Συμβουλες-Πληροφοριες

Γενικά θέματα που αφορούν την σχολή και την φοίτηση.
Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Re: Συμβουλες-Πληροφοριες

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 01 Σεπ 2016, 16:20

Admin έγραψε:
Ελένη έγραψε:Χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ.
Προτού υποβάλλω την ερώτηση, να δώσω συγχαρητήρια για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις που δίνονται.
Λοιπόν, όντας κι εγώ προσεχώς πρωτοετής φοιτήτρια της Νομικής, έχω μια απορία. Όλοι έχουμε ακούσει λίγο- πολύ για τις φοιτητικές παρατάξεις. Πώς γίνεται να τους αποφύγεις ευγενικά, αλλά και αποτελεσματικά, ειδικά την πρώτη μέρα που θα είσαι ψαρωμένος από τη νέα πραγματικότητα που θα αντικρίσεις;

Καλησπέρα Ελένη και καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Τώρα που γίνονται ηλεκτρονικά οι εγγραφές τουλάχιστον θα τους αποφύγετε στις εγγραφές. Παλιά, που οι εγγραφές γίνονταν στις γραμματείες των σχολών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, θυμάμαι που έστηναν καραούλι μέχρι και στην έξοδο του σταθμού του μετρό και ρωτούσαν "πρωτοετής;". :LoL:

Τώρα φαντάζομαι θα την στήνουν την πρώτη ημέρα των μαθημάτων. Πήγαινε λίγο πιο νωρίς από την ώρα που αρχίζει το μάθημα και κάτσε όσο το δυνατόν πιο "εσωτερικά" στο αμφιθέατρο (μακριά από τις εισόδους). Αν δεις κάπου 2-3 μαζί, με φυλλάδια, αυτοί είναι. Επίσης, αποφυγε να μπεις από την κεντρική είσοδο (απο τον πεζόδρομο της Μασσαλίας). Καλύτερα μπες από την είσοδο στη Σίνα (κάτι σκαλάκια δίπλα στο πάρκινγκ του κτηρίου, επί της Σίνα). Το λέω γιατί αλλιώς θα περάσεις αναγκαστικά από τα τραπεζάκια τους, που είναι στην κεντρική είσοδο.

Τόσο πολύ;! :o Έλεος... Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Ήταν σαφής και οι συμβουλές εύστοχες και εφικτές, γιατί πραγματικά έχω βαρεθεί να ακούω tips του στυλ "αγνόησε τους!" και τα σχετικα. Πάντως, θα ήθελα την άποψη σας και σε ένα άλλο ζήτημα. Πάντως θα ήθελα τη γνώμη σας και για ένα άλλο ζήτημα. Πόσο εύκολο είναι να συνάψεις νέες φιλίες, το πρώτο διάστημα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Σεπ 2016, 17:06

Δεν ειναι κακο tip το αγνοησε τους.Δεν μπορουν να σε αναγκασουν να τους ακουσεις.

Επισης,για αυτους ή εισαι μαζι τους ή εισαι εναντιον τους.Θα παρατηρησεις οτι κανουν παρεα μονο με τους δικους τους και τους ψηφοφορους (ή ''επιρροες'' οπως τους λενε).

Ακομα και αν τους αποφυγεις διακριτικα και ευγενικα,παλι δε θα σε χωνευουν γιατι δε θα σαι της κλικας.Οχι πως μπορουν να σου κανουν τιποτα βεβαια,γιατι δεν μπορουν να τα βαλουν με ολο τον κοσμο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Σεπ 2016, 17:14

Παντως να ξερεις αυτοι φιλοι δεν πιανονται αν δεν εισαι δικος τους.Μια τυπικη σχεση μπορεις να εχεις μεχρι εκει.
Επισης,δεν ειναι κακο να παρεις σημειωσεις απο αυτους ή να πας σε καποιο παρτυ αν πιστευεις οτι αξιζει.Δεν σε δεσμευει αυτο να τους ψηφισεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Σεπ 2016, 17:22

Οσο για τις φιλιες,κατα τη γνωμη μου οι σχολικες φιλιες ειναι πιο αγνες.Θα δεις και μονη σου οτι υπαρχει μεγαλη αποσταση αναμεσα στο λυκειο και τη σχολη.Οι σχεσεις στη σχολη ειναι λιγοτερο ειλικρινεις και πιο ''ενηλικες'' (με την κακη εννοια) απο αυτες του σχολειου.

Θα βρεις και στη σχολη αληθινους φιλους αλλα πιο δυσκολα απο οτι στο σχολειο.Για αυτο μην παραμελησεις τους παλιους φιλους.Θα δεις επισης,οτι τα παιδια απο επαρχια ειναι πιο ανοικτα σε νεες παρεες γιατι βρισκονται εκτος εδρας και οι παλιοι τους φιλοι ειναι μακρια.Το ιδιο και τα ατομα που δεν ειχαν φιλους στο σχολειο.

Ειναι ευκολο να ισορροπησεις τις παρεες σου παντως αρκει να το θες.
0 .

Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 01 Σεπ 2016, 18:49

Λαχουρένιος έγραψε:Οσο για τις φιλιες,κατα τη γνωμη μου οι σχολικες φιλιες ειναι πιο αγνες.Θα δεις και μονη σου οτι υπαρχει μεγαλη αποσταση αναμεσα στο λυκειο και τη σχολη.Οι σχεσεις στη σχολη ειναι λιγοτερο ειλικρινεις και πιο ''ενηλικες'' (με την κακη εννοια) απο αυτες του σχολειου.

Θα βρεις και στη σχολη αληθινους φιλους αλλα πιο δυσκολα απο οτι στο σχολειο.Για αυτο μην παραμελησεις τους παλιους φιλους.Θα δεις επισης,οτι τα παιδια απο επαρχια ειναι πιο ανοικτα σε νεες παρεες γιατι βρισκονται εκτος εδρας και οι παλιοι τους φιλοι ειναι μακρια.Το ιδιο και τα ατομα που δεν ειχαν φιλους στο σχολειο.

Ειναι ευκολο να ισορροπησεις τις παρεες σου παντως αρκει να το θες.

Οk! Σε ευχαριστώ! :) Η απάντηση σου μου έδωσε μια αρκετά καθαρή εικόνα για το πώς ειναι τα πράγματα εντός του πανεπιστημίου, τόσο απο κομματικής πλευράς, όσο και απο άποψη παρέας. Κι όσο για το ότι η συμβουλή "αγνόησε τους" είναι χρήσιμη, το ξέρω, απλώς είναι πολύ γενική και δεν νομίζω ότι καλύπτει έναν πρωτοετή, που όσο να 'ναι αγνοεί τα του πανεπιστημίου. Σίγουρα, είναι η συμβουλή που πρέπει να τηρήσει κάθε φοιτητής που δεν θέλει να αναμειχθεί στα πολιτικά της σχολής, αλλά για τον πρώτο καιρό, κάποιες πιο συγκεκριμένες επισημάνσεις είναι για εμάς πρακτικά πιο χρήσιμες. :)
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 01 Σεπ 2016, 19:24

Ένα άλλο κόλπο είναι να τους απαντάς σε κάποια γλώσσα που δεν ξέρουν. Εμένα μια φορά με ειχαν πλησιάσει κάτι δαπίτεμον και εγώ τους απαντούσα στα ισπανικά. Ήμουν και με το μαύρο γυαλί, οπότε με πέρασαν για ξένο και πήγαν παραπέρα. :LoL:

Επίσης, αν είσαι στην Αθήνα, κάνε μια βόλτα στο κέντρο τώρα το Σεπτέμβριο, να δεις πώς είναι τα κτήρια και οι αίθουσες. Υπάρχουν δύο κτήρια, το "παλιό" και το "νέο". Το παλιό έχει είσοδο από Σόλωνος, το νέο έχει εισόδους από Μασσαλίας ή Σίνα και εσωτερικά επικοινωνούν μεταξύ τους. Όταν ακούς αίθουσα με αριθμούς (πχ 1, 2, 3 κοκ) βρίσκεται στο νέο κτήριο (η αίθουσα 1 ή αμφιθέατρο 1 είναι φάτσα μπροστά σου μόλις ανέβεις τα σκαλιά από την είσοδο της Σίνα και οι άλλες αίθουσες είναι στους πιο πάνω ορόφους) και όταν ακούς αίθουσα με κάποιο όνομα (πχ Σαριπόλων, Παπαρρηγόπουλου κοκ) είναι στο παλιό κτήριο. Τώρα το Σεπτέμβριο λόγω εξεταστικής έχει ησυχία, οπότε ευκαιρία να τα εξερευνήσεις.

Επίσης, περνά και από την Ακαδημίας 45, να δεις που είναι η Γραμματεία και από την Ιπποκράτους 33, να δεις πού είναι τα γραφεία των καθηγητών και τα αναγνωστήρια.

Όσο για τις φιλίες, νομίζω ότι πιάνοντας κουβέντα με άλλα παιδιά εκεί που θα είστε στο αμφιθέατρο, θα κάνεις τις πρώτες σου παρέες. Όλοι πρωτοετείς είστε, οπότε λίγο - πολύ όλοι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

George
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό George » 01 Σεπ 2016, 21:15

Σιγουρα παιδια ειναι και αυτο ενα θεμα σημαντικο το οποιο χρηζει προσοχης, δεν ειναι ομως και το κυριο που πρεπει να μας απασχολει.Η αδιαφορια στην προκειμενη περιπτωση ειναι η καλυτερη λυση.Θυμαμαι μια καθηγητρια να μου λεει επι του συγκεκριμενου θεματος να ειμαι θετικος και δεκτικος με ολους.Δεν γνωριζω, βεβαια, αν κατι τετοιο ειναι εφικτο και αποτελεσματικο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 01 Σεπ 2016, 21:27

Δεν είπαμε να είσαι και επιθετικός μαζί τους, απλά να τους αποφύγεις.
Απλά να ξέρεις ότι αυτοί οι τύποι σε φακελώνουν και θα σε πρηζουν στα τηλέφωνα όταν έχει συνελεύσεις ή εκλογές.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 01 Σεπ 2016, 22:21

Και για να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα σχετικά με τις παρατάξεις και τις συνελεύσεις, σας παραθέτω τα παρακάτω βίντεο. Παραταξιακούληδες επί τω έργω..

Νομική Αθήνας:

Νομική Θεσσαλονίκης:
0 .

Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 02 Σεπ 2016, 11:55

Admin έγραψε:Ένα άλλο κόλπο είναι να τους απαντάς σε κάποια γλώσσα που δεν ξέρουν. Εμένα μια φορά με ειχαν πλησιάσει κάτι δαπίτεμον και εγώ τους απαντούσα στα ισπανικά. Ήμουν και με το μαύρο γυαλί, οπότε με πέρασαν για ξένο και πήγαν παραπέρα. :LoL:

Επίσης, αν είσαι στην Αθήνα, κάνε μια βόλτα στο κέντρο τώρα το Σεπτέμβριο, να δεις πώς είναι τα κτήρια και οι αίθουσες. Υπάρχουν δύο κτήρια, το "παλιό" και το "νέο". Το παλιό έχει είσοδο από Σόλωνος, το νέο έχει εισόδους από Μασσαλίας ή Σίνα και εσωτερικά επικοινωνούν μεταξύ τους. Όταν ακούς αίθουσα με αριθμούς (πχ 1, 2, 3 κοκ) βρίσκεται στο νέο κτήριο (η αίθουσα 1 ή αμφιθέατρο 1 είναι φάτσα μπροστά σου μόλις ανέβεις τα σκαλιά από την είσοδο της Σίνα και οι άλλες αίθουσες είναι στους πιο πάνω ορόφους) και όταν ακούς αίθουσα με κάποιο όνομα (πχ Σαριπόλων, Παπαρρηγόπουλου κοκ) είναι στο παλιό κτήριο. Τώρα το Σεπτέμβριο λόγω εξεταστικής έχει ησυχία, οπότε ευκαιρία να τα εξερευνήσεις.

Επίσης, περνά και από την Ακαδημίας 45, να δεις που είναι η Γραμματεία και από την Ιπποκράτους 33, να δεις πού είναι τα γραφεία των καθηγητών και τα αναγνωστήρια.

Όσο για τις φιλίες, νομίζω ότι πιάνοντας κουβέντα με άλλα παιδιά εκεί που θα είστε στο αμφιθέατρο, θα κάνεις τις πρώτες σου παρέες. Όλοι πρωτοετείς είστε, οπότε λίγο - πολύ όλοι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.

Καλά αυτό το κόλπο με τα Ισπανικά, καταπληκικό! :LoL:
Σε ευχαριστώ πολύ για όσα μου είπες! Πρακτικές συμβουλές που θα πιάσουν τόπο. :)
0 .

Επιστροφή σε “Γενικά”