Σύγκριση γενεαλογικών εξετάσεων DNA

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Σύγκριση γενεαλογικών εξετάσεων DNA

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Φεβ 2024, 02:14

Adminović έγραψε:Ουλτσίνι και Ελλάδα σου σημειώνει στο "Έλληνας και Νοτιοϊταλός".
Το Ουλτσίνι είναι αλβανοχώρι και οι Αλβανοί επίσης περιλαμβάνονται στην κατηγορία "Έλληνας και Νοτιοϊταλός". :D

Δεν έχει πολλά ψωμιά ούτε αυτή η ανάλυση σου.

1. Μου εμφανίζει μόνο 7 Αλβανούς και 1 Μαυροβούνιο συγγενείς, σε σύνολο περίπου 3.000
2. Στην ανάλυση με high level of confidence η περιοχή δεν εμφανίζεται καν (το screenshot μου είναι με middle level of confidence)
3. Oι Αλβανοί μέχρι πριν ελάχιστες 10ετίες μιλούσαν Αλβανικά στα σπίτια τους, ακόμη και στην Τουρκία, και δεν αναμιγνυόταν με ελληνορθοντόξ.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 18 Φεβ 2024, 02:20

Προέλλην έγραψε:
Adminović έγραψε:Ουλτσίνι και Ελλάδα σου σημειώνει στο "Έλληνας και Νοτιοϊταλός".
Το Ουλτσίνι είναι αλβανοχώρι και οι Αλβανοί επίσης περιλαμβάνονται στην κατηγορία "Έλληνας και Νοτιοϊταλός". :D

Δεν έχει πολλά ψωμιά ούτε αυτή η ανάλυση σου.

1. Μου εμφανίζει μόνο 7 Αλβανούς και 1 Μαυροβούνιο συγγενείς, σε σύνολο περίπου 3.000
2. Στην ανάλυση με high level of confidence η περιοχή δεν εμφανίζεται καν (το screenshot μου είναι με middle level of confidence)
3. Oι Αλβανοί μέχρι ελάχιστες 10ετίες μιλούσαν Αλβανικά στα σπίτια τους, ακόμη και στην Τουρκία, και δεν αναμιγνυόταν με ελληνορθοντόξ.

Οι Αλβανοί -και ιδίως οι Αρβανίτες- στην Τουρκία, πιο πολύ ελληνικά μιλούσαν.
Πολύ πιθανόν είσαι από Αρβανίτες που ξεκίνησαν από το Ουλτσίνι, ήρθαν αρχικά στην Ελλάδα και μετά πήγαν Τουρκία (οι λεγόμενοι "Αρναούτ").
Το ότι δεν σου εμφανίζει πολλούς Αλβανούς συγγενείς μπορεί να οφείλεται και στο ότι δεν έχουν κάνει το τεστ πολλοί Αλβανοί και στο ότι πολλοί είναι πλέον εξελληνισμένοι, εξιταλισμένοι κλπ.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Φεβ 2024, 02:26

Adminović έγραψε:Οι Αλβανοί -και ιδίως οι Αρβανίτες- στην Τουρκία, πιο πολύ ελληνικά μιλούσαν.

Μπα, Αλβανικά μιλούσαν. Ελληνικά δεν μιλούσαν στην Ελλάδα, αλλά θα τα μιλούσαν στην Τουρκία, μάλλον θα τους έκανε φροντιστήρια ελληνικών ο σουλτάνος.
Όπως παντού, επρόκειτο για στεγανές διακριτές κοινότητες που επιβίωσαν ως τέτοιες μέχρι πριν λίγες δεκαετίες.

Adminović έγραψε:Πολύ πιθανόν είσαι από Αρβανίτες που ξεκίνησαν από το Ουλτσίνι, ήρθαν αρχικά στην Ελλάδα και μετά πήγαν Τουρκία (οι λεγόμενοι "Αρναούτ").
Το ότι δεν σου εμφανίζει πολλούς Αλβανούς συγγενείς μπορεί να οφείλεται και στο ότι δεν έχουν κάνει το τεστ πολλοί Αλβανοί και στο ότι πολλοί είναι πλέον εξελληνισμένοι, εξιταλισμένοι κλπ.

Eupedia, Apricity, κτλ είναι τίγκα με Αλβανούς που κάνουν τεστ δνα. Το ίδιο και το γιουτιούμπ κ.α. Το πιθανότερο να υπάρχουν και στατιστικά πόσοι είναι γραμμένοι στο MyHeritage

Γενικά, χωλαίνει η αφήγηση, σέρνεται. Έχουμε επανάληψη της φάσης που ήθελες ντε και καλά να με βγάλεις Σλάβο :dunno:
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 18 Φεβ 2024, 03:30

Κατ'αρχήν είσαι σίγουρα Βλάχος. Ελπίζω να μην το αρνείσαι και αυτό. :D

Στην κατηγορία Ελλάδα - Ν. Ιταλία (στην οποία περιλαμβάνονται οι Αλβανοί, όχι όμως οι Βορειοϊταλοί), σε συσχετίζει με Ελλάδα και ένα ακόμη έθνικ γκρουπ, που ξεκινάει από Ουλτσινι, πιάνει Ελλάδα και φτάνει Τουρκία.

Το Ουλτσίνι ιλλυρικό χωριό ήταν, κατακτήθηκε από Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Σέρβους, Βενετούς και Οθωμανούς και είναι το κέντρο της αλβανικής μειονότητας στο Μαυροβούνιο.
Τί θα μπορούσε λοιπόν να είναι αυτό το κάτι που σε συσχετίζει με τον σημερινό πληθυσμό του Ουλτσινι και φτάνει μέχρι την Τουρκία;
Ξέρεις εσύ τίποτα Ιταλούς ή Γάλλους που να ζούσαν στο Ουλτσινι και να μετανάστευσαν στην Τουρκία; :dunno:

Κάτσε και ψάξε τί μετακινήσεις Αρβανιτών υπήρξαν προς την Τουρκία (ιδίως στα περίχωρα της Πόλης, από όπου νομίζω είπες ότι έχεις κάποια σχέση).
Δεν λέω κάτι άλλο.
Μόνος σου θα τα βρεις, βήμα - βήμα. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Φεβ 2024, 08:54

Τελικά ρε Διάδοχε τι σκατά είσαι? Βαριέμαι να διαβάζω όλα αυτά τα αλαμπουρνέζικα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 18 Φεβ 2024, 11:21

Λαχουρένιος έγραψε:Τελικά ρε Διάδοχε τι σκατά είσαι? Βαριέμαι να διαβάζω όλα αυτά τα αλαμπουρνέζικα.

Με βάση τους αρσενικούς προγόνους του :

Κατά 40 % ( Ε1b και J ) είναι νεολιθικός αγρότης ( Σέσκλο, "Μεσογειακή Φυλή", Παλαιοελλαδίτης , Κυκλαδίτης, Μινωίτης, Λέλεξ , Χάττι, Νουράγκος Παλαιοσαρδήνιος, Tαρτήσσιος Παλαιοϊσπανός )
Κατά 25 % ( R1b ) είναι Ινδοευρωπαίος της "δυτικής" ομάδας ( Έλληνας, Κέλτης, Ιταλός ).
Κατά 5 % ( R1a ) είναι Ινδοευρωπαίος της "ανατολικής" ομάδας ( ΒαλτοΣλαβοΓερμανός ).
Κατά 10 % ( I2 και Ι1 ) είναι παλαιολιθικός Ευρωπαίος ( σπήλαιο Φράγχθι, Απήδημα Μάνης ).
Κατά 10 % ( G2 ) είναι παλαιο-Καυκάσιος ( Λαζοντόιτς :laugh1: ).
Κατά 10 % είναι κάτι άλλο.

Γενικά δεν διαφέρει και πολύ απ' τον μέσο Ελλαδίτη :
Κατά 39 % ( Ε1b1b1a1 και J2 ) είναι νεολιθικός αγρότης.
Κατά 25 % ( R1a και R1b ) είναι Ινδοευρωπαίος.
Κατά 12 % ( I2a και Ι1 ) είναι παλαιολιθικός Ευρωπαίος .
Κατά 8 % ( G2a ) είναι παλαιο-Καυκάσιος.
Κατά 1 % ( Ν ) είναι παλαιο-Ουράλιος.
Κατά 15 % είναι κάτι άλλο.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Φεβ 2024, 11:22

Λαχουρένιος έγραψε:Τελικά ρε Διάδοχε τι σκατά είσαι? Βαριέμαι να διαβάζω όλα αυτά τα αλαμπουρνέζικα.

Tι πάει να πεί βαριέσαι βρε ακαμάτη, το διάβασμα των αλαμπουρνέζικων είναι όλη η χαρά του νήματος! :s_mad
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Φεβ 2024, 11:46

Adminović έγραψε:Κατ'αρχήν είσαι σίγουρα Βλάχος. Ελπίζω να μην το αρνείσαι και αυτό. :D

Στην κατηγορία Ελλάδα - Ν. Ιταλία (στην οποία περιλαμβάνονται οι Αλβανοί, όχι όμως οι Βορειοϊταλοί), σε συσχετίζει με Ελλάδα και ένα ακόμη έθνικ γκρουπ, που ξεκινάει από Ουλτσινι, πιάνει Ελλάδα και φτάνει Τουρκία.

Το Ουλτσίνι ιλλυρικό χωριό ήταν, κατακτήθηκε από Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Σέρβους, Βενετούς και Οθωμανούς και είναι το κέντρο της αλβανικής μειονότητας στο Μαυροβούνιο.
Τί θα μπορούσε λοιπόν να είναι αυτό το κάτι που σε συσχετίζει με τον σημερινό πληθυσμό του Ουλτσινι και φτάνει μέχρι την Τουρκία;
Ξέρεις εσύ τίποτα Ιταλούς ή Γάλλους που να ζούσαν στο Ουλτσινι και να μετανάστευσαν στην Τουρκία; :dunno:

Κάτσε και ψάξε τί μετακινήσεις Αρβανιτών υπήρξαν προς την Τουρκία (ιδίως στα περίχωρα της Πόλης, από όπου νομίζω είπες ότι έχεις κάποια σχέση).
Δεν λέω κάτι άλλο.
Μόνος σου θα τα βρεις, βήμα - βήμα. :fico:

Αλβανικά/αρβανίτικα χώρια είχε στην Μ. Ασία, στην ίδια περιοχή με το χωριό των προγόνων μου αλλά και στις τριγύρω. Επρόκειτο για ξεχωριστά χωριά που κοιτούσαν ο ένας τον άλλο καχύποπτα, θεωρούταν αδιανότητο να παντρεύονται μεταξύ τους, κτλ. Τα ίδια ακριβώς χωριά χριστιανών Αρβανιτών είναι που ήρθαν κατά την ίδια περίοδο της ανταλλαγής στην Ελλάδα, και τα στήσαν παραδίπλα απο τα δικά μας. Και στην Ελλάδα ο καθένας έστησε τα ξεχωριστά τους χωριά, δεν παντρευόταν μεταξύ τους, κτλ. Αυτά ίσχυαν μέχρι και το 1960 (προφανώς κάποιοι ελάχιστοι αστοί Αρβανίτες στις μεγάλες πόλεις μια χαρά παντρευόταν, εδώ μιλάμε όμως για τους μέσους Αρβανίτες, χωρικούς). Δεν αποτελούν όλα αυτά κάποια χαμένη ιστορική γνώση, όποιος είχε δίπλα στο χωριό του Αρβανίτες, τα ξέρει αυτά. Η τελευταία γενιά που μιλούσε καλύτερα αλβανικά απ ότι ελληνικά, δεν έχει πεθάνει ακόμη. Δεν μιλούσαν ελληνικά στα σπίτια τους, οι γυναίκες κυρίως αλλά και αρκετοί άνδρες τα κουτσοστράβωναν τα ελληνικά. Στην Ελλάδα αυτά. Τουρκία ακόμη χειρότερα.
Τα δύο χωριά μου στην Μ. Ασία είναι γνωστά στην ιστοριογραφία-λαογραφία, οι φορεσιές τους, τα ήθη και έθιμα, η γλώσσα, τα ομοειδή χωριά τους, οι πολιτιστικοί σύλλογοί τους, κοκ. Δεν ήταν αρβανιτοχώρια και δεν είχαν δείγμα αρβανίτικης πρόσμιξης :dunno:

Στο ξαναγράφω, το group που είδες εμφανίζεται μόνο σε medium και low confidence level, στον υπολογισμό με high confidence level εξαφανίζεται. Αλβανούς με βγάζει ως συγγενείς σε αριθμό και αποστάσεις μη άξια λόγου. Και δεν είναι μόνο αν κοιτάξω Αλβανία ή Μαυροβούνιο, και στις χώρες που μου εμφανίζονται οι περισσότεροι συγγενείς (HΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα), παρ όλο που εκεί ζεί ακόμη μια Αλβανία, δεν βλέπω Αλβανούς συγγενείς. Βλέπω όμως κάποιους Βούλγαρους και λίγο λιγότερους Σερβοκροάτες.
Το δε γκρουπ αυτό, πρώτα εμφανίζεται στην Ιταλία και τον καιρό εκείνο δεν υπάρχει ούτε στα Δυτικά Βαλκάνια, ούτε στην Ελλάδα. Στα Δ. Βαλκάνια έρχεται ταυτόχρονα σχεδόν με τον ερχομό στην Ελλάδα.

Βλαχική καταγωγή όπως την αντιλαμβάνεσαι (νομάδες με σεγκούνια, γκλίτσες κτλ), αποκλείεται να έχω. Για τον απλούστατο λόγο ότι και οι Βλάχοι ή Σαρακατσάνοι στεγανές διακριτές κοινότητες ήταν (πλην της αστικής τους ελίτ απο μια χρονολογία και μετά). Πέρα απο κάποιους μόνιμους στα βλαχοχώρια της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, νομάδες ήταν μέχρι τον Β'ΠΠ οι περισσότεροι ακόμη, οι οποίοι δεν καταλάβαιναν και απο σύνορα στα Βαλκάνια. Στα χωριά μας τους θυμόμαστε όταν κατέβαιναν για να κάνουν εμπόριο. Σε χωριά πέρα απο Ήπειρο και Θεσσαλία τους κατέβασε η ΕΛ κυβέρνηση, δίνοντας τους διανομές χωράφια. Πιο πρίν ζούσαν το χειμώνα σε καλύβες στα πεδινά και το καλοκαίρι στα ορεινά, με μετακινήσεις εκατοντάδες χλμ συνεχώς, σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Αλβανία. Ήταν οργανωμένοι σε τσελιγκάτα, όπου μία οικογένεια δέσποζε αρκετές άλλες. Η δύναμη ενός τσέλιγκα μετριόταν με το πόσες οικογένειες, πόσα πρόβατα και πόσα άλογα είχε. Μέκκα τους ήταν τα βλαχοχώρια της Ηπείρου, εκεί μαζευόταν οι τσελιγκάδες μιά στο τόσο και έκαναν κόνφερενς.
Μετά τον Β'ΠΠ όλοι οι τσελιγκάδες έκαναν τα παιδιά τους γιατρούς. Στην Θεσσαλονίκη έχει πολλούς Βλάχους, στην ηλικία των γονιών μας, απ όσους ξέρω δεν υπάρχει Βλάχος που να μην είναι παντρεμένος με Βλάχα, η ενδογαμία σταμάτησε πολύ πρόσφατα. Όποιος είναι απόγονος αυτών των Βλάχων, το ξέρει άριστα ακόμη, το πιθανότερο μικρός να έτρεχε στο εντευκτήριο να βρεί τον μπαμπά του και να χόρευε σε πολιτιστικό σύλλογο. Είναι σαν να λέμε είναι ο άλλος Ρωσοπόντιος και δεν το ξέρει.
100% δεν κατάγομαι απο αυτούς τους νομάδες Βλάχους όπως τους ξέρουμε στην Ελλάδα (όχι ότι θα με χαλούσε, οι περισσότεροι είναι βολεμένοι και πάνω απ όλα ΝΔκράτες :D )

Δεν αποκλείω όμως βλαχική καταγωγή απο σπόντα. Στο σόι έχω ιστορίες για 2 τουλάχιστον προγόνους που ήρθαν απο μακριά ως renegades <preview_expired>
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 18 Φεβ 2024, 12:32

Προέλλην έγραψε:Αλβανικά/αρβανίτικα χώρια είχε στην Μ. Ασία, στην ίδια περιοχή με το χωριό των προγόνων μου αλλά και στις τριγύρω. Επρόκειτο για ξεχωριστά χωριά που κοιτούσαν ο ένας τον άλλο καχύποπτα, θεωρούταν αδιανότητο να παντρεύονται μεταξύ τους, κτλ.

Οι Αρβανίτες όντως έχουν την τάση να παντρεύονται μεταξύ τους, ωστόσο αυτά δεν είναι στεγανά. Ιδίως για Μικρά Ασία, που κυρίως τις άλλες θρησκευτικές ομάδες απέφευγαν.

Το δε γκρουπ αυτό, πρώτα εμφανίζεται στην Ιταλία και τον καιρό εκείνο δεν υπάρχει ούτε στα Δυτικά Βαλκάνια, ούτε στην Ελλάδα. Στα Δ. Βαλκάνια έρχεται ταυτόχρονα σχεδόν με τον ερχομό στην Ελλάδα.

Αυτό που σου βγάζει στο Ουλτσίνι, δεν παίζει να σχετίζεται με Ιταλία. Και γιατί το ιταλικό dna πάει σε άλλη κατηγορία και γιατί δεν είναι γνωστή καμία εγκατάσταση Ιταλών στην περιοχή.

Βλαχική καταγωγή όπως την αντιλαμβάνεσαι (νομάδες με σεγκούνια, γκλίτσες κτλ), αποκλείεται να έχω.

Βλάχος δηλαδή σημαίνει γκλιτσοφόρος;
Μη τσοπάνηδες Βλάχοι δεν υπήρχαν; :dunno:

Δεν αποκλείω όμως βλαχική καταγωγή απο σπόντα. Στο σόι έχω ιστορίες για 2 τουλάχιστον προγόνους που ήρθαν απο μακριά ως renegades, οπλισμένοι φυγάδες. Ένας εικάζεται ότι ήταν εγκληματίας που είχε σκοτώσει. Στο χωριό ήρθε ξαφνικά και ζητούσε να κάνει αγροτικές εργασίες για στέγη και φαϊ. Ήταν όμως πολύ καλοντυμένο-αρματωμένος γόης και άντεχε την σκληρή δουλειά απ ότι είχαν ακούσει οι γέροντες της οικογένειας, και έτσι τους ψάρωσε όλους και παντρεύτηκε στο σόι μας. Απ ότι καταλαβαίνω είχε έρθει απο τα Βαλκάνια.
Παρόμοια ιστορία υπάρχει και με άλλον γαμβρό στο σόι που λέγεται ότι ήρθε απο την Ευρώπη, whatever that may be.

Άρα κι από εκεί μπορεί να έχει προέλθει η βλάχικη ή/και η αρβανίτικη καταγωγή.
Πάντως έχεις αρκετό βλάχικο dna, έχω την εντύπωση ότι μάλλον ήταν περισσότεροι πρόγονοι σου με τέτοια καταγωγή.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Φεβ 2024, 13:04

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Αλβανικά/αρβανίτικα χώρια είχε στην Μ. Ασία, στην ίδια περιοχή με το χωριό των προγόνων μου αλλά και στις τριγύρω. Επρόκειτο για ξεχωριστά χωριά που κοιτούσαν ο ένας τον άλλο καχύποπτα, θεωρούταν αδιανότητο να παντρεύονται μεταξύ τους, κτλ.

Οι Αρβανίτες όντως έχουν την τάση να παντρεύονται μεταξύ τους, ωστόσο αυτά δεν είναι στεγανά. Ιδίως για Μικρά Ασία, που κυρίως τις άλλες θρησκευτικές ομάδες απέφευγαν.

"Έλα παππού μου να σου δείξω τα χωράφια σου" :dunno:

Adminović έγραψε:Πάντως έχεις αρκετό βλάχικο dna, έχω την εντύπωση ότι μάλλον ήταν περισσότεροι πρόγονοι σου με τέτοια καταγωγή.

Ε, μάλλον λάθος εντύπωση έχεις, πάλι.
Ένα 29.9% έχω Βαλκάνια (Ανατολικά κατά βάση). Στο MyHeritage ταιριάζω πολύ μόνο με το γενικό group των Ρούμανων. Στο GEDmatch με βγάζει σαφώς πιο Βούλγαρο απο Ρουμάνο. Συγγενείς στο MyHeritage μου βγάζει αρκετούς και απο τα δύο. Και οι δύο μαζί όμως, δεν είναι παρά ένα μικρό ποσοστό των συγγενών με ελληνικά (όχι τα δισύλλαβα μη ετυμολογούμενα) και δυτικά ονόματα.
55.8% έχω Ελληνοειδές, 9.5% δυτικοευρωπαίος και 4.8% Ιταλός.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”