Μαζί τα φάγανε – 1% των φορολογουμένων χρωστά το 90% του συνόλου του χρέους

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Re: Μαζί τα φάγανε – 1% των φορολογουμένων χρωστά το 90% του συνόλου του χρέους

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 03 Οκτ 2018, 17:40

Λαχουρένιος έγραψε:
break έγραψε:
Μα φυσικά και έχασα προσωπική περιουσία. Δεν είναι οι μετοχές που τώρα αξίζουν 0 προσωπική περιουσία ; Δεν έδωσα δικά μου χρήματα για να τις αγωράσω ; Πως νομίζεις ότι έπαιρνα το μέρισμα ; Δωρεάν ;

Αγοραζω μια μετοχη 1 ευρω και μου αποδιδει 2 ευρω συνολικα οσο τα πραγματα πανε καλα.. Οταν πεφτει εξω η εταιρια αυτη η μετοχη σταματαει να μου αποδιδει χρηματα αλλα εχω βγει συνολικα κερδισμενος 2-1=1 ευρω.

Χασουρα θα ειχα αν επρεπε να πληρωσω τις ζημιες που αφησε η εταιρια απο την προσωπικη μου περιουσια οπως γινεται με τις επιχειρησεις των αλλων κατηγοριων.

Nai η ιδιοκτησια ειναι παρανομη. :ligouri:
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 03 Οκτ 2018, 18:17

Λαχουρένιος έγραψε:
Αγοραζω μια μετοχη 1 ευρω και μου αποδιδει 2 ευρω συνολικα οσο τα πραγματα πανε καλα.. Οταν πεφτει εξω η εταιρια αυτη η μετοχη σταματαει να μου αποδιδει χρηματα αλλα εχω βγει συνολικα κερδισμενος 2-1=1 ευρω.

Χασουρα θα ειχα αν επρεπε να πληρωσω τις ζημιες που αφησε η εταιρια απο την προσωπικη μου περιουσια οπως γινεται με τις επιχειρησεις των αλλων κατηγοριων.

Η μετοχή φέρει κέρδος μόνον όταν την πουλήσεις σε μεγαλύτερη τιμή από αυτή που την αγόρασες. Μέχρι εκείνη τη στιγμή εισπράττεις μέρισμα το οποίο κυμαίνεται στο 0% με 5% το πολύ ανά έτος.

Εάν η μετοχή εκτιναχθεί στα ύψη και δεν την πουλήσεις δεν κερδίζεις τίποτε απολύτως. Εάν την πουλήσεις αργότερα σε πεσμένη τιμή θα χάσεις και μπορεί να συμβεί επειδή είχες ανάγκη, έπεσε κρίση κλπ. Γι αυτό το λόγο οι μετοχές θεωρούνται από τις πιο επισφαλείς επενδύσεις.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 03 Οκτ 2018, 18:21

Λαχουρένιος έγραψε:
sharp έγραψε:Εξαρτάται από την εταιρική μορφή που διάλεξε ο Κυρ Παντελής. Η νομική δυνατότητα να διασφαλίσει το σπίτι του και ο Κυρ Παντελής υπάρχει.

Δεν ισχυει ουτε για ολες τις μορφες επιχειρησεων, ουτε για τα φυσικα προσωπα, ουτε φυσικα για τα κρατη.

Οι 40.000 που φεσωσαν το δημοσιο 90 δις ειναι υγιεις επιχειρηματιες, οσοι εχουν κοκκινα δανεια στην τραπεζα ειναι μπαταχτσηδες, το ιδιο και οσοι ειναι υπερ της διαγραφης χρεους :omggg:

Ή ολοι θα πληρωνουν τα χρεη τους ή κανεις.

Ο Κυρ Παντελής δεν είναι φυσικό πρόσωπο, επιχείρηση έχει. Τώρα αν εσύ μισείς τους βιομηχάνους και συμπαθείς τους μικροεπιχειρηματίες-βιοπαλαιστές είναι άλλο θέμα.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 03 Οκτ 2018, 18:23

Λαχουρένιος έγραψε:Οι 40.000 που φεσωσαν το δημοσιο 90 δις ειναι υγιεις επιχειρηματιες, οσοι εχουν κοκκινα δανεια στην τραπεζα ειναι μπαταχτσηδες, το ιδιο και οσοι ειναι υπερ της διαγραφης χρεους :omggg:

Τι εννοείς εδώ; Ποιος είναι υπερ διαγραφής χρέους;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Οκτ 2018, 21:15

sharp έγραψε:Η μετοχή φέρει κέρδος μόνον όταν την πουλήσεις σε μεγαλύτερη τιμή από αυτή που την αγόρασες. Μέχρι εκείνη τη στιγμή εισπράττεις μέρισμα το οποίο κυμαίνεται στο 0% με 5% το πολύ ανά έτος.

Εάν η μετοχή εκτιναχθεί στα ύψη και δεν την πουλήσεις δεν κερδίζεις τίποτε απολύτως. Εάν την πουλήσεις αργότερα σε πεσμένη τιμή θα χάσεις και μπορεί να συμβεί επειδή είχες ανάγκη, έπεσε κρίση κλπ. Γι αυτό το λόγο οι μετοχές θεωρούνται από τις πιο επισφαλείς επενδύσεις.

Αντε παλι, τι σοι επισφαλης επενδυση ειναι οταν αφηνεις τις ζημιες απληρωτες?

sharp έγραψε:
Ο Κυρ Παντελής δεν είναι φυσικό πρόσωπο, επιχείρηση έχει. Τώρα αν εσύ μισείς τους βιομηχάνους και συμπαθείς τους μικροεπιχειρηματίες-βιοπαλαιστές είναι άλλο θέμα.

Εγω μισω οσους αφηνουν χρεη. Απλα οι βιομηχανοι εχουν αφησει το 90% απο αυτα και τωρα τα πληρωνουμε οι υπολοιποι.
0 .

Άβαταρ μέλους
break
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό break » 03 Οκτ 2018, 21:38

Χάνετε την μεγάλη εικόνα.

Νομίζετε ότι αν αυστηροποιήσετε τους κανόνες πτώχευσης του καπιταλιστικού παιχνιδιού αντί να πληρώνουν 90/100 επιχειρήσεις θα πληρώνουν 100/100 (ή έστω κάτι παραπάνω από 90) και το κράτος θα κερδίσει.

Κάνετε όμως λάθος. Αυτό που θα γίνει είναι ότι θα πληρώνουν 70/70. Η πίτα θα μικρύνει και 30 παίχτες θα τραβήξουν τα λεφτά τους από την αγορά φοβούμενοι τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η επένδυση στην προσωπική τους περιουσία. Η οικονομική δραστηριότητα θα μικρύνει και το κράτος θα πάρει στο τέλος λιγότερα.

Όπως και με την φοροδιαφυγή οι αυστηροποίηση των κανόνων έχει να κάνει κυρίως με το αίσθημα της δικαιοσύνης και όχι με τα έσοδα του κράτους. Αν τα έσοδα του κράτους ανεβούν σε συνολικό ποσοστό λόγω πάταξης της φοροδιαφυγής (αν δεν γίνει ταυτόχρονα δηλαδή και μείωση συντελεστών) τότε θα συρρικνώσουν την αγορά και θα λειτουργήσουν ανασταλτικά. Το κράτος κινδυνεύει σε βάθος χρόνου να πάρει τελικά λιγότερα.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 04 Οκτ 2018, 00:03

Λαχουρένιος έγραψε:
sharp έγραψε:Η μετοχή φέρει κέρδος μόνον όταν την πουλήσεις σε μεγαλύτερη τιμή από αυτή που την αγόρασες. Μέχρι εκείνη τη στιγμή εισπράττεις μέρισμα το οποίο κυμαίνεται στο 0% με 5% το πολύ ανά έτος.

Αντε παλι, τι σοι επισφαλης επενδυση ειναι οταν αφηνεις τις ζημιες απληρωτες?

Αφού είναι έτσι όπως τα λες, είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολλές μετοχές. Και μην μού πεις ότι δεν έχεις λεφτά. Μπορείς να πάρεις δάνειο και πάλι κερδισμένος θα βγεις αφού στο τέλος δεν θα πληρώσεις τις ζημιές και θα κερδίσεις από τις μετοχές :o

Υ.Γ. εννοείται ότι οσο πιο σαπάκια οι μετοχές τόσο μεγαλύτερο το κέρδος, αφού αυξάνεται η πιθανότητα να φαληρίσει και να ρίξει φέσια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Οκτ 2018, 07:57

sharp έγραψε:Αφού είναι έτσι όπως τα λες, είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολλές μετοχές. Και μην μού πεις ότι δεν έχεις λεφτά. Μπορείς να πάρεις δάνειο και πάλι κερδισμένος θα βγεις αφού στο τέλος δεν θα πληρώσεις τις ζημιές και θα κερδίσεις από τις μετοχές :o

Υ.Γ. εννοείται ότι οσο πιο σαπάκια οι μετοχές τόσο μεγαλύτερο το κέρδος, αφού αυξάνεται η πιθανότητα να φαληρίσει και να ρίξει φέσια.

Για τις απληρωτες ζημιες λεω, συγκεντρωσου.

Γενικα ολοι οι φιλελε παριστανετε τους χαζους σε αυτο το νημα. Το καταλαβαινω απο την αλλη.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 04 Οκτ 2018, 10:39

Λαχουρένιος έγραψε:
sharp έγραψε:Αφού είναι έτσι όπως τα λες, είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολλές μετοχές. Και μην μού πεις ότι δεν έχεις λεφτά. Μπορείς να πάρεις δάνειο και πάλι κερδισμένος θα βγεις αφού στο τέλος δεν θα πληρώσεις τις ζημιές και θα κερδίσεις από τις μετοχές :o

Για τις απληρωτες ζημιες λεω, συγκεντρωσου.

Γενικα ολοι οι φιλελε παριστανετε τους χαζους σε αυτο το νημα. Το καταλαβαινω απο την αλλη.

Εδώ συζητάνε να εισαγάγουν την δυνατότητα πτώχευσης σε φυσικά πρόσωπα, που ακόμη δεν υπάρχει στην Ελλάδα και εσύ την αρνείσαι στα νομικά. Φαντάσου τι άβυσσος επικρατεί, τι να συζητήσεις μετά.

Από την άλλη; Ποια άλλη;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Οκτ 2018, 14:05

Πρωτοποροι οι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δηλαδη, τζαμπα τους δουλευατε οι φιλελεδες.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”