τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μάιος 2018, 18:26

Στύγιος έγραψε:Λίγο πιο σοβαρά , δε θυμάμαι κι εγώ πολλά απ΄αυτή τη δεκαετία (ή τα έχω απωθήσει στο υποσυνείδητο)

Αυτό ακριβώς εννοώ. Κανείς δεν θυμάται τίποτα ενώ είναι μια δεκαετία που συνέβησαν πάρα πολύ μεγάλα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα.
Αλλά το μόνο που θυμούνται όλοι είναι οι ευχούληδες και ο πρίγκιπας του μπελ αιρ.
Πρέπει να ήμασταν τελείως χαζεμένοι για να μας έχουν μείνει μόνο αυτά στο μυαλό από τότε.
Και άντε πες ελληνικά σάιτ .... τσιφτετέλληνες.
Αλλά και σε ξένα σάιτ τα ίδια.
Πρέπει να κάνεις πολύ εξεζητημένη αναζήτηση για να βρεις ένα σάιτ της προκοπής που να κάνει αναφορά σε γεγονότα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα την δεκαετία του 90 παγκοσμίως αλλά και εγχωρίως.
Τα περισσότερα είναι για lifestyle.

Είναι σαν να μου λες ρε φίλε μετά από κάποια χρόνια τι θυμάσαι από την δεκαετία πχ 2010 - 2020 και να σου λέω εγώ τον Άρη Πετρετζίκη αντί για την οικονομική κρίση.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μάιος 2018, 18:46

Συνεχίζω το σκεπτικό μου...
Ενώ οι υπόλοιπες δεκαετίες ρε φίλε, ακόμα και το 80, ήταν περισσότερο πολιτικά και κοινωνικά στιγματισμένες.
Θα βρεις ένα σωρό αφιερώματα για αυτές τις δεκαετίες.
Για την δεκαετία του 90 ένα τεράστιο κενό.
Δλδ την δεκαετία του 90 το μόνο που μας απασχολούσε είναι τι παπούτσια θα φορέσουμε και τι μουσική θα ακούσουμε;

Αλλά guess what.
Την δεκαετία του 90 έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο της η ιδιωτική τηλεόραση.
Τώρα εξηγούνται όλα.
Καθήλωσε τους ανθρώπους στους καναπέδες και άρχισε σιγά σιγά η προβατοποίηση μέχρι την τελική μας αποβλάκωση.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 07 Μάιος 2018, 18:51

Εγώ βάζω κάπου κάπου κάνα τραγουδάκι απ 'τη δεκαετία του 90 . Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι που λένε :pardon:

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μάιος 2018, 19:00

Κι εμένα μου αρέσει η δεκαετία του 90 γιατί είναι η εποχή που μεγάλωσα και έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις.
Αλλά ρε Στύγιε δεν λέμε τώρα τι θυμάται ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο.
Μιλάμε για μεγάλα "ειδησεογραφικά" σάιτ και καλά.
Επιτρέπεται όταν μιλάς για την δεκαετία του 90 να μιλάς μόνο για lifestyle αναμνήσεις και να μην κάνεις καμία αναφορά για το πολιτικό, κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι της εποχής;
Τι διάολο; Αμνησία έχουμε πάθει όλοι;
Ή ήμασταν υπερβολικά στην κοσμάρα μας τότε;

Κατάντια.

Μόνο η βικιπαίδεια αναφέρει τα σημαντικότερα γεγονότα αλλά who cares; Αυτό είναι εγκυκλοπαιδικό σάιτ έτσι κι αλλιώς.
Τα υπόλοιπα σάιτ ασχολούνται με μαλακίες. Αντιγράφουν το ένα το άλλο. Τι φορούσαμε, με τι παίζαμε, τι παιδικά βλέπαμε, πώς διασκεδάζαμε.

Έλεος.

blank decade
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 07 Μάιος 2018, 19:15

bizeli έγραψε:Κι εμένα μου αρέσει η δεκαετία του 90 γιατί είναι η εποχή που μεγάλωσα και έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις.
Αλλά ρε Στύγιε δεν λέμε τώρα τι θυμάται ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο.
Μιλάμε για μεγάλα "ειδησεογραφικά" σάιτ και καλά.
Επιτρέπεται όταν μιλάς για την δεκαετία του 90 να μιλάς μόνο για lifestyle αναμνήσεις και να μην κάνεις καμία αναφορά για το πολιτικό, κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι της εποχής;
Τι διάολο; Αμνησία έχουμε πάθει όλοι;
Ή ήμασταν υπερβολικά στην κοσμάρα μας τότε;

Κατάντια.

Μόνο η βικιπαίδεια αναφέρει τα σημαντικότερα γεγονότα αλλά who cares; Αυτό είναι εγκυκλοπαιδικό σάιτ έτσι κι αλλιώς.
Τα υπόλοιπα σάιτ ασχολούνται με μαλακίες. Αντιγράφουν το ένα το άλλο. Τι φορούσαμε, με τι παίζαμε, τι παιδικά βλέπαμε, πώς διασκεδάζαμε.

Έλεος.

blank decade

Επειδή δεν καταλαβαίνω ακριβώς το σκεπτικό σου, σε ενοχλεί/προβληματίζει που τα σημερινά sites δεν αναφέρονται στα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του 90;
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μάιος 2018, 19:35

itteithe έγραψε:Επειδή δεν καταλαβαίνω ακριβώς το σκεπτικό σου, σε ενοχλεί/προβληματίζει που τα σημερινά sites δεν αναφέρονται στα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του 90;

Ναι ακριβώς αυτό.
Δεν βρήκα ούτε ένα, ούτε ένα, που να αναφέρει ιστορικά γεγονότα της εποχής.
Και αυτό δείχνει πολλά.
Δεν σημαίνει ότι δεν συνέβαιναν γεγονότα αλλά ότι θεωρούμε άλλα πράγματα "πιο σημαντικά" από εκείνη την δεκαετία να θυμόμαστε και αυτό το θεωρώ κατάντια.

Με επιλεκτικό ψάξιμο οκ εντάξει θα βρεις αναφορές αλλά άμα γράψεις σκέτο "δεκαετία του 90" θα σου βγάλει τον ευχούλη πρώτη επιλογή αντί για τη διάλυση της σοβιετικής ένωσης.

Δλδ ο ευχούλης ήταν το σήμα κατατεθέν της εποχής του 90;

Ντροπής πράγματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μάιος 2018, 19:48

Σε αυτό που κατέληξα τελικά είναι ότι την δεκαετία του 90 βλέπαμε μόνο τηλεόραση.
:LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μάιος 2018, 19:55

Επίσης το μόνο τραγούδι της εποχής εκείνης που κάνει κάποιο πολιτικό statement είναι το Σεράγεβο των Magic de spell. Όλα τα άλλα είναι "νύχτες στην μύκονο με την πανσέληνο μαζί".

Ευτυχώς στη διεθνή σκηνή υπήρχαν και οι pink floyd που έκαναν κάπως τη διαφορά.

Ρε σε τι δεκαετία μεγαλώσαμε τελικά;
Τόσο φιόγκοι ήμασταν;
Μηδέν πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμό είχαμε στα νιάτα μας;

Τι θα λέμε στα παιδιά μας για τα παιδικά μας χρόνια;
Οι δικοί μας γονείς κάτι είχαν να μας πουν.

Εμένα ο πατέρας μου πέρασε κι ένα πολυτεχνείο, εγώ για τι πράγμα θα τους πω;
Για τις spice girls;
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 07 Μάιος 2018, 20:06

Εγώ πάντως θυμάμαι τον 1ο πόλεμο στο Ιράκ και το ντού στα σούπερμάρκετ, τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, επί μήνες που έπαιζε η τιβί τα πρωϊνά το ειδικό δικαστήριο, Κοσκωτά, κοκ. Δεν ήταν μόνο λάηφσταηλ τα 90ς.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μάιος 2018, 20:15

Διάδοχος έγραψε:Εγώ πάντως θυμάμαι τον 1ο πόλεμο στο Ιράκ και το ντού στα σούπερμάρκετ, τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, επί μήνες που έπαιζε η τιβί τα πρωϊνά το ειδικό δικαστήριο, Κοσκωτά, κοκ. Δεν ήταν μόνο λάηφσταηλ τα 90ς.

Μα αυτό λέω κι εγώ.
Αλλά για κάνε μια γύρα στο νετ να δεις τι αποτελέσματα θα σου βγάλει.

Πάντως αυτά που θυμάσαι εσύ, τα θυμάμαι κι εγώ πάρα πολύ έντονα.
Ειδικά τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία και για να είμαι ειλικρινής μπορεί να είναι και το πρώτο πράγμα που θα έλεγα για τα 90s (αααα και το ΜΤV :laugh1: ).
Πάντως άμα καθίστε και το ψάξετε το θέμα θα δείτε πόσα πολλά πράγματα συντελέστηκαν την δεκαετία του 90 αλλά καμία αναφορά πουθενά.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”