Πράγματα της καθημερινότητας που μας κάνουν...

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Re: Πράγματα της καθημερινότητας που μας κάνουν...

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 07 Οκτ 2022, 22:44

bizeli έγραψε:
mixaliss έγραψε:Στατιστικά με τέτοιο φόρτο κάποιος θα την κάνει την βλακεία. Που μπορεί και να μην είναι βλακεία, μπορεί να έσκασε λάστιχο, μηχανικό πρόβλημα κλπ. Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχεις σοβαρό εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης. Τρένο/μετρό.

Ναι αλλά για όλα αυτά δεν θα έπρεπε να υπήρχε μια πρόβλεψη; Τι σόι δρόμος είναι αυτός που έτσι κι μπεις εγκλωβίζεσαι εκεί μέσα;
Και βασικά γιατί να εγκλωβίζεσαι;

την προηγούμενη παρασκευή ήμουν και γω μπλοκαρισμένος σε αυτοκινητόδρομους, και λίγο ήθελε να μείνω και από βενζίνη. Θέλω να πω οτι παντού έτσι είναι. Μόνο με μείωση χρήσης αυτοκινήτου μέσω εναλλακτικών μέσων μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Φαντάζομαι αν υπήρχε ένα γρήγορο τρένο να πηγαίνει από ανατολικά δυτικά σε 15 λεπτά, δεν θα ασχολιούσουν με περιφερειακό.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Οκτ 2022, 23:10

mixaliss έγραψε:την προηγούμενη παρασκευή ήμουν και γω μπλοκαρισμένος σε αυτοκινητόδρομους, και λίγο ήθελε να μείνω και από βενζίνη. Θέλω να πω οτι παντού έτσι είναι. Μόνο με μείωση χρήσης αυτοκινήτου μέσω εναλλακτικών μέσων μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Φαντάζομαι αν υπήρχε ένα γρήγορο τρένο να πηγαίνει από ανατολικά δυτικά σε 15 λεπτά, δεν θα ασχολιούσουν με περιφερειακό.

Κι επειδή είναι παντού έτσι πρέπει να αποδεχθούμε τη μοίρα μας ρε Μιχάλη; Πουθενά δεν πρέπει να είναι έτσι. Αν υπήρχε το ένα, αν υπήρχε το άλλο.
Ωραία και γιατί δεν υπήρξαν; Αφού δεν υπήρξαν μέχρι τώρα, δε θα υπάρξουν ποτέ. Και αν υπάρξουν θα περιμένουμε αλλά 150 εκατομμύρια χρόνια.
Ακόμα και το μετρό δεν ξέρω πόσο θα αποσυμφορήσει την κατάσταση γιατί θα είναι μια γραμμή μόνο. Θα σε πηγαίνει από εδώ ως εδώ. Πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Δλδ δεν θα εξυπηρετεί περιοχές που χρησιμοποιεί ο άλλος τον περιφερειακό για να πάει. Αναγκαστικά πάλι θα παίρνουμε τα αυτοκίνητά μας.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι άσχετα με το τι άλλες εναλλακτικές θα υπάρξουν ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κανένα plan b όταν συμβαίνει κάτι στον περιφερειακό. Απλά μπλοκάρει το σύμπαν.
Πρέπει να βρεθούν πιο άμεσες λύσεις.
Θα βάλεις παντού κάμερες; Θα βάλεις παντού συνεργεία πάνω κάτω να ελέγχουν; Θα βάλεις γερανό να σηκώνουν επί τόπου τα σταματημένα αυτοκίνητα; Θα βάλεις σε κάθε είσοδο πινακίδες να ενημερώνεις για την κατάσταση στον περιφερειακό πριν μπει ο άλλος; Θα βάλεις άλλη μια λωρίδα;
Δεν ξέρω κάνε κάτι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Οκτ 2022, 23:35

bizeli έγραψε:
mixaliss έγραψε:την προηγούμενη παρασκευή ήμουν και γω μπλοκαρισμένος σε αυτοκινητόδρομους, και λίγο ήθελε να μείνω και από βενζίνη. Θέλω να πω οτι παντού έτσι είναι. Μόνο με μείωση χρήσης αυτοκινήτου μέσω εναλλακτικών μέσων μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Φαντάζομαι αν υπήρχε ένα γρήγορο τρένο να πηγαίνει από ανατολικά δυτικά σε 15 λεπτά, δεν θα ασχολιούσουν με περιφερειακό.

Κι επειδή είναι παντού έτσι πρέπει να αποδεχθούμε τη μοίρα μας ρε Μιχάλη; Πουθενά δεν πρέπει να είναι έτσι. Αν υπήρχε το ένα, αν υπήρχε το άλλο.
Ωραία και γιατί δεν υπήρξαν; Αφού δεν υπήρξαν μέχρι τώρα, δε θα υπάρξουν ποτέ. Και αν υπάρξουν θα περιμένουμε αλλά 150 εκατομμύρια χρόνια.
Ακόμα και το μετρό δεν ξέρω πόσο θα αποσυμφορήσει την κατάσταση γιατί θα είναι μια γραμμή μόνο. Θα σε πηγαίνει από εδώ ως εδώ. Πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Δλδ δεν θα εξυπηρετεί περιοχές που χρησιμοποιεί ο άλλος τον περιφερειακό για να πάει. Αναγκαστικά πάλι θα παίρνουμε τα αυτοκίνητά μας.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι άσχετα με το τι άλλες εναλλακτικές θα υπάρξουν ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κανένα plan b όταν συμβαίνει κάτι στον περιφερειακό. Απλά μπλοκάρει το σύμπαν.
Θα βάλεις παντού κάμερες; Θα βάλεις παντού συνεργεία πάνω κάτω να ελέγχουν; Θα βάλεις γερανό να σηκώνουν επί τόπου τα σταματημένα αυτοκίνητα; Θα βάλεις σε κάθε είσοδο πινακίδες να ενημερώνεις για την κατάσταση στον περιφερειακό πριν μπει ο άλλος; Θα βάλεις άλλη μια λωρίδα;
Δεν ξέρω κάνε κάτι.

Εξτρα υπερπολλαπλάσιος φόρος στην αγορά αυτοκινήτου ή/και στα καύσιμα. Λύσεις υπάρχουν.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 08 Οκτ 2022, 00:33

bizeli έγραψε:

Δεν ξέρω κάνε κάτι.

Mε αυτά που προτείνεις σίγουρα μπορει να βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά πιστεύω οτι δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Δλδ αντί να έκανες 1.30 ώρα κολλημένη στον περιφερειακό θα έκανες 1 ώρα και 15. Η ουσία είναι οτι δε γίνεται στις μεγαλουπόλεις να παίρνει ο καθένας το αυτοκίνητο του και να πηγαίνει στη δουλειά.

Για τον περιφερειακό δεν έχω λύση, αλλά για το κέντρο της πόλης έχω άμεσες λύσεις. Απαγόρευση του παρκαρίσματος από αγγελάκη ώς λιμάνι, και από παραλία έως αγίου δημητρίου. Από κέντρο θα περνάει ο άλλος μόνο για διέλευση ή αν θέλει να παρκάρει σε ιδιωτικό παρκινγκ. Να δεις τι ωραία που στρώνει η κατάσταση. Αλλα ο κόσμος θα αντιδράσει, κατά βάθος όλοι βολεύονται λίγο πολύ με το μπάχαλο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Οκτ 2022, 01:34

mixaliss έγραψε:
Mε αυτά που προτείνεις σίγουρα μπορει να βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά πιστεύω οτι δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Δλδ αντί να έκανες 1.30 ώρα κολλημένη στον περιφερειακό θα έκανες 1 ώρα και 15. Η ουσία είναι οτι δε γίνεται στις μεγαλουπόλεις να παίρνει ο καθένας το αυτοκίνητο του και να πηγαίνει στη δουλειά.

Για τον περιφερειακό δεν έχω λύση, αλλά για το κέντρο της πόλης έχω άμεσες λύσεις. Απαγόρευση του παρκαρίσματος από αγγελάκη ώς λιμάνι, και από παραλία έως αγίου δημητρίου. Από κέντρο θα περνάει ο άλλος μόνο για διέλευση ή αν θέλει να παρκάρει σε ιδιωτικό παρκινγκ. Να δεις τι ωραία που στρώνει η κατάσταση. Αλλα ο κόσμος θα αντιδράσει, κατά βάθος όλοι βολεύονται λίγο πολύ με το μπάχαλο.

Να σου πω κάτι; Και αυτό να κάνεις αντί να έχεις δυο λωρίδες κυκλοφορίας μποτιλιαρισμένες θα έχεις τρεις. Γιατί πάντα θα υπάρχει ο μαλάκας.

Σκοπός είναι όντως να μειωθεί ο όγκος των αυτοκινήτων στους δρόμους. Και αυτό χρειάζεται σε πρώτη φάση μια σειρά από επιθετικά μέτρα όπως πρόστιμα, δακτυλίους (μονά/ζυγά), αύξηση φορολογίας, βγάζεις όλη την τροχαία στους δρόμους, γερανούς να σηκώνουν αυτοκίνητα αβέρτα, αυστηρές ζώνες ωρών κυκλοφορίας για συγκεκριμένα οχήματα. Δεν μπορεί να κυκλοφορεί η νταλίκα ρε φίλε μέσα στην τσιμισκή. Η τροφοδοσία των καταστημάτων αυστηρά σε συγκεκριμένες ώρες χαράματα αλλιώς λουκέτο η επιχείρηση σε εξυπνάκηδες. Όσο για διπλοπαρκαρισμένα, τριπλοπαρκαρισμένα κάμερες σε όλους τους δρόμους, φωτό πινακίδας και τετραψήφιο πρόστιμο αυτόματα βεβαιωμένο στην εφορία.
Πλατφόρμα αξιολόγησης τύπου trivago - πινακίδα αυτοκινήτου και αστεράκια - να ξέρουμε όλοι οι υπόλοιποι τον μαλάκα της ημέρας.
Αυστηρότερο point system, αφαίρεση δια βίου διπλώματος, το αμάξι σου δωρεά σε κάποιο ίδρυμα και κάτσε σπίτι σου. Γίδι.
Μην σου πω και κάρτα περιορισμένων διαδρομών για κάθε αυτοκίνητο. Χ φορές επιτρέπεται να μετακινήσεις το αυτοκίνητό σου τον μήνα. Άσκοπες μετακινήσεις πρόστιμο.

Ταυτόχρονα αυξάνεις δρομολόγια λεωφορείων, βγάζεις όλον τον στόλο έξω, σχεδιάζεις ένα καλύτερο συγκοινωνιακό δίκτυο, αυξάνεις λεωφοριογραμμές, ποδηλατοδρόμους, πατινοδρόμους, επιδοτείς πράσινες εναλλακτικές (πατίνια, ποδήλατα κτλ) αφαιρείς φανάρια και βάζεις κυκλικούς κόμβους.

Οκ ακραία κάποια μέτρα αλλά γενικά το κόνσεπτ είναι να μην τολμάς να πάρεις αμάξι. Τσα και λο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Οκτ 2022, 01:40

Για τον περιφερειακό κάθε που φρακάρει κανένα πρόβλημα. Κλειδώνεις το αμαξάκι σου, το αφήνεις εκεί που είναι, βάζεις τη στολή σου και συνεχίζεις τη διαδρομή σου κύριος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 02 Νοέμ 2022, 11:39

...να γελάμε;
Έχω φουλάρει και βάζω αέρα στα λάστιχα.
Μπαίνει στο βενζινάδικο μπεμβεδιά κατεβασμένη στο τσακ να βρίσκει στις διαχωριστικές γραμμές των λωρίδων κυκλοφορίας, φουσκωμένη με λάστιχα πέντε νούμερα φαρδύτερα από το προβλεπόμενο (τέσσερα λίτρα επιπλέον στα 100km) καραφλή (aka cabrio) με μουσική υπόκρουση τραπεροκαγκουριά στα 100 dB που κάτι έλεγε για φράγκα, γκόμενες και αλανιλίκια με συνοδηγό ξανθιά και οδηγό με κούρεμα αλα σνικ, γυαλί καθρεφτέ και ύφος γ.αμάω κάνοντας και το σχετικό σήμα να του καθαρίσουν το παρμπρίζ.
Στο λεφτό έχει φύγει με σπίντα, μαγκιά, κλανιά και κάτι ψιλά και αφήνει το βενζινά με ύφος έχω ξεχάσει πού πάρκαρα.
Σε ευθεία από την αντλία πέφτει το μάτι μου στα σχετικά περί τιμής μονάδας, λίτρων και ποσού πληρωμής της οθόνης και πέφτω τ' ανάσκελα.
Πληρωτέα 15 ευρά όπερ σημαίνει εφτάμιση λίτρα ήπιε η μπεμβεδιά για να πάει μέχρι την παραλία, το πολύ, για να πουληθεί η σχετική μούρη από τους επιβαίνοντες.
Εκατό την ημέρα από δαύτους φιλαράκι λέει ο βενζινάς κοιτώντας με κλωτσώντας ταυτόχρονα το λάστιχο της αντλίας να πάει στην άκρη.
2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 30 Νοέμ 2022, 12:16

Η Γιώτα Ιωαννίδου, μετά από έξι μήνες τέλειας σχέσης, δεν είναι πλέον ζευγάρι με τον Σνικ όπως ανακοίνωσε η ίδια με βαρυσήμαντο ανακοινωθέν της στο ίνσταγκραμ.
Ο τράπερ πάραυτα την έκανε unfollow.
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Δεκ 2022, 11:32

..να αναφωνούμε έμπλεοι θαυμασμού ''ρε τον πστη πώς τα κατάφερε;''. :fico:
Τριαντάχρονος από Πύργο μεριά (μόνο σε Πύργο και Πάτρα αυτά) προσήλθε λέει ψυχραιμότατος στα επείγοντα του νοσοκομείου Πύργου και ζήτησε να του αφαιρεθεί μήλο φιρίκι από τον πάτο του που όπως υποστήριξε μπήκε από ατύχημα στο επίμαχο σημείο χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Οι γιατροί έπραξαν το καθήκον τους και του αφαίρεσαν το μήλο διαπιστώνοντας κατά τον τεμαχισμό και την εξαγωγή των επιμέρους τεμαχίων ότι δεν επρόκειτο για φιρίκι αλλά για ευμεγέθες Golden Delicious και τον έστειλαν σπίτι του χωρίς περαιτέρω θεραπευτικές οδηγίες αφού κατά την αυτοψία ο πάτος του εν λόγω ήταν σε άριστη κατάσταση (δεδομένων των χρηστικών αναλογιών του).
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μήλο δεν ήτο Golden Delicious αλλά τερατώδες Fuji.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 02 Ιαν 2023, 10:19

...να κλαίμε;
Πρώτο θέμα στην τιβι το τσιγάρο στο χέρι του Μπισμπίκη που σε βαρύ μεράκλωμα βαράει παλαμάκια στην άδουσα για πάρτη του Βανδή.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”