Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 02 Μαρ 2022, 22:20

Aυτο αναρωτιομαστε ολοι οι Αρειανοι
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 02 Μαρ 2022, 22:30

https://twitter.com/AlexKokcharov/statu ... 6599919633

αυτή είναι η Πουτλερία, οι Πραιτωριανοί ΟΜΟΝ του Πούτλερ συλλαμβάνουν γιαγιάδες Ηρωϊδες του ΒΠΠ.

Μπράβο στους σκληροτράχηλους Ρώσους αντιιμπεριαλιστές αγωνιστές :good:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Μαρ 2022, 22:32

Προέλλην έγραψε:Η ανοχή δεν υπάρχει όπως παλιά και η επιρροή τους έχει μειωθεί δραματικά, εξ ού και η σχεδόν ανυπαρκτη πολιτική επιτυχία τους. Καμιά κυβέρνηση δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί μαζί τους, αλλά ήθελαν φυσικά να τους αποψιλώσουν, για να έχουν μούτρα για ένταξη στην Ε.Ε. Αυτό που έκαναν ήταν να τους ενσωματώσουν ως ΔΥ και να τους αναμίξουν με μη-νεοναζί. Σήμερα οι νεοναζί στα Αζωφ δεν υπολογίζεται να ξεπερνούν το 20%.

Ε αυτο λεω και γω, πανω κατω ο,τι εγινε με τους ταγματαλητες στην Ελλαδα του '50. Η Ουκρανια δεν ειναι ενα κρατος που απλως τυχαινει να εχει καποιους ναζι οπως ολα τα κρατη αλλα ως κρατος με το σημερινο καθεστως ιδρυθηκε με την αμεση συμβολη των ναζιστων για αυτους τους καλυπτουν και τους ξεπλενουν.

Για την ιστορία, για όσους δεν τα θυμούνται δηλαδή απο παλιότερα φόρουμ όπου τα αβγά καμάρωναν γι αυτό, η Ρωσία μέχρι τα τέλη της 1ης 10ετίας του 2000, ήταν τίγκα στους νεοναζί. Με οργανωμένους στρατούς σε όλες τις πόλεις, μαζικές εκπαιδεύσεις σε δάση, κτλ, με πλήρη ανοχή αν όχι και σπονσοράρισμα απο το κράτος. Τότε τους χρειαζόταν ο Πούτλερ ως αντίβαρο στις κομμουνιστικές μνήμες και τον συνδικαλισμό. Μετά που έπιασε τα όνειρα για αυτοκρατορία, άρχισε να προβάλει μέρος του σοβιετικού παρελθόντος γιατί το χρειαζόταν ως όπλο.

Δεν διαφωνω. Ειδικα για τους LGBT η κατασταση ειναι τραγικη και η ομοφοβια ειναι κρατικη πολιτικη. Σε αυτονομες περιοχες οπως την Τσετσενια η κατασταση ειναι ακομα χειροτερη.

Προέλλην έγραψε:Να ρωτήσω, μήπως στην δεκαετίa του '30 θα ήσουν με τον Χίτλερ, τον Φράνκο και τον Μουσολίνι; :D

Oχι, αλλα κατανοω τα κινητρα τους. Το να τους βγαζουμε τους παντες τρελους ή γραφικους ειναι αντιεπιστημονικο και ανορθολογικο ως μεθοδος και συσκοτιζει την αληθεια.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2022, 22:37

Προέλλην έγραψε:Σοβαρό δεν είναι ότι οι Ρωσία είναι κομμουνιστική χώρα.

Εμένα αν μου πεις Ρωσία τον κομμουνισμό θα φέρω στο μυαλό μου.
Αν μου πεις κομμουνισμό θα φέρω την Ρωσία.

Δεν είπα ότι εφαρμόζεται σήμερα ως πολιτικοοικονομικό μοντέλο ο κομμουνισμός αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κομμουνιστικό στοιχείο πλέον στη Ρωσία.
Και συμβολικά αλλά και αντικειμενικά.
Πολλοί είναι νοσταλγοί της ΕΣΣΔ και λυπούνται για την κατάρρευσή της. Εντάξει είναι και αυτοί που λένε "ποτέ ξανά".

Για αυτό και βλέπεις ότι όσοι στηρίζουν τη Ρωσία ο καθένας το κάνει για διαφορετικούς λόγους. Δεν βλέπουν όλοι τον δεξιό τον πούτιν.
Οκ, δέχομαι, όπως λες, ότι και ακροδεξιοί στηρίζουν Ρωσία αν και εξακολουθεί και μου φαίνεται awkward.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2022, 22:47

Ραν ταν πλαν έγραψε:
bizeli έγραψε:Υπάρχει λόγος ικανός που να δικαιολογεί την έναρξη ενός τρίτου παγκοσμίου;

Ναι, ο ίδιος λόγος που δικαιολόγησε την έναρξη του πρώτου και του δεύτερου και όλων των περιφερειακών στο ενδιάμεσο τους.
Ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο και τη διεύρυνση των αγορών και το κέρδος που προκύπτει από αυτό για τις εθνικές οικονομίες τους.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προσχήματα (ανθρώπινα δικαιώματα, προστασία εθνοτήτων, ''δημοκρατίας'' κλπ) του κώλου.
Σε κάθε οικονομική καπιταλιστική κρίση υπερπαραγωγής ο ανταγωνισμός μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων οξυνόταν για το πώς θα μοιράσουν τη χασούρα πολύ δε περισσότερο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που οι οικονομίες συνδέονται τόσα στενά μεταξύ τους όσο ο κώλος με το βρακί.
Και επειδή σήμερα είμαστε σε σημείο στενότατης διαπλοκής μεταξύ εθνικών οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο δεν τους αρκεί το μοίρασμα της χασούρας στη βάση της ποσόστωσης αλλά επιδιώκουν να καταστραφεί (ακόμα και με τα όπλα) ένα μέρος του αντίπαλου κεφαλαίου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επέκταση του δικού τους εθνικού κεφαλαίου.
Και φαντάσου ότι ακόμα δεν έχει μπει στο παιχνίδι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Αγγλίας η Αφρική και οι τεράστιες επενδύσεις της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας σε αυτή.
Το επόμενο βήμα στην Ευρώπη, μετά τον πολιτικό και οικονομικό πόλεμο που διεξαγόταν επί δεκαετίες, που είναι ο στρατιωτικός πόλεμος ήδη έγινε και η ''βαρβαρότητα'' της Ρωσικής εισβολής πολύ πιθανό να μοιάζει παιχνίδι μπροστά σε αυτό που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.
Είπαμε στο μπιζέλι μιλάμε πάντα ''όμορφα''. :D

Ναι αλλά υποτίθεται η ανθρωπότητα είναι σε φάση που έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος.
Και δεν το λέω μόνο ως ευχολόγιο. Πραγματικά πίστευα ως ένα σημείο ότι έχουμε κάνει κάποια βήματα μπροστά.
Η σκληρή πραγματικότητα είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό όπως τα λες μάλλον.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Μαρ 2022, 22:59

Προέλλην έγραψε:
bizeli έγραψε:
Από το βιοτικό τους επίπεδο.
Συγγνώμη αλλά εμένα μου φαίνεται ότι έχουν κολλήσει στο 1980, εργατικές κατοικίες και τέτοια.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

bizeli έγραψε:Και εν πάση περιπτώσει δεν είναι το θέμα πού βρίσκεται η Ρωσία σήμερα.
Το θέμα είναι ότι μου βάζεις στην ίδια πρόταση ακροδεξιούς και Ρωσία. Ο ακροδεξιός δεν ξεχνά ποτέ το παρελθόν ειδικά όταν πρόκειται για κομμουνιστές.
Μια φορά εχθροί πάντα εχθροί.

Αντιστοίχως, ακόμα και αν σήμερα η Ρωσία έχει μετατραπεί σε καπιταλιστική χώρα, για τους κομμουνιστές είναι αδέλφια και ας μην έχει μείνει ούτε ένας κομμουνιστής σήμερα.
Είναι κάτι σαν σύμβολο.

Ας ελπίσουμε να μην διδάσκεις σύγχρονη ιστορία στα παιδάκια.

Να σου πω, όσο αφορά το βιοτικό τους επίπεδο συμβαίνει ότι παντού, υπάρχουν πλούσιοι, φτωχοί όλες οι οικονομικές βαθμίδες, με εντονότερα στοιχεία οικονομικών διαφορών.

Για το δεύτερο ζήτημα έχει δίκαιο κάποιοι άνθρωποι τους βλέπουν σαν κομμουνιστές που εχασάν τον δρόμο τους. Θυμάμαι τον πατέρα μου, έτσι τους αντιμετώπιζε. Δεν συμβαίνει αυτό βέβαια στην πραγματικότητα ούτε να ακούσουν για κομμουνισμό, αλλά την αυτοκρατορία της ΕΣΣΔ την θέλουν και προς τα εκεί θα πορευτούν.

Φυσικά θα ηττηθούν αλλά θα αιματοκυλησουν πολλά εκατομμύρια. Στο τέλος θα πάθουν ότι οι Γερμανοί το 1945.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Μαρ 2022, 23:03

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Kαι τότε σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο έτσι προσεγγίστηκε. Μη βλέπεις που στην Ελλάδα έβγαζαν τα κανάλια τους νεοναζί που πήγαν εθελοντές στο πλευρό γενοκτόνων και τους παρουσίαζαν για ήρωες.

Ο τροπος που συνταχθηκε ολος ο πολιτικος κοσμος της Ελλαδας με τον Μιλοσεβιτς (αυτος ηταν πραγματι σαν τον Χιτλερ) ειναι η πιο μαυρη σελιδα της συγχρονης Ελλαδας. Ειχα διαβασει πριν καποια χρονια την ιστορια των πολεμων αυτων και τι εγινε με τις εθνοκαθαρσεις και μου ειχε σηκωθει η τριχα. Ντραπηκα που σαν χωρα στηριξαμε τον χασαπη.

Άσε μας ρε Λαχουρενιε που σου σηκώθηκε η τρίχα με τον Μιλόσεβιτς, στα εγκλήματα που έκαναν στην ΕΣΣΔ δεν σου σηκώθηκε η τρίχα;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Μαρ 2022, 23:13

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Αυτό πιο πολύ ως εντυπώσεις μου ακούγονται παρά ως συγκεκριμένης γνώσης των ουκρανικών.

Θες να ψάξεις λίγο να δείς τα ποσοστά των νεοναζί στην τελευταίες εκλογές στην Ουκρανία;

Τα ποσοστα δεν λενε απο μονα τους κατι. Εχουμε αντιστοιχα παραδειγματα απο την ελληνικη ιστορια. Μετα την κατοχη οι περισσοτεροι δοσιλογοι ηταν ελευθεροι και στελεχωναν τον κρατικο μηχανισμο ομως δεν υπηρχε καν νεοναζιστικο κομμα. Οταν εχεις κανει ηρωες τους συνεργατες των γερμανων (αυτο ουτε το μετεμφυλιακο κρατος σε μας δεν τολμησε να το κανει) και εχεις κατι τομαρια σαν το ταγμα Αζωφ να δρουν ανενοχλητα με την ανοχη του κρατους τοτε μικρη σημασια εχει το ποσο μπορει να παιρνει το αμιγως νεοναζιστικο κομμα. Οι χρυσαυγιτες ειναι κεντρωοι μπροστα στα ουκρανικα αυγα.

Το σημερινο ουκρανικο καθεστως χτιστηκε πανω στο αιμα των ρωσοφωνων και των βιαιοπραγιων των ουκρανικων ταγματων εφοδου. Αυτα δεν θα τα ξεχασουμε επειδη ετσι θελει το ΝΑΤΟ δια στοματος Μεγκα και Σκαι. Μολις πριν 8 χρονια εγιναν αυτα.

Οι δεξιοί φταίνε; όταν το ΕΑΜ ΚΚΕ είχαν αιματοκυλυσει την Ελλάδα στον μονόπλευρο εμφύλιο 1943-1944 και όταν παρά τις υποχωρήσεις Άγγλων και κυβέρνησης έκαναν τα Δεκεμβριανά, λογικό δεν ήταν να αναζητήσουν συμπολεμιστές στους εχθρούς του ΚΚΕ όπως και ο ΔΣΕ βρήκε συμπολεμιστές στους Σλάβους κατά την ξενοκινητη ανταρσια 1946-1949.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Μαρ 2022, 00:18

pluton έγραψε:Να σου πω, όσο αφορά το βιοτικό τους επίπεδο συμβαίνει ότι παντού, υπάρχουν πλούσιοι, φτωχοί όλες οι οικονομικές βαθμίδες, με εντονότερα στοιχεία οικονομικών διαφορών.

Το λάθος μου είναι ότι εστίασα μόνο στη μια πλευρά της Ρωσίας. Αλλά για μένα αυτή είναι η επικρατέστερη.
Δεν ξέρω αν επί ηγεσίας Πούτιν η οικονομία βελτιώθηκε αλλά εγώ την οικονομία της Ρωσίας μια ζωή σε ύφεση ή ασταθή την θυμάμαι.
Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό. Ενώ θεωρείται υπερδύναμη -στρατιωτικά και ενεργειακά- ωστόσο είναι οικονομικά ισχυρή στην παγκόσμια κατάταξη αλλά στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά προβλήματα.

pluton έγραψε: Δεν συμβαίνει αυτό βέβαια στην πραγματικότητα ούτε να ακούσουν για κομμουνισμό, αλλά την αυτοκρατορία της ΕΣΣΔ την θέλουν και προς τα εκεί θα πορευτούν.

Δεν νομίζω ότι η Ρωσία έχει απολέσει ή αποκηρύξει ποτέ αυτόν τον τίτλο. Ίσα ίσα αυτό είναι το ζητούμενό της.
Όσο και αν εκσυγχρονίζεται δε νομίζω ότι έχει απαρνηθεί ποτέ τον παρελθόν της και ούτε πρόκειται να αποδεσμευτεί από αυτό και να ήθελε.
Η Ρωσία δεν είναι μόνο ο Πούτιν.
1 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 03 Μαρ 2022, 00:59

Λαχουρένιος έγραψε:Ε αυτο λεω και γω, πανω κατω ο,τι εγινε με τους ταγματαλητες στην Ελλαδα του '50. Η Ουκρανια δεν ειναι ενα κρατος που απλως τυχαινει να εχει καποιους ναζι οπως ολα τα κρατη αλλα ως κρατος με το σημερινο καθεστως ιδρυθηκε με την αμεση συμβολη των ναζιστων για αυτους τους καλυπτουν και τους ξεπλενουν.

Και για όλο αυτό το συλλογισμό έγιναν συσκέψεις στον Περισσό και καθόρισαν τις ντιρεκτίβες που θα έστελναν στους δοτούς συντονιστές τους στα φόρουμς, σε συνδυασμό με τον Κασσιδιάρη, τον δημοσιογράφο και τους οπλοφόρους οπαδούς του Τράμπ;

Κανένα βιντεάκι δεν μπορείτε να στείλετε από αυτές τις συνεδριάσεις, έτσι για να δούμε τον ειρμό των σκέψεων;
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Επιστροφή σε “Διεθνή”