Τλαξκαλτέκος έγραψε:Φαίνεται πως τα μπλογκς γράφουν μπούρδες όταν δεν μας αρέσουν αυτά που λένε.
Άκου καρντιά μου.
Εσένα μπορεί να σε φτιάχνει να διαβάζεις όλο τις αρλούμπες ή τις μισές αλήθειες που σου παρουσιάζει ο κάθε σαχλαμαράκιας Ελλημπάν που γράφει σε ένα μπλογκ.
Αλλά εμένα ούτε με ενδιαφέρει να κάθομαι να τα διαβάζω όλο τέτοιες σαχλαμάρες ούτε να κάθομαι να χάνω τον πολύτιμο χρόνο μου για να αποδομώ κάθε φορά ό,τι παπάτζα αντιγράφεις από εκεί και που φυσικά ποτέ εσύ δεν πρόκειται να παραδεχτείς ότι ήταν παπάτζα.
Σου έβαλα και τί λέει ο Ελευθερουδάκης ή το αγαπημένο σου wiki για τους Βυζαντινούς. Συμφωνούν με όσα λένε όλοι για τους Ρωμιούς, δηλαδή ότι ήταν ο ελληνόφωνος χριστιανικός πληθυσμός του Βυζαντίου (και που στην καταγωγή μπορεί να ήταν Σλάβοι, Ιλλυριοί, Γότθοι, Άραβες κλπ κλπ κλπ). Όλα αυτά τα παραβλέπεις και μου πετάς μια σπόντα που διάβασες σε ένα σαχλαμαρομπλογκ ότι είπε κάποιος κάποτε για Έλληνες (που ίσως είχε την ίδια έννοια με αυτό που λέει ο Γεννάδιος), γιατί αυτό θα ήθελες να ισχύει.
Είναι ένα απ' τα δύο επιχειρήματα που χρησιμοποιεί και ο Πλήθων για να στηρίξει τον ελληνισμό του : Έλληνες εσμέν το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί.
Ο Πλήθων ήθελε να πιάσει κονέ με τη Δύση. Στη Δύση τότε στην καλύτερη είχαν χεσμένο το Βυζάντιο, στη χειρότερη το μισούσαν κιόλας. Τους αρχαίους Έλληνες από την άλλη είχαν αρχίσει να τους ανακαλύπτουν τότε στη Δύση, οπότε είπε ότι είναι κάτι που στη Δύση είχε πέραση.
Αυτή η δήλωση προφανώς δεν αντικατοπτρίζει το πώς έβλεπαν οι περισσότεροι στο Βυζάντιο τους εαυτούς τους και προφανώς δεν αποδεικνύει ότι είχε καμιά καταγωγή από Έλληνες. Η καταγωγή είναι κάτι που χάνεται όσο πάει πίσω στο χρόνο. Στην καλύτερη να βρεις ένα ίχνος από ένα πρόγονό σου που έζησε 300-400 χρόνια πίσω. Όχι κάτι χιλιάρικα χρόνια που θέλετε να πάτε πίσω κάτι σαχλαμαράκηδες Ελλημπανέζοι. Και που μέσα σε αυτά τα χιλιάδες χρόνια έγιναν τρομερές - και ιστορικά καταγεγραμμένες - αλλαγές στον πληθυσμό της Ελλάδας (και στον τόπο σου που δήθεν «δεν πάτησε ξένος» και ξέρεις πόσο παπάτζα είναι αυτό και πόσο εύκολα θα το αποδομήσω σε 1’, γι’ αυτό και καλά κάνεις και δεν το λες ποιος τόπος είναι
.gif)
) και
διαμορφώθηκε μια άλλη εθνότητα, αυτή του Ρωμιού.
Κι από ένα σημείο και μετά, ούτε η ελληνοφωνία έπαιζε ρόλο. Αρκούσε να είσαι Χ.Ο., πιστός στο Πατριαρχείο της Ιστανμπούλ και αυτομάτως ήσουν Έλληνας. Ξέρεις πολύ καλά πώς έγιναν «Έλληνες» τόσοι αλλόγλωσσοι και με ποιο κριτήριο γίνονταν οι ανταλλαγές πληθυσμών.
Το μόνο στοιχείο του dna που θα μπορούσε να σε πάει ακόμα και χιλιάδες χρόνια πίσω είναι οι απλοομάδες, που περνάνε ατόφιες από γενιά σε γενιά.
Οι απλοομάδες που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα, υπάρχουν σε μεγαλύτερα ποσοστά σε κάποια ή κάποιες γειτονικές χώρες, άρα δεν υφίσταται κάποιο ελληνικό genetic marker. Ένα τουρλουμπούκι λαών και φυλών είσαι και από τα αρχαία χρόνια κιόλας.
Το να ισχυρίζεται ένας Ρωμιός ότι είναι αρχαίος Έλληνας γιατί μιλάει ρωμαίικα και τα ρωμαίικα είναι ελληνική διάλεκτος είναι αντίστοιχο με τον Ρουμάνο που μιλάει μια λατινική διάλεκτο και δηλώνει Ρωμαίος λεγεωνάριος. Ο κόσμος γελάει μαζί σας δηλαδή...
Αυτά από εμένα και αρκετά ασχολήθηκα.
Συνέχα τώρα εσύ να το παίζεις αρχέος Αίλυν και να μας βάζεις τις σπόντες που πέταξαν κάποιοι κάποτε ως «απόδειξη».
.gif)