Ξαφνικές καρδιοπάθειες (ξαφνικίτιδες).

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Ξαφνικές καρδιοπάθειες (ξαφνικίτιδες).

Δημοσίευσηαπό Adminović » 21 Απρ 2025, 21:00

Esperos έγραψε:Το εμβόλιο σπουτνικ, είχε βάλει και ο Πούτιν (Poo-tin) και η κόρη του νομίζω...
ξέρουμε αν είχε ξαφνικίτηδες ή άλλες παρενέργειες?

Γιατί συναντάω πολύ σκεπτικισμό για πφαιζερ, αστρα και όλα τα Δυτκού τύπου
ενώ για σπουτνικ ή το κινέζικο, δεν βλέπω κανένα άρθρο ή προβληματισμό;

Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Το σπούτνικ προκαλεί κι αυτό θέματα, αλλά σαφώς λιγότερα σε σύγκριση με τα αντίστοιχης τεχνολογίας ντυτικά.
Από τα εμβόλια αυτά, το κινέζικο της Sinopharm φαίνεται πως προκαλεί τις λιγότερες και πιο ήπιες παρενέργειες (και έχει και το πλεονέκτημα ότι είναι παραδοσιακού τύπου εμβόλιο, δεν παίζεις δηλαδή με μόρια τεχνητού RNA εντός των κυττάρων, κάτι για το οποίο έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου οι μοριακοί βιολόγοι). :good:
Από τα ντυτικά, μάλλον το νοβαβάξ, που είναι κι αυτό παραδοσιακού τύπου, είναι το πιο ασφαλές.

Παραθέτω και σχετικό πίνακα με καταγεγραμμένες παρενέργειες οι οποίες παρατηρήθηκαν ανά 100.000 δόσεις και οι οποίες δεν σχετίζονται με το υλικό ή κάποιο ελάττωμα των εμβολίων ή τη διαδικασία του εμβολιασμού (πχ αλλεργικό σοκ, τραυματισμός από τον εμβολιασμό κλπ) και είναι ασαφής η αιτιώδης σχέση που έχουν με τα εμβόλια.
Πηγή το υπουργείο υγείας της Αργεντινής (στην οποία ήταν διαθέσιμα τα εμβόλια των Άστρα Ζένεκα, Φάιζερ, Μοντέρνα, Σπούτνικ και Σινοφάρμ). :yesyes:

Εικόνα
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Esperos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Esperos » 21 Απρ 2025, 22:49

Adminović έγραψε:
Esperos έγραψε:Το εμβόλιο σπουτνικ, είχε βάλει και ο Πούτιν (Poo-tin) και η κόρη του νομίζω...
ξέρουμε αν είχε ξαφνικίτηδες ή άλλες παρενέργειες?

Γιατί συναντάω πολύ σκεπτικισμό για πφαιζερ, αστρα και όλα τα Δυτκού τύπου
ενώ για σπουτνικ ή το κινέζικο, δεν βλέπω κανένα άρθρο ή προβληματισμό;

Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Το σπούτνικ προκαλεί κι αυτό θέματα, αλλά σαφώς λιγότερα σε σύγκριση με τα αντίστοιχης τεχνολογίας ντυτικά.
Από τα εμβόλια αυτά, το κινέζικο της Sinopharm φαίνεται πως προκαλεί τις λιγότερες και πιο ήπιες παρενέργειες (και έχει και το πλεονέκτημα ότι είναι παραδοσιακού τύπου εμβόλιο, δεν παίζεις δηλαδή με μόρια τεχνητού RNA εντός των κυττάρων, κάτι για το οποίο έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου οι μοριακοί βιολόγοι). :good:
Από τα ντυτικά, μάλλον το νοβαβάξ, που είναι κι αυτό παραδοσιακού τύπου, είναι το πιο ασφαλές.

Παραθέτω και σχετικό πίνακα με καταγεγραμμένες παρενέργειες οι οποίες παρατηρήθηκαν ανά 100.000 δόσεις και οι οποίες δεν σχετίζονται με το υλικό ή κάποιο ελάττωμα των εμβολίων ή τη διαδικασία του εμβολιασμού (πχ αλλεργικό σοκ, τραυματισμός από τον εμβολιασμό κλπ) και είναι ασαφής η αιτιώδης σχέση που έχουν με τα εμβόλια.
Πηγή το υπουργείο υγείας της Αργεντινής (στην οποία ήταν διαθέσιμα τα εμβόλια των Άστρα Ζένεκα, Φάιζερ, Μοντέρνα, Σπούτνικ και Σινοφάρμ). :yesyes:

Εικόνα

Αυτός ο πίνακας είναι εξαιρετικά δυσκολο να τον εκτιμήσεις.
Υπάρχει σε λινκ?
Εγώ ρώτησα κάτι άλλο.
Ενώ υπάρχουν τόσες ενστάσεις για τα δυτικού τύπου εμβόλια, δεν συναντάω πουθενά
αρνητικά σχόλια για το σπουτνικ και τα κινέζικα.
Στον πίνακα αν μετρήσουμε το 0,0000 και τα 0,0009 δεν ξέρω αν στο τέλος
ο νικητής είναι τα "παραδοσιακού" τύπου ή όχι.
Επιπλέον , και τα "παραδοσιακά" χρειάζονται πολυετή δοκιμή και η παραγωγή τους,
εντός μηνών, θα έπρεπε να προβληματίζει εξίσου τους σκεπτικιστές και όχι τόση αδιαφορία.
Αλλά διακρίνω διαφορετικές "ανοχές" στα μεν και ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα στα δε.
Αυτό φανερώνει στοχευμένη προπαγάνδα. Ύποπτο.

Το ότι ρωτάμε για τα σπουτνικ κινεζικα αν είναι καλύτερα και συναντάμε ένα μόλις
φωτογραφικό πίνακα, και αυτό ύποπτο.
0 .
Το γαρ ασφαλές ελεύθερον και το ελεύθερον εύψυχον.
(Θουκυδίδης,Β', 43.4)

Άβαταρ μέλους
Esperos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Esperos » 21 Απρ 2025, 22:54

Adminović έγραψε:
Esperos έγραψε:
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Ευχαριστώ πολύ
0 .
(Θουκυδίδης,Β', 43.4)

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 21 Απρ 2025, 23:54

Esperos έγραψε:Αυτός ο πίνακας είναι εξαιρετικά δυσκολο να τον εκτιμήσεις.
Υπάρχει σε λινκ?

Από εδώ:
https://www.aafh.org.ar/upload1/Bolet%C ... recion.pdf

*αν δεν ανοίγει το λινκ, δοκίμασε vpn ή προξυ ρυθμισμένο σε Αργεντινή

Εγώ ρώτησα κάτι άλλο.
Ενώ υπάρχουν τόσες ενστάσεις για τα δυτικού τύπου εμβόλια, δεν συναντάω πουθενά
αρνητικά σχόλια για το σπουτνικ και τα κινέζικα.

Αφού το σπούτνικ και τα κινέζικα δεν κυκλοφορούσαν εδώ, πώς περιμένεις να διαβάσεις κριτικές για αυτά; :dunno:

Στον πίνακα αν μετρήσουμε το 0,0000 και τα 0,0009 δεν ξέρω αν στο τέλος
ο νικητής είναι τα "παραδοσιακού" τύπου ή όχι.
Επιπλέον , και τα "παραδοσιακά" χρειάζονται πολυετή δοκιμή και η παραγωγή τους,
εντός μηνών, θα έπρεπε να προβληματίζει εξίσου τους σκεπτικιστές και όχι τόση αδιαφορία.
Αλλά διακρίνω διαφορετικές "ανοχές" στα μεν και ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα στα δε.
Αυτό φανερώνει στοχευμένη προπαγάνδα. Ύποπτο.

Δεν διαφωνώ στο ότι όλα αυτά τα εμβόλια βγήκαν "στο πόδι" κι οτι παρακαμφθηκαν πολλά στάδια δοκιμών (γι'αυτό και επέλεξα να μην κάνω κανένα από αυτά· δεν τα είχα ανάγκη έτσι κι αλλιώς).

Η διαφορά μεταξύ παραδοσιακών και RNA είναι ότι στα παραδοσιακά ξέρεις λίγο - πολύ, από τα άλλα που υπάρχουν, τί προβλήματα μπορεί να βγάλουν.
Τα RNA είναι στην ουσία "αχαρτογραφητα νερά". Βάζεις ένα τεχνητό μόριο RNA στα κύτταρα, παρακάμπτοντας το μηχανισμό καταστροφής ξένου γενετικού υλικού που έχει ο οργανισμός, και θεωρείς ότι ξέρεις σίγουρα πως είναι ασφαλές αυτό, κρίνοντας το κιόλας μέσα σε ένα σύντομο διάστημα, όταν ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις διεργασίες που ελέγχει κάθε μόριο εντός του κυττάρου. :pardon:

Το ότι ρωτάμε για τα σπουτνικ κινεζικα αν είναι καλύτερα και συναντάμε ένα μόλις
φωτογραφικό πίνακα, και αυτό ύποπτο.

Το "ύποπτο" ποιο είναι ακριβώς;
Εγώ σου είπα ότι κανένα αντι-covid εμβόλιο δεν έκανα και κανένα δεν προτιθεμαι να κάνω. :dunno:
Ξέρω άτομα που κάναν το κινέζικο, αλλά δεν είναι από Ελλάδα. Παράπονα δεν άκουσα πάντως. Πιο πολύ για τα άλλα έχω ακούσει.

ΥΓ. Έσπερος είναι το πραγματικό σου όνομα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Esperos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Esperos » 22 Απρ 2025, 11:05

Adminović έγραψε:Αφού το σπούτνικ και τα κινέζικα δεν κυκλοφορούσαν εδώ, πώς περιμένεις να διαβάσεις κριτικές για αυτά; :dunno:

Το ερώτημά μου, αν υπάρχει "σκεπτικισμός" και για τα ρώσικα κινέζικα, δεν χρειάζεται
συγκριτικό πίνακα από κάποια χώρα που χρησιμοποίησε όλο το φάσμα.
Αν για παράδειγμα, στην τάδε χώρα χρησιμοποίησαν ρώσικα, και σε μια άλλη κινέζικα,
μπορούν οι επιστήμονες να συγκρίνουν και να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητα
και ασφάλεια.
Επίσης οι γενικώς "σκεπτικιστές" εμβολίων, θα περιμέναμε να αναζητούσαν οι ίδιοι
δεδομένα από πηγές και να μας είχαν γεμίσει το ιντερνετ με συμπεράσματα, π.χ.
το σπούτνικ ήταν εξαιρετικό με ελάχιστες παρενέργειες αλλά δεν μας το έφερναν
διότι έπρεπε να ζμπρώξουν τα άχρηστα και κακά, πρόχειρα δυτικά.

Για να ΜΗΝ συναντάω προβληματισμούς για τα "ρώσικα-κινέζικα", αυτό μου προκαλεί υποψίες.
Adminović έγραψε:(γι'αυτό και επέλεξα να μην κάνω κανένα από αυτά· δεν τα είχα ανάγκη έτσι κι αλλιώς).

Πως το ξέρεις; Εκτός αν είσαι σε κάποιο απομονωμένο μέρος και δεν έρχεσαι σε επαφή
με άλλα άτομα, τότε ΙΣΩΣ μπορείς να το πεις αυτό με κάποια στατιστική ασφάλεια.
Έχω συναντήσει ετοιμοθάνατους ηλικιωμένους με 100 χρόνιες ασθένειες που πέρασαν κοβιντ
σαν χάδι με λίγες μίξες και κάτι μποντιμπιλντεράδες φυσιολάτρες που μπήκαν σε εντατική.
Φυσικά αναγνωρίζω το δικαίωμα έκαστου να κάνει στο σώμα του ότι τον φωτίσει ο θεός.
Εδώ απλώς εξετάζουμε την "ακεραιότητα" των επιχειρημάτων υπερ-κατά και φυσικά δεν
μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες ιατρικής φύσεως διότι εγώ τουλάχιστον, δεν είμαι γιατρός
και δεν έμαθα ούτε τα βασικά από βιολογία στο γυμνάσιο λύκειο.

Adminović έγραψε:Η διαφορά μεταξύ παραδοσιακών και RNA είναι ότι στα παραδοσιακά ξέρεις λίγο - πολύ, από τα άλλα που υπάρχουν, τί προβλήματα μπορεί να βγάλουν.

Λίγο πολύ, μια χαρά σε σκοτώνουν και τα παραδοσιακά.

Adminović έγραψε:Τα RNA είναι στην ουσία "αχαρτογραφητα νερά".

Τα νέας τεχνολογίας, είναι σε δοκιμές και έρευνα, εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.
Για να προχωρήσουν οι έρευνες, χρειάζεται ένας αριθμός κρουσμάτων.
Σαν να λέμε ότι για να δεις αν ο σπόρος βγάζει καλή ντομάτα, θελεις και λίγο νερό.
Όσο έχει ανυδρία, δεν μπορείς να διαπιστώσεις την σπόρο, ξαφνικά ρίχνει πού βροχή,
αυτό θα σε βοηθήσει σε λίγες μέρες να κάνεις πολλά βήματα στην έρευνα δοκιμές.
Έτσι και με το κοβιντ, η φονική πανδημία, η αφθονία κρουσμάτων,
έδωσε δυνατότητα να τρέξουν οι μελέτες και να πετύχουν αποτελέσματα εντός μηνών.

Adminović έγραψε:ΥΓ. Έσπερος είναι το πραγματικό σου όνομα;

Όχι, user name, συμβολικό, συμβολίζει καταγωγή.
0 .
(Θουκυδίδης,Β', 43.4)

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 22 Απρ 2025, 12:31

Esperos έγραψε:Το ερώτημά μου, αν υπάρχει "σκεπτικισμός" και για τα ρώσικα κινέζικα, δεν χρειάζεται
συγκριτικό πίνακα από κάποια χώρα που χρησιμοποίησε όλο το φάσμα.
Αν για παράδειγμα, στην τάδε χώρα χρησιμοποίησαν ρώσικα, και σε μια άλλη κινέζικα,
μπορούν οι επιστήμονες να συγκρίνουν και να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητα
και ασφάλεια.

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα, διότι σε κάθε χώρα ισχύουν διαφορετικά κριτήρια σχετικά με τις καταγραφές παρενεργειών, υπάρχει διαφορετικό σύστημα καταγραφής κλπ κλπ.

Σου έβαλα την Αργεντινή, που είχε όλων των ειδών τα εμβόλια, δεν θεωρείται δορυφόρος ούτε της Δύσης (τουλάχιστον την εποχή εκείνη) ούτε της Ρωσίας ούτε της Κίνας (για να πεις ότι μεροληπτεί υπέρ κάποιου) και επομένως μπορούμε να έχουμε μια κατ αρχήν όσο το δυνατόν αντικειμενική σύγκριση όλων αυτών των εμβολίων. :pardon:

Επίσης οι γενικώς "σκεπτικιστές" εμβολίων, θα περιμέναμε να αναζητούσαν οι ίδιοι
δεδομένα από πηγές και να μας είχαν γεμίσει το ιντερνετ με συμπεράσματα, π.χ.
το σπούτνικ ήταν εξαιρετικό με ελάχιστες παρενέργειες αλλά δεν μας το έφερναν
διότι έπρεπε να ζμπρώξουν τα άχρηστα και κακά, πρόχειρα δυτικά.

Αν ήσουν μέλος τότε που τα εμβόλια είχαν κυκλοφορήσει, θα έβλεπες ότι υπήρχε μεγάλος προβληματισμός για όλα αυτά (και το σπουτνικ και μάλιστα από άτομο που ζει στη Ρωσία).
Για το Σινοφάρμ τα είχαμε πει ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνονταν γενικά να έχει λιγότερες παρενέργειες σε σύγκριση με τα ντυτικά.

Πως το ξέρεις; Εκτός αν είσαι σε κάποιο απομονωμένο μέρος και δεν έρχεσαι σε επαφή
με άλλα άτομα, τότε ΙΣΩΣ μπορείς να το πεις αυτό με κάποια στατιστική ασφάλεια.

Ούτε σε επικίνδυνη ηλικία είμαι ούτε καπνίζω ούτε έχω κάποιο νόσημα που να με εντάσσει στις ομάδες υψηλού κινδύνου. :dunno:
Το πέρασα 2-3 φορές άλλωστε (2 επιβεβαιωνένες +1 που μάλλον αυτό ήταν πάλι, αλλά δεν έκανα τεστ) και στη χειρότερη να έλεγα ότι ήταν βαρύ κρυολόγημα (ούτε καν γρίπη). Σε λιγότερο από μία εβδομάδα ήμουν100% καλά. :pardon:

Λίγο πολύ, μια χαρά σε σκοτώνουν και τα παραδοσιακά.

Οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να σε σκοτώσει. :dunno:
Γι'αυτό χρειάζονται οι δοκιμές και γι'αυτό ρισκάρεις να κάνεις κάτι τέτοιο μόνο όταν κριθεί ότι, από τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σου, ο κίνδυνος από τον ιό είναι μεγαλύτερος (και αυτό φυσικά θα το κρίνει ο προσωπικός σου γιατρός και όχι οι τηλεπλασιέ εμβολίων και λοιποί τελάληδες από την τηλεόραση :yesyes: ).

Τα νέας τεχνολογίας, είναι σε δοκιμές και έρευνα, εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.
Για να προχωρήσουν οι έρευνες, χρειάζεται ένας αριθμός κρουσμάτων.

Χαίρω πολύ.
Εγώ λοιπόν δεν επιθυμώ να γίνουν αυτές οι δοκιμές στο σώμα μου. :pardon:
Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει και να πράξει όπως επιθυμεί. :yesyes:

Όχι, user name, συμβολικό, συμβολίζει καταγωγή.

Α οκ.
Ρωτησα γιατί παλιά ήξερα κάποιον που λεγόταν έτσι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Esperos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Esperos » 22 Απρ 2025, 13:43

Adminović έγραψε:
Esperos έγραψε:
Χαίρω πολύ.
Εγώ λοιπόν δεν επιθυμώ να γίνουν αυτές οι δοκιμές στο σώμα μου. :pardon:
Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει και να πράξει όπως επιθυμεί. :yesyes:

.

Είναι άλλο να υπάρχουν 10 κρούσματα όπου οι 9 δε επιθυμούν να πειραματιστούν
και με ένα δεν μπορείς να κάνεις εκτεταμένη έρευνα, θα περιμένεις 40 χρόνια τούρκικα
να κάνεις την επόμενη δοκιμή, και άλλο να έχεις 2 δισεκατομμύρια κρούσματα και να πεθαίνουν
live μέσα στις εντατικές άτομα που πριν 2 μέρες περπατούσαν και ζούσαν κανονικά.
Αυτή είναι η διαφορά.

Και τέλος πάντων, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η στατιστική καμπύλη θανάτων
και "ξαφνικίτιδων", δεν παρουσιάζει κάποια μεταβολή αν σκεφτούμε ότι εμβολιάστηκαν
δισεκατομμύρια λαός με πάνω από τρεις και τέσσερις δόσεις.

Πρέπει να ευχαριστούμε την επιστήμη για το δώρο ζωής που μας έκανε.
Γνώμη μου.

Επαναλαμβάνω,
ζητάω άρθρα και προβληματισμό, αντίστοιχο των Δυτικού τύπου εμβόλια,
και για τα σπουτνικ κινεζικα. Και εκεί έκαναν ταχύτατες έρευνες και κατέληξαν
σε σκευάσματα σχεδόν ταυτόχρονα με τα πφαιζερ κλπ.
Γιατί συναντάω στο ιντερνετ, 4 χρόνια μετά, αντιρρήσεις και καταγγελίες για τα Δυτικά
και ουδεμία αντίρρηση για ρώσικα κινέζικα; Δεν περιορίζω μόνο στην ελληνική αρθογραφία.
Αυτό λέω πως μου φαίνεται ιδιαίτερα ύποπτο και το "καύσιμο" για τον σκεπτικισμό
εις βάρος των Δυτικών, είναι μάλλον υποκινούμενο και κατευθυνόμενο.
Πως ;
Δε ξέρω, εδώ με τα μποτ έχουν πείσει τους αμερικανούς ψηφοφόρους πως ο Τραμπας,
είναι ο καλός ηγέτης και θα φέρει δουλειές, ο άνθρωπος αναρωτιόταν αν με κατάποση
χλωρίνης, εξουδετερώνεται ο κοβιντ. Πιο ηλίθιος νάρκησος και αλαζόνας, πεθαίνεις.
Θέλει λίγο παρατήρηση και συνθετική σκέψη εκτός των ορίων.
0 .
(Θουκυδίδης,Β', 43.4)

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 22 Απρ 2025, 15:43

Esperos έγραψε:Είναι άλλο να υπάρχουν 10 κρούσματα όπου οι 9 δε επιθυμούν να πειραματιστούν
και με ένα δεν μπορείς να κάνεις εκτεταμένη έρευνα, θα περιμένεις 40 χρόνια τούρκικα
να κάνεις την επόμενη δοκιμή, και άλλο να έχεις 2 δισεκατομμύρια κρούσματα και να πεθαίνουν
live μέσα στις εντατικές άτομα που πριν 2 μέρες περπατούσαν και ζούσαν κανονικά.
Αυτή είναι η διαφορά.

Η ακριβής αιτία θανάτου χωρίς νεκροψία - νεκροτομή (αυτό δηλαδή που συνέβαινε στις περιπτώσεις νοσηλευόμενων ασθενών με covid) ποτέ δεν μπορεί να είναι γνωστή. :pardon:
Κάποιοι συγγενείς το κυνήγησαν δικαστικά και πέτυχαν να γίνει εκταφή και νεκροψία - νεκροτομή και αποκαλύφθηκε ότι ο νεκρός τους πέθανε από άλλες αιτίες, από ιατρικά λάθη, κακομεταχείριση κλπ στο νοσοκομείο.
Συνεπώς, όλοι αυτοί οι αριθμοί με τα εκατομμύρια νεκρών από covid (και όχι ΜΕ covid, όπως είναι το σωστό :D ) και κάτι αλλα δισεκατομμύρια που δήθεν "σώθηκαν" χάρη στα εμβόλια είναι εν ολίγοις μπαρμπούτσαλα. :pardon:

Ένα παράδειγμα (υπάρχουν και πολλά άλλα, αν θες βάζω).

Και τέλος πάντων, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η στατιστική καμπύλη θανάτων
και "ξαφνικίτιδων", δεν παρουσιάζει κάποια μεταβολή αν σκεφτούμε ότι εμβολιάστηκαν
δισεκατομμύρια λαός με πάνω από τρεις και τέσσερις δόσεις.

Πρέπει να ευχαριστούμε την επιστήμη για το δώρο ζωής που μας έκανε.
Γνώμη μου.

Μόνο που η καταγραφή παρενεργειών αφορά ένα χρονικό διάστημα λίγων ημερών μετά τη λήψη του εμβολίου (τουλάχιστον στις περισσότερες χώρες).
Δεν αποδίδεται ποτέ στο εμβόλιο οτιδήποτε πάθει κάποιος μετά το πέρας αυτού του διαστήματος. :pardon:
Επίσης, ακόμα και αν κάποιος πεθάνει ξαφνικά λίγες μέρες μετά το εμβόλιο, θα το καταγράψουν ως πχ ανακοπή καρδιάς και όχι ως θάνατο εξαιτίας του εμβολίου (και πώς ακριβώς να αποδείξει κάποιος ότι η ανακοπή οφείλεται στο εμβόλιο, όταν ακόμα και οι ίδιοι οι παρασκευαστές του δεν γνωρίζουν με σιγουριά τί ακριβώς μπορεί να προκαλέσει). :pardon:

Σε ό,τι αφορά την "επιστήμη" ποτέ δεν θυμάμαι να παραιτήθηκα των θεμελιωδών δικαιωμάτων μου υπέρ της οποιας "επιστήμης" (δηλαδή κάτι φαρμακευτικών εταιρειών και γιατρών ή ερευνητών που συνεργάζονται με αυτές).
Όποιος θέλει να γίνει ανδράποδο και να κάνει ό,τι τον διατάζει η "επιστήμη", είναι ελεύθερος να το κάνει. Αλλά ΔΕΝ θα το επιβάλει αυτό σε εμένα. Για τα δικά μου θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα αποφασίζω εγώ και ουδείς άλλος. :yesyes:

Επαναλαμβάνω,
ζητάω άρθρα και προβληματισμό, αντίστοιχο των Δυτικού τύπου εμβόλια,
και για τα σπουτνικ κινεζικα. Και εκεί έκαναν ταχύτατες έρευνες και κατέληξαν
σε σκευάσματα σχεδόν ταυτόχρονα με τα πφαιζερ κλπ.
Γιατί συναντάω στο ιντερνετ, 4 χρόνια μετά, αντιρρήσεις και καταγγελίες για τα Δυτικά
και ουδεμία αντίρρηση για ρώσικα κινέζικα; Δεν περιορίζω μόνο στην ελληνική αρθογραφία.

Δεν ξέρω γενικά τί γράφεται στη Ρωσία, την Κίνα ή άλλου όπου εφαρμόστηκαν αυτά τα εμβόλια. Δεν γνωρίζω τη γλώσσα για να διαβάζω άρθρα από αυτές τις χώρες έτσι κι αλλιώς.
Σε χώρες όπως πχ η Αργεντινή, όπου έβρισκες όλα τα είδη εμβολίων, προβληματισμός υπήρχε κυρίως για το Άστρα Ζενεκα και μετά για το Σπούτνικ και το Φάιζερ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Esperos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Esperos » 22 Απρ 2025, 16:34

Adminović έγραψε:Αλλά ΔΕΝ θα το επιβάλει αυτό σε εμένα. Για τα δικά μου θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα αποφασίζω εγώ και ουδείς άλλος..

Δεκτόν, όμως πρέπει να εκπονήσεις και μια αποδοτική μέθοδο όπου, σε περιπτώσεις πανδημίας,
δεν θα είσαι φορέας διασποράς του ιου.

Το ότι μπορεί να έγιναν εκταφές, αυτό δεν μου λέει κάτι σημαντικό.
Πρώτα πρώτα, το ιντερνετ είναι γεμάτο από ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις.
Μια επίσκεψη στον HellenicHoaxes, θα καταλάβεις τι παίζεται.

Υπήρχε και στατιστική όπου έδειχνε, πόσοι από τους βαρύτατα νοσούντες σε εντατικές
ήταν εμβολιασμένοι και πόσοι όχι, εκεί πραγματικά τα ποσοστά δεν άφηναν περιθώρια
να μην δει κάποιος ότι με τον εμβολιασμό οι πιθανότητες για εισαγωγή σε εντατική
ή μοιραίο, ήταν πολύ μικρότερες.

Το εμβόλιο ήταν μια ζώνη ασφαλείας.
Αν φοράς και εμπλακείς σε τροχαίο, οι πιθανότητες να έχεις σοβαρό τραυματισμό, είναι λιγότερες.
Φυσικά αν πηγαίνει με 200 σε μετωπική, δε σου κάνει τίποτα ούτε η ζώνη ούτε ο αερόσακος.

Η επιστήμη δεν επιβάλλει.
Οι κυβερνήσεις επιβάλλουν και κακώς, με τις επιβολές, τις στραβές διαφημίσεις, τα επιδόματα
βρήκαν ευκαιρία να "μοιράσουν" χρήμα υπονομεύοντας την οικονομία.
Όταν έχω να επιλέξω ανάνεσα σε περιπέτεια με την υγεία μου και την επιστήμη,
προτιμώ να ποντάρω "επιστήμη".
Γνώμη μου.
0 .
(Θουκυδίδης,Β', 43.4)

Άβαταρ μέλους
Esperos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Esperos » 22 Απρ 2025, 17:02

Adminović έγραψε:...

Παρακολουθώ το βίντεο, μην μπλέκουμε τα ιατρικά λάθη με την επιδημία.

Αν οι εισαχθέντες ήταν λιγότεροι, δεν υπήρχε τόσο φόρτο, θα είχαν οι γιατροί νοσοκόμοι
περισσότερο χρόνο να φροντίσουν και όχι να "σφάζουν" τους ασθενείς.

Και γω, αν είμαι γκαρσόνι σε ταβέρνα, έχω πέντε τραπέζια και δουλεύω 8-10 ώρες σερί,
αν ξαφνικά πλακώσουν 1000 πελάτες και δουλεύω με τον δίσκο από τις 8 το πρωί της Δευτέρας
ως το Σάββατο τις 12 τα μεσάνυχτα σερί, μπορεί προς την Παρασκευή, αν μου πει κάνας πελάτης
καμιά κουβέντα να του φέρω το δίσκο στο κεφάλι.

Εμπιστεύομαι την επιστήμη, δεν ισχυρίζομαι πως δεν γίνονται λάθη ή δεν έχουν παρεισφρήσει
στα νοσοκομεία μας ανίκανοι και ανεκπεύδευτοι . Ελλάδα ζούμε...

Αλλά πείτε μου, γιατί πήγε ο 79χρονος στο νοσοκομείο και δεν έφυγε;
0 .
(Θουκυδίδης,Β', 43.4)

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”