Πολιτική Ανικανότητα - Φωτιές

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
sharp
Basic poster
Basic poster

Re: Πολιτική Ανικανότητα - Φωτιές

Δημοσίευσηαπό sharp » 09 Αύγ 2018, 09:42

stavmanr έγραψε:
sharp έγραψε:Τι έπρεπε να κάνει στο Helios η κυβέρνηση (ειλικρινά ούτε θυμάμαι ποια ήταν); Να κατεβάσει με ελικόπτερο τον James Bond; Αυτό δεν ήταν που από πρόβλημα στον κλιματισμό πέθαναν όλοι ή κοιμήθηκαν και κάποια στιγμή έπεσε από καύσιμα;

Γιατί δεν έχεις την ίδια απορία στη φωτιά του Ματιού;
Ας πούμε να ρωτήσεις: και τί να κάνει ο Τσίπρας, να φορέσει τη μπέρτα του και να βουτήξει στις φωτιές των 10 μποφώρ;

Όλοι μιλούν για ΠΡΟΝΟΙΑ. Γιατί λοιπόν δεν αναρωτιέσαι αντίστοιχα ποια πρόνοια υπήρχε στον έλεγχο και τη συντήρηση του αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε 115 ανθρώπους;

Στην Ηλεία, το 2007, τί ακριβώς έκανε ο Πολύδωρας/Καραμανλής για να σώσει 63 ανθρώπους από τη φωτιά (μεταξύ των οποίων δύο πυροσβέστες που τυλίχτηκαν στις φλόγες λόγω του ανέμου) ;

Η χρήση δύο μέτρων και σταθμών με προβληματίζει.

Θα καταλάβεις τις διαφορές αν διαβάσεις όλα όσα έχω γράψει σε αυτό το νήμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 09 Αύγ 2018, 09:44

Αρίστος έγραψε:
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Η απορία σου είναι εάν καταγωγή διαμορφώνει και το φρόνημα;

Ντρεπεσαι να πεις;

.

Δεν απαντάς, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι.
Πρέπει να είσαι συμπλεγματικός τύπος, εάν νομίζεις ότι ντρέπομαι να αναφέρω τον τόπο καταγωγής μου.
Λοιπόν είμαι από το πιο νότιο ηπειρωτικό μέρος της Ελλάδας. Πιο νότιο δεν γίνεται. Μανιάτης είμαι. Εάν αυτό καλύπτει τις απορίες σου πάμε στην επόμενη.
0 .
«Μόνον ὁ κίνδυνος ὁ μεγάλος, ὁ βαθύς, ὁ τρομερός ἀνοίγει τά μάτια διάπλατα εἴς τήν ἀλήθεια.» Ι.Μ. (2/1/1941)

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 09 Αύγ 2018, 09:46

sharp έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Γιατί δεν έχεις την ίδια απορία στη φωτιά του Ματιού;
Ας πούμε να ρωτήσεις: και τί να κάνει ο Τσίπρας, να φορέσει τη μπέρτα του και να βουτήξει στις φωτιές των 10 μποφώρ;

Όλοι μιλούν για ΠΡΟΝΟΙΑ. Γιατί λοιπόν δεν αναρωτιέσαι αντίστοιχα ποια πρόνοια υπήρχε στον έλεγχο και τη συντήρηση του αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε 115 ανθρώπους;

Στην Ηλεία, το 2007, τί ακριβώς έκανε ο Πολύδωρας/Καραμανλής για να σώσει 63 ανθρώπους από τη φωτιά (μεταξύ των οποίων δύο πυροσβέστες που τυλίχτηκαν στις φλόγες λόγω του ανέμου) ;

Η χρήση δύο μέτρων και σταθμών με προβληματίζει.

Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχω παρακολουθήσει το νήμα;
Γράψε τις διαφορές εν συντομία. Για χάρη μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 09 Αύγ 2018, 09:53

Εμένα με προβληματίζει το γεγονός οτι κάθε φορά που συζητάμε και κάνουμε κριτική σε κάτι, θα πρέπει να γενικεύουμε την συζήτηση και να συζητάμε και να κάνουμε κριτική και για άλλα πράγματα. Παραδείγματα:

Παράδειγμα 1:

-Το τσιγάρο κάνει κακό.
-Ναι, αλλά για το κακό που προκαλούν οι fast food τροφές δεν λέτε τίποτα.

Παράδειγμα 2:

-Χρυσαυγίτες χτύπησαν πακιστανούς.
-Ναι, αλλά για την Marfin δεν λέτε τίποτα.

Παράδειγμα 3:

-Κάηκε κόσμος στο Μάτι.
-Ναι, αλλά για τις πυρκαγιές στην Ηλεία δεν λέτε τίποτα.

Ναι, προφανώς και σε άλλες περιπτώσεις οι εκάστοτε κυβερνήσεις είχαν, ή δεν είχαν ευθύνες για διάφορες καταστροφές με ανθρώπινες απώλειες που συνέβησαν. Ας συζητήσουμε όμως για την συγκεκριμένη περίπτωση.
1 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 09 Αύγ 2018, 10:15

stavmanr έγραψε:
sharp έγραψε:και τί να κάνει ο Τσίπρας, να φορέσει τη μπέρτα του και να βουτήξει στις φωτιές των 10 μποφώρ;

0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 09 Αύγ 2018, 10:17

stavmanr έγραψε:
sharp έγραψε:

Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχω παρακολουθήσει το νήμα;
Γράψε τις διαφορές εν συντομία. Για χάρη μου.

Για να μην ξαναγράφω τα ίδια, διάβασε την ανοιχτή επιστολή του Δήμου στην Δούρου.

Ένα από τα πολλά, σχετικά με τα κεφάλαια πρόνοια, διάλυση, ανευθυνότητα, ευαισθησία, παραίτηση και άλλα πολλά

http://doncat.blogspot.com/2018/07/blog-post_29.html
0 .

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Φρούραρχος » 09 Αύγ 2018, 12:29

Από τον κατάλογο λείπει και η γυναίκα που πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο.
93 επίσημα.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πρετεντέρης » 09 Αύγ 2018, 13:12

Αρίστος έγραψε:Στην Αμερικη οι φωτιες στην Καλιφορνια αντι να σβηνουν εχουν βγει εκτος ελεγχου.

Συνολικα μαινονται 17 μεγαλα πυρινα μετωπα.

Στους 7 οι νεκροι, δεκαδες οι αγνοουμενοι.

Ο Τραμπ κηρυξε την Καλιφορνια σε κατασταση εκτακτης αναγκης.

.

Ο Τσίπρας είναι κυβερνήτης στην Καλοφόρνια ή ο Τόσκας;
0 .
Να γίνει το Κιναλ ο δεύτερος πόλος.

Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πρετεντέρης » 09 Αύγ 2018, 13:18

stavmanr έγραψε:
nik_killthemall έγραψε: (...) αν είχα ψηφίσει εγώ τόσο μεγάλο ψεύτη τον μεγαλύτερο ψεύτη και πλεον εγκληματία απόλους τους προηγούμενους (...)

Εκεί είναι που την πατάς Νικ. Θεωρείς τους προηγούμενους μικρότερους ψεύτες και απατεώνες από τους συγκεκριμένους.
Και μιλάμε για εκείνους που έφτιαξαν τεράστιους κομματικούς μηχανισμούς προσλήψεων και ρουσφετιού από το ...νηπιαγωγείο, ακόμα. Μιλάμε για 35 χρόνια κατασπατάλησης, μίζας και ψέματος.
Αλλά φαίνεται ότι εσένα σου άστραψαν τα τελευταία 3 χρόνια...

Από την άλλη, θεωρώ την άποψή σου ως απλό αντανακλαστικό μνήμης. Οι άνθρωποι, εντυπώνουμε τις μνήμες μας σε ένταση ανάλογη του χρόνου. Τα τελευταία είναι πιο έντονα. Πιο συναισθηματικά. Τα προηγούμενα γκριζάρουν με το χρόνο.

Ορίστε το παράδειγμα που έχουμε ξεχάσει, δήθεν εντυπωσιασμένοι από τις "τούμπες" του Τσίπρα.

Ορίστε και το PSI των Σαμαροβενιζέλων με το οποίο οι συνταξιούχοι δέχονται απανωτές μειώσεις στις συντάξεις τους:
https://analyst.gr/2017/01/18/to-egklima-tou-psi/

3/10 για το ντάματζ κοντρόλ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πρετεντέρης » 09 Αύγ 2018, 13:21

stavmanr έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:Καμία σχέση μαν. Το γεγονός πως όταν κάποιος κατακρίνει την σημερινή κυβέρνηση τον ταυτίζετε με υποστηρικτή των προηγούμενων αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο της δικιάς σας κομματοσκυλίασης.

Νικ. Δεν κατέκρινες απλά, αλλά ΣΥΝΕΚΡΙΝΕΣ. Ορίστε και το απόσπασμα:
(...) αν είχα ψηφίσει εγώ τόσο μεγάλο ψεύτη τον μεγαλύτερο ψεύτη και πλεον εγκληματία απόλους τους προηγούμενους (...)

Και το γεγονός ότι με προσβάλλεις γενικευτικά μάλλον συνηγορεί στο δίκαιο του λόγου μου.

Όσο για τα ψέματα ποιος είπε μεγαλύτερο ψέμα από το κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο κι ένα άρθρο, κατάργηση του ένφια, επαναφορά βασικού μισθού γκοου μπακ μερκελ δοσίλογοι νενεκοι στα 4 ?

Θα έβρισκα σωστή την παρατήρησή σου αν δεν είχε συμβεί το εξής τρελό:
η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξαναψηφίστηκε αφού πρώτα άλλαξε ρότα και πέρασε από το σκίσιμο των μνημονίων στην περάτωσή τους...
Φαντάσου δηλαδή ότι αυτή η κυβέρνηση ξαναζήτησε την ετυμηγορία του λαού σχετικά με το νέο πρόγραμμα και επιβραβεύτηκε.
Προσωπικά αναρωτιμέμαι για το γεγονός αυτό από το 2015, και δεν βρήκα πειστική απάντηση από κανέναν.
Εσύ για ποιο ψέμα γράφεις;

Όσον αφορά για τους νεκρούς ποια κυβέρνηση πέτυχε περισσότερους νεκρούς από πυρκαγιές ή πλημμύρες?

Δηλαδή τους εκτέλεσε η κυβέρνηση;
Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται η κυβέρνηση να έχει νεκρούς. Η Ελλάδα έχει νεκρούς από μία θεομηνία, ένα εξαιρετικό γεγονός 50ετίας. Πώς γίνονται αυτοί οι νεκροί ξαφνικά της εκάστοτε κυβέρνησης;
Το 2007, στην Ηλεία κάηκαν 63 άνθρωποι. Στην πτήση του Ήλιος είχαμε 115 νεκρούς πάνω στο ίδιο ακριβώς βουνό που πήρε τις προάλλες φωτιά. Στα Τέμπη και τον Αλιάκμονα είχαν σκοτωθεί δεκάδες παιδιά που πήγαιναν σε εκδρομή.
Λίγοι ήταν εκείνοι ή θα κάνουμε κόντρες ένας πάνω - δύο κάτω;

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... tin-ellada

Η ξεφτίλα έχει ένα όριο.

Καμιά κυβέρνηση από τις προηγούμενες δεν έστησε επικοινωνιακό σόου ούτε είπε ότι όλα πήγαν καλά. Καμιά τσίπα.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”