Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 17 Ιούλ 2022, 18:58

bizeli έγραψε:Άμα ο μισθός ήταν ισάξιος με το έργο που παράγω θα ήταν καλύτερα;

Όχι γιατί σαφώς υπάρχουν άνθρωποι (λιγοστοί) που παίρνουν "μισθούς ισάξιους με αυτό που παράγουν" (δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό και δεν υπάρχει κάτι αντικειμενικό για να το κρίνω) και αυτοί προφανώς είναι ευχαριστημένοι με το σύστημα. Τι γίνεται με τους υπόλοιπους όμως; Το ζήτημα είναι ότι το μοντέλο δεν είναι βιώσιμο (ήδη βλέπουμε τη φύση και τους πόρους να εκδικούνται...) και το καπιταλιστικό πλεόνασμα αναγκαστικά στηρίζεται στην πείνα και την ανέχεια του άλλου μισού της ανθρωπότητας. Πανανθρώπινη ισότητα, δικαιοσύνη, ευημερία με βάση αυτό το μοντέλο δεν είναι δυνατόν* να υπάρξει (κι αυτό και μόνο είναι ένας απο τους λόγους που δεν με καλύπτει η απάντηση "είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι προστάζει η τάξη μου").
Σόρυ που πετάχτηκα. :)

*πόσα εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε αυτή τη στιγμή που μαλακιζόμαστε εμείς εδω πέρα είπαμε;....
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Ιούλ 2022, 19:00

BaKXOS_Lysios έγραψε:Όχι γιατί σαφώς υπάρχουν άνθρωποι (λιγοστοί) που παίρνουν "μισθούς ισάξιους με αυτό που παράγουν" (δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό και δεν υπάρχει κάτι αντικειμενικό για να το κρίνω) και αυτοί προφανώς είναι ευχαριστημένοι με το σύστημα. Τι γίνεται με τους υπόλοιπους όμως; Το ζήτημα είναι ότι το μοντέλο δεν είναι βιώσιμο (ήδη βλέπουμε τη φύση και τους πόρους να εκδικούνται...) και το καπιταλιστικό πλεόνασμα αναγκαστικά στηρίζεται στην πείνα και την ανέχεια του άλλου μισού της ανθρωπότητας. Πανανθρώπινη ισότητα, δικαιοσύνη, ευημερία με βάση αυτό το μοντέλο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει (κι αυτό και μόνο είναι ένας απο τους λόγους που δεν με καλύπτει η απάντηση "είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι προστάζει η τάξη μου").

Τι σόρι που πετάχθηκες; Έτσι είναι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Ιούλ 2022, 21:03

bizeli έγραψε:Το θέμα είναι λαχουρένιε να κοιμάσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου τα βράδια. Ότι αγωνίστηκες με κάποιον τρόπο για τα πιστεύω σου. Όποια και να είναι αυτά.
Άμα κάθεσαι και τρως πασατέμπο δεν πρόκειται να έρθει τίποτα.
Και στην τελική άμα βρίσκεις συνεχώς ότι κάτι είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί δύο πράγματα σημαίνουν:
Ή όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Ή ότι οι θεωρίες που πιστεύεις είναι μαλακίες οπότε άλλαξε θεωρία.

Δεν ειπα οτι ειναι δυσκολο να εφαρμοστει, ειπα οτι δεν μπορει να εφαρμοστει ατομικα γιατι ειναι οικονομικο συστημα και οχι σταση ζωης. Τι σοι οικονομικο συστημα να στησει ενα ατομο? Αυτο δεν καταλαβαινεις.

Ας μην παίζουμε με τους ορισμούς. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Ότι δεν μας χαλάνε τα καλά του καπιταλισμού.
Μια χαρά τα απολαμβάνουμε.

Δεν ειναι θεμα σχολαστικων ορισμων αλλα ουσιας. Χρησιμοποιεις την λεξη με τελειως λαθος τροπο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Ιούλ 2022, 21:07

bizeli έγραψε:Πάμε άλλη μία.
Δεν είπα ότι όποιος ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να ζει κάτω από ένα συγκεκριμένο καθεστώς σημαίνει ότι το υποστηρίζει κιόλας. Ίσα ίσα υπογράμμισα πολλές φορές αυτό που λες κι εσύ ως μια θλιβερή διαπίστωση.
Ότι ανεξάρτητα την ιδεολογία που έχει ο καθένας μας όλοι το ίδιο σύστημα ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ να προσκυνήσουμε στην τελική. Παίζουμε με τους όρους του.
Παρόλα αυτά όπως σου είπα την ιδεολογική του ταυτότητα την αποκτά κάποιος με τη δράση του ή τη μη δράση του.
Όχι απλά επειδή ζει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Η ένστασή μου είναι στο ρήμα "ζει" που χρησιμοποιείς και πας να μου το χρεώσεις σε εμένα ότι υπονόησα κάτι τέτοιο.
Ότι όποιος "ζει" κάτω από ένα καθεστώς είναι οπαδός του κιόλας. Αναγκάζεται (3η φορά που το επαναλαμβάνω) να ζει.

Αρα προς τι η αρχικη σου ενσταση? :hmmm Οποτε μια χαρα ειναι δυνατο να ειναι καποιος κομμουνιστης και να ζει σε καπιταλιστικη χωρα, κατι που εχω διατυπωσει 15 σελιδες πριν.

Και ο αντιχουντικός αγώνας που αναφέρεις συνέχεια ήταν κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ο αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα είναι κάτι πολύ πιο αόριστο και βαθιά ριζωμένο.
Αναπνέεις και χρεώνεσαι 150 ευρώ.

Δεν ειναι αοριστο. Υπαρχουν πολλες ακτιβιστικες δρασεις στις οποιες μπορει καποιος να λαβει μερος.

Κανένα σούσουρο δεν έγινε.
Σε παραπέμπω στον τίτλο του νήματος.
Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω από όσα λέει ο τίτλος δεν συζητάμε.

Αν δεν ειχε γινει σουσουρο τοτε δε θα συζητουσαμε επι 15 σελιδες ενα γεγονος το οποιο ειναι γνωστο απο το 2015.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Ιούλ 2022, 21:08

BaKXOS_Lysios έγραψε: (κι αυτό και μόνο είναι ένας απο τους λόγους που δεν με καλύπτει η απάντηση "είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι προστάζει η τάξη μου").

Δεν σε καλυπτει γιατι ουτε εισαι κομμουνιστης αλλα ουτε εχεις ιδεα απο μαρξισμο. Δεν το λεω για να σε προσβαλλω, απλα ειναι γεγονος. Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 17 Ιούλ 2022, 22:43

Λαχουρένιος έγραψε: Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.

Πλην της έπαρσης που δεν την ξεπερνάει τίποτα. :laugh1: Όσοι δεν είναι στο ΚΚΕ δεν ξέρουν τίποτα από μαρξισμό. Θα μπορούσαμε να λέμε πολλά τέτοια χαριτωμένα αλλά δεν χαραμίζω χρόνο :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 00:10

παραδεισος στην κουβα με ενα ευρω την ημερα μεροκαματο δεν σε νοιαζει για τιποτα
δεν υπαρχει κανενα αγχος για αγορες και διακοπες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 00:13

απο τις προτασεις του μαρξ μεχρι στις προτασεις του λενιν και του σταλιν
μισο τσιγαρο δρομος
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Ιούλ 2022, 00:55

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ειπα οτι ειναι δυσκολο να εφαρμοστει, ειπα οτι δεν μπορει να εφαρμοστει ατομικα γιατι ειναι οικονομικο συστημα και οχι σταση ζωης. Τι σοι οικονομικο συστημα να στησει ενα ατομο? Αυτο δεν καταλαβαινεις.

Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το οικονομικό σύστημα σε μια πιο μικρή κλίμακα σε επίπεδο κοινότητας πχ;
Όλα αυτά που λέτε για αναδιανομή του πλούτου, κατάργηση ατομικής ιδιοκτησίας, κοινά μέσα παραγωγής, από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του ... και τέτοια;

Λαχουρένιος έγραψε: Δεν ειναι θεμα σχολαστικων ορισμων αλλα ουσιας. Χρησιμοποιεις την λεξη με τελειως λαθος τροπο.

Καλά σβήσε την λέξη καπιτάλας. Δεν είσαι καπιτάλας.
Τα καλά του καπιταλισμού τα χαίρεσαι πάντως.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Ιούλ 2022, 01:13

Λαχουρένιος έγραψε:Αρα προς τι η αρχικη σου ενσταση? :hmmm Οποτε μια χαρα ειναι δυνατο να ειναι καποιος κομμουνιστης και να ζει σε καπιταλιστικη χωρα, κατι που εχω διατυπωσει 15 σελιδες πριν.

Ποια αρχική ένσταση; Καμία ένσταση.
Μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις.
Απλά διερωτήθηκα τι σημαίνει να είσαι κομμουνιστής στην πράξη.

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ειναι αοριστο. Υπαρχουν πολλες ακτιβιστικες δρασεις στις οποιες μπορει καποιος να λαβει μερος.

Περιμένοντας τον κομμουνισμό...
Εικόνα

Λαχουρένιος έγραψε:Αν δεν ειχε γινει σουσουρο τοτε δε θα συζητουσαμε επι 15 σελιδες ενα γεγονος το οποιο ειναι γνωστο απο το 2015.

Καλά πρώτη φορά συζητάμε για τον κομμουνισμό;
Τι το πήρες τόσο προσωπικά αυτή τη φορά;
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”