Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Adminović » 22 Ιαν 2024, 23:22

Προέλλην έγραψε:Όπως; Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ν. Γαλλία, Τουρκία, Kύπρος, Μάλτα, Παναμάς, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, κ.α.; Όλοι αυτοί είναι προορισμοί expats απο ανεπτυγμένες χώρες. Απο που το βγάζεις ότι όλοι σκοτώνονται να έρθουν ειδικά και μόνο στην Ελλάδα; Αν ψάξουμε να βρούμε νούμερα τι λες να δείξουν, η Ελλάδα 1η;

Έγραψα εγώ πουθενά ότι η Ελλάδα είναι 1η;
Τα ίδια πράγματα θα λέμε 10 φορές; :dunno:

Δεν τα βλέπεις μόνο στους δρόμους. Και δεν εννοώ απλά την τριτοκοσμική συνθήκη όπου οι κάδοι με τα σκουπίδια είναι στο by default στο δρόμο, με τα μισά σκουπίδια απέξω και αταξινόμητα κατά είδος, που ειδικά το καλοκαίρι όταν περνάς αρχίζεις να κρατάς την αναπνοή 10 μέτρα πριν και ξαναναπνέεις 10 μέτρα μετά. Μιλάμε και για τα σκουπίδια που θα δείς παντού στο έδαφος στις πόλεις. Αποτσίγαρα, χαρτιά, μικρές συσκευασίες. Μιλάμε και για αυτά που θα δείς στην φύση, σε βουνά, λαγκάδια, ποτάμια, χειμάρους, παραλίες, οπουδήποτε έχει έστω παρωδική παρουσία σε σημαντικούς αριθμός ο μέσος ΕΛ. Μπουκάλια, συσκευασίες, μπάζα, μπαλοντίβανα, στρώματα, κ.α.
Πιάσε μετά και κάτι εκατομμύρια παράνομους απορροφητικούς βόθρους που πάνε στο υδροφόρο ορίζοντα. Και κάτι δεκάδες χιλιάδες παράνομες γεωτρήσεις και πηγάδια που τον στερεύουν.
Πάνε και παρακάτω που ζήτημα να υπάρχουν δυό ντουζίνες παραδοσιακοί οικισμοί που διατηρούν τον χαρακτήρα τους ολοκληρωτικά, αντί να είναι patches παράδοσης σε συνύπαρξη με μπετά, κτήρια τύπου ΕΛ οικοδομής, δοκάρια, ασοβάτιστα τούβλα, σίδερα να βγαίνουν απο τις ταράτσες για τον άλλο όροφο που θα ρίξουν αργότερα, διάφορα αυθαίτερα, κοτοτσεκατασκευές σε κτήματα τύπου Λιβερίας, κλπ, αισθητικές ρυπάνσεις.
Το καταλαβαίνω ότι ο ΕΛ έχει αποκτήσει ανοσία σε όλα αυτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ΟΚ να ζείς ανάμεσα τους.

Αν έλειπαν όλα αυτά που περιγράφεις, σίγουρα η Ελλάδα θα ήταν σε πρώτη ζήτηση από expats. Και στην Ιταλία (ιδίως νότια) θα δεις τέτοια να ξες.
Αλλά και πάλι, πιο κακό για την υγεία μου (ψυχική και σωματική) θεωρώ συνολικά το περιβάλλον της Γερμανίας από αυτό της Ελλάδας. :pardon:

Αλλά ας μην το κουράζουμε.
Εσένα σου αρέσει η Γερμανία για τα καλά που σου προσφέρει και δεν σε πολυενοχλούν τα αρνητικά της (όπως πχ ο καιρός).
Εμένα δεν θα μου άρεσε με τίποτα να ζω σε μια τέτοια χώρα.
Εσύ όμως είσαι που έρχεσαι κάθε χρόνο διακοπές στην Ελλάδα (για να απολαύσεις το σκουπιδαριό και τις αυθαιρεσίες;; :hmmm ) και σκέφτεσαι μελλοντικά να ζήσεις εδώ όταν πάρεις σύνταξη.
Εγώ ούτε πάω διακοπές στην Γερμανία ούτε ονειρεύομαι να ζήσω ποτέ εκεί και τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να ζήσω κάπου πολύ μακριά και από την Ελλάδα και από την Γερμανία. :dunno:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Ιαν 2024, 23:28

Να μα στε πάλι στην αρχή του λούπ :D

Το θέμα του νήματος είναι αν προσφέρει υψηλή ποιότητας ζωή η Ελλάδα, όχι αν σ αρέσει εσένα πάραυτα και αν θα πήγαινες στη Γερμανία, ή αν θα γύριζα εγώ Ελλάδα.

Το επιχείρημα ότι οι των ανεπτυγμένων χωρών στριμωχνονται να έρθουν ειδικά στην Ελλάδα ή γενικά μόνο σε ζεστά κλίματα, δεν ισχύει. Στις επιλογές τους απο νοτιοευρωπαϊκές χώρες ουσιαστικά υφίστανται μόνο η Ισπανία και η Ιταλία (που έχουν κράτη που ομοιάζουν κάπως τα ανεπτυγμένα), ενώ παράλληλα πλήθος ψυχρών χωρών βρίσκονται επίσης στις πρώτες θέσεις προορισμών. Η Ελλάδα είναι στατιστικά αδιάφορη σε όλα αυτά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Ιαν 2024, 23:41

Δεν προσπαθώ να πείσω ούτε εσένα ούτε κανένα να μετακομίσετε σε ανεπτυγμένη χώρα με υψηλή ποιότητας ζωής. Μην το παίρνεις "πατριωτικά".
Διατυπώνω απλώς το προφανές: οι ανεπτυγμένες χώρες προσφέρουν γενικά (οι υποπεριπτώσεις και οι ιδιαίτερες συνθήκες του καθενός, πχ εσύ που περνάς καλά στην Ελλάδα, ή ο Τάκης που βασανίζεται στην Γερμανία, δεν απασχολούν την γενική αλήθεια) υψηλότερη ποιότητα ζωής απο τις λιγότερο ανεπτυγμένες, πχ Ελλάδα.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 22 Ιαν 2024, 23:52

Και μόνο που διαβάζω τον τίτλο μου ρχεται να γελάσω.
Μετά σκέφτομαι εντάξει μωρέ δεν είμαστε και τόσο χάλια. Υπάρχουν και χειρότερα.

Εεεεε και όταν βγαίνω έξω ... μόνο καντήλια.

Άρα όχι. Δεν ειναι ζωή αυτό εδώ πέρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 23 Ιαν 2024, 01:20

Προέλλην έγραψε:Το θέμα του νήματος είναι αν προσφέρει υψηλή ποιότητας ζωή η Ελλάδα, όχι αν σ αρέσει εσένα πάραυτα και αν θα πήγαινες στη Γερμανία, ή αν θα γύριζα εγώ Ελλάδα.

Αυτό έχει απαντηθεί.
Ούτε ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα ζωής ούτε χαμηλή.
Έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, αλλά και πολλά μειονεκτήματα (τα οποία όμως δεν σε απασχολούν ιδιαίτερα όταν οι συναλλαγές σου με το δημόσιο είναι οι ελάχιστες δυνατές και μπορείς να έχεις πηγή επαρκούς εισοδήματος από το εξωτερικό).
Για έναν μισθωτό, ιδίως αν έχει και οικογένεια, σαφώς η ποιότητα ζωής είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Το επιχείρημα ότι οι των ανεπτυγμένων χωρών στριμωχνονται να έρθουν ειδικά στην Ελλάδα ή γενικά μόνο σε ζεστά κλίματα, δεν ισχύει.

Μμμ ναι, μόνο που εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο.
Η Ελλάδα προσελκύει συγκεκριμένο "κοινό" από πολίτες ανεπτυγμένων χωρών.
Αυτός που θα κάτσει να υπολογίσει καθαρά κόστος και παρεχόμενες υπηρεσίες, θα προτιμήσει μάλλον κάποια άλλη χώρα του νότου της Ευρώπης (ή και σε άλλες ηπείρους). :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιαν 2024, 21:35

Λοιπόν παιδιά ξέρετε τι έχω καταλάβει; Ας πάρουμε παράδειγμα τα σχολεία. Σε βάζουν να υπογράφεις ένα σωρό χαρτούρα πρακτικά επί των πρακτικών για το οτιδήποτε ακόμα και για την πιο βλακεία ξέρετε γιατί;

Γιατί σε περίπτωση που γίνει κάτι, που θα γίνει όταν ζεις σε ένα ανοργάνωτο κράτος, να ξέρουν ποιον θα κατηγορήσουν.

Πάντως η κυβέρνηση δεν θα φταίει ποτέ. Και ξέρει παρά πολύ καλά τη νομοθεσία να τη φτιάχνει έτσι, ώστε η ίδια να βγαίνει λάδι και να γίνεται μετακύλιση ευθυνών.

Ξέρει πολύ καλά να καλύπτει τον γκώλο της και να το κάνει έτσι ώστε να φταίνε πάντα οι άλλοι.

Σε σχολεία του εξωτερικού που όλα λειτουργούν ρολόι τόση χαρτούρα δεν έχουν.

Εδώ αντί να προσπαθήσουν να φτιάξουν την κατάσταση ώστε να μη γίνει κανένα κακό αντιθέτως σου λένε παιδιά υπογράψτε την καταδίκη σας γιατί έτσι κι αλλιώς εμείς δεν είμαστε για παραπάνω και για ό,τι και αν γίνει αναλάβετε εσείς την ευθύνη.

Είναι σαν να παραδέχονται και οι ίδιοι δλδ ότι είναι ανίκανοι. Και άντε το ανίκανοι πάει και έρχεται. Δεν μπορείς ρε παιδί μου. Εντάξει. Αλλά παράλληλα είναι και εγκληματικά ύπουλοι.

Το βλέπουμε τώρα αυτό και με την εξεταστική στα Τέμπη που τρέχει τώρα. Είναι ακριβώς η ίδια φιλοσοφία.
1 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 25 Ιαν 2024, 22:50

Το δημόσιο στην Ελλάδα είναι φρίκη και για όσους δουλεύουν σε αυτό και για όσους περιμένουν να εξυπηρετηθούν από αυτό.
Είναι επιπέδου Ζιμπάμπουε, άσχετα αν πληρώνεις πολλά περισσότερα για αυτό το χάλι.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”