OI ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: OI ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

Δημοσίευσηαπό nemo » 22 Νοέμ 2020, 18:34

Ραν ταν πλαν έγραψε:Η άμεση δημοκρατία στη σκέψη των οραματιστών (όταν, αν και εφόσον) θα έχει όρια ή θεωρείται πανάκεια;

ουτε και στο κκ γινοταν αυτα που λες --οταν λες και συ ενα κομμα μια φωνη μια πορδη -
στο κκ δημοκρατια ηταν αυτο που ελεγε η εκαστη επιτροπη δηλαδη το κκ οταν ειχε σκασει ο αντιδραστηρας
το κκ εβαζε τους φανατικους κεκεδες να καταπινουν τα ραδιενεργα χορτα για να δειξουν οτι δεν υπηρχε μολυνση
και υπαρχουν εκατονταδες αλλα παραδειγματα αλλα αυτο ηταν το μεγα γιατι οδηγουσε σε σιγουρο θανατο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 23 Νοέμ 2020, 11:48

ΣΧΟΛΙΟ 25 ( απάντησεις στο Λεφτεριά )

Λεφτεριάς

Μύθηρα, μου κάνει εντύπωση η επιμονή σου για την τάχα 'φονικότητα' του υδρογόνου, επικαλούμενη μάλιστα το ότι είσαι φυσικός και συνεπώς τα ξέρεις όλα, αγνοώντας ότι οι πτυχιούχοι φυσικοί που δεν ασχολήθηκαν με την έρευνα και μάλιστα από κριτκή κοινωνική σκοπιά, ξέρουν μόνο όσα το σύστημα θέλει να ξέρουν και να αναμασούν για να κρατάνε την κοινωνία μακριά από την επιστημονικά έγκυρη και κοινωνικά χρήσιμη γνώση, γιατί μόνο αυτή αποτελεί δύναμη και μάλιστα επαναστατική.

….η ιδιότητα μου ως φυσικός, Λεφτεριά, δεν συνεπάγεται την παντογνωσία μου, αλίμονο, αλλά συνεπάγεται τη δυνατότητα μου, κατέχοντας τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται, να σχηματίζω γνώμη, ισχυρή μάλιστα, για το ποιά επιχειρηματολογία είναι πιο σοβαρή σε ζητήματα που άπτονται σε ενεργειακά θέματα, όπως αυτό με την υδρογονοενέργεια…

..πχ γνωρίζω τι είναι ενθαλπία χημικής αντίδρασης και πόσο δυσχερές είναι να διασπάς μια ουσία που χρειάζεται μεγάλα ποσά ενέργειας απλά για να την ξανά συνθέσεις σε ένα άλλο στάδιο .. φευ τι ανόητος αντιοικονομικός κύκλος κύκλος !! για να ξαναπάρεις πίσω ένα πενιχρό κλάσμα της χημικής της ενέργειας .. γνωρίζω τι είναι εξώθερμες κι ενδόθερμες αντιδράσεις, τι ακριβώς εκφράζει αυτή η ενέργεια που απελευθερώνεται ή δεσμέυεται , τι είναι οι ταχύτητες αντιδράσεων, η χημική ισορροπία , τά χημικά δηλητήριο, το αργό πετρέλαιο, η διάσπαση του νερού κι ανασύνθεση νερού, τι είναι ένα χημικό εκρηκτικό, τι διακρίνει το αέριο από το υγρό εκρηκτικό ..

..τις όποιες σφαιρικές μου γνώσεις τις φιλοσοφημένε ς και «κοινωνιολογημένες» όπως έχω αποδείξει άλλωστε μέσα από τις ιδέες που διαδίδω ως φυσικός τις οφείλω εννοείται όχι στις ειδικές σπουδές μου και στην εγκύκλια τυπική εκπαίδευση μου αλλά στην μακροχρόνια πνευματική τριβή μου με κάποια ζητήμτα και προβληματισμούς, στην προσωπική μου έρευνα για τις ανάγκες της διδακτικής κάποιων εννοιών και φαινομένων … δεν είμαι μια παιδούλα άγουρη απόφοιτος αλλά έχω μια εμπειρία διδάκτική στις φυσικές επιστήμες 30 χρόνων …χμμ..άρα δεν κατηγοριοποιούμαι σε εκείνους που αναμασούν τις γνώσεις των εγκύκλιων σπουδών τους τις πενιχρές ασυνάρτητες και αφιλοσόφητες …

Λεφτεριάς
Εντύπωση μου κάνει ακόμα το γεγονός ότι ενώ ξεκίνησες να παρουσιάσεις τις απόψεις κάποιων ‘οραματικών συγγραφέων, όπως τους ονόμασες, με πρώτον τον γνωστό, ‘εκτός όλων των τειχών’ οικονομολόγο και κριτικό συγγραφέα δοκιμίων, τον Λάμπο, αντί να παρουσιάσεις τι λέει αυτός, λες τα δικά σου και καλά κάνεις, αλλά αφού πρώτα μας πεις τι λέει ο Λάμπος. Έτσι κόλλησες στην επικινδυνότητα του υδρογόνου, για την οποία επαναλαμβάνεις ότι γι’ αυτό το θέμα δεν λέει τίποτα ο Λάμπος, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν διάβασες το βιβλίο του για το υδρογόνο, γιατί εκεί και μάλιστα από τη σελίδα 126 και παρακάτω, όπως ήδη σου έχω υποδείξει, δίνει απαντήσεις για όλους τους μύθους που κυκλοφορεί το σύστημα των ορυκτών καυσίμων που κρατάει στη ζωή τον καπιταλισμό, για να λυμαίνεται την ανθρωπότητα, την Φύση και τον πολιτισμό.

.. ναι πράγματι δική μου απροσεξία ,, στη σελίδα 126 του βιβλίου του Κ.Λάμπου
< ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ>
παρατίθενται οι 8 Μύθοι για την υδρογονοενέργεια και η επιχειρηματολογία που τους καταρρίπτει …η επιχειρηματολογία αυτή είναι μια απόπειρα των συγγραφέων του βιβλίου Freedom from Mid-East Oil όπως μας εξηγεί ο Κ.Λάμπος ..
..αλλά αυτό το «πακετάρισμα » μύθων χωρίς αναφορά σε επώνυμες ειδικές έρευνες ενάντια στο υδρογόνο και την ενέργεια του και στο τι ακριβώς έχουν επισημάνει ως κίνδυνο οι έρευνες αυτές, είναι κατά την γνώμη μου πάντα, μια σοβαρή έλλειψη για ένα βιβλίο που θέλει να μας μυήσει στην ενέργεια του υδρογόνου .. αποτελεί μια μεροληπτική παρουσίαση, όχι αντικειμενική ούτε διερευνητική …κάτι σαν κατήχηση για μια προοπτική ενεργειακή του μέλλοντος μας απεξαρτημένη από τα κλασσικά καύσιμα τα ρυπογόνα...

..…συμμερίζομαι απολύτως αυτή την αναγκαιότητα απεξάρτησης από τα ρυπογόνα καύσιμα και της αποσυγκέντρωσης του αγαθού της ενέργειας,,αλλά φευ με κανένα τρόπο δεν συμμερίζομαι τη θέση ότι την αποσυγκεντρωμένη ενέργεια της απεξάρτησης θα μας τη δώσει ένα εκρηκτικό αέριο… ….αν το υδρογόνο αντικαθιστούσε την βενζίνη και τα πετρελαιοειδή κάυσιμα ολοκληρωτικά ο ενεργειακός πολιτισμός μας θα εμπλεκόταν σε ένα αληθινό διαρκές ρίσκο με τεράστιο κόστος για να εξασφαλιστεί από τον κίνδυνο των συνεχών και ακραιφνών εκρηκτικών γεγονότων που θα ξεσπούσαν σε διάφορα σταδια της παραγωγής και κατανάλωσης του ενεργειακού αυτού πόρου … φευ !!

..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΟΥ .. εξ αρχής σε προσωπική επικοινωνία ξεκαθάρισα μάλιστα με αλλεπάλληλα διευκρινιστικά μηνύματα προς το Κ.Λαμπο ( δεν ξέρω αν το γνωρίζεις Λεφτεριά ) ότι η παρούσιαση των άρθρων του, που είχα ανακαλύψει στο μπλογκ του, δεν θα είχε χαρακτήρα απλής παρουσίασης αλλά προβληματισμού και κριτικής ανάλυσης ..
..η διάθεση μου ήταν ξεκάθαρη εξ αρχής και παραμένει .. η προσπάθεια είναι διττή .. από την μια να φέρω στο φως συγγραφείς που την εποχή της κρίσης μιλάνε για μια εναλλακτική κοινωνία μετακαπιταλιστική αμεσοδημοκρατική ελευθεριακή .. κι από τη άλλη να παρουσιάσω σκέψεις, προβληματισμούς και δικές μου ιδέες και αναλύσεις με βάση τις παρουσιάσεις των άλλων συγγραφέων …
...όχι για να τους υποτιμήσω και να φανώ καλύτερη, όπως μου προσάπτεις Λεφτεριά αλλά στο πνεύμα της δημοκρατικής ανταλλαγής κι αλληλεπίδρασης ιδεών για να τους επηρεάσω και για να με επηρέασουν στο αντίλογο τον πιθανό που θα είχαν μαζί μου …βλέπεις κάτι κακοήθες σε κάποιον που λέει σε ένα διαλογο την γνώμη του; …γιατί την υποτιμάς λέγοντας ότι είναι <<τα δικά του >> …
...με την λογική αυτή και ο Κ.Λαμπος λέει τα δικά του ..κι εσύ τα δικά σου κι ολοι τα δικά μας δεν λέμε σε ένα διάλογo ; .. ή μήπως κάποιοι δικαιούνται να λένε τα δικά τους και κάποιοι άλλοι όχι…χμμ…γιατί αν έτσι είναι τότε όλα όσα γράφουμε περί δημοκρατίας και ισότητας ουσιαστικά στην διαλογική πράξη την κατεξοχήν δημοκρατική διεργασία τινάσσονται στον αέρα και μόνο οι καταξιωμένοι συγγραφείς και στοχαστές έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ισχυρές γνώμες σε διαλόγους ..

οι απαντήσεις συνεχίζονται >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 24 Νοέμ 2020, 20:31

ΣΧΟΛΙΟ 26 ( απάντησεις στο Λεφτεριά )

Λεφτεριάς

Πέρα από αυτό, όμως, στο τελευταίο σχόλιο υπογράμμισα ότι η υδρογονοενέργεια δεν είναι πια υπόθεση εργασίας, αλλά απτή πραγματικότητα, που ξεκινάει από την εφαρμογή της στα διαστημικά προγράμματα της Αμερικής, της Ρωσίας, και της Κίνας, επειδή το υδρογόνο δίνει φτηνή, ελαφρύτερη, ασφαλέστερη και καθαρότερη ενέργεια από τα ορυκτά καύσιμα και χρησιμοποιείται πια σε χιλιάδες εφαρμογές, ακόμα και από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που γέμισαν τους δρόμους του πλανήτη με αυτοκίνητα που κινούνται με υδρογονοενέργεια.

…το ότι ένα υλικό καύσιμο έχει τέτοιες προωθητικές ικανότητες ώστε να το χρησιμοποιεί η «πρωτόγονη» αεροδιαστημική αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το υλικό που θα μπορούσε με ασφάλεια να εισαχθεί σε όλες στις πλευρές της καθημέρινότητας μας φευ !! … η διαστημοπλοία βέβαια η πρωτόγονη που στηρίζει στα αέρια εκτόξευσής τις προωθητικές της δυνάμεις σιγασιγά θα εγκαταλειφθεί κι απλά κι όμορφα τα διαστημόπλοια θα αρχίσουν να ρέουν στο διάχυτο ηλεκτρομαγνητικό μέσο που πληρεί το σύμπαν όπως οι βάρκες με πανιά …αυτό είναι άλλο κεφάλαιο πονεμένο ..εννοώ το κεφάλαιο δηλαδή της «πρωτόγονης» της εποχής του σιδήρου τεχνολογίας της μετακίνησης γενικά …

Λεφτεριἀς
Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εσύ τον χαβά σου περί φονικότητας του υδρογόνου και περί έλλειψης στο βιβλίο του Λάμπου που, χωρίς να διαβάσεις το βιβλίο του ισχυρίζεσαι ότι δεν λέει τίποτα γι ΄αυτήν, λες και είσαι απολογητής των πετρελαιάδων και του καπιταλισμού.

… δεν πρόκειται << περί του χαβά μου >> αλλά για τεκμηριωμένη ισχυρή θέση μου …θα παραθέσω σε επόμενο σχόλιο ένα αντικειμενικότατο άρθρο που διατίθεται στο ελληνικό διαδίκτυο όπου παρουσιάζονται ισοβαρώς όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υδρογονενέργειας κάτι που λείπει από το βιβλίο του Κ.Λάμπου …και που ένας αμύητος θα περίμενε να διαβάσει για να κρίνει εξ ιδίων τι είναι η ενέργεια αυτή ..

Λεφτεριάς
Διερωτώμαι αν επέλεξες να παρουσιάσεις κάποιους που τους θεωρείς ‘οραματικούς’, χωρίς να τους διαβάσεις, για να αποδείξεις ότι εσύ είσαι καλύτερη από αυτούς και στο τέλος να τους βγάλεις και ελαττωματικούς, γιατί τι άλλο θα μπορούσες να εννοείς γράφοντας «βασικό ελάττωμα του πνεύματος ενός διανοητή είναι να θεωρεί τις έννοιες κοιτώντας τις στην εκποιητική τους μορφή την ιστορικά πραγματωμένη κι όχι στην εγγενή ψυχοκοινωνική τους»
Αναλογίστηκες, άραγε, μήπως μιλώντας για πράγματα που δεν γνωρίζεις και εμμέσως, συκοφαντώντας όσους παρουσιάζεις χωρίς να παρουσιάζεις την ουσία των θέσεων τους και τα δικά τους επιχειρήματα, αλλά τα δικά σου, γίνεσαι απολογητής του σκοταδισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, όπως θα έλεγε και ο Λάμπος;

Επέλεξα να παρουσιάσω τους οραματικούς συγγραφείς στενοχωρούμενη καταρχήν που τα μπλογκ τους δεν έχουν ούτε ένα σχόλιο …θέλησα να δημιουργήσω ένα βήμα διαδικτυακού διαλόγου, στους επισκέτες του βήματος αυτού για να δείξω ότι κάτι οραματικό κινείται στην χώρα μας, ότι οι διανοούμενοι της άλλης ιδανικής κοινωνίας δεν έχουν σταματήσει να στοχάζονται και σε αυτούς βέβαια βάζω και τον εαυτό μου κι ας είμαι μια άσημη μη καταξιωμένη φιλοσοφούμενη επί παντός επιστητού ..και ναι υπάρχει πάντα η επιθυμία μου για να επικοινωνήσω μαζί τους να προβληματίσω με τις δικές μου ιδέες να εκθέσω τον καρπό των δικών μου αναλύσεων , ασκώντας κι ένα ειδος κριτικής σε αυτούς τους συγγραφείς ..εφόσον δεν έχω άλλο μέσο και ευκαιρία για πνευματικη συναλλαγή μαζί τους ..αλλά γιατί Λεφτεριά βλέπεις <<σαν χαβά >>στη προσπάθεια μου αυτή για κριτική απαξιώνοντας τη τελείως χωρίς να έχεις διάθεση να πάρεις κι εσύ κάτι από αυτή .. η μήπως θεωρείς ότι από ένα διάλογο μόνο να δίνουμε πρέπει κι όχι να παίρνουμε; Κι ότι από μια περιθωριακή στοχάστρια δεν υπάρχει τίποτε να πάρει κανείς ..

Λεφτεριάς
Όσα ψελλίζεις για το ‘υποκείμενο της ιστορίας’, σου ξανάπα, παραπέμπουν, προφανώς χωρίς να το έχεις σκεφτεί, στον Χάγιεκ, στον Φρίνμαν, στον Ρήγκαν, στην Θάτσερ, στον Πινοσέτ και σε όσους ακόμα αρνούνται την ύπαρξη της κοινωνίας και της δυνατότητάς της να αυτοχειραφετηθεί, κινούμενη από αντικείμενο του κεφαλαίου σε υποκείμενο της ιστορίας.
Οι απόψεις που προσπαθείς να διατυπώσεις για την ατομική ιδιοκτησία, παραπέμπουν στους Ισοπεδωτές, τους γνωστούς 1evellers, του 1640, αλλά τότε ο εχθρός ήταν οι φεουδάρχες και η μοναρχία, σε αντίθεση με τον 21ο αιώνα που η αποτροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και το πέρασμα σε μια μετακαπιταλιστική κοινωνία προϋποθέτει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας σε όλες τις πιθανές εκδοχές της.
Άστοχη και ανιστόρητη είναι και η προσπάθειά σου να ωραιοποιήσεις την έννοια της εξουσίας, με το σόφισμα της δίκαιης τάχα΄ ‘κατανομής της εξουσίας’, τη στιγμή που η ανθρωπότητα με την εκατομμυριόχρονη εμπειρία της οραματίζεται μια κοινωνία της ισότητας, μια κοινωνία χωρίς μικρά και μεγάλα αφεντικά, χωρίς εξουσιαστικές πρωτοπορίες και ηγεμόνες.

…δεν είναι Λεφτεριά ψελισμοί είναι ισχυρές απόψεις δοκιμασμένες με την βάσανο της διερώτησης ..και πάντα σε διερεύνηση παρά την ισχύ τους…μια διερεύνηση που το δικό σου πνεύμα με εκπληξη διαπιστώνω ότι δεν είναι διατεθιμένο να κάνει .. κάθως όλες οι νοηματοδοτήσεις έχουν <<κλείσει >> για σένα …

Λεφτεριάς
Με όλα αυτά τα εννοιολογικά και μεθοδολογικά λάθη των αναλύσεών σου καταλήγεις να γίνεσαι απολογητής των «συγκεντρωτικών δομών», δηλαδή, του προστάτη της ατομικής και της κρατικής ιδιοκτησίας και της απολυταρχικής εξουσίας

…μπορείς να μου υποδείξεις τα μεθοδολογικά μου λάθη στην κατανόηση των εννοιών,, ερευνήτρια όντας, όχι κατηχήτρια, με ενδιαφέρει να μάθω.. θεωρείς ότι μια έννοια δεν πρέπει να διερευνάται με ετυμολογικό τρόπο παράλληλα με τη γενετική ψυχοκοινωνική της νοηματοδότηση ;
…η συγκεντροποίηση καθεαυτή δεν είναι πρόβλημα είναι βιολογικός νόμος,, ένας κοινωνικός φιλόσοφος πρέπει να μην παραγκωνίζει τους βιολογικούς νόμους …συγκεντρωποιημένο πχ είναι το νευρικό μας σύστημα, ας διδακτούμε από αυτό Λεφτεριά .. βέβαια υπάρχει η καταχρηστική αθέμιτη συγκεντροποίηση πού ιστορικά διεπράχθη από τον διαωνόβιο καπιταλισμό ( τον αρχαιότατο από την εποχή των πυραμίδων και πιο παλιά )

Λεφτεριάς
και τελικά να συναντιέσαι ιδεολογικά με τον ‘καλαματιανό’, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μαλώνετε, μόνο για το ποιος θα ελέγχει τις συγκεντρωτικές δομές και το ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ;

…το ότι συναντιέμαι ιδεολογικά σε κάποια επιμέρους ζητήματα με έναν γενικά ειρωνευτή, παρεμποδιστή κι απαξιωτή μου δεν σημαίνει ότι ταυτίζομαι στο ήθος μαζί του ..οι δομές του φόρουμ όπως κάθε φόρουμ όντως είναι συγκεντρωτικές αλλά με συγκεντρωτισμό αθέμιτο καταχρηστικό.. όχι δημοκρατικά ελεγχόμενο από τα μέλη ..τα μέλη δυστυχώς δεν έχουμε καμμιά εξουσία .. να πάλι το θέμα της εξουσίας και της διανομής της που ούτε εικονικά σε ένα φόρουμ δεν μας δίνεται έτσι όπως μας αναλογεί ..

Λεφτεριάς
Άμα θέλετε διάλογο θα πρέπει να σταματήσετε τους παράλληλους στείρους μονολόγους και να γνωρίζετε ότι: Θάρρος είναι αυτό που χρειάζεται για να σηκωθείς επάνω και να μιλήσεις. Θάρρος είναι επίσης αυτό που χρειάζεται για να κάτσεις κάτω και να ακούσεις,
Αντίο.

… απέδειξα ότι δεν κάνω παράλληλους στείρους μονόλογους .. απάντησα και σε αυτό το σχόλιο και σε προηγούμενο, παράγραφο προς παράγραφο ….επίσης απάντησα ακόμη και στον εκτός αιθούσης απαξιωτή μου και κακό ιαβέρη μου, που με κυνηγά για να αφήσει στα θέματα μου το μυγόχεσμα του, όταν έκρινα κάτι σωστό σε αυτά που γράφει…το ότι συμφωνούν κάποιοι σε μεμονωμένα ζητήματα δεν σημαίνει ότι ταυτίζονται στο ήθος .. ούτε το ότι διαφωνούν σε ορισμένα ζητήματα σημαίνει ότι τα ήθη τους είναι ανταγωνιστικά κι αλλότρια ..

…χχμμ αρκεί βέβαια τα ζητήματα αυτά να μην είναι σχετιζόμενα με θεμελιώδεις ηθικές αρχές .. τότε η συμφωνία ή ασυμφωνία δείχνει ταύτιση ή αποταύτιση και διαφοροποίηση ισχυρή …

ΘΑΡΡΟΣ, ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ….

Ελπίζω να δείξεις το θάρρος αυτό και να μη μας εγκαταλείψεις στα κρύα του λουτρού …εγώ πάντως έχω σκοπό να συνεχίσω τις παρουσιάσεις έτσι κι αλλιώς …θα το ξεκουράσουμε λίγο και συνεχίζω με σχόλιο για την υδρογονοενέργεια μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα ,,,λίγα λόγια σε επόμενο σχόλιο για το < ιστορικό υποκείμενο > και μετα προχωράμε σε άρθρο του
Κ Λάμπου για την κρίσιμη έννοια της <<αποκαπιταλιστικοποίησης >>.. στο σημείο αυτό θα αρχίσει και παρουσίαση των άρθρων του Γ.Κολέμπα …και δική του πρόσκληση να παρακολουθήσει το διάλογο ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 25 Νοέμ 2020, 07:34

ΣΧΟΛΙΟ 27 ( απάντηση στο Λεφτεριά )

Λεφτεριάς
Λέει, λοιπόν, μεταξύ άλλων ο Λάμπος:

Μύθος 2ος: Λένε ότι το Υδρογόνο είναι επικίνδυνο για γενική χρήση.
Αυτός ο μύθος ξεκίνησε από το γερμανικό αερόπλοιο με υδρο-
γόνο, που είχε εκραγεί το 1937 στο Lakehurst του New Jersey.
Πρόσφατα, όμως, αυτό το γεγονός έχει επανεξεταστεί από επιστή-
μονες της ΝΑΣΑ, οι οποίοι βρήκαν ότι τελικά η αιτία της έκρηξης
του αερόπλοιου δεν ήταν το υδρογόνο αλλά το εξωτερικό ύφασμα
του αερόστατου, που ήταν πολύ υψηλής ευφλεκτότητας. Για την
ακρίβεια, η βιομηχανία του υδρογόνου καταγράφει μια μεγάλη
ασφάλεια στην ιστορία της, που διαρκεί μερικές δεκαετίες. Στην
πραγματικότητα, φορτία με υγροποιημένο υδρογόνο έχουν ήδη
διασχίσει 33 δισεκατομμύρια μίλια μεταφοράς. Σ’ όλη αυτή τη δι-
άρκεια δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά απώλειας προϊόντος ή πυρ-
καγιάς. Η βενζίνη, που είναι το καύσιμο των αυτοκινήτων, είναι
22 φορές πιο εκρηκτική και έχει πολύ χειρότερη αναφορά στην
ιστορία της, ως προς τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει... Το
συμπέρασμα είναι ότι οι επικριτές της ασφάλειας του υδρογόνου
θα έπρεπε να αναστρέψουν τη «φωτιά» τους κατά της βενζίνης και
να κάνουν εξέγερση υπέρ του υδρογόνου αποκλειστικά και μόνο
επειδή είναι πιο ασφαλές

..

…συγκεκριμένα στη σελίδα 126 του βιβλίου του Κ.Λάμπου
< ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ> παρατίθενται οι 8 Μύθοι για την υδρογονοενέργεια και η επιχειρηματολογία που τους καταρρίπτει
…η επιχειρηματολογία αυτή είναι μια απόπειρα των συγγραφέων του βιβλίου Freedom from Mid-East Oil….

…σχετικά λοιπόν με τον 2ο<<Μύθο >> περί επικινδυνότητας του υδρογόνου … δε είναι δυνατόν να καταρριφθή με την παράθεση ενός ενκατατσρφκού γεγονότος για το οποίο τελικά οι αιτίες δεν ήταν η εκρηκτικότητα του υδρογονοκαυσίμου αλλά κάποιο άλλο ατυχές γεγονός …

..ο << μύθος >> της εκρηκτικότητας του αερίου υδρογόνου δεν είναι καθόλου μύθος αλλά ένα βάσιμο επιχείρημα όσων φοβούνται το αέριο υδρογόνο …και το φοβούνται εξαιτίας των μεγάλων ποσών ενέργειας που απελευθερώνονται κατά την καύση του, την ένωση του δηλαδή με οξυγόνο και την αναφλεξιμότητα του ...όταν αέριο έχει τέτοια ποσά ενεργειακής απόδοσης προς το περιβάλλον κια τετοια αναφλεξιμότητα καθίσταται επικίνδυνο εκρηκτικό πολύ περισσότερο από ένα υγρό αντίστοιχο καύσιμο … άρα πρόκειται για μια χημική πραγματικότητα και κανένα μεμονωμενο γεγονός μετάθεσης υπαιτιότητας ενός καταστροφικου εκκρηκτικού συμβάντος που συνδέεται με το αέριο αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει την χημική αυτή πραγματικότητα …αυτό που είναι φυσικοχημικός νόμος δεν αναιρείται με την παράθεση μεμονωμένων περιστασιακών συμβάντων μετάθεση υπαιτιότητας ..
..είναι σαν να προσπαθούμε αποδείξουμε ότι κάποιος δεν είναι δυνάμει επικίνδυνος με το να επιμένουμε ότι σε μεμονωμένα συμβάντα που θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος απλά δεν έγινε…την επικινδυνοτητα του καταμαρτυρά η ψυχοδομή του το σύνολο των συμπεριφρών του και το ποιόν του κι όχι το πώς συμπεριφέρθηκε σε μεμονωμένα συμβάντα ..

Το ένα και μοναδικό επιχείρημα ενάντια στην ενέργεια το υδρογόνου είναι η ισχυρή εκρηκτική του φύση ως αέριο ..δεν είναι απλά εκρηκτικο είναι αέριο εκρηκτικό κι αλίμονο αν κανεις παραγνωρίσει την φυσικοχημική αυτή πραγματικότητα ενός ενεργειακού υλικού …

Δε ξεχνούμε την αντίδραση …

2Η2 +Ο2 --> 2H2O + 572 kJ

...4 γραμμάρια αερίου υδρογόνου και 32 γραμμάρια οξυγόνου έιναι αρκετά για να εκτινάξουν ενέργεια 572.000 J
αυτό είναι το ισχυρό επιχείρημα, το φυσικοχημικό γεγονός πραγματικότητα που κάνει το αέριο αυτό <<φοβιστικό>>…

...για να καταλάβουμε την σημασία του γεγονότος αυτού ας δούμε τη θερμομετρική αξία του ποσού των 572.000 J … με βάση το νόμο της θερμιδομετρίας ( Q= m c Δθ ) είναι η ενέργεια που μπορεί να αυξήσει μια μάζα νερού 1 kg κατά 130 περίπου βαθμούς …

…και σημειωτέον μιλάμε για ένα εκρηκτικό αέριο κι όχι υγρό όπως η βένζινη…και ως γνωστόν τα αέρια υπόκεινται πολύ πιο εύκολα σε διαρροές …

..άρα είναι λογικό το καύσιμο αυτό να το φοβούνται όσοι έχουν καλή γνώση των φυσικοχημικών νόμων πέρα από αυτούς που τρομάζουν με την ιδέα της αποσυγκέντρωσης της ενέργειας ή της μετάθεσης του πλούτου που προκύπτει από την εκμετάλλευση ενεργειακού πόρου …

...εδω μια σελιδα που εκτιθενται τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υδρογόνου ως καύσιμο ...
http://artinews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%C ... CE%B9.html

εδώ ένας ενδιαφέρον πίνακας που συγκρίνει τα διαφορα υλικά καύσιμα ...για να ξέρουμε για τι μιλάμε ...

Εικόνα
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 25 Νοέμ 2020, 14:09

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
Λεφτεριάς
και τελικά να συναντιέσαι ιδεολογικά με τον ‘καλαματιανό’, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μαλώνετε, μόνο για το ποιος θα ελέγχει τις συγκεντρωτικές δομές και το ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ;

…το ότι συναντιέμαι ιδεολογικά σε κάποια επιμέρους ζητήματα με έναν γενικά ειρωνευτή, παρεμποδιστή κι απαξιωτή μου δεν σημαίνει ότι ταυτίζομαι στο ήθος μαζί του ..οι δομές του φόρουμ όπως κάθε φόρουμ όντως είναι συγκεντρωτικές αλλά με συγκεντρωτισμό αθέμιτο καταχρηστικό.. όχι δημοκρατικά ελεγχόμενο από τα μέλη ..τα μέλη δυστυχώς δεν έχουμε καμμιά εξουσία .. να πάλι το θέμα της εξουσίας και της διανομής της που ούτε εικονικά σε ένα φόρουμ δεν μας δίνεται έτσι όπως μας αναλογεί ..

Χίλιες φορές καλύτερα να αυτοχειριαστώ καταπίνοντας δυο τρεις τραμουντάνες και πεντέξι σχέδια της απόκλισης παρά να ''συναντηθώ'' μαζί σου έστω και ιδεολογικά. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 30 Νοέμ 2020, 11:33

ΑΝΑΔΕΙΞΙΣ 9

είναι ο Κορονοιός ευκαιρεία διττή για το σύστημα και για την κοινωνία ;

....για ένα χρεοκοπημένο συνεχώς ανασχηματιζόμενο όμως καπιταλισμό μιλά ο Κ.Λάμπος, στο άρθρο του
<<Κορονοϊός εναντίον της καπιταλιστικής πανούκλας;
(Sars-2 Covid19: Το αντίσωμα για την θεραπεία της ανθρωπότητας από τον ιοκαπιταλισμό;) >>
https://classlessdemocracy.blogspot.com/

..που πλέον έχει βρει καινούριους τρόπους να συγκεντρώνει τον πλούτο του, να αναπαράγει την κερδοφορία του και να ελέγχει τι κοινωνίες προχωρά σε σχέδια μαζικής εξόντωσης του παγκόσμιου πληθυσμού ... δεν τον χρειάζεται πια και θέλει να απαλλαχθει από το βάρος του ..

<<Δεδομένου, όμως, ότι στην εποχή μας το κεφάλαιο, παρά την ιστορική χρεοκοπία του, μπορεί:

1. να παράγει, όταν και όσο παράγει, με την χρησιμοποίηση της ‘ιστορικής μορφής της εργασίας’, δηλαδή τις μηχανές, χωρίς να χρειάζεται όλον τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό,

2. να σκοτώνει χωρίς στρατιώτες, με τα σύγχρονα συμβατικά, πυρηνικά, χημικά, βιολογικά, (μεταξύ των οποίων και ο ιός της τρέχουσας πανδημίας), καταστροφικά και ψυχολογικά όπλα φόβου και τρομοκρατίας, με τα οποία μπορεί να καταστρέψει εκατομμύρια φορές τη ζωή πάνω στον πλανήτη,

3. να κερδίζει μέσω της καταστροφής δια της ρύπανσης και των πολέμων και όχι της παραγωγής, δηλαδή μέσω της σπάταλης κατανάλωσης του πλανήτη,

4. να κερδοσκοπεί μέσω του παράνομου και καταχρηστικού κρατικού δανεισμού των αδύναμων χωρών, του ελέγχου των ‘αγορών’ και του τζόγου και

5. να αποπροσανατολίζει, να καθοδηγεί και να ζαλίζει μέρος του 99% μέσω του αποκλειστικού ελέγχου πάνω στα μέσα παραγωγής, στις επιστήμες και στην τεχνολογία να μονοπωλεί με τη βοήθεια των σκοταδιστικών θρησκειών, των εξουσιαστικών ιδεολογιών και των κατασταλτικών μηχανισμών, τον οικονομικό, πνευματικό και πολιτικό έλεγχο πάνω σε ολόκληρη την κοινωνία/ανθρωπότητα.

Όλα αυτά, και πολλά ακόμα, που συμβάλλουν στην περιθωριοποίηση των εργαζόμενων, καθιστούν το μεγαλύτερο μέρος του 99% της ανθρωπότητας ‘πλεονάζοντα πληθυσμό’, για το κεφάλαιο, κορυφαίοι εκφραστές του οποίου έχουν επανειλημμένα εκφραστεί για την αναγκαιότητα μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού, ‘μέσω των πολέμων ή/και των επιδημιών’, προκειμένου να ‘ανακουφιστεί ο πλανήτης’.>>
.

...ο νέος κορωναιός για τόν Κ.Λάμπο δεν είναι όμως μόνο ευκαιρεία για το καπιταλισμό στα σχέδια του νέου τυπου της παγκοσμιοποίησης του αλλά κι ευκαιρεία των ανθρώπινων κοινωνιών να κινηθούν ενάντια στο σύστημα που καταχράται του πόρους του πλανήτη και εκποιεί την ανθρώπινη ζωή ...
.. όμως θα διαφωνήσουμε πλήρως και ξεκάθαρα κι όχι με τη μορφή προβληματισμού με την βασική θέση του Κ.Λαμπου και την υπεραισιόδοξη προοπτική του ...
..ο οραματικός Κ.Λάμπος, κι όμως την συμβατική ιατρική δεν τη βλέπει ως άθλιο εμπορευματοποιημένο τομεα εκμετάλλευσης και υπονόμευσης ( μέσω αγοραίας φαρμακοληψίας και χειρουργοκρεουργικής ) της ανθρώπινης υγείας, ως αήθη συνεργό των σχεδίων του καπιταλισμού αλλά ως λειτουργικό κοινωνικό τομέα ενάντια στον καπιταλισμό που μπορεί να σηκώνει το ανάστημα του ( φευ! )..
...ως ""μια παράπλευρη παρενέργεια"" που ορθώνοντας το ανάστημα της, εργάζεται με το μέρος της κοινωνίας και ενάντια στα σχέδια της εξολόθρευσης του πληθυσμού ( φευ ) κι όχι σαν θανατοκόμο τομέα, αχρείο, συμβιβασμένο ( που στο μεγάλο του ποσοστό είναι απλά ειδικά επιδοτούμενος μέσα σε άδεια νοσοκομείο όλο αυτό το καιρό της καραντίνας ) και που αποσιωπά την ψευδοπανδημία από φόβο αφαίρεσης των επαγγελματικών αδειών ή από ηθική αδιαφορία και έχει γινει ""εργοδηγός"" της βιοτρομοκράτησης των κοινωνιών μάλιστα με ένα μέρος , το πιο αηθές, σκάρτο και σκληρά εμπορευματοποιημένο κι αγοραίο να εκτελεί ακόμη κι εντολές εξόντωσης διασωληνομένων ή παραποίηση των πιστοποιητικών θανάτων για να αυξηθούν τα προς καταγραφή θύματα της ψευδοπανδημίας κι άρα ο παγκόσμιος τρόμος που επιδιώκει το σύστημα ..

..οι κοινωνίες με το δραματικά χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και την σχεδόν ανύπαρκτη κοινωνική συνείδηση ( άβουλα υποχείρια στην πλειοψηφία της ψηφιακής ολοκλήρωσης και μαγεμένα με τις υπέροχες δυνατότητες της ) με το εικονικό τέλος της ψευδοπανδημίας το πιο πιθανόν είναι να οδηγηθούν σε πλήρη υποταγή άνευ όρων μάλλον κι όχι σε μια επαναστατικοποίηση της συλλογικής ζωής ...

... αλλά ας δούμε τι ακριβώς μας λέει ο Κ.Λάμπος ...

<<Κι ενώ η ανθρωπότητα παρακολουθεί σαστισμένη τις εξελίξεις και δεν ξέρει τι να κάνει, δραπετεύει, ή εξωπετάγεται από τους σκοτεινούς θαλάμους ασφαλείας των μυστικών εργαστηρίων του βιολογικού πολέμου, o παράξενος Sars-2 Covid19 κι αρχίζει να κάνει τη δουλειά για την οποία κατασκευάστηκε, να μειώνει, ύπουλα και αστραπιαία, τον ανθρώπινο πληθυσμό. Η ιατρική επιστήμη και ολόκληρο το φάσμα των λειτουργών της ορθώνουν το ανάστημά τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σώζουν πολλαπλάσιες ζωές από αυτές που χάνονται και συνιστούν καθολική ακινησία της οικονομικής δραστηριότητας, κίνηση που παραλύει κυριολεκτικά τον τάχα παντοδύναμο καπιταλισμό, πράγμα φαίνεται που δεν το είχαν προβλέψει οι δημιουργοί του κορωνοϊού. Αυτή η ‘παράπλευρη παρενέργεια’ δεν έφερε μόνο προσωρινή απώλεια κερδών σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, αλλά και την απόγνωση πως ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων οδεύει προς την χρεοκοπία. Βέβαια κάποιοι κλάδοι της καπιταλιστικής οικονομίας κερδοσκοπούν με την δράση του κορωνοϊού, αλλά αυτό δεν φτάνει για να σωθεί το σύστημα, γιατί στο μεταξύ η κοινωνία που ξαφνικά μπήκε στην ‘εντατική του φόβου και της αστυνομικής απαγόρευσης’ άρχισε να συνειδητοποιεί τη δύναμή της και να διερωτάται για τις ευθύνες του καπιταλισμού και των διαχειριστών του, αναζητώντας εναλλακτικές μορφές οικονομίας και κοινωνικής συμβίωσης.

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της ανθρωπότητας, ούτε και τις δυστοπίες που ο ίδιος δημιουργεί. Ο καπιταλισμός νοσεί και σταδιακά οδεύει προς την εντατική της κριτικής σκέψης μας και του μυαλού μας, από την οποία αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο της ιστορίας. Αντίθετα η κοινωνία είναι παρούσα και δυνατή, ικανή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της νοσηρότητας του κεφαλαίου, να οραματιστεί και να πραγματοποιήσει έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αφεντικά και δούλους.>>

..όχι μονο δεν σηκώνουν ανάστημα προς όφελος της κοινωνίας άλλα είναι τυφλοί υπηρέτες του θανάτου θανατοκόμοι ...φαρμακομπήκτες χειρουργοκρεουργοί άσχετοι με την διαφύλαξη της ανθρώπινης υγείας... σταθεροί ασυνείδητοι υπονομευτές της ......
..χμμ ..αλλά δεν πρέπει να αποκλείσουμε την δυνατότητα έγερσης ενός βιοσοφικού ιατρικού κινήματος για τα δίκαια της ανθρώπινης υγείας και της ιαματικής ισορροπίας γενικά

Εικόνα
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 30 Νοέμ 2020, 18:41

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της ανθρωπότητας, ούτε και τις δυστοπίες που ο ίδιος δημιουργεί. Ο καπιταλισμός νοσεί και σταδιακά οδεύει προς την εντατική της κριτικής σκέψης μας και του μυαλού μας, από την οποία αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο της ιστορίας. Αντίθετα η κοινωνία είναι παρούσα και δυνατή, ικανή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της νοσηρότητας του κεφαλαίου, να οραματιστεί και να πραγματοποιήσει έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αφεντικά και δούλους.>>[/color]

Σίγουρα είναι ικανή.
Σήμερα το μόνο που της λείπει της κοινωνίας για να πραγματοποιήσει τα οράματα της είναι το μαγικό αποκαπιταλιστικοποιητικό ραβδάκι. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 30 Νοέμ 2020, 19:47

Ραν ταν πλαν έγραψε:
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της ανθρωπότητας, ούτε και τις δυστοπίες που ο ίδιος δημιουργεί. Ο καπιταλισμός νοσεί και σταδιακά οδεύει προς την εντατική της κριτικής σκέψης μας και του μυαλού μας, από την οποία αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο της ιστορίας. Αντίθετα η κοινωνία είναι παρούσα και δυνατή, ικανή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της νοσηρότητας του κεφαλαίου, να οραματιστεί και να πραγματοποιήσει έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αφεντικά και δούλους.>>[/color]

Σίγουρα είναι ικανή.
Σήμερα το μόνο που της λείπει της κοινωνίας για να πραγματοποιήσει τα οράματα της είναι το μαγικό αποκαπιταλιστικοποιητικό ραβδάκι. :D

σχόλιο 28

..αυτά είναι λόγια του Κ.Λάμπου ..<<Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της ανθρωπότητας, ούτε και τις δυστοπίες που ο ίδιος δημιουργεί. Ο καπιταλισμός νοσεί και σταδιακά οδεύει προς την εντατική της κριτικής σκέψης μας και του μυαλού μας, από την οποία αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο της ιστορίαςΑντίθετα η κοινωνία είναι παρούσα και δυνατή, ικανή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της νοσηρότητας του κεφαλαίου, να οραματιστεί και να πραγματοποιήσει έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αφεντικά και δούλου>>

....πράγματι ο καπιταλισμός είναι νοσηρός μολυσματικός ιοακαπιταλισμος μεταλλασσόμενος όπως λέει κι Λάμπος ...αλλά η κοινωνία που έχει φορτωθεί αυτά την νοσηρότητα χιλιάδες χρόνια κατά την άποψη μου είναι εξίσου υπναλέα αλλοτριωμένη εξασθενησμένη στην μεγάλη πλειοψηφία της ..ναι συμφωνώ κατά περίεργο τρόπο οτι μόνο ένα μαγικό ραβδάκι θα έβγαζε την κοινωνία απο τον καπιταλιστικό της λοιμώδη ύπνο
της ...ίσως μήπως ένα εμβόλιο κινηματικότητας και κοινωνικής συνειδητότητας ...να ενεργοποιούσε το τεμπελικο νωθρό αμυντικό της σύστημα ;...χμμ..εδω είμαι φανατική εμβολιάστρια ...της μαγικής ράβδου ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 05 Δεκ 2020, 12:20

ΑΝΑΔΕΙΞΙΣ 10

τα 3 κοσμοιστορικά σενάρια για την μετά την πανδημία εποχή

...οραματικός και προφητικός ο Κ.Λάμπος σε άρθρα του εν καιρώ καραντίνας και προκάτ πανδημίας ...όπως στο άρθρο
<Πανδημία, Παρακμή, το Κοινό των Ανθρώπων
και η Ουμανιστική Επανάσταση>

https://classlessdemocracy.blogspot.com ... E%AF%CE%B1

...μια ευκαιρεία για την παγκόσμια ουμανιστική επανάσταση είναι η Κρίση της Πανδημίας για το Κώστα Λαμπο ένα απο τα σενάρια που διαβλέπει να ξετυλίγονται με την παρελεύση της κρίσης ... χμ .. θα συμφωνήσουμε με την υπεραισιόδοξη αυτή προοπτική ... ναι.. αρκεί την κριση αυτη να μή την ελέγχει εκ προοιμίου το ίδιο το σύστημα, γιατί αν την ελέγχει αν είναι απλά μια από τις στρατηγικές τις δρομολογούμενες για την εγκαθίδρυση της Νέας Ταξης του τότε δεν έχουμε παρά το"" γιάννης πίνει γιάννης κερνά"" ...το Σύστημα θα μπορούσαμε να πούμε οτι δημιουργεί παράλληλα με τις τεχνητές κρίσεις και την παράσταση αντίστασης σε αυτές και την εικονική επαναστατικότητα, μέσα από οργανώσεις που ελέγχει απόλυτα που θα οδηγήσει δήθεν σε νέες απελεύθερες ψηφιακές δημοκρατίες και θα εκτονώσει το καταπιεστικό φορτίο της ανθρωπότητας .. μια παράσταση ψευδοεπαναστατικότητας με κίνδυνο να πνιγούν τα αυθεντικά παγκόσμια κοινωνικά κινήματα τα αιτήματα τους και η δική τους δυναμική η ανατρεπτική και επανασυστατικη των κοινωνικών δομών ...

Εικόνα

...αλλα ας δούμε το σκεπτικό του Κ. Λάμπου ...

...........................
Πρώτο σενάριο. Νεοταξικός παγκόσμιος φασισμός .

Όσον αφορά στην εξέλιξη της καπιταλιστικής οικονομίας που είναι δομημένη πάνω στον ‘ιερό θεσμό της ατομικής ιδιοκτησίας’[5] των μέσων παραγωγής, εξαρτημένη αποκλειστικά από τα κερδοσκοπικά εμπορικά δίκτυα και αποκομμένη από την κοινωνία, προβλέπεται μια συνολική εκκωφαντική κατάρρευση εξαιτίας μιας βαθύτατης ύφεσης που, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών ερευνητικών ινστιτούτων και μεγάλων τραπεζών[6], θα ξεπεράσει ακόμα και αυτήν την κρίση του 1929-1932, με απρόβλεπτες τις δυσάρεστες για την εργαζόμενη ανθρωπότητα συνέπειες. Η έλλειψη τροφίμων η μεγάλη και εκτεταμένη πείνα, οι μαζικοί θάνατοι από ασιτία, από ασθένειες και επιδημίες θα προστεθούν στο πολλαπλάσιο των θανάτων από το κορωνοϊό και αναγκαστικά θα συνοδευτούν από την αφύπνιση των ενστίκτων επιβίωσης για να αποκαλυφθεί πλήρως το αμακιγιάριστο αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού, που επιτηδευμένα μας το έκρυβαν φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, κρατιστές και οι διάφορες σχολές της συστημικής εξουσιαστικής αστικής αριστεράς, αλλά και πολλοί «διανοούμενοι και καλλιτέχνες ευτελείς δούλοι της εξουσίας»[7] που βάλθηκαν να απενοχοποιήσουν το κεφάλαιο για ‘τριάντα αργύρια’.
........................

Δεύτερο σενάριο. Η κινεζοποίηση της Δύσης.

Τόσο οι οικονομικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών του κινέζικου κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού υπό την αυταρχική μονοκομματική ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας που είχε πυροδοτήσει την κινεζοποίηση της Εργασίας στη Δύση, που γκρέμισε όλες τις κατακτήσεις δυό αιώνων των εργαζόμενων ‘σε μια νύχτα’, όσο και η πρόσφατη σχετικά άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρέχουσας επιδημίας, ξαναφέρνει στην απωθημένη μνήμη της κυρίαρχης κεφαλαιοκρατικής τάξης την ιδέα του ‘αστικού κομμουνισμού’, του κομμουνισμού δηλαδή στο εσωτερικό της αστικής/καπιταλιστικής τάξης να ηγεμονεύει όχι ως άμεσος ατομικός καπιταλιστής, αλλά ως έμμεσος/συλλογικός καπιταλιστής διατηρώντας, ως τάξη πολιτικό υποκείμενο, ως μοναδικό κόμμα και ως αυταρχικό μονοκομματικό κράτος, τον έλεγχο πάνω στην παραγωγή και διανομή του πλούτου και κρατώντας τους εργαζόμενους, και την κοινωνία γενικά, μακριά από τον έλεγχο της παραγωγής και της οικονομίας στο σύνολό της.
...............................

Τρίτο σενάριο. Οι κοινωνίες, το Κοινό των Ανθρώπων, στο προσκήνιο
.

Η ιστορία, ως συνισταμένη της δράσης και της αδράνειάς μας δεν αρέσκεται να πορεύεται σε μονόδρομους και γι’ αυτό η ανθρωπότητα δεν έφτασε ποτέ στο τέλος της διαδρομής της και πάντα είχε εναλλακτικές επιλογές κι έτσι έφτασε από τις σπηλιές να ταξιδεύει στο Σύμπαν και να ονειρεύεται ένα καλύτερο κόσμο, τον κόσμο της κοινωνικής ισότητας. Συνεπώς δεν θα μπορούσε και στις σημερινές δύσκολες, είναι αλήθεια, συνθήκες να μην υπάρχει το καλό σενάριο, η διέξοδος από την κρίση. Η εξέλιξη της πανδημίας, που διαφοροποιείται βέβαια από χώρα σε χώρα, αποκαλύπτει πράγματα που σκοταδιστικά και εξουσιαστικά ιερατεία αρνούνται πεισματικά την ύπαρξή τους, όπως λ. χ. το επίπεδο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, αλλά και την διαλεκτική σχέση μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής εξουσίας, όπου παρατηρείται ότι όταν η όποια κυβέρνηση δια της Λογικής και της Επιστήμης απευθύνεται με πειθώ στην κοινωνία για το συνολικό καλό, τότε αυτή συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις των επιστημονικά αρμόδιων και αντιδρά ενωτικά με αλληλεγγύη και πατριωτισμό με στόχο τον περιορισμό στο ελάχιστο εφικτό της χρονικής της διάρκειας της πανδημίας, τα λιγότερα θύματα και τις μικρότερες δυνατές ζημίες σε επίπεδο οικονομίας. Αποκαλύπτεται, δηλαδή, περίτρανα ότι η κοινωνία υπάρχει σε πείσμα των αρνητών της, των ντελάληδων του κεφαλαίου και των ορκισμένων εχθρών της.
...........................Είναι τώρα η ώρα που, ο κορωνοϊός γονάτισε τον καπιταλισμό και οι συμμορίες και οι συνασπισμοί του κεφαλαίου αποσυντίθενται, το Κοινό των Ανθρώπων, οι δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού του πλανήτη Γη, η ουμανιστική κοινοδομή, που πλήρωσαν κι αυτή τη φορά το πανάκριβο τίμημα, να μπουν δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο, να παραμερίσουν όλα τα εμπόδια που στέκουν ή θα προσπαθήσουν με ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και συνθήκες να σταθούν μπροστά τους, να ορθώσουν το ανάστημα του δημιουργού του πλούτου και του πολιτισμού απέναντι στην δουλική τεχνοδομή και στο κεφάλαιο σε όλες τις εκδοχές του και στον ηγεμονισμό όλων των αποχρώσεων και να ξεκινήσουν ενωτικά, αλληλέγγυα και συνεργαζόμενες την οικουμενική, ειρηνική, ουμανιστική επανάσταση. Και με την αστέρευτη φαντασία τους, την πλούσια εμπειρία τους και το πάθος της δημιουργίας που αιώνες τώρα κουβαλάνε να ξεκινήσουν άμεσα και αποφασιστικά την οργάνωση αμεσοδημοκρατικών κοινωνιών[11] σε τοπικό, εθνικό και οικουμενικό επίπεδο από μηδενική βάση πάνω στις αρχές της κοινωνικής ισότητας, χτίζοντας έτσι την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Αμεσοδημοκρατικών Κοινωνιών.
............>>>>

Εικόνα
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 09 Δεκ 2020, 10:06

Αν δε γίνει αναφορά σε αυτό το νήμα και των Ιεχωβάδων θα είναι μεγάλη παράλειψη.
Κι αυτοί οραματιστές είναι και μάλιστα με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας του δικού τους κοινωνικού οράματος σε σχέση με τους αναφερόμενους μέχρι στιγμής αποκαπιταλιστικοποιητές.
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”