Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 24 Νοέμ 2020, 20:31
ΣΧΟΛΙΟ 26 ( απάντησεις στο Λεφτεριά )
Λεφτεριάς
Πέρα από αυτό, όμως, στο τελευταίο σχόλιο υπογράμμισα ότι η υδρογονοενέργεια δεν είναι πια υπόθεση εργασίας, αλλά απτή πραγματικότητα, που ξεκινάει από την εφαρμογή της στα διαστημικά προγράμματα της Αμερικής, της Ρωσίας, και της Κίνας, επειδή το υδρογόνο δίνει φτηνή, ελαφρύτερη, ασφαλέστερη και καθαρότερη ενέργεια από τα ορυκτά καύσιμα και χρησιμοποιείται πια σε χιλιάδες εφαρμογές, ακόμα και από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που γέμισαν τους δρόμους του πλανήτη με αυτοκίνητα που κινούνται με υδρογονοενέργεια.
…το ότι ένα υλικό καύσιμο έχει τέτοιες προωθητικές ικανότητες ώστε να το χρησιμοποιεί η «πρωτόγονη» αεροδιαστημική αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το υλικό που θα μπορούσε με ασφάλεια να εισαχθεί σε όλες στις πλευρές της καθημέρινότητας μας φευ !! … η διαστημοπλοία βέβαια η πρωτόγονη που στηρίζει στα αέρια εκτόξευσής τις προωθητικές της δυνάμεις σιγασιγά θα εγκαταλειφθεί κι απλά κι όμορφα τα διαστημόπλοια θα αρχίσουν να ρέουν στο διάχυτο ηλεκτρομαγνητικό μέσο που πληρεί το σύμπαν όπως οι βάρκες με πανιά …αυτό είναι άλλο κεφάλαιο πονεμένο ..εννοώ το κεφάλαιο δηλαδή της «πρωτόγονης» της εποχής του σιδήρου τεχνολογίας της μετακίνησης γενικά …
Λεφτεριἀς
Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εσύ τον χαβά σου περί φονικότητας του υδρογόνου και περί έλλειψης στο βιβλίο του Λάμπου που, χωρίς να διαβάσεις το βιβλίο του ισχυρίζεσαι ότι δεν λέει τίποτα γι ΄αυτήν, λες και είσαι απολογητής των πετρελαιάδων και του καπιταλισμού.
… δεν πρόκειται << περί του χαβά μου >> αλλά για τεκμηριωμένη ισχυρή θέση μου …θα παραθέσω σε επόμενο σχόλιο ένα αντικειμενικότατο άρθρο που διατίθεται στο ελληνικό διαδίκτυο όπου παρουσιάζονται ισοβαρώς όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υδρογονενέργειας κάτι που λείπει από το βιβλίο του Κ.Λάμπου …και που ένας αμύητος θα περίμενε να διαβάσει για να κρίνει εξ ιδίων τι είναι η ενέργεια αυτή ..
Λεφτεριάς
Διερωτώμαι αν επέλεξες να παρουσιάσεις κάποιους που τους θεωρείς ‘οραματικούς’, χωρίς να τους διαβάσεις, για να αποδείξεις ότι εσύ είσαι καλύτερη από αυτούς και στο τέλος να τους βγάλεις και ελαττωματικούς, γιατί τι άλλο θα μπορούσες να εννοείς γράφοντας «βασικό ελάττωμα του πνεύματος ενός διανοητή είναι να θεωρεί τις έννοιες κοιτώντας τις στην εκποιητική τους μορφή την ιστορικά πραγματωμένη κι όχι στην εγγενή ψυχοκοινωνική τους»
Αναλογίστηκες, άραγε, μήπως μιλώντας για πράγματα που δεν γνωρίζεις και εμμέσως, συκοφαντώντας όσους παρουσιάζεις χωρίς να παρουσιάζεις την ουσία των θέσεων τους και τα δικά τους επιχειρήματα, αλλά τα δικά σου, γίνεσαι απολογητής του σκοταδισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, όπως θα έλεγε και ο Λάμπος;
Επέλεξα να παρουσιάσω τους οραματικούς συγγραφείς στενοχωρούμενη καταρχήν που τα μπλογκ τους δεν έχουν ούτε ένα σχόλιο …θέλησα να δημιουργήσω ένα βήμα διαδικτυακού διαλόγου, στους επισκέτες του βήματος αυτού για να δείξω ότι κάτι οραματικό κινείται στην χώρα μας, ότι οι διανοούμενοι της άλλης ιδανικής κοινωνίας δεν έχουν σταματήσει να στοχάζονται και σε αυτούς βέβαια βάζω και τον εαυτό μου κι ας είμαι μια άσημη μη καταξιωμένη φιλοσοφούμενη επί παντός επιστητού ..και ναι υπάρχει πάντα η επιθυμία μου για να επικοινωνήσω μαζί τους να προβληματίσω με τις δικές μου ιδέες να εκθέσω τον καρπό των δικών μου αναλύσεων , ασκώντας κι ένα ειδος κριτικής σε αυτούς τους συγγραφείς ..εφόσον δεν έχω άλλο μέσο και ευκαιρία για πνευματικη συναλλαγή μαζί τους ..αλλά γιατί Λεφτεριά βλέπεις <<σαν χαβά >>στη προσπάθεια μου αυτή για κριτική απαξιώνοντας τη τελείως χωρίς να έχεις διάθεση να πάρεις κι εσύ κάτι από αυτή .. η μήπως θεωρείς ότι από ένα διάλογο μόνο να δίνουμε πρέπει κι όχι να παίρνουμε; Κι ότι από μια περιθωριακή στοχάστρια δεν υπάρχει τίποτε να πάρει κανείς ..
Λεφτεριάς
Όσα ψελλίζεις για το ‘υποκείμενο της ιστορίας’, σου ξανάπα, παραπέμπουν, προφανώς χωρίς να το έχεις σκεφτεί, στον Χάγιεκ, στον Φρίνμαν, στον Ρήγκαν, στην Θάτσερ, στον Πινοσέτ και σε όσους ακόμα αρνούνται την ύπαρξη της κοινωνίας και της δυνατότητάς της να αυτοχειραφετηθεί, κινούμενη από αντικείμενο του κεφαλαίου σε υποκείμενο της ιστορίας.
Οι απόψεις που προσπαθείς να διατυπώσεις για την ατομική ιδιοκτησία, παραπέμπουν στους Ισοπεδωτές, τους γνωστούς 1evellers, του 1640, αλλά τότε ο εχθρός ήταν οι φεουδάρχες και η μοναρχία, σε αντίθεση με τον 21ο αιώνα που η αποτροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και το πέρασμα σε μια μετακαπιταλιστική κοινωνία προϋποθέτει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας σε όλες τις πιθανές εκδοχές της.
Άστοχη και ανιστόρητη είναι και η προσπάθειά σου να ωραιοποιήσεις την έννοια της εξουσίας, με το σόφισμα της δίκαιης τάχα΄ ‘κατανομής της εξουσίας’, τη στιγμή που η ανθρωπότητα με την εκατομμυριόχρονη εμπειρία της οραματίζεται μια κοινωνία της ισότητας, μια κοινωνία χωρίς μικρά και μεγάλα αφεντικά, χωρίς εξουσιαστικές πρωτοπορίες και ηγεμόνες.
…δεν είναι Λεφτεριά ψελισμοί είναι ισχυρές απόψεις δοκιμασμένες με την βάσανο της διερώτησης ..και πάντα σε διερεύνηση παρά την ισχύ τους…μια διερεύνηση που το δικό σου πνεύμα με εκπληξη διαπιστώνω ότι δεν είναι διατεθιμένο να κάνει .. κάθως όλες οι νοηματοδοτήσεις έχουν <<κλείσει >> για σένα …
Λεφτεριάς
Με όλα αυτά τα εννοιολογικά και μεθοδολογικά λάθη των αναλύσεών σου καταλήγεις να γίνεσαι απολογητής των «συγκεντρωτικών δομών», δηλαδή, του προστάτη της ατομικής και της κρατικής ιδιοκτησίας και της απολυταρχικής εξουσίας
…μπορείς να μου υποδείξεις τα μεθοδολογικά μου λάθη στην κατανόηση των εννοιών,, ερευνήτρια όντας, όχι κατηχήτρια, με ενδιαφέρει να μάθω.. θεωρείς ότι μια έννοια δεν πρέπει να διερευνάται με ετυμολογικό τρόπο παράλληλα με τη γενετική ψυχοκοινωνική της νοηματοδότηση ;
…η συγκεντροποίηση καθεαυτή δεν είναι πρόβλημα είναι βιολογικός νόμος,, ένας κοινωνικός φιλόσοφος πρέπει να μην παραγκωνίζει τους βιολογικούς νόμους …συγκεντρωποιημένο πχ είναι το νευρικό μας σύστημα, ας διδακτούμε από αυτό Λεφτεριά .. βέβαια υπάρχει η καταχρηστική αθέμιτη συγκεντροποίηση πού ιστορικά διεπράχθη από τον διαωνόβιο καπιταλισμό ( τον αρχαιότατο από την εποχή των πυραμίδων και πιο παλιά )
Λεφτεριάς
και τελικά να συναντιέσαι ιδεολογικά με τον ‘καλαματιανό’, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μαλώνετε, μόνο για το ποιος θα ελέγχει τις συγκεντρωτικές δομές και το ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ;
…το ότι συναντιέμαι ιδεολογικά σε κάποια επιμέρους ζητήματα με έναν γενικά ειρωνευτή, παρεμποδιστή κι απαξιωτή μου δεν σημαίνει ότι ταυτίζομαι στο ήθος μαζί του ..οι δομές του φόρουμ όπως κάθε φόρουμ όντως είναι συγκεντρωτικές αλλά με συγκεντρωτισμό αθέμιτο καταχρηστικό.. όχι δημοκρατικά ελεγχόμενο από τα μέλη ..τα μέλη δυστυχώς δεν έχουμε καμμιά εξουσία .. να πάλι το θέμα της εξουσίας και της διανομής της που ούτε εικονικά σε ένα φόρουμ δεν μας δίνεται έτσι όπως μας αναλογεί ..
Λεφτεριάς
Άμα θέλετε διάλογο θα πρέπει να σταματήσετε τους παράλληλους στείρους μονολόγους και να γνωρίζετε ότι: Θάρρος είναι αυτό που χρειάζεται για να σηκωθείς επάνω και να μιλήσεις. Θάρρος είναι επίσης αυτό που χρειάζεται για να κάτσεις κάτω και να ακούσεις,
Αντίο.
… απέδειξα ότι δεν κάνω παράλληλους στείρους μονόλογους .. απάντησα και σε αυτό το σχόλιο και σε προηγούμενο, παράγραφο προς παράγραφο ….επίσης απάντησα ακόμη και στον εκτός αιθούσης απαξιωτή μου και κακό ιαβέρη μου, που με κυνηγά για να αφήσει στα θέματα μου το μυγόχεσμα του, όταν έκρινα κάτι σωστό σε αυτά που γράφει…το ότι συμφωνούν κάποιοι σε μεμονωμένα ζητήματα δεν σημαίνει ότι ταυτίζονται στο ήθος .. ούτε το ότι διαφωνούν σε ορισμένα ζητήματα σημαίνει ότι τα ήθη τους είναι ανταγωνιστικά κι αλλότρια ..
…χχμμ αρκεί βέβαια τα ζητήματα αυτά να μην είναι σχετιζόμενα με θεμελιώδεις ηθικές αρχές .. τότε η συμφωνία ή ασυμφωνία δείχνει ταύτιση ή αποταύτιση και διαφοροποίηση ισχυρή …
ΘΑΡΡΟΣ, ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ….
Ελπίζω να δείξεις το θάρρος αυτό και να μη μας εγκαταλείψεις στα κρύα του λουτρού …εγώ πάντως έχω σκοπό να συνεχίσω τις παρουσιάσεις έτσι κι αλλιώς …θα το ξεκουράσουμε λίγο και συνεχίζω με σχόλιο για την υδρογονοενέργεια μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα ,,,λίγα λόγια σε επόμενο σχόλιο για το < ιστορικό υποκείμενο > και μετα προχωράμε σε άρθρο του
Κ Λάμπου για την κρίσιμη έννοια της <<αποκαπιταλιστικοποίησης >>.. στο σημείο αυτό θα αρχίσει και παρουσίαση των άρθρων του Γ.Κολέμπα …και δική του πρόσκληση να παρακολουθήσει το διάλογο ..
0 .