Adminović έγραψε:Κατ'αρχήν είσαι σίγουρα Βλάχος. Ελπίζω να μην το αρνείσαι και αυτό.

Στην κατηγορία Ελλάδα - Ν. Ιταλία (στην οποία περιλαμβάνονται οι Αλβανοί,
όχι όμως οι Βορειοϊταλοί), σε συσχετίζει με Ελλάδα και ένα ακόμη έθνικ γκρουπ, που ξεκινάει από Ουλτσινι, πιάνει Ελλάδα και φτάνει Τουρκία.
Το Ουλτσίνι ιλλυρικό χωριό ήταν, κατακτήθηκε από Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Σέρβους, Βενετούς και Οθωμανούς και είναι το κέντρο της αλβανικής μειονότητας στο Μαυροβούνιο.
Τί θα μπορούσε λοιπόν να είναι αυτό το κάτι που σε συσχετίζει με τον σημερινό πληθυσμό του Ουλτσινι και φτάνει μέχρι την Τουρκία;
Ξέρεις εσύ τίποτα Ιταλούς ή Γάλλους που να ζούσαν στο Ουλτσινι και να μετανάστευσαν στην Τουρκία;
Κάτσε και ψάξε τί μετακινήσεις Αρβανιτών υπήρξαν προς την Τουρκία (ιδίως στα περίχωρα της Πόλης, από όπου νομίζω είπες ότι έχεις κάποια σχέση).
Δεν λέω κάτι άλλο.
Μόνος σου θα τα βρεις, βήμα - βήμα.

Αλβανικά/αρβανίτικα χώρια είχε στην Μ. Ασία, στην ίδια περιοχή με το χωριό των προγόνων μου αλλά και στις τριγύρω. Επρόκειτο για ξεχωριστά χωριά που κοιτούσαν ο ένας τον άλλο καχύποπτα, θεωρούταν αδιανότητο να παντρεύονται μεταξύ τους, κτλ. Τα ίδια ακριβώς χωριά χριστιανών Αρβανιτών είναι που ήρθαν κατά την ίδια περίοδο της ανταλλαγής στην Ελλάδα, και τα στήσαν παραδίπλα απο τα δικά μας. Και στην Ελλάδα ο καθένας έστησε τα ξεχωριστά τους χωριά, δεν παντρευόταν μεταξύ τους, κτλ. Αυτά ίσχυαν μέχρι και το 1960 (προφανώς κάποιοι ελάχιστοι αστοί Αρβανίτες στις μεγάλες πόλεις μια χαρά παντρευόταν, εδώ μιλάμε όμως για τους μέσους Αρβανίτες, χωρικούς). Δεν αποτελούν όλα αυτά κάποια χαμένη ιστορική γνώση, όποιος είχε δίπλα στο χωριό του Αρβανίτες, τα ξέρει αυτά. Η τελευταία γενιά που μιλούσε καλύτερα αλβανικά απ ότι ελληνικά, δεν έχει πεθάνει ακόμη. Δεν μιλούσαν ελληνικά στα σπίτια τους, οι γυναίκες κυρίως αλλά και αρκετοί άνδρες τα κουτσοστράβωναν τα ελληνικά. Στην Ελλάδα αυτά. Τουρκία ακόμη χειρότερα.
Τα δύο χωριά μου στην Μ. Ασία είναι γνωστά στην ιστοριογραφία-λαογραφία, οι φορεσιές τους, τα ήθη και έθιμα, η γλώσσα, τα ομοειδή χωριά τους, οι πολιτιστικοί σύλλογοί τους, κοκ. Δεν ήταν αρβανιτοχώρια και δεν είχαν δείγμα αρβανίτικης πρόσμιξης
Στο ξαναγράφω, το group που είδες εμφανίζεται μόνο σε medium και low confidence level, στον υπολογισμό με high confidence level εξαφανίζεται. Αλβανούς με βγάζει ως συγγενείς σε αριθμό και αποστάσεις μη άξια λόγου. Και δεν είναι μόνο αν κοιτάξω Αλβανία ή Μαυροβούνιο, και στις χώρες που μου εμφανίζονται οι περισσότεροι συγγενείς (HΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα), παρ όλο που εκεί ζεί ακόμη μια Αλβανία, δεν βλέπω Αλβανούς συγγενείς. Βλέπω όμως κάποιους Βούλγαρους και λίγο λιγότερους Σερβοκροάτες.
Το δε γκρουπ αυτό, πρώτα εμφανίζεται στην Ιταλία και τον καιρό εκείνο δεν υπάρχει ούτε στα Δυτικά Βαλκάνια, ούτε στην Ελλάδα. Στα Δ. Βαλκάνια έρχεται ταυτόχρονα σχεδόν με τον ερχομό στην Ελλάδα.
Βλαχική καταγωγή όπως την αντιλαμβάνεσαι (νομάδες με σεγκούνια, γκλίτσες κτλ), αποκλείεται να έχω. Για τον απλούστατο λόγο ότι και οι Βλάχοι ή Σαρακατσάνοι στεγανές διακριτές κοινότητες ήταν (πλην της αστικής τους ελίτ απο μια χρονολογία και μετά). Πέρα απο κάποιους μόνιμους στα βλαχοχώρια της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, νομάδες ήταν μέχρι τον Β'ΠΠ οι περισσότεροι ακόμη, οι οποίοι δεν καταλάβαιναν και απο σύνορα στα Βαλκάνια. Στα χωριά μας τους θυμόμαστε όταν κατέβαιναν για να κάνουν εμπόριο. Σε χωριά πέρα απο Ήπειρο και Θεσσαλία τους κατέβασε η ΕΛ κυβέρνηση, δίνοντας τους διανομές χωράφια. Πιο πρίν ζούσαν το χειμώνα σε καλύβες στα πεδινά και το καλοκαίρι στα ορεινά, με μετακινήσεις εκατοντάδες χλμ συνεχώς, σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Αλβανία. Ήταν οργανωμένοι σε τσελιγκάτα, όπου μία οικογένεια δέσποζε αρκετές άλλες. Η δύναμη ενός τσέλιγκα μετριόταν με το πόσες οικογένειες, πόσα πρόβατα και πόσα άλογα είχε. Μέκκα τους ήταν τα βλαχοχώρια της Ηπείρου, εκεί μαζευόταν οι τσελιγκάδες μιά στο τόσο και έκαναν κόνφερενς.
Μετά τον Β'ΠΠ όλοι οι τσελιγκάδες έκαναν τα παιδιά τους γιατρούς. Στην Θεσσαλονίκη έχει πολλούς Βλάχους, στην ηλικία των γονιών μας, απ όσους ξέρω δεν υπάρχει Βλάχος που να μην είναι παντρεμένος με Βλάχα, η ενδογαμία σταμάτησε πολύ πρόσφατα. Όποιος είναι απόγονος αυτών των Βλάχων, το ξέρει άριστα ακόμη, το πιθανότερο μικρός να έτρεχε στο εντευκτήριο να βρεί τον μπαμπά του και να χόρευε σε πολιτιστικό σύλλογο. Είναι σαν να λέμε είναι ο άλλος Ρωσοπόντιος και δεν το ξέρει.
100% δεν κατάγομαι απο αυτούς τους νομάδες Βλάχους όπως τους ξέρουμε στην Ελλάδα (όχι ότι θα με χαλούσε, οι περισσότεροι είναι βολεμένοι και πάνω απ όλα ΝΔκράτες

)
Δεν αποκλείω όμως βλαχική καταγωγή απο σπόντα. Στο σόι έχω ιστορίες για 2 τουλάχιστον προγόνους που ήρθαν απο μακριά ως renegades <preview_expired>