Georges Contogeorgis (Γεώργιος Κοντογιώργης)
6 ώρ. ·
Οι κυρίαρχες αξίες στο πολιτειακό Ελλαδιστάν: Ο φόνος του πολιτικού αντίπαλου δεν είναι φόνος. Ο νόμος εφαρμόζεται στον πολιτικό αντίπαλο όχι στους φίλους. Ο πολιτικός είναι υπεράνω του νόμου διότι το πολιτικό έγκλημα που βλάπτει την κοινωνία δεν είναι έγκλημα. Το κράτος είναι δημόσιο για τους ανέστιους. Για τους κατόχους του και τους συγκατανευσιφάγους που το νέμονται είναι ιδιωτικός χώρος, λάφυρο. Ο πολίτης δεν έχει έννομο συμφέρον να αιτηθεί πληροφόρηση για ό,τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες της εξουσίας και της διοίκησης.
οτι συμβαινει και στην πολιτικη συμβαινει και σε ολους τους χωρους των ιδιωτων
Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;
-
nemo
- Supreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

BaKXOS_Lysios έγραψε:Σιγά καλέ το σουσουρο και το ντόρο! Τι αυτοθυματοποίηση είναι αυτή; Μια κουβέντα γίνεται, δεν σε είπε κανείς "καμπούρη" για τις πολιτικές απόψεις σου ούτε σε προσέβαλε.
Δεν ειπα οτι δεχθηκα επιθεση αλλα σιγουρα εγινε ντορος και καταληξαμε να συζηταμε πανω απο 10 σελιδες για εναν αυτοπροσδιορισμο μου ο οποιος ειναι γνωστος απο τις αρχες του φορουμ. Δεν ειναι κατι που ανακοινωσα τωρα, ουτε εκανα καποια ακραια ιδεολογικη στροφη ωστε να δικαιολογειται τοση συζητηση πανω σε κατι αυτονοητο.
BaKXOS_Lysios έγραψε:Αμιγώς κομμουνιστική μικροκοινωνια δεν γίνεται (τουλάχιστον είναι πολύ δύσκολο να ηγηθεις και να βρεις συνοδοιπόρους σε κάτι τέτοιο). Ένα δίκτυο, μια κοινότητα που προωθεί έναν τρόπο ζωής και ιδέες συμβατές με το κομμουνιστικό ιδεώδες όχι μόνο γίνεται αλλά θα έπρεπε να ισχύει εδώ και δεκαετίες.
Αυτα πιθανον τα λενε οι αναρχικοι και οχι οι κομμουνιστες. Οι κομμουνιστες θελουν να διωξουν τους αστους απο την εξουσια και να φτιαξουν δικο τους κρατος και οχι να φτιαξουν δικα τους κοινοβια εντος του καπιταλισμου.
Αντ' αυτού ακούμε ότι αν η τάξη σας ήταν διαφορετική μπορεί και να μην ήσασταν κομμουνιστές...(ευτυχώς τουλάχιστον που ο Μαρξ κι Ένγκελς δεν σκέφτονταν έτσι....)
Τοτε γιατι απευθυνονταν κυριως σε εργατες και οχι στον καθε τυχαιο?
Αστο ρε Βακχε, αφου δεν εχεις ασχοληθει. Το κακο δεν ειναι οτι δεν εχεις ιδεα, αλλα οτι το παιζεις γνωστης και πας να μας την βγεις απο τα αριστερα ενω δεν εχεις μυρωδια.
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ειπα οτι δεχθηκα επιθεση αλλα σιγουρα εγινε ντορος και καταληξαμε να συζηταμε πανω απο 10 σελιδες για εναν αυτοπροσδιορισμο μου ο οποιος ειναι γνωστος απο τις αρχες του φορουμ. Δεν ειναι κατι που ανακοινωσα τωρα, ουτε εκανα καποια ακραια ιδεολογικη στροφη ωστε να δικαιολογειται τοση συζητηση πανω σε κατι αυτονοητο.
λαχου η συζήτηση εδω και τόσες σελίδες είναι αν είσαι ή όχι κομουνιστής;...τι πίπες είναι αυτές; Το ότι είσαι κομμουνιστής το γνωρίζω κι εγω απο τότε που πρωτομπήκα (με τη μικρή συμμετοχή που εχω στο φόρουμ.) Δεν συζητάμε αν είσαι ή όχι!
Λαχουρένιος έγραψε:Τοτε γιατι απευθυνονταν κυριως σε εργατες και οχι στον καθε τυχαιο?![]()
Αστο ρε Βακχε, αφου δεν εχεις ασχοληθει. Το κακο δεν ειναι οτι δεν εχεις ιδεα, αλλα οτι το παιζεις γνωστης και πας να μας την βγεις απο τα αριστερα ενω δεν εχεις μυρωδια.
Μωρε το χω και το παραέχω και μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι είπα...
Αν τους ενδιέφερε καθαρά η τάξης τους (τον Μαρξ και τον Ένγκελς) δεν θα κάθονταν να σου γράφουν μανιφέστα να το παίζεις εσύ κομμουνιστής τώρα....Γαργάρα! 
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

BaKXOS_Lysios έγραψε:λαχου η συζήτηση εδω και τόσες σελίδες είναι αν είσαι ή όχι κομουνιστής;...τι πίπες είναι αυτές; Το ότι είσαι κομμουνιστής το γνωρίζω κι εγω απο τότε που πρωτομπήκα (με τη μικρή συμμετοχή που εχω στο φόρουμ.) Δεν συζητάμε αν είσαι ή όχι!
Βλεπεις τι μου γραφει η Μπιζελι τοσες σελιδες?
Μωρε το χω και το παραέχω και μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι είπα...Αν τους ενδιέφερε καθαρά η τάξης τους (τον Μαρξ και τον Ένγκελς) δεν θα κάθονταν να σου γράφουν μανιφέστα να το παίζεις εσύ κομμουνιστής τώρα....Γαργάρα!
Αυτοι ηταν προδοτες της ταξης τους και το ηξεραν οτι ειναι σπανια περιπτωση. Για αυτο απευθυνονταν στην εργατια και οχι στους πλουσιους. Ποτε δεν ειπαν οτι ο κομμουνισμος ειναι καποιο πανανθρωπινο ιδανικο.
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:λαχου η συζήτηση εδω και τόσες σελίδες είναι αν είσαι ή όχι κομουνιστής;...τι πίπες είναι αυτές; Το ότι είσαι κομμουνιστής το γνωρίζω κι εγω απο τότε που πρωτομπήκα (με τη μικρή συμμετοχή που εχω στο φόρουμ.) Δεν συζητάμε αν είσαι ή όχι!
Βλεπεις τι μου γραφει η Μπιζελι τοσες σελιδες?![]()
Ναι βλέπω, δεν είδα να πέσει απ' τα σύννεφα στο άκουσμα ότι είσαι κομμουνιστής
το ότι δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε πιο αναλυτικά τις πολιτικές μας ιδέες δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζαμε κάτι ούτε ότι σε καταδιωκουμε.
1 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ναι βλέπω, δεν είδα να πέσει απ' τα σύννεφα στο άκουσμα ότι είσαι κομμουνιστήςτο ότι δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε πιο αναλυτικά τις πολιτικές μας ιδέες δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζαμε κάτι ούτε ότι σε καταδιωκουμε.
Αν δεν της εκανε εντυπωση δε θα χε τραβηξει τοσο πολυ το πραγμα.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν μπορω ατομικα ή με αλλους 10 πικραμενους να φτιαξω μια κομμουνιστικη μικροκοινωνια και να αποκοπω με τους υπολοιπους.
BaKXOS_Lysios έγραψε:bizeli έγραψε:
Γιατί;
Το έχεις προσπαθήσει;
Αμιγώς κομμουνιστική μικροκοινωνια δεν γίνεται (τουλάχιστον είναι πολύ δύσκολο να ηγηθεις και να βρεις συνοδοιπόρους σε κάτι τέτοιο). Ένα δίκτυο, μια κοινότητα που προωθεί έναν τρόπο ζωής και ιδέες συμβατές με το κομμουνιστικό ιδεώδες όχι μόνο γίνεται αλλά θα έπρεπε να ισχύει εδώ και δεκαετίες. Αντ' αυτού ακούμε ότι αν η τάξη σας ήταν διαφορετική μπορεί και να μην ήσασταν κομμουνιστές...(ευτυχώς τουλάχιστον που ο Μαρξ κι Ένγκελς δεν σκέφτονταν έτσι....)
Βάκχε έχεις ακούσει για κάτι προμαρξικούς ονειροπαρμένους των αρχών του 19ου αιώνα που έχουν μείνει στην ιστορία ως ουτοπικοί σοσιαλιστές (για τον Ρόμπερτ Όουεν ας πούμε και τη ''Νέα Αρμονία'' του;) και τα κοινωνικά τους πειράματα την επιτυχία των οποίων φαντασιώνεσαι εσύ τον 21ο αιώνα.

1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Λαχουρένιος έγραψε:Μωρε το χω και το παραέχω και μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι είπα...Αν τους ενδιέφερε καθαρά η τάξης τους (τον Μαρξ και τον Ένγκελς) δεν θα κάθονταν να σου γράφουν μανιφέστα να το παίζεις εσύ κομμουνιστής τώρα....Γαργάρα!
Αυτοι ηταν προδοτες της ταξης τους και το ηξεραν οτι ειναι σπανια περιπτωση. Για αυτο απευθυνονταν στην εργατια και οχι στους πλουσιους. Ποτε δεν ειπαν οτι ο κομμουνισμος ειναι καποιο πανανθρωπινο ιδανικο.
Ανοίγεις δύσκολα προσβάσιμο ζήτημα που αφορά τη συνείδηση των φορέων της αυθεντίας και το ρόλο τους στη συνειδητοποίηση μιας κοινωνικής τάξης των γενικών ζωτικών συμφερόντων της και την έκφραση τους σε μια συγκεκριμένη κοινωνικο-οικονομικο-πολιτική κοσμοθεωρία.
Άστο προς το παρόν.

0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:Βάκχε έχεις ακούσει για κάτι προμαρξικούς ονειροπαρμένους των αρχών του 19ου αιώνα που έχουν μείνει στην ιστορία ως ουτοπικοί σοσιαλιστές (για τον Ρόμπερτ Όουεν ας πούμε και τη ''Νέα Αρμονία'' του;) και τα κοινωνικά τους πειράματα την επιτυχία των οποίων φαντασιώνεσαι εσύ τον 21ο αιώνα.
Ναι πολλά τέτοια υπάρχουν και προμαρξικά και μεταμαρξικα και σημερινά και αλλοτινά. Και για πολλούς τομείς των συγχρονων προβλημάτων της σημερινής ζωής (πχ οικολογικά ζητήματα). Το ότι εσείς απέχετε σας κάνει πιο "σημερινούς" και μοντέρνους και τους υπολοιπους "οραματιστες του 19ου αιώνα";.... Δεν συμφωνώ φίλε! Δεν θα σου πω πως θα το χαρακτήριζα εγω αυτό γιατί δεν έχει σημασία.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:
Συμπέρασμα
Πολλές φορές η συνείδησή μας σε ατομικό επίπεδο δεν μας επιτρέπει να κάνουμε κάτι που πάει κόντρα στα πιστεύω μας ανεξάρτητα από το γενικότερο αντίκτυπο που θα έχει ή δεν θα έχει στον υπόλοιπο κόσμο.
Όπως οι ζωές μας έχουν τρεις ''διαστάσεις'' μια ιδιωτική, μια δημόσια και μια κρυφή
έτσι και οι συνειδήσεις μας έχουν δύο.Μία ψευδή και μία αντικειμενική.
Η ψευδής είναι αυτή που υποκειμενικά επιβάλλουμε στον εαυτό μας στη βάση του έτσι είναι γιατί έτσι νομίζουμε και η αντικειμενική αυτή που μας επιβάλλει ο τρόπος παραγωγής της υλικής μας ζωής που καθορίζει αποκλειστικά την κοινωνική, πολιτική και πνευματική μας πορεία.
Το 95% ζει και πεθαίνει με βάση την ψευδαίσθηση του αυτοπροσδιορισμού.

0 .