μονο τον φορμιξ διαβασα την μυθηρα λιγο γιατι γραφει πολλα και λογω χρονο και θα το πραξω αργοτερα
το ξαναλεω παλι οτι δεν ειμαι αντι ...θα προσπαθησω να το περιγραψω με μια εικονα
δημοκρατια αυτην που εννοει η μυθηρα ειναι να δωσουμε μια φεραρι σε εναν νεο οδηγο που μολις
πηρε το δίπλωμα αυτος δεν θα την οδηγησει σαν ενα συμβατικο αλλα θα θελησει να δοκιμασει τα ορια της
η μυθηρα λεει πως δεν θα δοκιμαζει τα ορια της γιατι θα σεβαστει των κωδικα
οπως ολα τα πραγματα και η δημοκρατια εχει κωδικες συμπεριφορας που απαιτουν να τους μαθεις
θα σας περιγραψω και μια αλλη εικονα δινουμε ενα καλαμι σε ενα νεο ψαρα θα βγαλει ποτε ψαρια
αν δεν του δειξει καποιος παλιος πως και με ποιο τροπο και σε ποιες παραλιες θα βγαλει τα ψαρια ;
και το τελευταιο γιατι κουρασθηκα να προσπαθω να εξηγησω τα αυτονοητα
να ρωτησω υπαρχει κανενα κουμπι να το γυρισουμε ωστε να αποκτησουμε την δημοκρατια που λεει;
αν ναι να το γυρισουμε
αφου λοιπον δεν υπαρχει το κουμπι τι κανουμε ; προσπαθουμε για κατι καλυτερο απο οτι εχουμε
βημα με βημα να ταιριάξουμε στο γραναζι της δημοκρατιας οσο περισσοτερα κατανοουμε
ποιες ειναι οι ουσιωδες διαφορες με την ευρωπη; οταν τις βρειτε προσπαθειστε να καταλαβετε και πως
τις απεκτησαν .....δεν ειχαν ποτε δημοκρατια απεναντιας ειχαν συνεταιρισμους
και η μορφη του συνεταιρισμου μεταβληθηκε με τον καιρο στην δημοκρατια που εχουν
γιατι μεσω απο αυτους τους συν. εμαθαν να ειναι υπευθυνοι -και δεν τους εμαθαν καποιοι ξαφνικα
οπως θελει ο παυλος να μας πει με τα πρωτα συνταγματα των ελληνων
η δημοκρατια ειναι και αυτο ενα ολοκληρωτικο πολιτευμα χωρις φυλακες ομως
γιατι φυλακας ειναι ο καθε πολιτης για να γινει ομως φυλακας ο πολιτης θα πρεπει να εκπαιδευτει
δυο και τρεις γενεές ωστε με τα πρωτα βηματα που κανει να μαθαινει και την συμπεριφορα του
απεναντι στην δημοκρατια ....τοτε και μονο θα αποκτησουμε μια μορφη της δημ. που θα πλησιαζει
στο τελειο συστημα ... τωρα αν θελουμε να γραφουμε κανονες και συνταγματα καντε το
ο καθενας γραφει αυτο πουυ θελει ..εγω πχ θελω να γραψω για τον εθνικισμο και αρχιζω να γραφω
κανονες και λοιπα ..... αυτο ομως δεν με εμποδιζει να σκεφτω οτι δεν υπαρχει ουτε ενα χιλιοστο
του τρις % να πραγματοποιηθει στην πραγματικοτητα
υπαρχει και ενα αλλο ενδεχομενο αυτο που σκεφτομαστε να ειναι ηδη παρωχημένο
και αυτο που σκεφτομαι και αυτα που σκεφτοσαστε εσεις
σας εδωσα ενα αποσπασμα του ηλακλειτου να διαβασετε και να την εξηγησετε -ειναι πολυ δυσκολο
ακομη και για τους επισημους φιλ. να το εξηγησουν και απο οτι εψαξα δεν βρηκα καμια εξηγηση
εγω βρηκα μια αλλα δεν μπορω να την εξηγησω να την γραψω με την σειρα ωστε να βγαλει
καποιος μια ακρη.....να σας δωσω μια ακρη -και να το σκεφτειτε
προσπαθει να εξηγησει γιατι συμβαινει αυτο και αυτο και οτι ειναι αδυνατον να το σταματησει κανεις
απαξ και αρχισει να συμβαινει ...στην ουσια ειμαι με τον ηρακλειτο γιατι μονο αυτος σταθηκε
στο υψος της φιλοσοφιας λοιπον μυθηρα το να γραφουμε για κανονες της δημοκρατιας
ειναι σαν να εχουμε διαρροια και να θελουμε να προσπαθησουμε να κλασουμε
ή παλαβοι θα ειμαστε ή τολμηροι μεχρι ανοησιας -εγω δεν θα το ξαναδοκιμαζα γιατι την πατησα μια φορα
ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
-
nemo
- Supreme poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
nemo
- Supreme poster

και μυθηρα αυξανομαστε γρηγορα στην γη τα αμεσως προβληματα θα εχουν να κανουν με το κλιμα
τις αλλαγες και στην παραγωγη τροφιμων αν αρχισουν και τα εθνη που εχουν πανω απο εκατο εκα.
να θελουν τις ανεσεις που εχει ο δυτικος τοτε θα στερεψουν για μας και θα αρχισει παλι ο κυκλος
των εθνων καθε εθνος θα περιχαρακωσει τα δικα του και αυτο θα γινει με πολεμους ή θα φερει πολεμους
και πολεμοι δεν γινονται με δημοκρατικα μεσα ουτε και μεσα στο ιδιο εθνος
αυτος ειναι και ο λογος που η δημοκρατια δεν θα ανεβασει τις μετοχες της ουτε σε διακοσια χρονια
απεναντιας θα εχουμε τις αορατες κυβερνησεις που θα σμιγουν τα εθνη και θα χωριζουν τις ταξεις
για να μην ενωθουν ποτε εναντιων τους το να συζηταμε για δημοκρατιες για μενα ειναι σαν να θελουμε
την φερραρι για να πηγαινουμε στο περιπτερο για τσιγαρα και ειναι το ιδιο σαν να συζηταν οι αμετανοητοι
κκεκεδες τον παλιο κομμουνισμο και τον περιμενουν μερα με την ημερα
τις αλλαγες και στην παραγωγη τροφιμων αν αρχισουν και τα εθνη που εχουν πανω απο εκατο εκα.
να θελουν τις ανεσεις που εχει ο δυτικος τοτε θα στερεψουν για μας και θα αρχισει παλι ο κυκλος
των εθνων καθε εθνος θα περιχαρακωσει τα δικα του και αυτο θα γινει με πολεμους ή θα φερει πολεμους
και πολεμοι δεν γινονται με δημοκρατικα μεσα ουτε και μεσα στο ιδιο εθνος
αυτος ειναι και ο λογος που η δημοκρατια δεν θα ανεβασει τις μετοχες της ουτε σε διακοσια χρονια
απεναντιας θα εχουμε τις αορατες κυβερνησεις που θα σμιγουν τα εθνη και θα χωριζουν τις ταξεις
για να μην ενωθουν ποτε εναντιων τους το να συζηταμε για δημοκρατιες για μενα ειναι σαν να θελουμε
την φερραρι για να πηγαινουμε στο περιπτερο για τσιγαρα και ειναι το ιδιο σαν να συζηταν οι αμετανοητοι
κκεκεδες τον παλιο κομμουνισμο και τον περιμενουν μερα με την ημερα
0 .
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

σχολιο 60
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΥΜΑΠΑΤΗ !!!
Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΡΧΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΑΝ ΤΥΦΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ
Ο ΝΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΡΧΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΑΝ ΤΥΦΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
ΦΟΡΜΙΓΞ
- Rookie poster

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Από τον Σοφοκλή στον Αριστοφάνη και τανάπαλιν)
Σήμερα το πρωί ξύπνησα, γέμισα την πίπα μου και άνοιξα ένα βιβλίο για την Θεωρία Γραφημάτων, με σκοπό να αρχίσω να μελετάω. Πριν ξεκινήσω μπήκα στο ιστολόγιο για να διαβάσω τις τελευταίες αναρτήσεις και μου έφυγε κάθε διάθεση να ασχοληθώ με τα Μαθηματικά.
Πριν καν συμπληρώσω το τριακοστό μου σχόλιο, τέσσερεις άνθρωποι κατορθώσαμε να χωριστούμε σε τουλάχιστον δύο αντίπαλες ομάδες. Συγχαρητήρια. Εάν δεν ήταν τόσο τραγικό να παρατηρώ εδώ, σε μικρογραφία, την αιτία για την οποία το έθνος μας το οποίο, ενώ σήκωσε στην πλάτη του ολόκληρη την Ανθρωπότητα, σήμερα έχει γίνει υποχείριο του κάθε βάρβαρου τραμπούκου, θα ήταν η επιτομή της κωμωδίας. Η ΜΥΘΗΡΑ, ακραιφνώς Δημοκρατική, επιχειρεί να εφαρμόσει στον συνομιλητή της το τυραννικό μέσον της λογοκρισίας, ενώ ο ΝΕΜΟ, πρόμαχος της Αριστοκρατικής διακυβέρνησης, νιώθει στο πετσί του την εφαρμοσμένη πολιτική κάθε ολιγαρχίας, η οποία ξεκινά από την στέρηση της ελευθερίας του Λόγου και αντιδρά με την επόμενη ανάρτησή του υπαινισσόμενος την Δημοκρατική Ισηγορία.
Θα σας εξέπληττα εάν σας πληροφορούσα πως (κατά την γνώμη μου), στους πυρήνες τους, οι πολιτικές σας πεποιθήσεις δεν διαφέρουν πολύ; Και οι δύο απαιτείτε δικαιοσύνη και ευημερία του λαού, και οι δύο αναζητάτε ιεράρχηση και αξιοκρατία στην διακυβέρνηση, και οι δύο καταλήγετε σε φαινομενικά αντίθετες κατευθύνσεις, διαπράττοντας το ίδιο σφάλμα: δεν συνυπολογίζετε την πραγματική φύση του αντικειμένου της έρευνάς σας, τον Άνθρωπο. Οι άνθρωποι δεν διαχωρίζονται σε δύο στεγανές κατηγορίες, στους μεγαλειώδεις (όπως πίστευε ο Σοφοκλής) και στους τιποτένιους (όπως πίστευε ο Αριστοφάνης), αλλά ο καθένας είναι ταυτοχρόνως και τα δύο. Η ουτοπική Δημοκρατία υποθέτει πως η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι (ή δύναται να γίνει) υπεράνθρωπη, άξια να λειτουργήσει υπό καθεστώς αναρχίας, ενώ η ουτοπική Αριστοκρατία υποθέτει πως υπάρχουν κάποιοι υπεράνθρωποι οι οποίοι μπορούν να κυβερνήσουν κατά τα πρότυπα των Αρχόντων – Βασιλέων, ενώ ο υπόλοιπος λαός, όντας κατώτερος, θα είναι υπάκουος στα κελεύσματά των κυβερνητών. Προφανώς, καμία από τις δύο προσεγγίσεις δεν είναι ορθές. Εάν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, τόσο δισδιάστατα, δεν νομίζετε πως η λύση θα είχε βρεθεί εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια; Ο Πλάτων μετέβαλε τις θεμελιώδεις του πεποιθήσεις δύο φορές. Η πρώτη μεταβολή, από Δημοκρατικός σε Αριστοκρατικός (περιγράφεται στην «Πολιτεία»), προκλήθηκε από την θανάτωση του δασκάλου του και η δεύτερη, από Αριστοκρατικός σε Πραγματιστή (περιγράφεται στους «Νόμους»), μετά από την πρώτη επίσκεψή του στον Διονύσιο τον Πρεσβύτερο στις Συρακούσες.
Έχοντας συμμετάσχει σε διάφορες πολιτικές κινήσεις, γνωρίζω πως στο σημείο αυτό, οι περισσότεροι συμφωνούν για πρώτη φορά, στο ότι είμαι ένα θρασύτατο καθίκι και ενώνουν την φωνή τους προκειμένου να με προτρέψουν να πάω στον Αγύριστο ή, ακόμα καλύτερα, να βρω μία σκοτεινή γωνία για να κόψω με ησυχία τον λαιμό μου. Εάν έφτασε και στον ιστολόγιο αυτή η στιγμή, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ενδιαφέρουσα συζήτηση, εάν πάλι όχι (ή όχι ακόμα) μπορώ να σας υποσχεθώ πως θα εξακολουθήσω να είμαι ένα θρασύτατο καθίκι.
Σήμερα το πρωί ξύπνησα, γέμισα την πίπα μου και άνοιξα ένα βιβλίο για την Θεωρία Γραφημάτων, με σκοπό να αρχίσω να μελετάω. Πριν ξεκινήσω μπήκα στο ιστολόγιο για να διαβάσω τις τελευταίες αναρτήσεις και μου έφυγε κάθε διάθεση να ασχοληθώ με τα Μαθηματικά.
Πριν καν συμπληρώσω το τριακοστό μου σχόλιο, τέσσερεις άνθρωποι κατορθώσαμε να χωριστούμε σε τουλάχιστον δύο αντίπαλες ομάδες. Συγχαρητήρια. Εάν δεν ήταν τόσο τραγικό να παρατηρώ εδώ, σε μικρογραφία, την αιτία για την οποία το έθνος μας το οποίο, ενώ σήκωσε στην πλάτη του ολόκληρη την Ανθρωπότητα, σήμερα έχει γίνει υποχείριο του κάθε βάρβαρου τραμπούκου, θα ήταν η επιτομή της κωμωδίας. Η ΜΥΘΗΡΑ, ακραιφνώς Δημοκρατική, επιχειρεί να εφαρμόσει στον συνομιλητή της το τυραννικό μέσον της λογοκρισίας, ενώ ο ΝΕΜΟ, πρόμαχος της Αριστοκρατικής διακυβέρνησης, νιώθει στο πετσί του την εφαρμοσμένη πολιτική κάθε ολιγαρχίας, η οποία ξεκινά από την στέρηση της ελευθερίας του Λόγου και αντιδρά με την επόμενη ανάρτησή του υπαινισσόμενος την Δημοκρατική Ισηγορία.
Θα σας εξέπληττα εάν σας πληροφορούσα πως (κατά την γνώμη μου), στους πυρήνες τους, οι πολιτικές σας πεποιθήσεις δεν διαφέρουν πολύ; Και οι δύο απαιτείτε δικαιοσύνη και ευημερία του λαού, και οι δύο αναζητάτε ιεράρχηση και αξιοκρατία στην διακυβέρνηση, και οι δύο καταλήγετε σε φαινομενικά αντίθετες κατευθύνσεις, διαπράττοντας το ίδιο σφάλμα: δεν συνυπολογίζετε την πραγματική φύση του αντικειμένου της έρευνάς σας, τον Άνθρωπο. Οι άνθρωποι δεν διαχωρίζονται σε δύο στεγανές κατηγορίες, στους μεγαλειώδεις (όπως πίστευε ο Σοφοκλής) και στους τιποτένιους (όπως πίστευε ο Αριστοφάνης), αλλά ο καθένας είναι ταυτοχρόνως και τα δύο. Η ουτοπική Δημοκρατία υποθέτει πως η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι (ή δύναται να γίνει) υπεράνθρωπη, άξια να λειτουργήσει υπό καθεστώς αναρχίας, ενώ η ουτοπική Αριστοκρατία υποθέτει πως υπάρχουν κάποιοι υπεράνθρωποι οι οποίοι μπορούν να κυβερνήσουν κατά τα πρότυπα των Αρχόντων – Βασιλέων, ενώ ο υπόλοιπος λαός, όντας κατώτερος, θα είναι υπάκουος στα κελεύσματά των κυβερνητών. Προφανώς, καμία από τις δύο προσεγγίσεις δεν είναι ορθές. Εάν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, τόσο δισδιάστατα, δεν νομίζετε πως η λύση θα είχε βρεθεί εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια; Ο Πλάτων μετέβαλε τις θεμελιώδεις του πεποιθήσεις δύο φορές. Η πρώτη μεταβολή, από Δημοκρατικός σε Αριστοκρατικός (περιγράφεται στην «Πολιτεία»), προκλήθηκε από την θανάτωση του δασκάλου του και η δεύτερη, από Αριστοκρατικός σε Πραγματιστή (περιγράφεται στους «Νόμους»), μετά από την πρώτη επίσκεψή του στον Διονύσιο τον Πρεσβύτερο στις Συρακούσες.
Έχοντας συμμετάσχει σε διάφορες πολιτικές κινήσεις, γνωρίζω πως στο σημείο αυτό, οι περισσότεροι συμφωνούν για πρώτη φορά, στο ότι είμαι ένα θρασύτατο καθίκι και ενώνουν την φωνή τους προκειμένου να με προτρέψουν να πάω στον Αγύριστο ή, ακόμα καλύτερα, να βρω μία σκοτεινή γωνία για να κόψω με ησυχία τον λαιμό μου. Εάν έφτασε και στον ιστολόγιο αυτή η στιγμή, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ενδιαφέρουσα συζήτηση, εάν πάλι όχι (ή όχι ακόμα) μπορώ να σας υποσχεθώ πως θα εξακολουθήσω να είμαι ένα θρασύτατο καθίκι.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

μα αυτο πιστευω και εγω και αυτο προσπαθω να πω και στην μυθηρα
δεν θελω να συζητησω για κατι που δεν πιστευω οτι θα εφαρμοστει ποτε
και καλυτερα να πω αντι για αυτο παραμυθια ή αυτο που προτιμω -απο επιστημονικη φαντασια
γιατι περιεχει το παλιο το τωρα και το αυριο προσπαθω να βρω εξηγησεις ή να ακουσω εξηγησεις
γιατι σαν ανθρωποι δεν κανουμε τα αυτονοητα πχ αυτο που λεει η μυθηρα
πχ γιατι ενω θελουμε την ισοτητα παλευουμε με τις αδικιες ή γιατι μας αρεσει να βλεπουμε
ή να ακουμε για την βια και οχι την παρατηριση ενος λουλουδιου που ανθίζει
-το κανουν ακομη οι γιαπωνέζοι - πχ λεμε τωρα
και φυσικα παρατηρισα και εγω την νοητικη βαβελ που επικρατει εδω και αλλου σε καθε συζητηση
και αυτο με ενδιαφερει πολυ σαν συζητηση γιατι πχ ο νεμο το ειπε αυτο και τι ακριβως τον εκανε
να το σκεφτει κλπ τετοια ζουμερα χρωματα οπως λεει και ο ρωσος ζωγραφος με ενδιαφερουν
ή παλι να ακουσω για ενα ιστορικο γεγονος που δεν θα το γνωριζα ή να συγκρινουμε κουλτουρες
που εχουν οι λαοι πχ κινα ιαπωνια εκει επικρατει εντελως διαφορετικη κουλτουρα
εκει δεν κοιτας τον αλλον στα ματια δεν πρεπει να εισαι ειλικρινεις να λες ψεμματα αλλα και να μη λες
και τοσα αλλα πραγματα σημερα λενε για τους αγωνιστες του 21 μας το λενε για κατι καινουργιο
οτι ----------ξερετε λενε οτι πριν πολεμησουν για την επανασταση ηταν ληστες και μπραβοι;
και μιλαμε για ατομα διαβασμενα και μπορει να διαθετουν και δυο πτυχια ο καθενας
ή ο αλλος ο παυλος μας λεει γιατι δεν μας αφησαν να εχουμε εκεινο το συνταγμα
μα σε αφησαν και εκανες δυο εμφυλιους μεχρι να σου στειλουν εναν ξενο για να σε διοικησει
τι ακριβως δεν καταλαβαινουν; και τι δεν καταλαβαινω εγω ;
ειπα στην μυθηρα για ονομασες την επανασταση θλιβερη -το γιατι το ειπα ειναι ολοφανερο
γιατι μου εκανε εντυπωση η λεξη ....
και αυτο κανει και τις συζητησεις να εκτροχιαζονται ....
και δεν απαντησε γιατι δεν απαντησε; αυτα εμενα με ενδιαφερουν ...γιατι ο ανθρωπος δεν απανταει
σε πραγματα που δεν του αρεσουν ή και σε πραγματα που αφορουν και εχουν να κανουν με την σκεψη του
φυσικα για να εχουμε ειρηνη στον κοσμο σημερα κατι σωστα εχουμε αρχισει να κανουμε
και φυσικα γνωριζω και κατανοω πληρως την ισορροπια των αντιθεσεων
και ο ελληνας μπορει να το κανει καλυτερα απο καθε λαο
γιατι το εχουμε μεσα μας ....αλλα υπαρχει αυτη η χαζομαρα που πρεπει να μας την ξεριζωσει καποιος
γιατι αλλιως δεν φευγει με κανεναν αλλο τροπο με την κουβεντα που καναμε εδωσα την ιδια απαντηση
με τον πλατωνα και τον αριστοτελη χωρις να το ειχα αντιληφθει και το παρατήρησα οταν το εγραψε ο φορμιξ
ναι πιστευω οτι πρεπει να διοικουν οι αριστοι και δεν ειναι κατα αναγκη να ειναι σατραπες και δολοφονοι
μπορει και να ειναι απολυτοι δημοκρατες πχ ο κολοκοτρωνης ενω ηταν ικανος δεν αρπαξε την εξουσια
ισως γιατι ειχε περασει πολλα και ηθελε στα τελευταια του χρονια την ησυχια
οσο για το αποκορύφωμα της φιλοσοφιας θεωρω τον ηρακλειτο ....ειπε τοσο πολλα απολυτα
που δεν τα ειπε κανεις αλλος
δεν θελω να συζητησω για κατι που δεν πιστευω οτι θα εφαρμοστει ποτε
και καλυτερα να πω αντι για αυτο παραμυθια ή αυτο που προτιμω -απο επιστημονικη φαντασια
γιατι περιεχει το παλιο το τωρα και το αυριο προσπαθω να βρω εξηγησεις ή να ακουσω εξηγησεις
γιατι σαν ανθρωποι δεν κανουμε τα αυτονοητα πχ αυτο που λεει η μυθηρα
πχ γιατι ενω θελουμε την ισοτητα παλευουμε με τις αδικιες ή γιατι μας αρεσει να βλεπουμε
ή να ακουμε για την βια και οχι την παρατηριση ενος λουλουδιου που ανθίζει
-το κανουν ακομη οι γιαπωνέζοι - πχ λεμε τωρα
και φυσικα παρατηρισα και εγω την νοητικη βαβελ που επικρατει εδω και αλλου σε καθε συζητηση
και αυτο με ενδιαφερει πολυ σαν συζητηση γιατι πχ ο νεμο το ειπε αυτο και τι ακριβως τον εκανε
να το σκεφτει κλπ τετοια ζουμερα χρωματα οπως λεει και ο ρωσος ζωγραφος με ενδιαφερουν
ή παλι να ακουσω για ενα ιστορικο γεγονος που δεν θα το γνωριζα ή να συγκρινουμε κουλτουρες
που εχουν οι λαοι πχ κινα ιαπωνια εκει επικρατει εντελως διαφορετικη κουλτουρα
εκει δεν κοιτας τον αλλον στα ματια δεν πρεπει να εισαι ειλικρινεις να λες ψεμματα αλλα και να μη λες
και τοσα αλλα πραγματα σημερα λενε για τους αγωνιστες του 21 μας το λενε για κατι καινουργιο
οτι ----------ξερετε λενε οτι πριν πολεμησουν για την επανασταση ηταν ληστες και μπραβοι;
και μιλαμε για ατομα διαβασμενα και μπορει να διαθετουν και δυο πτυχια ο καθενας
ή ο αλλος ο παυλος μας λεει γιατι δεν μας αφησαν να εχουμε εκεινο το συνταγμα
μα σε αφησαν και εκανες δυο εμφυλιους μεχρι να σου στειλουν εναν ξενο για να σε διοικησει
τι ακριβως δεν καταλαβαινουν; και τι δεν καταλαβαινω εγω ;
ειπα στην μυθηρα για ονομασες την επανασταση θλιβερη -το γιατι το ειπα ειναι ολοφανερο
γιατι μου εκανε εντυπωση η λεξη ....
και αυτο κανει και τις συζητησεις να εκτροχιαζονται ....
και δεν απαντησε γιατι δεν απαντησε; αυτα εμενα με ενδιαφερουν ...γιατι ο ανθρωπος δεν απανταει
σε πραγματα που δεν του αρεσουν ή και σε πραγματα που αφορουν και εχουν να κανουν με την σκεψη του
φυσικα για να εχουμε ειρηνη στον κοσμο σημερα κατι σωστα εχουμε αρχισει να κανουμε
και φυσικα γνωριζω και κατανοω πληρως την ισορροπια των αντιθεσεων
και ο ελληνας μπορει να το κανει καλυτερα απο καθε λαο
γιατι το εχουμε μεσα μας ....αλλα υπαρχει αυτη η χαζομαρα που πρεπει να μας την ξεριζωσει καποιος
γιατι αλλιως δεν φευγει με κανεναν αλλο τροπο με την κουβεντα που καναμε εδωσα την ιδια απαντηση
με τον πλατωνα και τον αριστοτελη χωρις να το ειχα αντιληφθει και το παρατήρησα οταν το εγραψε ο φορμιξ
ναι πιστευω οτι πρεπει να διοικουν οι αριστοι και δεν ειναι κατα αναγκη να ειναι σατραπες και δολοφονοι
μπορει και να ειναι απολυτοι δημοκρατες πχ ο κολοκοτρωνης ενω ηταν ικανος δεν αρπαξε την εξουσια
ισως γιατι ειχε περασει πολλα και ηθελε στα τελευταια του χρονια την ησυχια
οσο για το αποκορύφωμα της φιλοσοφιας θεωρω τον ηρακλειτο ....ειπε τοσο πολλα απολυτα
που δεν τα ειπε κανεις αλλος
0 .
-
nemo
- Supreme poster

οπως το ειπες ειναι για την ουτοπικη δημοκρατια στο δευτερο ομως
σαν πλειοψηφία η ανθρωποτητα ειναι ηλιθια και πορευονται με τα πιο χαμηλα ενστικτα
αυτο μας το ειπαν πριν απο 2οοο χρονια και ισχύει μεχρι σημερα
εσυ λογω μαθηματικων μπορεις να βρεις και τον αριθμο των αχρηστων στο περιπου
αν υπολογησεις τα εκατομμυρια ασχετων με τις χιλιαδες των ικανων
και να μου βρεις πότε μια πλειψηφια εφερε πολιτισμο παντοτε και παντα το πρωτο βημα το εκανε
ο ενας και μετα ακουλουθησαν και οι υπολοιποι και αρα για το οτιδηποτε θα πρεπει να το περιμενουμε
απο τον εναν και θα εχει ενδιαφερον η κουβεντα για να διακρινουμε ποτε παραγεται ενας πολιτισμος
σαν πλειοψηφία η ανθρωποτητα ειναι ηλιθια και πορευονται με τα πιο χαμηλα ενστικτα
αυτο μας το ειπαν πριν απο 2οοο χρονια και ισχύει μεχρι σημερα
εσυ λογω μαθηματικων μπορεις να βρεις και τον αριθμο των αχρηστων στο περιπου
αν υπολογησεις τα εκατομμυρια ασχετων με τις χιλιαδες των ικανων
και να μου βρεις πότε μια πλειψηφια εφερε πολιτισμο παντοτε και παντα το πρωτο βημα το εκανε
ο ενας και μετα ακουλουθησαν και οι υπολοιποι και αρα για το οτιδηποτε θα πρεπει να το περιμενουμε
απο τον εναν και θα εχει ενδιαφερον η κουβεντα για να διακρινουμε ποτε παραγεται ενας πολιτισμος
0 .
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχολιο 60
σχόλιο 61
ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ !!!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
σχόλιο 62
....Φόρμιγξ .. οχι στρατοπεδα δεν υπαρχουν ...απλα τον απεκλεισα προσωπικα για συνομιλητη εσυ μπορεις να απαντας .. ......για μένα στο διαλογο στο εξης υπαρχουν μονο εγω,εσυ και Παυλος κι οποιος αλλος θελησει να συμμετεχει ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΜΙΑ <<ΔΙΑΡΡΟΙΑ>>κι οτι κανονικα δεν επρεπε να υπαρχουν Συνατγματα ... ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΟΥ ...
...το εξηγησα εξ αρχης για τη δημοκρατικη συνυπαρξη ( εστω μεσα σε διαλογο δεν ειναι ολοι ικανοι ) ...ειναι σαν να μιλας για την αξιοποιηση του ηλιου σε καποιο που πιστευει οτι μονο το σκοταδι εχει αξια κι οτι ηλιος δνε υπαρχει .. αναγκαστικα...λοιπον επρεπε να τον βγαλω εκτος αιθουσης συμβολικα παντα ... συνεχισε εσυ το αλισβερισι με νεμο ...εγω δεν μπορω να χανω χρονο ...θελω να παρω κατι απο τη συζητηση στην κατευθυνση του θεματος που διαπραγματευεται το νημα δεν μπορω να γραφω κατεβατα για να τα κανει τσιρλικουδιο ενας αμετανοητος ολιγαρχικος με εμφανες πολυ χαμηλο επιπεδο γνωσεων .. με εννοεις?? ...κι εξ αρχης το ξεκαθαρισα οτι ηη δημοκρατικη κοινοτητα δνε μπορει να περιλαμβανει εκεινους που δεν εχουν επαρκη λογικη κριση ...ετσω κι αν αυτη η κοινοτητα ειναι 4 ατομα ...η τηρηση αρχων θελει μια αυστηροτητα αλλιω πανε κατα διαολου οι αρχες, οι κανονεςκτλ κτλ μπαστε σκυλοι αλεστε δεν μπορει να ειναι μια κοινοτητα σοβαρου διαλογου για την δημοκρατια ...
...δε συζηταμε για την αξια της δημοκρατιας .. αυτη ειναι δεδομένη ...και καθολου δεν σημαινει αφηνουμε τους παντες να κανουν οτι θελουν και να λενε οτι θελουν ( αρχη της επαρκους λογικης συνειδητοτητας και της αναλογικοτητας ) αλλα για το πως με δεδομενο αυτη την αξια θα συστησουμε ενα Συνταγμα Δημοκρατικο ...ειμαι απολυτως συνεπης στις πραξεις μου ο συμβολικος αποκλεισμος ειναι η αποδειξη οτι στο νημα αυτο σοβαρολογω και δεν μπορω να πλατυαζω και να καολουθω του συλλογισμος καποιου που απεχθανετε την δημοκρατια και θεωρει την προσπαθεια για ενα Συνταγμα ως <διαρροια >>..κι ασκοπως περιφερεται στα σχετικα νηματα για να περνα την ωρα του κοντραριζομενος με δημοκρατικουςουμμυνιστε ςκτλ κι αλλους χαλβανιζομενους του διαδικτυου ...
...η δημοκρατια δεν ειναι ασυδωσια ουτε σημαινει ανοχη των παντων εξαλλου για αρχες μιλαμε... τι σοι αρχες είναι αυτες οταν ο καθενας μπορει να λεει και να κανει οτι του καπνισει σε ενα διαλογο ?? ..χμμ..κατι εχεις κι εσυ παρεξηγησει Φορμἵγξ ...οταν ο αλλος μιλαει και λεει τα κουλα του οπως...
....τι επρεπε να γινει ; να μην ειχε γινει κανενα συνταγμα
ωστε να μην υπαρχουν πολλες φωνες κανονικα αυτο που περασαμε ειναι σπανιο
να μην εχει την δυναμη καποιος οπλαρχηγος να καταστει βασιλιας ή κυβερνητης
με το ετσι θελω κι αφου το μπορω!
και δεν αλλαξε τιποτα απο τοτε παντα ζηταμε απο τους ξενους να μας διοικησουν
αν ειναι σημερα δυσκολο να ξεφυγουμε φαντασου τοτε με εναν πληθυσμο που μπορουσες ανετα
να τον ξεγελασεις ταζοντας και μια κατσικα ή σκοτωνοντας την κατσικα του γειτονα
ή δινοντας ενα γροσι για να παρεις τον ψηφο του
γι αυτο μας λεω ηλιθιους γιατι δεν μπορουμε ακομη να βαλουμε
ολα τα αυγα στο ιδιο καλαθι αλλα τρωγόμαστε μεταξυ μας
να γιατι χρειαζοταν μια δικτατορια στην ελλαδα να διοικησει με πυγμη και για πολλα χρονια
ζητω στον μπελογιαννη!!!!
η στην συνεχεια
στο υψος της φιλοσοφιας λοιπον μυθηρα το να γραφουμε για κανονες της δημοκρατιας
ειναι σαν να εχουμε διαρροια και να θελουμε να προσπαθησουμε να κλασουμε
ή παλαβοι θα ειμαστε ή τολμηροι μεχρι ανοησιας -εγω δεν θα το ξαναδοκιμαζα γιατι την πατησα μια φορα
.. το οτι δεν ενοχληθηκες Φορμιγξ ,, πραγματικα με προβληματιζει ...μηπως δεν διαβασες ?? και σε ρωτω αν ειμασταν σε μια πραγμτικη αιθουσα διαλογου για τις αρχες τις δημοκρατιας και την αναγκη ενος Συνταγματος ...και καποιος χωρις να σεβεται το χρονο για να μιλησυν οι αλλοι ζητα αρχιζε να εκφραζεται συνεχόμενα ετσι για το θεμα τηςδημοκρατιας τι νομιζες οτι ο συντονιστης θα επρεπε να κανει ,, εε ε,, να καπνιζιε σαν να μην τρεχει τποτε την πιπα του οπως κανεις εσυ και να συνεχισει να φιλοσοφει ...αδιαφορωντας για το μπαχαλευμα της συζήτησης ...εε ε?? για να μη χαλασουμε την μοστρα της δημοκρατικης δηθεν ασυδωσιας ???χμμμ...μηπως Φορμιγξ εχει κι εσυ παρεξηγησει την εννοια ??
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
nemo
- Supreme poster

φυσικα και ειμαι δημοκρατης αλλιως θα ελεγα κκ και φασισμος
αλλα ακομη και στην δημοκρατια που σκεφτεσαι παλι οι αριστοι θα πρεπει να αρχουν
φανταζεσαι με τους ψηφους να βγει ενας σταλιν ενας χιτλερ ενας γελαδαρης που να την δει λουδοβίκος
οπως και να το κανουμε οι αριστοι ειναι αριστοι γιατι μπορουν να διακρινουν και να κατανεμουν
καλυτερα την δικαιοσυνη κοιταζοντας και σε βαθος οριζοντα
φυσικα θα πρεπει να τους εκτρεφεις σαν τα κοτοπουλα με συνεχες βελτιωσεις εκει που θα υστερουν
αυτο ομως προυποθετει μια συστημική παιδεια και η παιδεια προυποθετει εκατο αλλες προυποθεσεις
στο τελος ομως αν επιζησει ο ανθρωπος θα καταληξουμε σε αυτο που λες εσυ
φανταζεσαι να αρχισω εγω να γραφω για εκεινη την δημοκρατια και τους κανονες της;
...δεν θα μου πεις;- στακα λιγο βρε φιλε ...να μυγδαλα!
ενταξει συζητηση κανουμε και δεν τρεχει μια αν φωναξουμε και λιγο ο ενας στον αλλον
οπως ειπα και πριν για αρχη ειναι τα βρει ο ελλην με τον ελλην γιατι αν μας γεμιζουν και τα σχολεια
με λαθρο θα παμε εκατο και διακοσια χρονια πισω απο την στιγμη που δεν μπορει να τα βρει
ο μητσος απο το παγκρατη με τον κωστα απο την ιωνια
αλλα ακομη και στην δημοκρατια που σκεφτεσαι παλι οι αριστοι θα πρεπει να αρχουν
φανταζεσαι με τους ψηφους να βγει ενας σταλιν ενας χιτλερ ενας γελαδαρης που να την δει λουδοβίκος
οπως και να το κανουμε οι αριστοι ειναι αριστοι γιατι μπορουν να διακρινουν και να κατανεμουν
καλυτερα την δικαιοσυνη κοιταζοντας και σε βαθος οριζοντα
φυσικα θα πρεπει να τους εκτρεφεις σαν τα κοτοπουλα με συνεχες βελτιωσεις εκει που θα υστερουν
αυτο ομως προυποθετει μια συστημική παιδεια και η παιδεια προυποθετει εκατο αλλες προυποθεσεις
στο τελος ομως αν επιζησει ο ανθρωπος θα καταληξουμε σε αυτο που λες εσυ
φανταζεσαι να αρχισω εγω να γραφω για εκεινη την δημοκρατια και τους κανονες της;
...δεν θα μου πεις;- στακα λιγο βρε φιλε ...να μυγδαλα!
ενταξει συζητηση κανουμε και δεν τρεχει μια αν φωναξουμε και λιγο ο ενας στον αλλον
οπως ειπα και πριν για αρχη ειναι τα βρει ο ελλην με τον ελλην γιατι αν μας γεμιζουν και τα σχολεια
με λαθρο θα παμε εκατο και διακοσια χρονια πισω απο την στιγμη που δεν μπορει να τα βρει
ο μητσος απο το παγκρατη με τον κωστα απο την ιωνια
0 .
-
nemo
- Supreme poster

μυθηρα διαβασα λιγο το αποσπασμα που εβαλες με την ελληνικη επανασταση που ειπα
για τους οπλαρχηγους γιατι σου φαινεται οπως σου φαινεται;
τι διολο δεν καταλαβαινεις; αν και με το εαν δεν λεμε ιστορια αλλα υποθετουμε ενα φανατασιακο σεναριο
εσυ δηλαδη επιμενεις να λες οτι για να το πω σημαινει οτι διαφωνω με την δημοκρατια
φυσικα και διαφωνω γιατι κοιταζω και βλεπω και λιγο πισω απο την κουρτινα
διαβασες καθολου την αθηναικη δημοκρατια και πως κατέληξε; οχι βεβαια
πιστευεις οτι ο λαος του 21 ειχε καλυτερη παιδεια απο τους αθηναιους;
ξερεις τι πιστευω; πως οτι διαβασες ειναι με ανατολιτικο περιεχομενο
και κατι βιβλια που γραφουν για την κοινοτητα των αμις ή απο
τιποτα αλλο και προσπαθεις να γραψεις χωρις να εχεις στα υποψιν τιποτα αλλο
διαβασες πχ θουκυδιδη; που θα πας να γραψεις κατι
ή να πεις αν δεν τον διαβασες;
με λιγα λογια διαβασες οτι ωραιο γραφτηκε για τα κοινα μιας κοινοτητας
δεν διαβασες για τα ασχημα και για το κακο τελος
αμα δω οτι μου απαντας αντι αλλων παλι ..
. τελος οι "απολογιες μου στην μυθηρα
για τους οπλαρχηγους γιατι σου φαινεται οπως σου φαινεται;
τι διολο δεν καταλαβαινεις; αν και με το εαν δεν λεμε ιστορια αλλα υποθετουμε ενα φανατασιακο σεναριο
εσυ δηλαδη επιμενεις να λες οτι για να το πω σημαινει οτι διαφωνω με την δημοκρατια
φυσικα και διαφωνω γιατι κοιταζω και βλεπω και λιγο πισω απο την κουρτινα
διαβασες καθολου την αθηναικη δημοκρατια και πως κατέληξε; οχι βεβαια
πιστευεις οτι ο λαος του 21 ειχε καλυτερη παιδεια απο τους αθηναιους;
ξερεις τι πιστευω; πως οτι διαβασες ειναι με ανατολιτικο περιεχομενο
και κατι βιβλια που γραφουν για την κοινοτητα των αμις ή απο
τιποτα αλλο και προσπαθεις να γραψεις χωρις να εχεις στα υποψιν τιποτα αλλο
διαβασες πχ θουκυδιδη; που θα πας να γραψεις κατι
ή να πεις αν δεν τον διαβασες;
με λιγα λογια διαβασες οτι ωραιο γραφτηκε για τα κοινα μιας κοινοτητας
δεν διαβασες για τα ασχημα και για το κακο τελος
αμα δω οτι μου απαντας αντι αλλων παλι ..
. τελος οι "απολογιες μου στην μυθηρα
0 .