Οι λόγοι που υπάρχουν στην Ελλάδα μετανάστες έχουν να κάνουν με την τεχνολογική καθυστέρηση που απαιτεί φτηνά εργατικά χέρια,το γεγονός ότι οι ελληνίδες δε θέλουν να κάνουν παιδιά καθώς και το ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έπρεπε κάπως να έχουν εισφορές.Και δεν το πάω στο γενικό και αόριστο να το παίξω υγιής και οι άλλοι άρρωστοι.Οι έλληνες δεν κάνουν παιδιά,κάνουν εκτρώσεις και γενικά δεν υπάρχει η αίσθηση του σκοπού στο θέμα αναπαραγωγή.Πολλοί νέοι δεν κάνουν καν σεξ,άλλοι κάνουν αλλά το έχουν αποκόψει από την αναπαραγωγή και άλλοι αν το κάνουν εντός αναπαραγωγικών πλαισίων κάνουν 1 ή το πολύ 2 παιδιά.Εμένα η μάνα μου όταν έκανε εμένα δεν ήθελε να κάνει 2ο παιδί και το έκανε αφού την πίεσε ο πατέρας μου.Το αυτό το έχω ακούσει από πάρα πολλά άτομα,η γυναίκα μετά το 1ο παιδί ζορίζεται πολύ να πάει για 2ο.Είναι απλά τα πράγματα εν τέλει.Όποιος δε θέλει μετανάστες(απόλυτα σεβαστό) να κάνει οικονομικό σαμποτάζ σε επιχειρήσεις που τους απασχολούν.Ελεύθερη αγορά και όχι μετανάστες είναι κάτι που δεν υπάρχει πουθενά παρά μόνο στο μυαλό καθυστερημένων ανθρώπων.Μόνο στα κομμουνιστικά και σοσιαλφασιστικά καθεστώτα μαντρώνονταν οι άνθρωποι και υπήρχε περιορισμός,εκεί όμως θα έχετε να λύσετε το πρόβλημα του να μη σας φάνε τα λεφτά οι αντίστοιχοι κυβερνήτες.Και το λέω αυτό γιατί η πλειοψηφεία των διαδικτυακών αντι-μεταναστών είναι σε μέσες άκρες μεσαία τάξη με λεφτά έξω και λίγο πολύ εύκολη και στρωμένη ζωή από τα παιδικά της χρόνια.
Συνοψίζω,όποιος δε θέλει οικονομικούς μετανάστες να κάνει οικονομικό σαμποτάζ.Άλλη λύση εγώ δε βλέπω που να είναι ρεαλιστική.
Μετανάστες και πολιτική.
-
Oresths
- Rookie poster

Re: Μετανάστες και πολιτική.
αναρωτιεμαι αν θα ερθει η στιγμη που η Ευρωπη θα κλεισει την πορτα και θα πει οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε
0 .
-
sys3x
- Rookie poster

waldorf έγραψε:stamos έγραψε:
το προσπερνάς
δεν σε αναγκαζει κανεις να το διαβασεις
Η πιο ολοκληρωμένη,πλήρης νοήματος,πρόταση που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια απ`τον Στάμο!
Το έκανα ps για το αρχείο μου.Μπορείτε να σβήσετε το off topic αν θέλετε.
Θα 'ρθεί καιρός που θ' αλλάξουν τα πράματα.
Να το θυμάσαι Μαρία.
Θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματα εκείνο το παιχνίδι
που τρέχαμε κρατώντας τη σκυτάλη
– μη βλέπεις εμένα – μην κλαις. Εσύ είσ' η ελπίδα
άκου θα 'ρθει καιρός
που τα παιδιά θα διαλέγουνε γονιούς
δε θα βγαίνουν στην τύχη
Δε θα υπάρχουν πόρτες κλειστές
με γερμένους απέξω
Και τη δουλειά
θα τη διαλέγουμε
δε θά `μαστε άλογα να μας κοιτάνε στα δόντια.
Οι άνθρωποι – σκέψου! – θα μιλάνε με χρώματα
κι άλλοι με νότες
Να φυλάξεις μοναχά
σε μια μεγάλη φιάλη με νερό
λέξεις κι έννοιες σαν κι αυτές
απροσάρμοστοι, καταπίεση, μοναξιά, τιμή, κέρδος, εξευτελισμός
για το μάθημα της ιστορίας.
Είναι Μαρία – δε θέλω να λέω ψέματα –
δύσκολοι καιροί.
Και θάρθουνε κι άλλοι.
Δεν ξέρω – μην περιμένεις κι από μένα πολλά –
τόσα έζησα τόσα έμαθα τόσα λέω
κι απ' όσα διάβασα ένα κρατάω καλά:
«Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος».
Θα την αλλάξουμε τη ζωή
παρ' όλα αυτά Μαρία.
0 .
Άν δεν είμασταν σπίρτα θα καίαμε για πάντα.
.
.
-
Ίφιδα
- Rookie poster

Heritage86 έγραψε:Οι λόγοι που υπάρχουν στην Ελλάδα μετανάστες έχουν να κάνουν με την τεχνολογική καθυστέρηση που απαιτεί φτηνά εργατικά χέρια,το γεγονός ότι οι ελληνίδες δε θέλουν να κάνουν παιδιά καθώς και το ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έπρεπε κάπως να έχουν εισφορές.Και δεν το πάω στο γενικό και αόριστο να το παίξω υγιής και οι άλλοι άρρωστοι.Οι έλληνες δεν κάνουν παιδιά,κάνουν εκτρώσεις και γενικά δεν υπάρχει η αίσθηση του σκοπού στο θέμα αναπαραγωγή.Πολλοί νέοι δεν κάνουν καν σεξ,άλλοι κάνουν αλλά το έχουν αποκόψει από την αναπαραγωγή και άλλοι αν το κάνουν εντός αναπαραγωγικών πλαισίων κάνουν 1 ή το πολύ 2 παιδιά.Εμένα η μάνα μου όταν έκανε εμένα δεν ήθελε να κάνει 2ο παιδί και το έκανε αφού την πίεσε ο πατέρας μου.Το αυτό το έχω ακούσει από πάρα πολλά άτομα,η γυναίκα μετά το 1ο παιδί ζορίζεται πολύ να πάει για 2ο.Είναι απλά τα πράγματα εν τέλει.Όποιος δε θέλει μετανάστες(απόλυτα σεβαστό) να κάνει οικονομικό σαμποτάζ σε επιχειρήσεις που τους απασχολούν.Ελεύθερη αγορά και όχι μετανάστες είναι κάτι που δεν υπάρχει πουθενά παρά μόνο στο μυαλό καθυστερημένων ανθρώπων.Μόνο στα κομμουνιστικά και σοσιαλφασιστικά καθεστώτα μαντρώνονταν οι άνθρωποι και υπήρχε περιορισμός,εκεί όμως θα έχετε να λύσετε το πρόβλημα του να μη σας φάνε τα λεφτά οι αντίστοιχοι κυβερνήτες.Και το λέω αυτό γιατί η πλειοψηφεία των διαδικτυακών αντι-μεταναστών είναι σε μέσες άκρες μεσαία τάξη με λεφτά έξω και λίγο πολύ εύκολη και στρωμένη ζωή από τα παιδικά της χρόνια.
Συνοψίζω,όποιος δε θέλει οικονομικούς μετανάστες να κάνει οικονομικό σαμποτάζ.Άλλη λύση εγώ δε βλέπω που να είναι ρεαλιστική.
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Δεν είναι ότι οι Ελληνίδες δε θέλουν να κάνουν παιδιά. Κατ αρχήν δε τα κάνουν μόνες τους. 150.000 εκτρώσεις κάθε χρόνο στην Ελλάδα (τραγικό, αν και κάποιοι θεωρούν πως ο αριθμός είναι μικρότερος και πάλι πολύ είναι) με το 25% αυτών να είναι σε ηλικίες κάτω των 16 ετών. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη ενημέρωσης στην αντισύλληψη. Εν έτη 2017 δεν υπάρχει σεξουαλική παιδεία, ούτε στα σχολεία, ούτε στα μμε, ούτε στην οικογένεια. Το 40% χρησιμοποιεί ως "αντισύλληψη" τη διακοπτώμενη συνουσία που φυσικά πολλές φορές καταλήγει σε εγκυμοσύνη. Λίγοι χρησιμοποιούν προφυλακτικό κι ακόμα λιγότεροι αυτοί που το χρησιμοποιούν μετά τον 1ο χρόνο.
Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν ένα παιδί, δεν προχωρούν στο 2ο λόγω οικονομικής κρίσης και ανύπαρκτης βοήθειας. Όταν μετά βίας βγάζεις τον μήνα, δεν μπορείς να κάνεις και 2ο παιδί. Όταν το κράτος αντί να σε βοηθά θεωρεί το παιδί σου τεκμήριο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες ευρωπαικές χώρες. 'Οταν επίσης, πολλές, δεν έχουν καμία βοήθεια απο μανάδες, πεθερές, αδερφές κουνιάδες κλπ τα πράγματα γίνονται ακομα πιο δύσκολα
Υπάρχουν λύσεις κατά της υπογεννητικότητας απλώς δε θέλουν να τις πάρουν. π.χ. για το ίδιο πρόβλημα, η ουγγρική κυβέρνηση, από τις αρχές του 2016 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που προβλέπει την χορήγηση από το κράτος ενός πακέτου βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων φιορινιών Ουγγαρίας (HUF) σε όλα τα ζευγάρια που θα συμφωνήσουν να κάνουν τρία παιδιά μέσα σε δέκα χρόνια. Ας μη μακρυγορίσω κι άλλο με τις παροχές στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες.
Κι αυτό με την ελεύθερη αγορά και τους μετανάστες, εξήγησέ μου αν θέλεις γιατί δεν κατέχω. Εργατικό δυναμικό της λείπει της Ευρώπης; Υπάρχουν δουλειές και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι;
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Θα πήγαινα απο εκεί που είχα περισσότερες πιθανότητες να μην με πιάσουν + απ όπου με πήγαιναν οι traffickers. Δλδ απο την θάλασσα.
Απο την στεριά, δεν γίνεται να περάσουν όσοι περνάνε απο το Αιγαίο.
Δεν υποτίμησα τη νοημοσύνη σου και δεν το εκτιμώ που υποτιμάς τη δική μου. Φαίνεται όμως πως σ ενοχλούν οι ερωτήσεις μου.
Τί εννοείς "να μη σε πιάσουν"; Απ τη στιγμή που είτε περάσεις απ το Αιγαίο είτε απ τον Έβρο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, είσαι πρόσφυγας και ζητάς άσυλο, τί εννοείς; Δεν είναι ότι θα τους πιάσουν Τούρκοι ή Έλληνες στα σύνορα και θα τους γυρίσουν πίσω.
0 .
-
Heritage86
- Rookie poster

Επομένως Ίφιδα,κατά τη γνώμη σου οι ελληνίδες δεν κάνουν παιδιά επειδή δε ξέρουν αρκετά πράγματα για το σεξ.Γνώμη σου είναι και τη σέβομαι δίχως να την ασπάζομαι.Αυτά που γράφεις για την περιορισμένη έως ανύπαρκτη γνώση για το σεξ θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι βρίσκουν τόπο σε αφρικανικές χώρες μα όχι στην Ελλάδα.Κατά τη γνώμη μου οι δυτικοποιημένες γενιές μια χαρά τα γνωρίζουν όλα,από την αντισύλληψη μέχρι και την πεολειχία.Απλά σου λέω ότι μεγάλο ποσοστό νέων δεν κάνει σεξ και όσοι κάνουν το έχουν αποκόψει από την αναπαραγωγή.Είναι σεξ για την απόλαυση,πως να το πω διαφορετικά.Επίσης πολλές γυναίκες κάνουν γάμο για να ζήσουν τη ζωή τους και όχι για να γίνουν μάνες.Δεν κατηγορώ τις γυναίκες στοχευμένα,συμφωνώ μαζί σου ότι η ευθύνη(αν υπάρχει κάποια) αφορά τόσο τον άνδρα όσο και τη γυναίκα,ίσως περισσότερο τον άνδρα αν θες τη γνώμη μου.Σοβαρή κοινωνική πολιτική αν θεωρείς τα φιορίνια του Ορμπάν,είναι πάλι σεβαστό αλλά δεν το ασπάζομαι.Και ο Πούτιν δίνει ρούβλια για τεκνογονία αλλά οι δείκτες παραμένουν καθηλωμένοι στις στημένες κρατικές στατιστικές,εγώ θεωρώ ότι και οι ρώσσοι μειώνονται.Όπως και νάχει,δε θεωρώ ότι τα χρήματα είναι το κύριο πρόβλημα για τις μη-γεννήσεις.Είναι κάτι βαθύ που ξεκίνησε από την ουσιαστική δυτικοποίηση και εκχρηματισμό της κοινωνίας ως επαρχία της Δύσης.Το 2 παιδιά το πολύ ακολουθείται από τη γενιά του παππού μου,όταν ο δικός του πατέρας είχε >5 παιδιά για να μην αναφερθώ για τον παππού του που είχε >8.
Επαναλαμβάνω θεωρώ τον εαυτό μου μέρος του προβλήματος,δεν κουνάω το δάκτυλο σε κανέναν.
Επαναλαμβάνω θεωρώ τον εαυτό μου μέρος του προβλήματος,δεν κουνάω το δάκτυλο σε κανέναν.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Heritage86 έγραψε:Είναι σεξ για την απόλαυση,πως να το πω διαφορετικά.Επίσης πολλές γυναίκες κάνουν γάμο για να ζήσουν τη ζωή τους και όχι για να γίνουν μάνες.
Καλα κανουν, ο κοσμος εχει ηδη 7 δις ανθρωπους, δε θελουμε αλλους
0 .
-
Mira
Aν δίνονταν καλές παροχές σε ελληνικές οικογένειες θα έκαναν παιδιά. Αυτό δεν σημαίνει να ζουν με επιδόματα. Δεν υπάρχει καν ένα στεγαστικό πρόγραμμα για πρώτη κατοικία και αυτά που υπήρχαν καταργήθηκαν αν και τα πληρώνουμε ακόμη (τι πληρώνουμε άραγε;).
Η μητέρα σε μια δυτική κοινωνία χρειάζεται βοήθεια και στην Ελλάδα την μέριμνα του κράτους την υποκαθιστά η ευρύτερη οικογένεια, γιαγιάδες και παππούδες.
Από έξι παιδιά που έκαναν οι γονείς μου έχουν προκύψει πέντε απόγονοι, άντε να γίνουν έξι, εφτά από τους δεκαπέντε που θα έπρεπε να είναι.
Η μητέρα σε μια δυτική κοινωνία χρειάζεται βοήθεια και στην Ελλάδα την μέριμνα του κράτους την υποκαθιστά η ευρύτερη οικογένεια, γιαγιάδες και παππούδες.
Από έξι παιδιά που έκαναν οι γονείς μου έχουν προκύψει πέντε απόγονοι, άντε να γίνουν έξι, εφτά από τους δεκαπέντε που θα έπρεπε να είναι.
0 .
-
stamos
- Rookie poster

η μειωση του ελληνικου πληθυσμου θα σωσει τον παγκοσμιο?
στο δυτικο κοσμο ο πληθυσμος μειωνεται εν αντθεσει με ασια αφρικη κι λατινικη αμερικη
που τα τελευταια χρονια αυξηθηκε αλματωδώς...
όπως κι το άλλο η μεταναστευση ασιατων κι αφρικανων ξεκινα με την επικρατηση του ιδεολογήματος της παγκοσμιοποίησης των λομπυ της αμερικανικης ανατολικης ακτης
στο δυτικο κοσμο ο πληθυσμος μειωνεται εν αντθεσει με ασια αφρικη κι λατινικη αμερικη
που τα τελευταια χρονια αυξηθηκε αλματωδώς...
όπως κι το άλλο η μεταναστευση ασιατων κι αφρικανων ξεκινα με την επικρατηση του ιδεολογήματος της παγκοσμιοποίησης των λομπυ της αμερικανικης ανατολικης ακτης
0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Ίφιδα έγραψε:Δεν υποτίμησα τη νοημοσύνη σου και δεν το εκτιμώ που υποτιμάς τη δική μου. Φαίνεται όμως πως σ ενοχλούν οι ερωτήσεις μου.
Τί εννοείς "να μη σε πιάσουν"; Απ τη στιγμή που είτε περάσεις απ το Αιγαίο είτε απ τον Έβρο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, είσαι πρόσφυγας και ζητάς άσυλο, τί εννοείς; Δεν είναι ότι θα τους πιάσουν Τούρκοι ή Έλληνες στα σύνορα και θα τους γυρίσουν πίσω.
Σε αντίθεση με τους αστικούς μύθους που κυκλοφορούν, οι Τούρκοι συλλαμβάνουν μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.
Σίγουρα μιλάμε για μεγάλες ροές, διεφθαρμένη χώρα, και χρήση των μεταναστών ως μέσο πίεσης, οπότε φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν τα στραβά μάτια ή/και τα αρπάζουν, είτε σε χαμηλό επίπεδο είτε σε υψηλό. Γενικά όμως, συλλαμβάνουν και αποτρέπουν:
http://www.hurriyetdailynews.com/over-4 ... ces-122414
https://sputniknews.com/world/201711171 ... ed-europe/
http://www.hurriyetdailynews.com/over-1 ... key-125106
https://aa.com.tr/en/turkey/over-900-mi ... rs/1067551
https://www.dailysabah.com/investigatio ... oss-turkey
https://www.dailysabah.com/turkey/2017/ ... past-month
https://www.google.de/search?q=migrants ... 77&dpr=0.9
1 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Nito
- Rookie poster

Juno έγραψε:Διορθώνω το post μου σβήνοντας συγκεκριμένο κομμάτι.
Δύο ερωτήσεις:
1. Πού βρίσκουν 2.000-5.000 $ το άτομο (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) για να περάσουν ολόκληρες οικογένειες; Μία οικογένεια με τρία παιδιά δηλαδή 10.000-25.000 $.
Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν σε όλο το χωριό αν πούμε ότι αν θέλουν τα βρίσκουν.
2. Ποιος πληρώνει αυτά τα χρήματα (2.000-5.000 $) για τα ασυνόδευτα παιδιά;
Δεν είναι λίγο περίεργο;
Εκεί που έβρισκαν και οι Έλληνες τα ναύλα για Αμερική στις αρχές του 20ου αιω.
Το μεταναστευτικό ρεύμα από χώρες του γ' κόσμου προς την ανεπτυγμένη δύση δεν οφείλεται σε κάποιον σχεδιασμό των "ελίτ". Στο "πλανητικό χωριό" η άπω ανατολή (αλλά και γενικότερα η Ασία) έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργατικό προάστιο και η δύση σε κηποπροάστιο της μεσαίας τάξης. Λογικό είναι να υπάρχει η τάση για μετανάστευση από κει προς τα δω, δεδομένου μάλιστα ότι ακόμη και σήμερα οι αναπτυγμένες χώρες χρειάζονται εργατικά χέρια δηλ. μετανάστες (εκτός και αν αρχίσουν οι ντόπιο πχ Γερμανοί να δουλεύουν για 1χιλ σε χειρωνακτικές εργασίες). Τέλος, η Ελλάδα αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό και κανένας δεν θέλει να παραμείνει εδώ.
1 .