Σύγκριση γενεαλογικών εξετάσεων DNA

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Σύγκριση γενεαλογικών εξετάσεων DNA

Δημοσίευσηαπό Adminović » 18 Φεβ 2024, 13:16

Προέλλην έγραψε:Ε, μάλλον λάθος εντύπωση έχεις, πάλι.
Ένα 29.9% έχω Βαλκάνια (Ανατολικά κατά βάση). Στο MyHeritage ταιριάζω πολύ μόνο με το γενικό group των Ρούμανων. Στο GEDmatch με βγάζει σαφώς πιο Βούλγαρο απο Ρουμάνο. Συγγενείς στο MyHeritage μου βγάζει αρκετούς και απο τα δύο.
55.8% έχω Ελληνοειδές, 9.5% δυτικοευρωπαίος και 4.8% Ιταλός.

Ότι και καλά ας πούμε η Βουλγαρία δεν είχε Βλάχους; :D
Δεν γίνεται να είσαι τόσο κοντά σε αυτά τα έθνικ γκρουπ και σε πληθυσμούς όπως η Θεσσαλία και να μην έχεις καθόλου βλάχικη καταγωγή.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Φεβ 2024, 13:46

Άλλο το να έχω κάποια τέτοια καταγωγή, όπως και διάφορες άλλες, άλλο σώνει και καλά να την βγάλουμε κύρια, την οποιαδήποτε καταγωγή, χωρίς να προκύπτει ξεκάθαρα απο στοιχεία ως τέτοια.

Οι πρόγονοί μου κατά κύριο λόγο ήταν bigger than life πρωτό-Ε.Ε. κοσμοπολίτες-παγκοσμιοποιητές:

Κύθηρα, Θεσσαλονίκη, Μασσαλία, Γκρενόμπλ, Αμερική, Βαυαρία, Βατικανό, Βενετία, Μυτιλήνη, Βιθυνία, Κωνσταντινούπολη, Καισάρια, Αλεξάνδρεια.

Apparemment, c'était des gens formidables! :campeon_23:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Φεβ 2024, 12:21

επειδη βαριεμαι να κοιταξω τις αναλυσεις για πειτε μου ποσο τουρκικο και μογγολικο
αιμα βλεπουμε στους πινακες ;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Φεβ 2024, 12:46

nemo έγραψε:επειδη βαριεμαι να κοιταξω τις αναλυσεις για πειτε μου ποσο τουρκικο και μογγολικο

Δεν έχει.
Μέχρι στιγμής έχει διαφανεί ισχυρή βλάχικη ρίζα, ιταλική ρίζα και αρβανίτικη ρίζα.
Υπάρχει και μια υπόνοια για σλαβική ρίζα, αλλά δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο και σίγουρα δεν είναι σε μεγάλο ποσοστό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Φεβ 2024, 14:40

Αυτά τα βαλκανικά είναι ένα 30% περίπου. Λογικότατο να στάξει βαλκανικός ιδρώτας στην μασχάλη των Βαλκανίων.
Το λοιπό ποσοστό επιδεξίως και υπόπτως αποκρύβεται.
ΟΚ, την "ελλαδική" που είναι στο 55%, δεν χρειάζεται να την αναφέρουμε, ίσως την θεωρείτε δεδομένη. Προσωπικά την θεωρώ τρε μπανάλ.
Γιατί όμως δεν σας αρέσει πχ η ισχυρή δυτικοευρωπαϊκή μου καταγωγή, είστε τίποτε ρατσιστές κύριοι;
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Φεβ 2024, 15:02

Προέλλην έγραψε:ΟΚ, την "ελλαδική" που είναι στο 55%, δεν χρειάζεται να την αναφέρουμε, ίσως την θεωρείτε δεδομένη. Προσωπικά την θεωρώ τρε μπανάλ.
Γιατί όμως δεν σας αρέσει πχ η ισχυρή δυτικοευρωπαϊκή μου καταγωγή, είστε τίποτε ρατσιστές κύριοι;

Το 55% σου είναι "Ελλάδα - Νότια Ιταλία" (και αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει και τους Αλβανούς, όχι Ιταλούς, όχι Σλάβους, όχι Βλάχους).
Και σου βγάζει 2 έθνικ γκρουπ (εμένα μου έβγαλε μόνο 1, τους "Έλληνες"), το ένα "Έλληνες" και το άλλο κάτι που εντοπίζεται κυρίως στο Ουλτσίνι του Μαυροβουνίου και πιάνει και Ελλάδα και φτάνει μέχρι και Τουρκία. :D
Ανάμεσα σε αρβανιτοχώρια λες ότι ήταν το χωριό σου στη Μικρά Ασία, do the math. :dunno:

Δυτικοευρωπαϊκό κι εμένα μου έβγαλε 5%, χωρίς να ξέρω κανέναν πρόγονο που να είχα από εκεί. Και βέβαια ρόλο παίζει και με ποιο έθνικ γκρουπ σε έχει συσχετίσει και εκεί. :dunno:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Φεβ 2024, 16:26

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:ΟΚ, την "ελλαδική" που είναι στο 55%, δεν χρειάζεται να την αναφέρουμε, ίσως την θεωρείτε δεδομένη. Προσωπικά την θεωρώ τρε μπανάλ.

Το 55% σου είναι "Ελλάδα - Νότια Ιταλία" (και αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει και τους Αλβανούς, όχι Ιταλούς, όχι Σλάβους, όχι Βλάχους).
Και σου βγάζει 2 έθνικ γκρουπ (εμένα μου έβγαλε μόνο 1, τους "Έλληνες"), το ένα "Έλληνες" και το άλλο κάτι που εντοπίζεται κυρίως στο Ουλτσίνι του Μαυροβουνίου και πιάνει και Ελλάδα και φτάνει μέχρι και Τουρκία. :D
Ανάμεσα σε αρβανιτοχώρια λες ότι ήταν το χωριό σου στη Μικρά Ασία, do the math. :dunno:

Δυτικοευρωπαϊκό κι εμένα μου έβγαλε 5%, χωρίς να ξέρω κανέναν πρόγονο που να είχα από εκεί. Και βέβαια ρόλο παίζει και με ποιο έθνικ γκρουπ σε έχει συσχετίσει και εκεί. :dunno:

Tα ίδια πιπιλίσματα σε ροτέησο :D

Στο έγραψα ήδη 2-3 φορές, με high confidence κορελέησο δεν εμφανίζεται καν το γκρούπ που αναμασάς, αλλά επιμένεις να μην το λαμβάνεις υπόψη, γιατί δεν σου βγαίνει η αφήγηση.

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
[img]preview_expired[/img]

Παρακάτω, το heat map του 55% "Greek & South Italian" (όχι του 9.5% δυτικού και 4.8 ιταλικού) κατά το 1600 είναι κάπως έτσι :D

Εξηγείται πολύ καλά γιατί με βγάζει τόσους σχετικά στενούς συγγενείς με δυτικά ονόματα σε δυτικές χώρες, κυρίως Γαλλία :yesyes:
Στο timeline μπορώ να δω τους επόμενους αιώνες, όλη την κίνηση προς Ιταλία πρώτα και μετά Ελλάδα, με σταθμό πριν την Μ. Ασία την Μυτιλήνη όπου είναι γνωστός τόπος καταγωγής μου με γνωστούς συγγενείς σήμερα :s_cool

Τέλος, ακόμη και το ρουμάνικο γκρουπάκι, δεν είναι ισχυρά συσχετιζόμενο, γι αυτό και δεν εμφανίζεται κάτω απο το Balkan αλλά στα additional. To λέει και η περιγραφή καθαρά:

ως συγγενείς εμφανίζονται και Ρουμάνοι και Βούλγαροι και λιγότεροι Σερβοκροάτες και περίπου ίδιος αριθμός με αυτούς Αλβανών. Προφανώς και έχω μια σημαντική καταγωγή απο Βαλκάνια περί το 30%, κυρίως μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας, και σε δεύτερο βαθμό και Δυτικών Βαλκανίων.
Αλλά, αυτά σε σχέση με το West-, East- Med και Atlantic προφίλ μου, είναι μειοψηφικά.
Mε βγάζει δυτικοευρωπαίο και Ιταλό (το 4.8 Ιταλός είναι πέραν του 55% ΕΛ & Nοτιοϊταλός) σε ποσοστό 15%, μου βγάζει και πολλούς συγγενείς δυτικούς, περισσότερους απ ότι μη-EΛ Βαλκάνιους, και όλες οι αναλύσεις του GEDmatch με βγάζουν πλειοψηφικά West-Med, East-Med και Atlantic, τα είδαμε όλα αυτά, άσε την πιπίλα και do the math :dunno:
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 19 Φεβ 2024, 17:22

nemo έγραψε:επειδη βαριεμαι να κοιταξω τις αναλυσεις για πειτε μου ποσο τουρκικο και μογγολικο

Με βάση τους αρσενικούς προγόνους του έχει 3% κινεζοθιβετοβιρμανικό - ταϋλανδολαοτιανό -βιετναμικό "αίμα" , 1% ινδοϊρανικό , 2% σιβηρικό και 2% σομαλοαιθιοπικοσαβαιικό. :laugh1:
1 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Φεβ 2024, 17:23

Προέλλην έγραψε:Tα ίδια πιπιλίσματα σε ροτέησο :D

Στο έγραψα ήδη 2-3 φορές, με high confidence κορελέησο δεν εμφανίζεται καν το γκρούπ που αναμασάς, αλλά επιμένεις να μην το λαμβάνεις υπόψη, γιατί δεν σου βγαίνει η αφήγηση.

Ναι, αρχηγέ μου. Στο ίδιο λεβελ που εσένα σου βγάζει Έλληνες και Ουλτσίνι, εμένα μου βγάζει σκέτο Έλληνες και όχι τίποτα εξωτικά μέρη με Αλβανούς. :dunno:

Και στο χαι λεβελ πάντως βλέπω την Ρουμανία σημειωμένη. :D :fico:

Στο timeline μπορώ να δω τους επόμενους αιώνες, όλη την κίνηση προς Ιταλία πρώτα και μετά Ελλάδα, με σταθμό πριν την Μ. Ασία την Μυτιλήνη όπου είναι γνωστός τόπος καταγωγής μου με γνωστούς συγγενείς σήμερα

Αυτό που περιγράφεις είναι θεωρητικές κατασκευές σχετικά με τις πιθανές τοποθεσίες των προγόνων σου, που όσο πιο πίσω πάει στο χρόνο τόσο πιο αναξιόπιστες είναι.

Οι συγγενείς που λες ότι έχεις σε δυτικές χώρες μπορεί να είναι ελληνικής, ιταλικής, αλβανικής ή άλλης σχετικής με εσένα καταγωγής.
Κι εγώ έχω αρκετούς συγγενείς σε δυτικές χώρες, αλλά δεν δίνω σημασία από τη στιγμή που δεν μου έβγαλε κάποιο σημαντικό ποσοστό καταγωγής από αυτές τις χώρες. :dunno:

Τέλος, ακόμη και το ρουμάνικο γκρουπάκι, δεν είναι ισχυρά συσχετιζόμενο, γι αυτό και δεν εμφανίζεται κάτω απο το Balkan αλλά στα additional.

Στο χαι λεβελ, σου σημειώνει Ελλάδα και Ρουμανία.
Και στο GEDmatch εσύ είσαι πολύ πιο κοντά σε Ρουμάνους και ακόμα και στο δείγμα από Θεσσαλία απ' ο,τι εγώ.
Τυχαίο;; :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Φεβ 2024, 18:17

Στοιχεία μπήκαν πολυδιάστατα, και όλα δείχνουν την πλειοψηφική μου δυτικομεσογειακή, δυτικοευρωπαϊκή και ελλαδική/east_med καταγωγή περί το 70%.
Αν τώρα εσύ θες να βλέπεις πλειοψηφική ρουμάνικη και αλβανική καταγωγή, ΟΚ, εμμονή, εικάζω ρατσιστικό πήξιμο λόγω της ισχυρής δυτικοευρωπαϊκής μου καταγωγής (απο παλιά μας μισούσατε που φορούσαμε παντελόνια αντί για φούστες).
Κράτα καβάτζα λίγο πήξιμο και για όταν θα εμφανιστεί και το report του απλότυπου :D

Σε άλλα νέα, στα 5 πιο συχνά επίθετα των kit που κάνουν κορελέησο με το 55% "ελλαδισμού", μου βγάζει και ένα παραδοσιακό εβραϊκό σεφαρδίτικο επώνυμο :enamorado:

Το διαβάζω μαζί με την σταθερή παρουσία της παλαιοαστικής :D συνιστώσας της οικογένειας στην Θεσσαλονίκη μέχρι περίπου το 1800, όπου και είναι το χρονικό σημαίο που αρχίζει η απόβαση στην Μικρά Ασία :dancing033:
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”