Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Ιούλ 2022, 07:31

BaKXOS_Lysios έγραψε:Πλην της έπαρσης που δεν την ξεπερνάει τίποτα. :laugh1: Όσοι δεν είναι στο ΚΚΕ δεν ξέρουν τίποτα από μαρξισμό. Θα μπορούσαμε να λέμε πολλά τέτοια χαριτωμένα αλλά δεν χαραμίζω χρόνο :pardon:

Δεν το λεω επειδη δεν εισαι ΚΚΕ αλλα επειδη οντως φαινεται πως δεν ξερεις με βαση αυτα που λες. Αληθεια, το γεγονος οτι δεν ξερεις απο κομμουνισμο πας να μου την βγεις απο αριστερα δεν ειναι επαρση? :hmmm
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Ιούλ 2022, 07:35

bizeli έγραψε:Περιμένοντας τον κομμουνισμό...
Εικόνα

Δεν μιλησα για αναμονη.

Καλά πρώτη φορά συζητάμε για τον κομμουνισμό;
Τι το πήρες τόσο προσωπικά αυτή τη φορά;

Δεν παρεξηγηθηκα ουτε πηρα κατι προσωπικα. Απλως απορω που σε εντυπωσιαζει που καποιος δηλωνει κομμουνιστης λες και δεν ειχες γνωρισει κομμουνιστες μεχρι να ανοιχτει το νημα :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Ιούλ 2022, 07:43

bizeli έγραψε:Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το οικονομικό σύστημα σε μια πιο μικρή κλίμακα σε επίπεδο κοινότητας πχ;
Όλα αυτά που λέτε για αναδιανομή του πλούτου, κατάργηση ατομικής ιδιοκτησίας, κοινά μέσα παραγωγής, από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του ... και τέτοια;

Γιατι μια μικρη κοινοτητα δεν θα εχει την εξουσια στα χερια της (το κυριοτερο) αφου θα υπαγεται στο καπιταλιστικο κρατος και δε θα εχει τα απαιτουμενα μεσα παραγωγης. Ο κομμουνισμος δεν ειναι πρωτοχριστιανικη κοινοτητα οπου απλα 10 νοματαιοι μοιραζονται τα λιγα υπαρχοντα τους, αλλα ενα συστημα που εφαρμοζεται σε κρατικη κλιμακα και απαιτει την κρατικοποιηση των μεγαλων επιχειρησεων (σε πρωτη φαση) πχ τραπεζες, βιομηχανιες, μεταφορες κλπ. Αυτο δεν μπορει να το κανει μια μικρη κοινοτητα. Επισης μια μικρη κοινοτητα δεν μπορει να εχει δικη της εξουσια με την εννοια του δικου της στρατου, δικαστηριων και νομων. Ουτε ο καπιταλισμος μπορει να εφαρμοστει σε επιπεδο κοινοτητας για παρομοιους λογους.

Το ιδιο ισχυει για τα πολιτευματα. Πχ αν μια χωρα εχει δικτατορια δεν μπορεις να ξεφυγεις με το να μαζευτειτε 100 ατομα και να ζησετε ''δημοκρατικα'' αφου θα ειστε ακομα υπηκοοι της χουντας και θα εχει εξουσια πανω σας.

Καλά σβήσε την λέξη καπιτάλας. Δεν είσαι καπιτάλας.
Τα καλά του καπιταλισμού τα χαίρεσαι πάντως.

Και τα κακα επισης. Οπως και οι ελληνες απολαμβαναν τα ''καλα'' της τουρκοκρατιας για 4 αιωνες. Το ποιντ ποιο ειναι?
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 09:00

FX4beZzXoAAIpsQ.jpg

γραφικοι οκ! αλλα πως θα γινοταν να μαθαιναμε τα επαγγελματα τους;
απο αυτους που βλεπω ζητημα να βρεθει ενας εργατης

θα μου πειτε ενας δημοσιοθεσιτης δεν διακαιουται να ειναι κομμουνιστης;
οχι ρε!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 18 Ιούλ 2022, 10:12

nemo έγραψε:FX4beZzXoAAIpsQ.jpg

οχι ρε!

είναι σίγουρο ότι όλοι τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι

:laugh1:
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Ιούλ 2022, 11:01

Λαχουρένιος έγραψε: Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.

Είναι η πουτάνα.
Ειδικά όταν οι γνώσεις σου πάνω στο μαρξισμό αποκτώνται μέσα από άρθρα του Μανδραβέλη στην ''Καθημερινή''. :D
Ο Μαρξισμός είναι ολοκληρωμένο και συνεχώς αναπτυσσόμενο οικονομικό, φιλοσοφικό και κοινωνικο-πολιτικό σύστημα του οποίου η αφομοίωση της ουσίας απαιτεί μελέτη εφ' όρου ζωής.
Και όταν κάποιος τον ''αφομοιώσει'' έστω και στα βασικά του οικονομικά σημεία (τα υπόλοιπα απαραίτητα αλλά έπονται) νομοτελειακά δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από κομμουνιστής.
Και είναι ''θράσος'' το να έχει άποψη πάνω στο μαρξισμό (ή τον κομμουνισμό) κάποιος που αγνοεί τη βασική διαδικασία της παραγωγής του κεφαλαίου ή τι είναι η εργασία, το εμπόρευμα και τι το χρήμα (όπως πχ τι σημαίνει διπλός χαρακτήρας της αξίας [σε κάθε μορφή της] που εικονίζεται στα εμπορεύματα μέσω της σχετικής και της γενικής της μορφής) τη διαδικασία ανταλλαγής εμπορευματικών αξιών (πχ της εργατικής δύναμης) με χρήμα, τη διαδικασία της εργασίας και την παραγωγή υπεραξίας (δλδ το ποσοστό υπεραξίωσης του απαραίτητου χρόνου εργασίας) μέσα από αυτή, τι εννοούμε μιλώντας για σχετική και απόλυτη υπεραξία και πώς
παράγονται αυτά τα δύο, το τι διάλο πράμα είναι αυτό που ονομάζουμε μισθό και γιατί μας τον δίνουν όταν δουλεύουμε, πώς συσσωρεύεται το κεφάλαιο δημιουργώντας πλούτο μέσω της αγορασμένης εργασίας που παράγει υπεραξία και γιατί ο πλούτος επιβάλλεται να ακολουθεί κυκλική πορεία (και να μην καταχωνιάζεται κάτω από στρώματα ή σε κλειστές καταθέσεις στην Ελβετία) για να διατηρεί τον παραγωγικό του χαρακτήρα στον καπιταλισμό και πάνω απ' όλα να αγνοεί το ότι η συνολική διαδικασία της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής μέσω της εμπορευματοποίησης των προϊόντων και της μετατροπής της υπεραξίας της εργασίας σε κέρδος είναι ο βασικός πυλώνας του καπιταλισμού.
Και οπωσδήποτε να γνωρίζει γιατί ο καπιταλισμός του παραχωρεί (περιστασιακά) το δικαίωμα να απολαμβάνει τα ''καλά'' του. :D
Αυτά είναι τα ελάχιστα και απολύτως βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος που έχει την απαίτηση να σταθεί σε μια κουβέντα απέναντι σε μαρξιστές αν θέλει ο ρόλος του σε αυτή να μην περιοριστεί σε αυτόν της γλάστρας ή σε εισπράκτορα συγκατάβασης. :fico:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 11:08

vallon έγραψε:
nemo έγραψε:FX4beZzXoAAIpsQ.jpg

οχι ρε!

είναι σίγουρο ότι όλοι τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι

:laugh1:

με περισσοτερους εκπαιδευτικους και μηχανικους
αριστερα και δεξια και το μαυρο μας το χαλι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Ιούλ 2022, 12:46

BaKXOS_Lysios έγραψε:
*πόσα εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε αυτή τη στιγμή που μαλακιζόμαστε εμείς εδω πέρα είπαμε;....

Κανα δυο δισεκατομμύρια.
Και γι' αυτό φταίει το ότι εσύ απολαμβάνεις τα καλά του καπιταλισμού.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 13:12

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:
*πόσα εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε αυτή τη στιγμή που μαλακιζόμαστε εμείς εδω πέρα είπαμε;....

Κανα δυο δισεκατομμύρια.
Και γι' αυτό φταίει το ότι εσύ απολαμβάνεις τα καλά του καπιταλισμού.

Αυτο ακριβώς λέω στην πρότασή μου δεν διαφωνούμε κάπου εδω... παρόλα αυτά είμαι ημιμαθής. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Ιούλ 2022, 13:14

bizeli έγραψε:
Άμα ο μισθός ήταν ισάξιος με το έργο που παράγω θα ήταν καλύτερα;

Ποτέ δε θα πάρεις μισθό ισάξιο με το έργο που παράγεις.
Η εργασία είναι εμπόρευμα που πρέπει να αποφέρει κέρδος σε αυτόν που την αγοράζει.
Είτε εργάτης στην ανακύκλωση σκουπιδιών δουλεύεις με 20 ευρώ την ημέρα ή διευθυντής σε πολυεθνική με 200.000 ευρώ το μήνα στο τέλος της ημέρας ή του μήνα πρέπει να έχει βγάλει το αφεντικό σου 20 ευρώ στην πρώτη περίπτωση ή 200.000 ευρώ στη δεύτερη κέρδος από την εργασία σου.
Αλλιώς σε στέλνει σπίτι σου.
Αυτά στον αμείλικτο ιδιωτικό τομέα που αξιολογείσαι συνεχώς.
Στο δημόσιο (στον κρατικό καπιταλισμό δλδ) αυτό δεν ισχύει γιατί ο λόγος ύπαρξης του κράτους ως εργοδότη στον καπιταλισμό έχει να κάνει με οποιαδήποτε άλλη καπιταλιστική στρέβλωση (βάλε το μυαλό σου να δουλέψει) εκτός από την παραγωγικότητα.
Ας πούμε ότι ένας από τους ρόλους του καπιταλιστικού κράτους (πέρα από τις βασικές
λειτουργίες του ως προστάτης των οικονομικών και κοινωνικών δομών της οικονομικής βάσης του) είναι αυτός του ''απορροφητήρα'' του πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού γιατί όταν φυλάς τα ρούχα σου έχεις τα μισά.
1 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”