούσα με αυτό το ρημάδι να ηρεμήσω.
Οκ θα προσπαθήσω να κάνω κάτι...
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

πρέπει να μάθεις είναι σημαντικά πλεόν σε όλη την υψήλιο, τα αγγλικά μαθαίνονται σε 6 μήνες με εντατικό ρυθμό. Και το πιο σημαντικό βλέπε ξένες ταινίες χωρίς υπότιτλους ή με αγγλικούς υπότιτλους στην αρχή μέχρι να καλυτερέψουν τα πράγματα.
0 .

-
help
- Rookie poster

Οκ αλλά πρέπει να φύγω πρώτα από εκεί και θα τολμήσω να πω πριν μάθω αγγλικά.
Άλλοι 6 μήνες εδώ πέρα & θα σαλτάρω εντελώς.
6 μήνες εκμάθησης, αλλά έξω ή οπουδήποτε αλλού για όποια γλώσσα να 'ναι και παραμονή σε οίκημα.
Συγνώμη για το θράσος μου αλλά είναι άμεση & επείγουσα ανάγκη να φύγω.
Πρέπει πρώτα να ηρεμήσω και να σκεφτώ τι θα κάνω.
Άλλοι 6 μήνες εδώ πέρα & θα σαλτάρω εντελώς.
6 μήνες εκμάθησης, αλλά έξω ή οπουδήποτε αλλού για όποια γλώσσα να 'ναι και παραμονή σε οίκημα.
Συγνώμη για το θράσος μου αλλά είναι άμεση & επείγουσα ανάγκη να φύγω.
Πρέπει πρώτα να ηρεμήσω και να σκεφτώ τι θα κάνω.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Ψιτ ηρέμησε τα ίδια έλεγα και γω πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα πρώτα, να μπει ένα σχέδιο, τα ψυχολογικά τα βάζεις στην κατάψυξη από την μια μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Σου έστειλα πμ.
0 .

-
help
- Rookie poster

Metranion έγραψε:Ψιτ ηρέμησε τα ίδια έλεγα και γω πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα πρώτα, να μπει ένα σχέδιο, τα ψυχολογικά τα βάζεις στην κατάψυξη από την μια μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Σου έστειλα πμ.
Οκ το είδα και δεν έχει νόημα να συνεχίσω κι άλλο την κουβέντα.
Θα προσπαθήσω να βρω λύση με άλλο τρόπο.
Ευχαριστώ πάντως όλους για όλα.

0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Φίλε όπως ήδη επισημάνθηκε η μετακίνηση σε άλλη χώρα της ΕΕ δεν συνεπάγεται αυτόματα και δικαίωμα στo εκεί κοινωνικό κράτος. Τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει οι πόρτες. Π.χ. στην Γερμανία πρέπει πρώτα να έχεις κλείσει 5 χρόνια εργασίας για να έχεις δικαίωμα για επίδομα απορίας ή αδυναμίας εργασίας. Βασικά ούτε ασφάλεια υγείας δεν θα έχεις, θα πρέπει να χρησιμοποιείς την ευρωπαϊκή κάρτα του ΙΚΑ, μόνο για επείγοντα, αλλιώς θα πρέπει να κάνεις αυτασφάλιση και να πληρώνεις απο την τσέπη σου.
Το έχεις ψάξει καλά στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει κάποιος ξενώνας νέων με προβλήματα ή κάτι τέτοιο να πας εκεί; Κάποιος κοινωνικός λειτουργός να σε συμβουλεύσει κλπ;
Το έχεις ψάξει καλά στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει κάποιος ξενώνας νέων με προβλήματα ή κάτι τέτοιο να πας εκεί; Κάποιος κοινωνικός λειτουργός να σε συμβουλεύσει κλπ;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
help
- Rookie poster

Λογική η σκέψη σου.
Δυστυχώς εδώ πέρα δεν υπάρχουν στην ουσία υποδομές και με πληροφόρησαν αρκετοί άνθρωποι γι'αυτό.
Και όσες υπάρχουν, θέτουν αυστηρά κριτήρια και είναι μόνο για μικρό διάστημα παραμονής.
Απλά μία τελευταία ερώτηση πριν κλείσω τη συνομιλία, αν και θα σας ακουστεί λίγο ανόητη.
Επειδή εγώ δεν έχω βαλίτσα ή χειραποσκευή, παρά μόνο μία τσάντα λάπτοπ, επιτρέπεται να βάλω σε αυτή την τσάντα το λάπτοπ αλλά και ένα φορητό σκληρό δίσκο, και τα υπόλοιπα να τα βάλω στις κοινές πλαστικές σακούλες (π.χ σούπερ μάρκετ)??
Ειλικρινά είμαι εντελώς αδαής και δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα γιατί δεν έχω ξαναταξιδέψει.
Θέλω μέσα σε αυτές τις σακούλες να βάλω τα πράγματά μου, δηλαδή λίγα ρούχα από τα χειμωνιάτικα και τα καλοκαιρινά (μπλούζες, φανέλες και φόρμες), ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, μία οδοντόβουρτσα, μία ξυριστική μηχανή, ένα κινητό αφής και δύο mp3.
Δεν θυμάμαι προς το παρόν να χρειάζομαι κάτι άλλο.
Τα άλλα τα έγγραφα (ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης κλπ) θα τα κουβαλάω επάνω μου.
Διάβασα ότι στο αεροδρόμιο δίνουν κάτι σαν διαφανείς επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες, αλλά είδα ότι είναι για τα υγρά.
Κάνουν και για τα άλλα??
Αν ναι, τις αγοράζουμε εκεί και ποια είναι η τιμή τους??
Αυτά και τίποτα άλλο από μένα.
Αν χρειαστεί, θα σας στείλω νέα μου και μετά θα σας πω να διαγράψετε το θέμα.
Δυστυχώς εδώ πέρα δεν υπάρχουν στην ουσία υποδομές και με πληροφόρησαν αρκετοί άνθρωποι γι'αυτό.
Και όσες υπάρχουν, θέτουν αυστηρά κριτήρια και είναι μόνο για μικρό διάστημα παραμονής.
Απλά μία τελευταία ερώτηση πριν κλείσω τη συνομιλία, αν και θα σας ακουστεί λίγο ανόητη.
Επειδή εγώ δεν έχω βαλίτσα ή χειραποσκευή, παρά μόνο μία τσάντα λάπτοπ, επιτρέπεται να βάλω σε αυτή την τσάντα το λάπτοπ αλλά και ένα φορητό σκληρό δίσκο, και τα υπόλοιπα να τα βάλω στις κοινές πλαστικές σακούλες (π.χ σούπερ μάρκετ)??
Ειλικρινά είμαι εντελώς αδαής και δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα γιατί δεν έχω ξαναταξιδέψει.
Θέλω μέσα σε αυτές τις σακούλες να βάλω τα πράγματά μου, δηλαδή λίγα ρούχα από τα χειμωνιάτικα και τα καλοκαιρινά (μπλούζες, φανέλες και φόρμες), ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, μία οδοντόβουρτσα, μία ξυριστική μηχανή, ένα κινητό αφής και δύο mp3.
Δεν θυμάμαι προς το παρόν να χρειάζομαι κάτι άλλο.
Τα άλλα τα έγγραφα (ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης κλπ) θα τα κουβαλάω επάνω μου.
Διάβασα ότι στο αεροδρόμιο δίνουν κάτι σαν διαφανείς επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες, αλλά είδα ότι είναι για τα υγρά.
Κάνουν και για τα άλλα??
Αν ναι, τις αγοράζουμε εκεί και ποια είναι η τιμή τους??
Αυτά και τίποτα άλλο από μένα.
Αν χρειαστεί, θα σας στείλω νέα μου και μετά θα σας πω να διαγράψετε το θέμα.
0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Δεν μπορώ να ξέρω, ούτε καν να φανταστώ τι περνάς. Πρέπει όμως να επισημάνω ότι μη γνωρίζοντας ξένες γλώσσες, χωρίς να έχεις ξαναταξιδέψει στο εξωτερικό, χωρίς κάποιες σπουδές ή τέχνη, με πρόβλημα επικοινωνίας και χωρίς γερό κομπόδεμα στην τσέπη, τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν πολύ άσχημα, μέχρι να χτυπιέσαι στα πεζοδρόμια και οι περαστικοί να μην δίνουν σημασία.
Για να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου στο επίπεδο που χρειάζεσαι, πρέπει να έχεις καθεστώς πρόσφυγα. Αν πας ως Έλληνας, πολίτης της ΕΕ, θα σε πούν δούλεψε (έστω part-time) ή γύρνα πίσω στην Ελλάδα.
Εγώ θα πρότεινα να το ψάξεις για ξενώνα στην Ελλάδα, έστω για λίγο καιρό, να μείνεις λίγο μόνος σου να το σκεφτείς καλύτερα, και αν επιμείνεις, τουλάχιστον να το σχεδιάσεις καλύτερα και να μην πας καμικάζι.
Για να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου στο επίπεδο που χρειάζεσαι, πρέπει να έχεις καθεστώς πρόσφυγα. Αν πας ως Έλληνας, πολίτης της ΕΕ, θα σε πούν δούλεψε (έστω part-time) ή γύρνα πίσω στην Ελλάδα.
Εγώ θα πρότεινα να το ψάξεις για ξενώνα στην Ελλάδα, έστω για λίγο καιρό, να μείνεις λίγο μόνος σου να το σκεφτείς καλύτερα, και αν επιμείνεις, τουλάχιστον να το σχεδιάσεις καλύτερα και να μην πας καμικάζι.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
-
Freisinniger
- Maître des anions

Τουλάχιστον τώρα στην Ελλάδα εργάζεσαι;
Μην κάνεις καμιά τρέλα και πας με ένα σακίδιο λαπ τοπ και σακούλες στο εξωτερικό.
Μην κάνεις καμιά τρέλα και πας με ένα σακίδιο λαπ τοπ και σακούλες στο εξωτερικό.
0 .