nemo έγραψε:τωρα μολις διαβασα μια αναλυση του οικονομολογου των ηπα
μεγαλο ονομα που λεει στο τελος οτι ο πουτιν θα χασει ασχετα αν
κερδισει το κιεβο και οτι μεγαλη σημασια δωσαμε στην ισχυ της ρωσιας
και στην ουσια δεν ειναι τιποτα
οπως καταλαβαινεις χασανε τον μπουσουλα ολοι οι μεγαλοι αναλυτες
που ασχολουνται με τα γεωπολιτικα ....το ιδιο και μεις
αλλα παμε σε μια απλη σκεψη -σε ποια μερη του κοσμου
δεν μπορει να γινει μια ροζ επανασταση;
σκεφτομαστε και σκεφτομαστε και λεμε μονο σε δυο ρωσια και κινα
απο αυτο ξεκινα να βγαζεις τα δικα σου συμπερασματα
Ναι επειδή εμένα προσωπικά η όλη κατάσταση αρχίζει και μου φαίνεται μια παράνοια ... έχει αρχίσει και μου τη βαράει λίγο.
Δεν έχω πεισθεί ακόμα ποιος είναι ο καλός, ποιος είναι ο κακός της υπόθεσης.
Αρχίζει και μου τη βαράει, επίσης, και ο τρόπος που καλύπτεται ο πόλεμος. Μου βγάζει μια τικτοκίλα που δε θεωρώ ότι αρμόζει στο γεγονός.
Δε μου αρέσει επίσης η τόση αυτοπροβολή του προέδρου της Ουκρανίας εν καιρώ πολέμου λες και φτιάχνει stories για το ίνσταγκραμ.
Όσοι ζήσαμε τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας ίσως να βλέπετε κάποιες διαφορές. Θα μου πεις τότε δεν υπήρχαν σόσιαλ μίντια αλλά δεν ξέρω κάτι δε μου κολλάει στον τρόπο που προσεγγίζεται ο συγκεκριμένος πόλεμος.
Από την άλλη μου την βαράει και ο Πούτιν που τολμάει να εκβιάζει την παγκόσμια ειρήνη. Ποιος είναι αυτός ο λόγος, ο τόσο σοβαρός που εξαιτίας του ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο Γ'ΠΠ;
Ο καθένας από εμάς μπορεί να φαντασιώνεται όποιον λόγο νομίζει που να δίνει δίκιο στη μια ή στην άλλη πλευρά και να προσδίδει μια ιερότητα στον σκοπό ή μη σκοπό αυτού του πολέμου.
Το ερώτημα όμως είναι ένα:
Υπάρχει λόγος ικανός που να δικαιολογεί την έναρξη ενός τρίτου παγκοσμίου;
Όσους δίκαιους λόγους και να μου φέρετε υπέρ ή κατά της μιας ή της άλλης πλευράς, η ανθρωπότητα μόνο χαμένη θα βγει.
Κανένας πόλεμος δεν είναι ιερός.
Ο πόλεμος είναι πόλεμος. Τέλος.