nemo έγραψε:αν εκαναν τα παιδια το τεστ και βγηκε θετικο δεν σημαινει οτι οι γονεις δεν κολλησαν προτού κανουν το τεστ
και εν παση περιπτωση αν ηταν τοσο μεταδοτικο θα ειχαμε κολλησει ολοι -εγω προπαντος γιατι δεν πηρα καμια προφυλαξη
Μα δεν είπα αυτό. Εννοείται ότι το πιθανότερο είναι ότι το είχαν ήδη κολλήσει απλά με το τεστ το έμαθαν.
Μα αυτό είπα. Έτυχε έκανε τεστ η δασκάλα και μετά οι γονείς έκαναν τεστ και στα παιδιά τους και μάθανε ότι είναι όλα θετικά.
Δεν είχαν σκοπό να κάνουν τεστ οι γονείς. Αφού τα παιδιά ήταν ασυμπτωματικά. Πού να το ξέρουν;
Όταν θα άρχιζαν να αρρωσταίνουν ένας ένας τότε θα ήταν αργά.
Η δασκάλα έμαθε ότι ήταν θετική την προηγούμενη Παρασκευή ή Πέμπτη. Κυριακή η δ/ντρια πήρε τηλέφωνο όλους τους γονείς.
Κάποιοι γονείς θορυβήθηκαν και πήγαν Δευτέρα και έκαναν τεστ στα παιδιά τους και βγήκαν θετικά.
Μετά θορυβήθηκε και η αδερφή μου και λέει "λες;".
Πάνε και κάνουν τεστ όλοι οικογενειακώς την Τρίτη. Η μικρή βγήκε θετική και όλη η υπόλοιπη οικογένεια αρνητική.
Περνάν λίγες μέρες και ενώ η αδερφή μου έδειξε αρνητικό το τεστ που έκανε την Τρίτη, την Πέμπτη ξεκινάνε τα πρώτα συμπτώματα. Ένας ελαφρύς πονόλαιμος.
Παρασκευή ξεκίνησαν τα υπόλοιπα συμπτώματα (πυρετός κτλ) και μέχρι σήμερα ταλαιπωρείται ακόμα.
Εγώ ήρθα σε επαφή με την ανιψιά μου την Κυριακή που μας πέρασε που δεν είχαμε μάθει ακόμα για τη δασκάλα της.
Τρίτη που πήγαν και έκαναν το τεστ και βρέθηκε θετική η μικρή,αμέσως τεθήκαμε σε υποχρεωτική καραντίνα όλοι όσοι ήρθαμε σε επαφή μαζί της.