@Αριστο ...Οπως ξερεις και εχω γραψει στο φορουμ , ειμαι και εγω ενας απο τους ψηφισαντες του ΑΝΕΛ ...
Δεν το εκανα απο συμπαθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλα απο αντιδραση προς την ΝΔ η οποια απο Ελληνικο κομμα , ειχε μεταστραφει σε ενα γερμανοδουλο κομμα και ιδιως , με τον τοτε αρχηγο της , ο οποιος ειχε ξεγελασει τους Νεοδημοκρατες με τα Ζαππεια ...
Αλλα δεν ειχα αυταπατες για τον ΣΥΡΙΖΑ ... ουτε και ελπιδες ...
Ασχολουμενος με την πολιτικη , εδω και 4 δεκαετιες διεβλεπα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειχε τις δυνατοτητες να κανει αυτα που ελεγε στον λαο ... Ηταν ολα ευσεβεις ποθοι ... Αλλα η πολιτικη δεν γινεται με ονειρα ...
Οπως λες και εσυ , ο Τσιπρας , πρωτου παρει τις εκλογες , ΔΕΝ φροντισε να εχει την προστασια μιας μεγαλης δυναμης ...πηγε αντιθετα με ολους ...Και την πατησε ...
Αντιθετα με την πλειοψηφια , πιστευω πως η επιλογη Βαρουφακη , ηταν σωστη μεν αλλα ταυτοχρονα και λαθος ... Ο Βαρουφακης ξερει οικονομικα , αλλα ΔΕΝ ειναι πολιτικος και ουτε ξερει την δαιδαλωδη νομοθεσια που υπαρχει στην ΕΕ ... Χτυπησε το χερι του στο μαχαιρι και το εκοψε ...
Κατα τα αλλα οι "επιτυχιες" του ΣΥΡΙΖΑ , ειναι αποτελεσμα της πιστης υπακοης του στο μνημονιο , το οποιο καταριεται ...Και ειναι φυσιολογικες , αν κοιταξεις την φορολογια που εχει επιβαλλει και την ανικανοτητα του στον ελεγχο της φορο-εισφορο διαφυγης και του λαθρεμποριου καυσιμων και τσιγαρων , οπως και την ανικανοτητα ( ;; ) του να χτυπησει το παραεμποριο ...
Πολιτικα ο ΣΥΡΙΖΑ παιρνει τα ευσημα απο την ΕΕ γιατι εφαρμοζει πιστα το μνημονιο ...
Εγω θα περιμενα ο ΣΥΡΙΖΑ , να προτεινει , μια διαφορετικη λυση για την Ελλαδα και να παρουσιασει ενα διαφορετικο προγραμμα για την αναπτυξη και την οικονομια ...
Δεν το εχει κανει ουτε αυτος , αλλα ουτε και η ΝΔουλα , η οποια απλα φωναζει πως θα υπηρετησει πιο πιστα ακομα το μνημονιο ...
Και οπως σου εγραψα και σε αλλο νημα , ΔΕΝ υπαρχει εξοδος απο τα μνημονια ... Θα χρειαστουν 100 χρονια και 50 κυβερνησεις που θα το εχουν ολες σαν σκοπο , για να καταργησουν ΟΛΟΥΣ τους μνημονιακους νομους και να τους αντικαταστησουν με πιο λογικες νομικες προτασεις ...Αυτα ειναι απιθανο να συμβουν .
Γι' αυτο μην βασιζεσαι στον λαο ... Ο λαος αγεται και φερεται ... Καινουργια προταση για την Ελλαδα δεν υπαρχει Κανεις δεν εχει ενα οραμα για την Ελλαδα ... Απλα ζουμε την καθημερινοτητα ... και θα την ζουμε ...
Και οσο την ζουμε , θα πηγαινουμε απο το κακο στο χειροτερο με ολες αυτες τις αριστεροστροφες ανοησιες με τις οποιες προσπαθει ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρηθει στο προσκηνιο ...και να διαμορφωσει μια αλλη κοινωνια με Ρουβικωνες , Τοσκες , Μουζαλες , ΛΑΘΡΟμεταναστες και δεν συμμαζευεται ...
ΑΝ σε ΟΛΑ αυτα προσθεσουμε και την μειωση του Ελληνικου πληθυσμου και την αυξηση των αλλοεθνων , τους οποιους επιβαλλει ο ΣΥΡΙΖΑ , το μελλον της Ελλαδας , ειναι σκοτεινο ...
Ολντ