Ὁ μεσιὲ Κλινὸ χτυπᾶ (ἀλύπητα).
-
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Basic poster

-
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Basic poster

Re: Ὁ μεσιὲ Κλινὸ χτυπᾶ (ἀλύπητα).
Ἔμ, ...
~~~~~~~~~~
Ρωσική παροιμία: Ο Έλληνας είναι το δεξί χέρι του θεού!
==
* Μὲ τὸ δεξὶ αὐνανίζεται κι' Αὐτός;
~~~~~~~~~~
Ρωσική παροιμία: Ο Έλληνας είναι το δεξί χέρι του θεού!
==
* Μὲ τὸ δεξὶ αὐνανίζεται κι' Αὐτός;
0 .
-
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Basic poster

Ιάνης Λο Σκόκκο
5 Ιουνίου 2020 · Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Πρὶν τὸ πράμα ξεθυμάνει:
Ὁ Ἀμβρόσιος ἀφόρισε, λέει, τὸν Μητσοτάκη, τὴν Κεραμέως καὶ τὸν Χαρδαλιά!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ὅλους τοὺς Ἕλληνες ἄν ἀφορίσει, μαζὺ καὶ τὴν ἑλληνικὴ γλώσσα, συγχρόνως δέ, εὐλογῶντας τοὺς Τούρκους, νὰ κάνουν παγκόσμιο τζαμὶ τὴν Ἀκρόπολη τῶν Ἀθηνῶν, τότε καὶ μόνον τότε, ἴσως, ποὺ δὲν τὸ πολυφαντάζομαι, μπορεῖ νὰ ταρακουνηθεῖ κάπως ἀπὸ τὴ θέση Του ὁ Θεὸς καὶ νὰ πεῖ: <- Σὰν πολλὴ φόρα δὲν πῆρες, Ἀμβρόσιε; Μὲ ρώτησες, Ἐμένα, ἄν θέλω νὰ μαγαρίσω τὴν Κόλαση, στέλνοντάς της ὅλους αὐτούς;> Κι' ἀφοῦ τὸ σκεφτεῖ ἀκόμα λίγο, νὰ προσθέσει: <- Καλά, κάνε ὅπως νομίζεις. Οἱ ρουφιάνοι, κάθε λογῆς, πρέπει νὰ ἐξαφανισθοῦν ἀπὸ προσώπου Γῆς. Ἐσύ, εἶσαι πιὸ ἁρμόδιος, ὡς γνώστης, τῶν ἐπιγείων. Ἐγώ, ποτὲ δὲν τὰ πῆγα καλὰ μὲ τοὺς ἀνθρώπους. Ἐξ ἀρχῆς: καὶ τοὺς ἔδιωξα καὶ τοὺς καταράστηκα. Καμιὰ φορά, μὲ πιάνουν οἱ χαζο- συναισθηματισμοί μου καὶ λυπᾶμαι, ἀλλὰ...οὔστ! οὔστ, ἀπὸ κεῖ, μὴ στείλω κοπρόσκυλα νὰ τοὺς κατασπαράξουν. Δὲν μοῦ φτούρησε, βλέπεις, ὁ κορωνοϊός. Ἄλλὰ ποῦ θὰ μοῦ πᾶνε; Ὁ Διάολος θὰ τοὺς πάρει καὶ θὰ τοὺς σηκώσει, τοῦ ἔχω ἐμπιστοσύνη αὐτουνοῦ!...>
5 Ιουνίου 2020 · Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Πρὶν τὸ πράμα ξεθυμάνει:
Ὁ Ἀμβρόσιος ἀφόρισε, λέει, τὸν Μητσοτάκη, τὴν Κεραμέως καὶ τὸν Χαρδαλιά!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ὅλους τοὺς Ἕλληνες ἄν ἀφορίσει, μαζὺ καὶ τὴν ἑλληνικὴ γλώσσα, συγχρόνως δέ, εὐλογῶντας τοὺς Τούρκους, νὰ κάνουν παγκόσμιο τζαμὶ τὴν Ἀκρόπολη τῶν Ἀθηνῶν, τότε καὶ μόνον τότε, ἴσως, ποὺ δὲν τὸ πολυφαντάζομαι, μπορεῖ νὰ ταρακουνηθεῖ κάπως ἀπὸ τὴ θέση Του ὁ Θεὸς καὶ νὰ πεῖ: <- Σὰν πολλὴ φόρα δὲν πῆρες, Ἀμβρόσιε; Μὲ ρώτησες, Ἐμένα, ἄν θέλω νὰ μαγαρίσω τὴν Κόλαση, στέλνοντάς της ὅλους αὐτούς;> Κι' ἀφοῦ τὸ σκεφτεῖ ἀκόμα λίγο, νὰ προσθέσει: <- Καλά, κάνε ὅπως νομίζεις. Οἱ ρουφιάνοι, κάθε λογῆς, πρέπει νὰ ἐξαφανισθοῦν ἀπὸ προσώπου Γῆς. Ἐσύ, εἶσαι πιὸ ἁρμόδιος, ὡς γνώστης, τῶν ἐπιγείων. Ἐγώ, ποτὲ δὲν τὰ πῆγα καλὰ μὲ τοὺς ἀνθρώπους. Ἐξ ἀρχῆς: καὶ τοὺς ἔδιωξα καὶ τοὺς καταράστηκα. Καμιὰ φορά, μὲ πιάνουν οἱ χαζο- συναισθηματισμοί μου καὶ λυπᾶμαι, ἀλλὰ...οὔστ! οὔστ, ἀπὸ κεῖ, μὴ στείλω κοπρόσκυλα νὰ τοὺς κατασπαράξουν. Δὲν μοῦ φτούρησε, βλέπεις, ὁ κορωνοϊός. Ἄλλὰ ποῦ θὰ μοῦ πᾶνε; Ὁ Διάολος θὰ τοὺς πάρει καὶ θὰ τοὺς σηκώσει, τοῦ ἔχω ἐμπιστοσύνη αὐτουνοῦ!...>
0 .
-
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Basic poster

10 Ἰανουαρίου 2013, καὶ ὥρα 2:39.
~~~ Γιὰ μιὰ θέση στὸν ἥλιο!...
Τὄξερα πὼς ὁ ἥλιος ἔξω ἤθελε τὸν ἥλιο ποὔχω μέσα μου γιὰ νὰ λάμψει.
Μία ἀπόφαση ἦταν τὸ καινούργιο διαμέρισμα - μὲ τὰ μισά, τὸ 50%, λεφτά, καὶ ὅλον τὸν ἥλιο, σὺν ἕνα σκηνικὸ βάθος: θἄλεγα πὼς τὸ πίσω μέρος πολυκατοικιῶν κι' ἕνα γκαρὰζ ποὺ δείχνει μιὰ λουρίδα δρόμου μὲ ἀντικρυστὲς προσόψεις εἶναι ἰδανικό.
Ἕνας ἥλιος σ' ὁλόκληρη τὴν Γῆ, ἕνα χρυσάφι γιὰ κάθε φτωχό.
Στὸ ὑστερόγραφο τῆς ζωῆς, ὁ ἥλιος εἶναι κεφαλαιώδης. Τόσο ἁπλό, τόσο πολύτιμο, νὰ βγαίνεις στὸ μπαλκόνι τὸ μεσημέρι καὶ νὰ τρῶς ὅ,τι μαγείρεψες, πίνοντας ρετσίνα. Κρασί, νερὸ γεμάτο ἥλιο καὶ χαρά. Τόσα αὐτονόητα π' ἀνακαλύπτεις ξαφνικά! Καὶ ἡ ἑλληνικὴ σημαία νὰ κυματίζει σὰν θάλασσα - πόσο τὴν στερήθηκα τελευταῖα!...
Μόνος; Ἔ, καί;
Καὶ τί κατάλαβα μὲ ἄτομα καὶ πλήθη ποὺ μαζύ τους ἔζησα; Ἔχω τὸ αἰγόκλημα, τὴ δάφνη, τὶς ἐληές, τὴν ἀράχνη, τὸν πήλινο Μαραθωνομάχο μου, τὸν Πολυχρόνη Λεμπέση ("ἕνα ξυπόλυτο κορίτσι")... Πῆρα καὶ πουλάκι! Οἱ γάτες δὲν τὄχουν καταλάβει ἀκόμα.
Ὅμως ἔχουμε λάβει τὰ μέτρα μας, κύριοι!
====
Δύο ἔργα τοῦ Πολυχρόνη Λεμπέση: Τὸ κορίτσι μὲ τὰ περιστέρια. Ἡ μικρὴ κουλουριώτισσα.
~~~ Γιὰ μιὰ θέση στὸν ἥλιο!...
Τὄξερα πὼς ὁ ἥλιος ἔξω ἤθελε τὸν ἥλιο ποὔχω μέσα μου γιὰ νὰ λάμψει.
Μία ἀπόφαση ἦταν τὸ καινούργιο διαμέρισμα - μὲ τὰ μισά, τὸ 50%, λεφτά, καὶ ὅλον τὸν ἥλιο, σὺν ἕνα σκηνικὸ βάθος: θἄλεγα πὼς τὸ πίσω μέρος πολυκατοικιῶν κι' ἕνα γκαρὰζ ποὺ δείχνει μιὰ λουρίδα δρόμου μὲ ἀντικρυστὲς προσόψεις εἶναι ἰδανικό.
Ἕνας ἥλιος σ' ὁλόκληρη τὴν Γῆ, ἕνα χρυσάφι γιὰ κάθε φτωχό.
Στὸ ὑστερόγραφο τῆς ζωῆς, ὁ ἥλιος εἶναι κεφαλαιώδης. Τόσο ἁπλό, τόσο πολύτιμο, νὰ βγαίνεις στὸ μπαλκόνι τὸ μεσημέρι καὶ νὰ τρῶς ὅ,τι μαγείρεψες, πίνοντας ρετσίνα. Κρασί, νερὸ γεμάτο ἥλιο καὶ χαρά. Τόσα αὐτονόητα π' ἀνακαλύπτεις ξαφνικά! Καὶ ἡ ἑλληνικὴ σημαία νὰ κυματίζει σὰν θάλασσα - πόσο τὴν στερήθηκα τελευταῖα!...
Μόνος; Ἔ, καί;
Καὶ τί κατάλαβα μὲ ἄτομα καὶ πλήθη ποὺ μαζύ τους ἔζησα; Ἔχω τὸ αἰγόκλημα, τὴ δάφνη, τὶς ἐληές, τὴν ἀράχνη, τὸν πήλινο Μαραθωνομάχο μου, τὸν Πολυχρόνη Λεμπέση ("ἕνα ξυπόλυτο κορίτσι")... Πῆρα καὶ πουλάκι! Οἱ γάτες δὲν τὄχουν καταλάβει ἀκόμα.
Ὅμως ἔχουμε λάβει τὰ μέτρα μας, κύριοι!
====
Δύο ἔργα τοῦ Πολυχρόνη Λεμπέση: Τὸ κορίτσι μὲ τὰ περιστέρια. Ἡ μικρὴ κουλουριώτισσα.
0 .
-
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Basic poster

6 Ἰανουαρίου 2013, καὶ ὥρα 10:46.
Re: Χρῆστες ποὺ λατρέψαμε.
(Καὶ ἐθεάθη γραφέν):
Γκιώνης ἔγραψε:
(...)
3) Κλινοσοφιστής : Τί να πει κανείς γι' αυτόν. Κατ' αρχάς είναι ο πρώτος που απέκτησε δικά του νήματα πολύ πριν μας προκύψουν τα νήματα αγάπης των ντιτζέιδωνε. Τα ποστ του ξεφυλλίζονται σαν περιοδικό και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στο γκρίζο και το μαύρο που κυριαρχεί. Έχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με φωτογραφίες γατιών στον πλανήτη και υπήρξε πιονέρος στη χρήση του πολυτονικού συστήματος στο ...... Τον λατρεύουμε κυρίως όταν τον πιάνει η γκρίνια (σχεδόν πάντα δηλαδή).
======
Νὰ προσθέσω ὅτι ὅταν ἤμουν 3,5 χρονῶ, ὁ πατέρας μου μοῦ εἶχε φτιάξει ἕνα καρότσι (ποὺ τὸ ἔσερνα μὲ σκοινί) κι' ἀπάνω ἔγραφε: "Γιάννης, ὁ γκρινιάρης". Μ' ἀρέσει νὰ γκρινιάζω, - τέχνη εἶναι κι' αὐτό!...
Re: Χρῆστες ποὺ λατρέψαμε.
(Καὶ ἐθεάθη γραφέν):
Γκιώνης ἔγραψε:
(...)
3) Κλινοσοφιστής : Τί να πει κανείς γι' αυτόν. Κατ' αρχάς είναι ο πρώτος που απέκτησε δικά του νήματα πολύ πριν μας προκύψουν τα νήματα αγάπης των ντιτζέιδωνε. Τα ποστ του ξεφυλλίζονται σαν περιοδικό και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στο γκρίζο και το μαύρο που κυριαρχεί. Έχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με φωτογραφίες γατιών στον πλανήτη και υπήρξε πιονέρος στη χρήση του πολυτονικού συστήματος στο ...... Τον λατρεύουμε κυρίως όταν τον πιάνει η γκρίνια (σχεδόν πάντα δηλαδή).
======
Νὰ προσθέσω ὅτι ὅταν ἤμουν 3,5 χρονῶ, ὁ πατέρας μου μοῦ εἶχε φτιάξει ἕνα καρότσι (ποὺ τὸ ἔσερνα μὲ σκοινί) κι' ἀπάνω ἔγραφε: "Γιάννης, ὁ γκρινιάρης". Μ' ἀρέσει νὰ γκρινιάζω, - τέχνη εἶναι κι' αὐτό!...
0 .
-
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Basic poster

Ιανουάριος 7th, 2012, 5:46 pm
ἐκεῖθε τώρα ποὺ κεῖται
κανεὶς λυγμὸς δὲν ἀσκεῖται.
Ράσκος (Ρασκόλνικωφ),
γατούλης ἐτῶν 5.5
Θησεῖον 7.1.2012..
~~~~
Στὸ Θησεῖο, μὲς τ' ἀρχαῖα, μιὰν ἀνασκαφὴ
τολμήσαμε, γιὰ τοῦ γάτου μας τὴν ταφή.
Τὸ σκεπάρνι βρῆκε τὸ χῶμα μαλακό,
πάντως τίποτα δὲν στήσαμε μνημειακό.
Πατήσαμε τὸ χῶμα - μὴν εἶναι ἐλαφρύ -
κρύψαμε τὸ μέλλον χρῶμα, τὸ τεφρύ.
Ξαπλωμένος σ' ἁπαλὸν ὕπνον κοιμᾶται,
θὰ τὸν θυμᾶμαι 'γώ... - κι' ἄς μὴ μὲ θυμᾶται.
Τὰ χέρια, π' ἄλλοτε, τὸν εἶχαν γλυτώσει
τώρα τόνε θάψανε κι' ἔχει ματώσει
ἡ καρδιά μου
κι' ἡ χαρά μου.
Ἰάνης Λὸ Σκόκκο.
ἐκεῖθε τώρα ποὺ κεῖται
κανεὶς λυγμὸς δὲν ἀσκεῖται.
Ράσκος (Ρασκόλνικωφ),
γατούλης ἐτῶν 5.5
Θησεῖον 7.1.2012..
~~~~
Στὸ Θησεῖο, μὲς τ' ἀρχαῖα, μιὰν ἀνασκαφὴ
τολμήσαμε, γιὰ τοῦ γάτου μας τὴν ταφή.
Τὸ σκεπάρνι βρῆκε τὸ χῶμα μαλακό,
πάντως τίποτα δὲν στήσαμε μνημειακό.
Πατήσαμε τὸ χῶμα - μὴν εἶναι ἐλαφρύ -
κρύψαμε τὸ μέλλον χρῶμα, τὸ τεφρύ.
Ξαπλωμένος σ' ἁπαλὸν ὕπνον κοιμᾶται,
θὰ τὸν θυμᾶμαι 'γώ... - κι' ἄς μὴ μὲ θυμᾶται.
Τὰ χέρια, π' ἄλλοτε, τὸν εἶχαν γλυτώσει
τώρα τόνε θάψανε κι' ἔχει ματώσει
ἡ καρδιά μου
κι' ἡ χαρά μου.
Ἰάνης Λὸ Σκόκκο.
0 .