Πολιτική Ανικανότητα - Φωτιές

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Re: Πολιτική Ανικανότητα - Φωτιές

Δημοσίευσηαπό itteithe » 09 Αύγ 2018, 16:54

Η αλήθεια είναι οτι μπορεί όντως να υπάρχουν μέλη που να υποδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο στο να κατηγορήσουν, ή να υπερασπιστούν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις, ή τις εκάστοτε πολιτικές τους. Ακριβώς όμως επειδή κάποιοι βρισκόμαστε στη μέση[*], θα πρέπει να στρέφουμε τη συζήτηση γύρω από τα επιχειρήματα και τις κατηγορίες που παρατίθενται για τις ευθύνες που βαραίνουν την παρούσα κυβέρνηση, όσον αφορά την εν λόγω καταστροφή.

Ναι η χώρα έχει λειτουργικά προβλήματα από τα γεννοφάσκια της, αλλά δεν μπορούμε να ανακυκλώνουμε διαρκώς αυτό το επιχείρημα για την αδυναμία της εκάστοτε κυβέρνησης στο να κυβερνήσει. Ας το κλείσουμε το μαγαζί τότε. Και μου φαίνεται εκπληκτικό το οτι εγώ κάνω αυτές τις παρατηρήσεις και υποδείξεις, που θεωρώ πιο πιθανό το να ανατείλει ο ήλιος απ' τη Δύση από το να λυθούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας/δημοκρατίας/οικονομίας. Δηλαδή εσείς οι υπόλοιποι δεν έχετε ελπίδες για σωτηρία αυτού του τόπου[**];

[*] stavmanr, εγώ ξέρω πως βρίσκεσαι στη μέση, αλλά οι άλλοι πολύ εύκολα μπορούν να σε παρεξηγήσουν.

[**] Θα σας κατανοήσω απόλυτα αν δεν έχετε ελπίδες για την σωτηρία αυτού του τόπου. Όπως και να το εξετάσει κανείς, δεν φαίνεται φως στο τούνελ.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Αύγ 2018, 16:54

itteithe έγραψε:[*] stavmanr, εγώ ξέρω πως βρίσκεσαι στη μέση, αλλά οι άλλοι πολύ εύκολα μπορούν να σε παρεξηγήσουν.

Ο Σταβ ειναι συριζομποτ. Που την βλεπεις την μεση?
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 09 Αύγ 2018, 16:59

Λαχουρένιος έγραψε:

Ο λόγος του μπορεί να είναι παρεξηγήσιμος, αλλά δεν υπάρχει πιο ανένταχτος άνθρωπος από τον stavmanr. Έχω την τύχη να τον γνωρίζω προσωπικά εδώ και χρόνια (IRL, πριν από την παρουσία μου και την παρουσία του στα φόρα) και είναι μια από τις πολλές αρετές του.
0 .

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πρετεντέρης » 09 Αύγ 2018, 17:03

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Πρετεντέρης έγραψε: για την απισυευτη και προκλητική επικοινωνιακή διαχείριση του Μαξίμου, πράγμα που δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση ως τώρα.

Άλλη μαντάμ Σουσού που ζεί μεταξύ περιχώρων Γενεύης- Μπάκιγχαμ καί τής έσπασε το αριστοκρατικό πρωτόκολλο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάστορα, δεν απαντάς στο ερώτημά μου: είπε κάποια άλλη κυβέρνηση ότι όλα έγιναν καλά μετά από καταστροφή; Έκανε σόου συντονισμού μπροστά στις κάμερες ο πθ; Πήγε κάποιος υπουργός να πει στα θύματα ότι φταίνε αυτά;
Λέγε!
0 .
Να γίνει το Κιναλ ο δεύτερος πόλος.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Αύγ 2018, 17:04

itteithe έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Ο λόγος του μπορεί να είναι παρεξηγήσιμος, αλλά δεν υπάρχει πιο ανένταχτος άνθρωπος από τον stavmanr. Έχω την τύχη να τον γνωρίζω προσωπικά εδώ και χρόνια (IRL, πριν από την παρουσία μου και την παρουσία του στα φόρα) και είναι μια από τις πολλές αρετές του.

Ωραιες παρεες εχεις :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 09 Αύγ 2018, 17:04

stavmanr έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:Το γεγονός πως ξαναψηφίστηκε αναιρεί τα τερατώδη ψέματα της πρώτης φοράς? Όχι

Τι λές βρε Νικ;
Ο ίδιος σου είπε ότι "αυτά που σας είπα πριν 10 μήνες δεν ισχύουν πια. Τώρα ισχύει ότι θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε εις πέρας τα μνημόνια ακόμη κι αν δεν τα υποστηρίζουμε ιδεολογικά. Θέλετε να συνεχίσω; "
Και του είπες (ο ελληνικός λαός): ΝΑΙ!
Ποιο είναι το ψέμα;

Το ψέμα είναι στις εκλογές του ΓΕΝ 2015 τις οποίες συνεχώς τις προσπερνάς ! Πήρε την εξουσία λέγοντας ανυπέρβλητα ψέμματα και 10 μήνες μετά τα πήρε όλα πίσω ! Αυτό που έκανε ΕΙΝΑΙ η μέγιστη σε όλη την μεταπολίτευση ΑΠΑΤΗ ανεξάρτητα από το τι έκανε μετά ! Αυτό είναι γεγονός, ΔΕΝ μπορείς ούτε να το αντιπαρατεθείς ούτε και να το αμφισβητήσεις, κι αν το κάνεις απλά θα είσαι περίγελος ή έμμισθος !

ΑΥΤΟ τώρα που έκανε ΜΕΤΑ από 10 μήνες :

1) ΔΕΝ σβήνει την απάτη που προηγήθηκε όπως ψευδώς λες και

2) ΔΕΝ το έκανε γιατί το ΗΘΕΛΕ ! αλλά το έκανε γιατί ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ! αφού το 1/3 του ίδιου του του κόμματός ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ και δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να κυβερνήσει στην συνέχεια ! Άρα ΔΕΝ το έκανε από κάποια καλή πρόθεση για να μάθει τι θέλει ο λαός που έτσι κι αλλιώς 2 μήνες πριν (δημοψήφισμα) και 10 μήνες πριν (εκλογές ΓΕΝ 2015) του είχε πει ευθέως πως ΔΕΝ θέλει μνημόνια, αλλά το έκανε λόγω ανάγκης !

stavmanr έγραψε:
Την δεύτερη που ψηφίστηκε έχοντας φέρει μνημόνιο αρνήθηκε πως θα καταργήσει τον ένφια ή ότι θα επαναφέρει τον βασικό μισθό? Ούτε και γιαυτο ξαναψηφιστηκε γιατί ο κόσμος πίστευε πως και με μνημόνιο θα έβρισκε τρόπο για να υλοποιήσει τα παραμύθια.

Αν δεν δεσμεύτηκε τη δεύτερη φορά να καταργήσει ΕΝΦΙΑ, και θεωρείς ότι το ΕΝΦΙΑ ήταν καταλύτης, τότε πώς ψηφίστηκε; Με τη φαντασία;
Επειδή έχεις το κακό να μην ψάχνεις, έψαξα και βρήκα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβρη του 2015.
Μοναδική αναφορά σε ΕΝΦΙΑ βρήκα την εξής:

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ Σεπτέμβρη 2015
(...) Όσον αφορά τους φόρους περιουσίας, και ειδικότερα τον ΕΝΦΙΑ, θα προχωρήσουμε σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και επιβολή προοδευτικών συντελεστών ώστε να μην υπάρξει απώλεια εσόδων.(...)

Με δημοσιευμένο πρόγραμμα, μου μιλάς ακόμα για "φαντασία των πολιτών";
Δεν φταίει το ΣΥΡΙΖΑ. Η φαντασία σου τα φταίει, ρε Νικ... :chitarra:

Ειδικά για το γραπτό πρόγραμμα του σύριζα και ειδικά για τον ένφια έχεις δίκιο, αλλά για την φαντασία των πολιτών έχεις άδικο καθώς ένα σωρό σελίδες ακόμα και από αυτό το γραπτό προεκλογικό πρόγραμμα του σύριζα αφοσιώνονται στο εντελώς ασαφές και ψευδές "παράλληλο πρόγραμμα" που ναι, στην φαντασία των πολιτών αφήνει παραδείσους ειδικά κιόλας όταν οι ελ πολίτες ψηφίζουν ΜΟΝΟ με φαντασία και θυμικό !

Από και και πέρα τα γραπτά προγράμματα δεν διαβάζονται από κανέναν πολίτη ! Στον προφορικό λόγο οι συριζαίοι άλλα έλεγαν τότε τα προγράμματά τους και άλλα έλεγαν οι ίδιοι :

Σεπ 2015 Τσίπρας : "όταν θα πάρει μπροστά η οικονομία ο ένφια θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί" https://www.youtube.com/watch?v=nEZbE2B7FRI

σε 10 μέρες "βγαίνουμε απ'τα μνημόνια" θα καταργηθεί ο ένφια ?

stavmanr έγραψε:
Η πτήση της ήλιος ηταν αεροπορικο ατυχημα των κυπριακων αερογραμμων όχι φυσική καταστροφή στην οποία εμπλέκονται καθαρά δημόσιες υπηρεσίες.

Ακόμα χειρότερα... Δεν μιλάμε καν για φυσική καταστροφή.
Μιλάμε για ένα δυστύχημα που συνέβη υπό τον έλεγχο των ελληνικών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και για ένα αεροσκάφος που είχε προβλήματα συντήρησης ενώ έκανε τακτικά τη γραμμή Ελλάδα-Κύπρος, δηλαδή όφειλε να έχει ελεγχθεί κί από τους δύο.

Το αεροσκάφος ελέγχεται πρωτίστως από την χώρα στην οποία υπάγεται και για οποιαδήποτε αστοχία τα "βρίσκουν" οι διπλωματίες των χωρών μετά. Το συγκεκριμένο δυστήχημα βαρύνει πρωτίστως την Κύπρο κι όχι την Ελλάδα έλεος. Επίσης ουδέποτε τότε η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τους νεκρους ώς αντιπολιτευτές μετά θάνατον που όφειλαν οι ίδιοι να έχουν ενδιαφερθεί εκ των πρωτέρων για την αξιοπιστία της συντήρησης που κάνουν οι Κυπριακές αερογραμμές, ΠΡΑΓΜΑ που έκανε σε αυτήν την καταστροφή ο σύριζα !

stavmanr έγραψε:
Το αν τους εκτέλεσε η κυβέρνηση ρωτα τον σύριζα τι έλεγε το 2007 κούκλε.

Μ...κίες θα έλεγε. Όπως λέει η κάθε αντιπολίτευση μέσα στο μικροκομματικό της αυτισμό.
[/quote]

Επομένως ποιο ακριβώς το πρόβλημα αφού οι μαλακιες του συριζα οπως τις λες το 2007 ήταν ανεκτες και μέρος κομματικής αντιπολίτευσης επί νεκρών, αντίστροφα να ΜΗΝ γίνουν ανεκτές το 2018 από το νδσοκ με τον σύριζα ως κυβέρνηση ? Αφού αμφότεροι τα ΊΔΙΑ ΑΤΙΜΑ μέσα μεταχειρίζονται ποιο ακριβώς στοιχείο εντιμοποιεί τον έναν και ατιμοποιεί τον άλλο ?

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:Όταν σε παιξα εξάλλου με επιχείρηματα που αποδείκνυαν πως η διακυβέρνηση σύριζα ως τώρα διακυβέρνηση νδσοκ ήταν δεν το παραδέχτηκες αλλά προσπέρναγες συνεχώς τα επιχειρήματα οπότε άστο..

Δεν προσπέρασα τίποτα, σου απάντησα σε όλα. Μπορεί να μην μπήκα στον κόπο να αναλύσω πολύ (γράφω από κινητό συνήθως και βαριέμαι τα σεντόνια) αλλά την απάντηση σου την πήρες και είναι εκεί. Όσο βέβαια πήρα στα σοβαρά τα "επιχειρήματα" σου (τα οποία κατ' εμέ δεν αποδείκνυαν τίποτα) άλλο τόσο κι εσυ έλαβες υπ'όψιν τις απαντήσεις μου.... Οπότε είμαστε πατσι. ;)

Άστο Βάκχε, οι "απαντήσεις" σου σε αυτό :

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
nik_killthemall έγραψε: γιατί εδώ και 3,5 χρόνια ΔΕΝ γκρεμίσατε τα αυθαίρετα που έκοψαν την διαφυγή και κάηκαν τόσοι ανθρωποι ? Γιατί το λιμενικό έκανε 4 ώρες για να έρθει να μαζέψει κόσμο από τις ακτές και αυτοί κάηκαν και πέθαναν απο ασφυξία ή πνίγηκαν ?

αν μου απαντησεις πως ο λογος ειναι οι πολεοδομιες που εχουν νδσοκ (την στιγμη μαλιστα που βουλευτης σας εμποδισε κατεδαφιση πριν 3 χρονια) ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΙΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΝΔΣΟΚ !! ΓΚΕΓΚΕ ?

nik_killthemall έγραψε:Τέλος, το μέγιστο παράπτωμα του Καμμένου που ΟΛΟΙ ΣΑΣ προσπερνάτε δεν είναι η ασέβεια των νεκρών, αλλά Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ του γεγονότος πως η κυβέρνησή του με νόμους και 9 παρατάσεις κατεδαφίσεων επί 3,5 χρόνια ήταν συνώνυμη και ΙΔΙΑ με τους καταπατητές αυθαιρέτων, άρα με ποιο πάτημα τους κατηγορείς ως κυβέρνηση ? !
Αυθαιρετο είναι η συμφωνία κράτους και ιδιοκτήτη πως θα καταπατήσουν τη γη με ένα αντίτιμο (πρόστιμο) του δεύτερου προς τον πρώτο.
Ο Καμμένος λοιπόν ξεμπροστιασε μια χαρά την ευθύνη του ενός συνεταίρου (του νεκρού) στην καταπάτηση και απέκρυψε την ευθύνη του άλλου συνεταίρου του ζωντανού (τη δικιά του). Μεγαλύτερη αλητεία από αυτό ΔΕΝ υπάρχει !

είναι απλά η συμπτηγμένη ρητορική 35 ετών νδσοκ που δήθεν απεχθάνεσαι και κάτι ιστορίες με τον παππού σου τον κοινοτάρχη και έναν μαντρότοιχο ... Η ρητορική νδσοκ που προβάλλεις δεν είναι απάντηση σε τίποτα.

Αυτά που ρωτάω εδώ αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας πως στα 3,5 χρόνια σύριζα είναι σα να συνεχίζει να κυβερνάει κανονικά το νδσοκ ! Η διαφορά μας είναι απλά πως εγώ τους φτύνω και τους δύο ενώ εσείς γλύφετε τον έναν όμοιο και φτύνετε τον άλλο όμοιο.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 09 Αύγ 2018, 17:20

Λαχουρένιος έγραψε:

Μια χαρά παρέες έχω και μακάρι να βρισκόμασταν και όλοι μαζί να πίναμε κανένα τσιπουράκι, ή μπύρα. :drinks:

Είμαι σίγουρος πως είμαστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι στην πραγματική μας ζωή και αν δημιουργούνται αψιμαχίες εδώ μέσα είναι γιατί είναι αντίθετες οι ιδέες μας, όχι το οτι δεν μπορούμε να ταιριάξουμε ως άνθρωποι.
0 .

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 09 Αύγ 2018, 17:32

nik_killthemall έγραψε: και κάτι ιστορίες με τον παππού σου τον κοινοτάρχη και έναν μαντρότοιχο ... Η ρητορική νδσοκ που προβάλλεις δεν είναι απάντηση σε τίποτα.

Ο,τι να' ναι Νίκο... Δεν έγραψα ποτέ για παππούδες κοινοτάρχες γιατί δεν έχω. Τσάμπα χάνω χρόνο για να γράφω σε ανθρώπους που ούτε καν προσέχουν τι λέω.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 09 Αύγ 2018, 17:39

Οκ δεν είναι παππούς αλλά πατέρας και δεν είναι κοινοτάρχης αλλά δήμαρχος ... αλλάζει την ουσία σε αυτό που σου λέω ? ή μήπως ΔΕΝ μας ενδιαφέρει καν η ουσία !
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 09 Αύγ 2018, 18:42

itteithe έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Μια χαρά παρέες έχω και μακάρι να βρισκόμασταν και όλοι μαζί να πίναμε κανένα τσιπουράκι, ή μπύρα. :drinks:

Είμαι σίγουρος πως είμαστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι στην πραγματική μας ζωή και αν δημιουργούνται αψιμαχίες εδώ μέσα είναι γιατί είναι αντίθετες οι ιδέες μας, όχι το οτι δεν μπορούμε να ταιριάξουμε ως άνθρωποι.

Εγω δεν εχω αντιρρηση (για μπυρες).

.
1 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”