Magdap35 έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:
Μην πάρεις μια τόσο σοβαρή απόφαση με γνώμονα την μεταξύ σας σχέση και μόνο. Να σκεφτείς καλά αν μια τέτοια μετανάστευση συμφέρει και εσένα όπως κάνει ο ίδιος.
Εκείνος είναι πολύ απαισιόδοξος. Του λέω ότι έχω ένα μικρό κεφάλαιο λόγω γονέων κ θέλω κάτι να ανοίξω κ μου λέει ότι είναι καταστροφή κ τέτοια . Αλλά εγώ θέλω να κάνω κάτι δικό μου
Το αγόρι σου ξέρει τι λέει, είναι ευφυές και σοφό. Θα πετάξεις απλά τα λεφτά σου και στο τέλος θα χρωστάς κιόλας. Λυπήσου τους γονείς σου που τα μάζεψαν με κόπο, λυπήσου τους που θα σε πληρώνουν και για καιρό τα χρωστούμενα απο το μαγαζί που θα έχεις βάλει μέσα.
Καλύτερα επένδυσε το κεφάλαιο σου για τα πρώτα έξοδα σου στην Αυστρία μέχρι να μάθεις την γλώσσα. Μετά είναι πολύ εύκολο να κάνεις μια αρχή στα τουριστικά πχ μια αξιοπρεπέστατη δουλειά σε ξενοδοχείο, και παρακάτω βλέπεις. Αν δουλέψεις κάποια χρόνια μετά είσαι μέσα στο σύστημα, δεν χάνεσαι, αν δεν αρχίσεις crystal meth, τζόγο, κλπ.
Στα θετικά της Αυστρίας: όταν (όχι "αν", γιατί είναι σίγουρο) βρεί δουλειά σαν τοπογράφος, θα πληρώνει τσουχτερό φόρο εισοδήματος ως άγαμος χωρίς παιδιά, οπότε η πιθανότητα να σου κάνει πρόταση γάμου είναι δραματικά αυξημένη
Αν μάλιστα θελήσετε να κάνετε και παιδιά, αν δουλεύεις θα πάρεις 1-2 χρόνια άδεια μητρότητας με την θέση εργασίας να σε περιμένει ξανά, ο χρόνος μετράει συντάξιμος, επιδόματα μητρότητας, τέκνων, για τα καροτσάκια, για γιόγκες να σε φεύγει το άγχος, κτλ.
Aυτά βέβαια δεν είναι τζάμπα, αν και όταν δείς τους φόρους και τις κρατήσεις, ειδικά των μεσαίων και ανώτερων εισοδημάτων, θα πάθεις έμφραγμα. Απλά τα κρατικά έσοδα οφελούν περισσότερο τους χαμηλόμισθους και τους παντρεμένους με παιδιά. Οι περισσότεροι παντρεύονται για φορολογικούς λόγους περισσότερο και όχι από χούι, διαφορετικά θα συζούσαν με εξώγαμα.