Ταινίες (και σειρές) που είδατε

Τα πάντα για το θέατρο, την τηλεόραση και την έβδομη τέχνη.
ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Re: Ταινίες (και σειρές) που είδατε

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 22 Ιουν 2016, 11:49

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:Eπειδή γουστάρω ανατροπές, στον Σατανικό προτείνω Winter Sleep.

Δεν το έχω δει, θα το τσεκάρω, θενκς (8.3 στο imdb!).

Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, θεωρώ τη σκηνή με το άλογο την πιο δυνατή της ταινίας.

Φυσικά, η πρόταση είναι γενική γιατί στη συγκεκριμένη ταινία θίγονται κάποια συγκεκριμένα -κατά τη γνώμη μου- ζητήματα. Η θέση και στάση της ιντελεκτουέλ αποστασιοποίησης, το φιλάνθρωπον καναπεδάτο (προστατευμένο) πνεύμα, τα ηρωϊκά και συμβιβασμένα παιδιά του λαού κλπ
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 22 Ιουν 2016, 12:58

Περνάει πιο εύκολα η Νορβηγική μυθολογία στις ταινίες παρά η ελληνική. Πιστεύω λόγω καταγωγής από την βόρεια ευρώπη θέλουν να αναδείξουν τους βάρβαρους του βορρά.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 22 Ιουν 2016, 14:47

Metranion έγραψε:Περνάει πιο εύκολα η Νορβηγική μυθολογία στις ταινίες παρά η ελληνική. Πιστεύω λόγω καταγωγής από την βόρεια ευρώπη θέλουν να αναδείξουν τους βάρβαρους του βορρά.

Εγώ νομίζω ότι η βιομηχανία που δημιουργεί και συντηρεί αρχέτυπα βασίζεται στην Κέλτικη μυθολογία, και με έναν ομολογουμένως πανέξυπνο τρόπο σεναριακής διαχείρισης λειτουργεί πάντα υπέρ των Άγγλων βασιλέων σημειολογικά, ακόμη και αν αυτοί κινούνται αργότερα με τους ίδιους κανόνες τιμής σε χριστιανικό πλαίσιο.

Θεωρείτε συμπτωματικό το ότι τόσο ο Άραγκον όσο και o Aρθούρος (κλασσικές αποτυπώσεις του αγγλικού ιπποτισμού) , δεν είναι φανατικοί παγανιστές αλλά έχουν ως συμβούλους δρυίδες "μάγους" όπως ο Γκάνταλφ και ο Μέρλιν κι ότι αυτό είναι ένα κόνσεπτ που έχει εκατοντάδες ποιοτικές ή μη παραλλαγές κι επαναλήψεις;

Προσωπικώς τουλάχιστον δεν θεωρώ ότι αυτό είναι τάση υπέρ της κέλτικης μυθολογίας αλλά ένα μέσο όπου μέσω της μυθολογίας, στηρίζεται πάντα ο βασικός πυλώνας της γης. Το αγγλικό στέμμα. Η θρησκεία (ο δεύτερος πυλώνας) κέλτικη ή χριστιανική δεν φαίνεται να επηρεάζει την αρχετυπική μορφή του ηγέτη και παρά την αρχική δυναμική της αυτοαναιρείται, προτείνοντας εμμέσως ένα παγκόσμιο πρότυπο όπου η τιμή συνδέεται μόνον με την δογματική υποταγή στον ευγενή/θεσμικό εκπρόσωπο, ανεξαρτήτως θρησκείας. Δηλαδή οι θρησκείες αλλάζουν, αλλά η μορφή και αυτό που πρεσβεύει ο Άγγλος Βασιλιάς δεν υφίστανται επηρεασμούς από τον χρόνο. Ακόμη και οι ναϊτες, η μεροβιγγιανή δύναστεία και οτιδήποτε σχετικό με τους φύλακες του Γκράαλ (ασχέτως αν είναι Γάλλοι, Ολλανδοί κλπ) παραπέμπουν πάντα στο αγγλικό μοντέλο.

Αυτό όμως δεν ισχύει στις σειρές με τους Βίκινγκς. Εκεί η Νορβηγική μυθολογία και το μοντέλο του ηρωϊκού μεν αλλά πάντα βάρβαρου αρχηγού, μένει στο ίδιο πάντα στενό πλαίσιο, όπου ο ηγέτης πρέπει να αποδεικνύει μονίμως την υπεροχή του, όπως τα αρσενικά λιοντάρια στη φύση. What you see is what you get. Περισσότερο ειλικρινές μεν, αλλά χωρίς δόγμα και θεσμικές φανφάρες έχει καλές προοπτικές ως τηλεθέαση αλλά ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας ως παγκόσμια πρόταση, τόσο πίσω από τις έντυπες γραμμές όσο και από τις οπτικες ίνες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 23 Ιουν 2016, 00:28

Μπα το ίδιο έκαναν και με τον νέο παιχνίδι God of war ανάμειξαν την αρχαία ελληνική με βορείων λαών
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 23 Ιουν 2016, 16:17

Καλά, τα αρχαιοελληνικά είναι αλλούτερη φάση. Έξω παν καλά (ακόμη και σε αχταρμάδες) και μέσα βρίσκουν αντίσταση ένεκα ποιοτικής άποψης. Ας μην τα ανακατεύουμε.

Απλά αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που παίζουν παιχνίδια τύπου γκέιμ και λορντ, ψήφισαν ή είναι υπέρ του μπριμέιν. Ρητορική η απορία, έτσι; ;)
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Ιουν 2016, 00:16

ΠΗΞΤΕ έγραψε:
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
ΠΗΞΤΕ έγραψε:Straight Outta Compton. Δεν μπαίνει και πια ο Σατανικός να συζητούσαμε σχετικά :(

Λέγε. Την έχω δει ήδη δύο φορές στο νταϊρέκτορς κατ.

Γαμώτο, δεν το γνώριζα! Έχω δει τη βερσιόν που κυκλοφόρησε στους σινεμάδες, όχι τους δικούς μας δυστυχώς (πόσο κατσαπλιάδες οι εγχώριοι διανομείς-θέλω να δω τι θα κάνουν με το All Eyez On Me όταν βγει με το καλό). Πολύ μου άρεσε, αλλά μη μου πεις πως δε σου κάθισε λίγο περίεργα στο τέλος που έδειχνε τα ακουστικά Beats και τις κινηματογραφικές πατάτες του Άις Κιουμπ ως σταθμούς επαγγελματικής επιτυχίας όσο κυνικός καπιτάλας κι αν είσαι :D

Ακουτε χιπ χοπ ρε τρελεες? :o
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Ιουν 2016, 00:24

ΓΑΛΗ έγραψε:Θεωρείτε συμπτωματικό το ότι τόσο ο Άραγκον όσο και o Aρθούρος (κλασσικές αποτυπώσεις του αγγλικού ιπποτισμού) , δεν είναι φανατικοί παγανιστές αλλά έχουν ως συμβούλους δρυίδες "μάγους" όπως ο Γκάνταλφ και ο Μέρλιν κι ότι αυτό είναι ένα κόνσεπτ που έχει εκατοντάδες ποιοτικές ή μη παραλλαγές κι επαναλήψεις;

Προσωπικώς τουλάχιστον δεν θεωρώ ότι αυτό είναι τάση υπέρ της κέλτικης μυθολογίας αλλά ένα μέσο όπου μέσω της μυθολογίας, στηρίζεται πάντα ο βασικός πυλώνας της γης. Το αγγλικό στέμμα. Η θρησκεία (ο δεύτερος πυλώνας) κέλτικη ή χριστιανική δεν φαίνεται να επηρεάζει την αρχετυπική μορφή του ηγέτη και παρά την αρχική δυναμική της αυτοαναιρείται, προτείνοντας εμμέσως ένα παγκόσμιο πρότυπο όπου η τιμή συνδέεται μόνον με την δογματική υποταγή στον ευγενή/θεσμικό εκπρόσωπο, ανεξαρτήτως θρησκείας. Δηλαδή οι θρησκείες αλλάζουν, αλλά η μορφή και αυτό που πρεσβεύει ο Άγγλος Βασιλιάς δεν υφίστανται επηρεασμούς από τον χρόνο. Ακόμη και οι ναϊτες, η μεροβιγγιανή δύναστεία και οτιδήποτε σχετικό με τους φύλακες του Γκράαλ (ασχέτως αν είναι Γάλλοι, Ολλανδοί κλπ) παραπέμπουν πάντα στο αγγλικό μοντέλο.

Με δεδομενο οτι ιστορικα οι θρησκειες χρησιμοποιηθηκαν απο βασιλεις/αυτοκρατορες σαν κρατικες ιδεολογιες και ερεισματα της εξουσιας τους (με τον ιδιο τροπο που χρησιμοποιειται ο πολιτικος φιλελευθερισμος στις μερες μας),και οτι συνυπηρξαν την ιδια χρονικη περιοδο παγανιστες με χριστιανους αυτοκρατορεις/βασιλεις,δεν ειναι λογικο η θρησκεια να μην επηρεασει παρα μονο καποια εξωτερικα χαρακτηριστικα της κυριαρχιας αυτων των ηγεμονων? :sgrat:

Θελω να πω ειναι αρκετα ρεαλιστικη απεικονιση οχι απλως ποιητικη αδεια.Ο βασιλιας παραμενει βασιλιας ο,τι θρησκεια και αν εχει.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 24 Ιουν 2016, 04:04

Λαχουρένιος έγραψε:Ακουτε χιπ χοπ ρε τρελεες? :o

Κάτι ψιλά (π.χ. δεν ξέρω τίποτα σχεδόν για την εγχώρια σκηνή του είδους, υπάρχουν ολόκληρες υποκατηγορίες δε που δεν έχω εξερευνήσει όσο θα έπρεπε), νομίζω ο Σατανικός είναι πιο "εξασκημένος" με το άθλημα :)
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 24 Ιουν 2016, 12:45

Άκου Χιπ Χοπ, :LoL: :LoL: :LoL: :LoL: άκουγα αρκετά παλιά, αλλά παίδες υποκουλτούρα, καταστροφή εγκεφαλικών κυττάρων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Ιουν 2016, 12:59

Μαλλον θα ακουγες πολυ ΖΝ :D
0 .

Επιστροφή σε “Θέατρο • TV • Cinema”