gkol έγραψε:Καταρχήν δεν έχετε καθόλου διαβάσει το βιβλίο μου για την "Τοπικοποίηση, από το παγκόσμιο...στο τοπικό, ένας οικολογικός κόσμος είναι δυνατός" και με κατατάσσετε απερίσκεπτα στους "Τοπικισμό". Ούτε έχετε μπει στην ιστοσελίδα της Τοπικοποίησης, όπου θα διαβάζατε στην "Αρχική": "Τοπικοποίηση είναι η στρατηγική με την οποία θα απαντήσουμε στην "υπαρκτή" παγκοσμιοποίηση και θα επιδιώξουμε τη στροφή σε μια αποκεντρωμένη, επανατοπικοποιημένη, αυτοδιαχειριζόμενη, αταξική, οικολογική κοινωνία της ισοκατανομής, που θα έχει σαν κύτταρο την αυτοδύναμη κοινότητα και το δήμο και θα στηρίζεται στην ομοσπονδιοποίηση δήμων-περιφερειών-εθνών μέσω της θέσμισης της δημοκρατικής αυτονομίας και του δημοκρατικού ομοσπονδισμού. Για το ξεπέρασμα του δυτικού μοντέλου ανάπτυξης, της κλιματικής-οικολογικής καταστροφής, του καπιταλισμού και του εθνικού κεντρικού κράτους. Είναι μια στρατηγική στα πλαίσια των γενικότερων προταγμάτων της απο-ανάπτυξης, της αυτονομίας, της αμεσης δημοκρατίας και του κοινοτισμού"
Κατά δεύτερο: στο άρθρο που παρουσιάζετε σαν αντιπροσωπευτικό των απόψεών μου σαν "οραματικό συγγραφέα" εγώ απλά παρουσιάζω συνοπτικά κάποιες προτάσεις-οι περισσότερες προς διερεύνηση- του ρεύματος της αποανάπτυξης-γιατί ακόμα είναι ένα ρεύμα ιδεών και όχι ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξεπεράσματος του καπιταλισμού-και δεν ταυτίζομαι με αυτές. Το γράφω και στο ίδιο το άρθρο: "Κάποιοι το βλέπουν να γίνεται αυτό με συνδυασμό κρατικής/αντιπροσωπευτικής και τοπικής/αμεσοδημοκρατικής μορφής διακυβέρνησης. Εμείς προτείνουμε στο καινούργιο μας βιβλίο για την Κοινότητα των Κοινοτήτων -με το πρόταγμα της αυτονομίας, της αποανάπτυξης, του κοινοτισμού και της άμεσης δημοκρατίας- τον Συμβουλιακό Ομοσπονδιακό Κοινοτισμό σαν μορφή αυτοδιακυβέρνησης" και ότι θα χρειασθεί η κοινωνία μετάβασης να συνάψει ένα νέο "Κοινωνικό συμβόλαιο", αυτό της Κοινοπολιτείας των ομοσπονδοποιημένων δήμων και κοινοτήτων, που προτείνει και Μάρεϊ Μπούκτσιν.
Μην ξεμπερδεύετε τόσο εύκολα μαζί μου με την κριτική ενός άρθρου. Διαβάστε και τα υπόλοιπα άρθρα στην εφσυν, όπου παρουσιάζω και άλλες πλευρές της αποανάπτυξης, της αυτονομίας, της άμεσης δημοκρατίας και του κοινοτισμού Για παράδειγμα το τελευταίο: Στρατηγικές και πρακτικές αποανάπτυξης.
σχολιο 30
...αγαπητέ gkol το άρθρο που παρουσίασα θεώρησα ότι ήταν το καλύτερο
( με τα 9 σημεία του ) και πιο αντιπροσωπευτικό για το πως θεωρείτε εσεις τα ζητήματα που έχουν θίξει οι θεωρητικοί της αποαναπτυξης ..
...τα βιβλία σας δεν τα έχω διαβάσει αλλά βέβαια με τις πενιχρές μου γνώσεις πάνω στο εργο των οραματικών συγγραφέων ( το οποίο και μέσω του νήματος αυτού διερευνώ ) δεν προτίθεμαι να κανω για γενική κριτική στο συνολο των οραματικών σας ιδεών ..
...εννοείται οτι αυτο θα απαιτούσε πιο συστηματικη και μακρά μελέτη ... το ιδιο και για τους υπόλοιπους συγγραφείς που παρουσιάστηκαν και θα παρουσιαστούν στην συνέχεια ...
...απλά άνοιξα ένα θέμα για να σχολιαστούν κάποια ειδικά ζητήματα οραματικά και πρόθεση μου ( όσο αυτο είναι δυνατόν όταν αγνοούμε το γενικότερο πλαίσιο των ιδεών των συγγραφέων ) ...στόχος μου είναι να αποφύγω λοιπόν τις γενικές εκτιμήσεις για τους συγγραφείς και το έργο τους και να εστιάσω σε κάποια φλέγοντα ειδικά θέματα που έχω την ευχέρεια να διερευνώ δαδικτυακά αυτόν τον καιρό ...
...όπου εντοπίζετε γενικούς χαρακτηρισμούς άκαιρους ή αναντιστοιχους με το πνεύμα σας από μένα παρακαλώ να τους επισημαίνετε ώστε να διορθώνω την στάση μου και να εξηγούμαι καλύτερα σχετικά με τις προθέσεις μου ...
.. αφού κάνω ενα πρώτο κύκλο παρουσιάσεων όλων των συγγραφέων θα επιστρέψω ξανά σε κάποιους παρουσιάζοντας τα άρθρα που υποδείκτηκαν από αυτους ήπου εγώ η ίδια ανακάλυψα στο διαδίκτυο θεωρώντας ότι συμπληρώνουν το ιδεολογικό προφίλ των οραματικών συγγραφέων ..
....η ιδέα της τοπικοποίησης είναι μέσα στο πρόγραμμα παρουσιάσεων του θέματος αυτού όπως κι αυτή του συμβουλιακού συνομοσπονδισμού και ναι αποτελούν κατακάποιο τρόπο εξάδερφες ιδέες με αυτή της αποανάπτυξης ...
...κι εννοείται δεν τίθεται θέμα ""ξεμπερδέματος"" μαζί σας ούτε βέβαια με κανέναν από τους επίτιμους καλεσμένους τους <<Γεύματος>> τους νυν και μελλοντικούς, αν προχωρήσει κι ευοδωθεί το <<Γεύμα>> βέβαια ...η πρόθεση μου είναι η επικοινωνία, η γνωριμία μαζί σας η ανάδειξη μέσα στην μαύρη κατοχική βιοτρομοκρατικη εποχή μας οραματικών ελπιδοφόρων ιδεών και των συγγραφέων τους και βέβαια η διάχυση προς όλους των δικών προβληματισμών, ερωτημάτων και θέσεων για να γνωρίσετε κι εσείς εμένα και έτσι με αυτή τη διαδικτυακή συνύπαρξη να αλληλοεπηρεαστούμε κι να αλληλοδιδακτούμε ...δημοκράτες φαντάζομαι είσαστε όλοι οι προσκεκλημένοι αλλά και εγώ η ""οικοδέσποινα-μαγείρισσα του γευματος"" ... και σα δημοκράτες ένθερμοι της συνελευσιακής και συμβουλιακής πρακτικής θα πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα της απρόσκοπτης και ακώλυτης διαλογικής συνεύρεσης και αλληλόδρασης με γνώμωνα τη διερεύνση του αληθούς και συλλογικά οφέλιμου ...
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΤΟ <<ΓΕΥΜΑ>> ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΜΕ 100 ΑΤΟΜΑ ....ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ...
*όσο για την πιατέλα με τα εξαίσια παράξενα νεομυθολογικά και συνομωσιολογικά θέματα της υπογραφής της νηματοθέτριας ..χμμ προτείνω αν δεν έχετε ισχυρή φαντασία να μην δοκιμάσετε ... δεν είναι αυτες οι πιατελες για ολα τα<< πνευματικά στομάχια και δεν αποτελούν το κυρίως Γευμα μας >>