Όχι οψόμεθα, διότι σημαίνει βλέπουμε.
Το σωστό είναι ίδωμεν Δηλαδή θα δούμε
Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
-
relativer777
- Basic poster

-
tanipteros
- Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
relativer777 έγραψε:Όχι οψόμεθα, διότι σημαίνει βλέπουμε.
Το σωστό είναι ίδωμεν Δηλαδή θα δούμε
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BF%CF%81%CF%8E
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BF%C ... E%B8%CE%B1
οψόμεθα = θα δούμε
ίδωμεν = να δούμε
το οψόμεθα ταιριάζει καλύτερα.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
relativer777
- Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
Οι Αστροφυσικοί μιλλούν για αλληλουχία απο Σύμπαντα τα οποία συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.
Επίσης μας λένε κάποιοι εξ αυτών ότι υπάρχουν πλέων των 11 διαστάσεων. Οι περισσότεροι αρκούνται στης 4 διαστάσεις.
Από όσους διατείνονται την ύπαρξη περισσότερων διαστάσεων δεν μπορούν να μας περιγράψουν έστω και μία επιπλέον διάσταση Πέρα των τεσσάρων
Οπότε ποιά η διαφορά να πιστεύει κάποιος σε Θεό, από το να πιστεύει σε περισσότερες διαστάσεις; τίποτα εκ των δύο δεν μπορεί να αποδειχτεί.
Οπότε τί νόημα έχει η όλη συζήτηση και όλες η διαφωνίες Εάν απορρίπτουμε τον Θεό επειδή δέν αποδεικνύεται και δεχτούμε την αναπόδεικτη πολυδιάστατη θεωρία;
Σε μιά τέτοια περίπτωση η όλη συζήτηση αποτελεί ένα χαβαλέ.
Επίσης μας λένε κάποιοι εξ αυτών ότι υπάρχουν πλέων των 11 διαστάσεων. Οι περισσότεροι αρκούνται στης 4 διαστάσεις.
Από όσους διατείνονται την ύπαρξη περισσότερων διαστάσεων δεν μπορούν να μας περιγράψουν έστω και μία επιπλέον διάσταση Πέρα των τεσσάρων
Οπότε ποιά η διαφορά να πιστεύει κάποιος σε Θεό, από το να πιστεύει σε περισσότερες διαστάσεις; τίποτα εκ των δύο δεν μπορεί να αποδειχτεί.
Οπότε τί νόημα έχει η όλη συζήτηση και όλες η διαφωνίες Εάν απορρίπτουμε τον Θεό επειδή δέν αποδεικνύεται και δεχτούμε την αναπόδεικτη πολυδιάστατη θεωρία;
Σε μιά τέτοια περίπτωση η όλη συζήτηση αποτελεί ένα χαβαλέ.
0 .
-
tanipteros
- Basic poster

relativer777 έγραψε:Οι Αστροφυσικοί μιλλούν για αλληλουχία απο Σύμπαντα τα οποία συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.
Επίσης μας λένε κάποιοι εξ αυτών ότι υπάρχουν πλέων των 11 διαστάσεων.
Θα συμφωνήσω.
Οι περισσότεροι αρκούνται στης 4 διαστάσεις.
Για την αστροφυσική αρκούν 4. Για μια νεα θεολογία που ερευνά το Παν όχι.
Από όσους διατείνονται την ύπαρξη περισσότερων διαστάσεων δεν μπορούν να μας περιγράψουν έστω και μία επιπλέον διάσταση Πέρα των τεσσάρων.
κάνεις λάθος δες το βίντεο που περιγράφει 10 διαστάσεις
ξαναδες το βίντεο μια χαρά λέει για 10 διαστάσεις θεωρητικά και περιγράφει αυτά που έγραψα σαν περίληψη.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
tanipteros
- Basic poster

αν διαφωνούμε στα βασικα ότι δεν υπάρχουν 10 διαστάσεις αλλά 4 και δεν έχουμε καμία γνώση για τις άλλες έξι είναι σαν να κάνουμε σχίσμα στην επιστήμη και να μην συμφωνούμε πουθενά. ένας τετοιος διάλογος θα ήταν μάταιος.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
Nandros
- Crazy poster

relativer777 έγραψε:Τ.....
Ο δωδεκαθεϊσμός θα εκτοπίσει τον Χριστιανισμό και θα επικρατήσει ως ισχύουσα θρησκεία ; Το αρχικό ερώτημα έχει Μεταβληθεί σε: Υπάρχει Θεός;
Έχω την εντύπωση ότι αποκλείναμε της θεματολογίας.
Για το υπογραμμισμένο ή άποψη μου είναι όχι.
Όσο περισσότερο ο Άνθρωπος μορφώνεται, τόσο περισσότερο απομακρύνεται από θρησκείες. Δεν θα αντικαταστήσει μια θρησκεία με κάποιαν άλλη.
.
0 .
-
tanipteros
- Basic poster

για παράδειγμα στην 8η διάσταση έχουμε πολλά παράλληλα σύμπαντα πολλές δημιουργίες πολλά παραλληλα big bangs.
Αν δεν συμφωνούμε ότι αυτή είναι η 8η διάσταση τότε δεν έχει νόημα .... απλά ας πάμε να στρουθοκαμιλήσουμε και να χώσουμε από άγνοια τα κεφάλια μας στο χώμα.
εγώ δεν θα θελα μια τεοια επιστήμη γιατί έτσι μας συμφέρει να καταρίψουμε την έννοια της ζωής σε άλλες διαστάσεις που είναι η βάση της νέας πολυθειστικής θεολογίας και που συγκλίνει με την επιστήμη για μια φορά τουλάχιστον μετά από τόσα χρόνια συγκρούσεων των 2 κλάδων.
Αν δεν συμφωνούμε ότι αυτή είναι η 8η διάσταση τότε δεν έχει νόημα .... απλά ας πάμε να στρουθοκαμιλήσουμε και να χώσουμε από άγνοια τα κεφάλια μας στο χώμα.
εγώ δεν θα θελα μια τεοια επιστήμη γιατί έτσι μας συμφέρει να καταρίψουμε την έννοια της ζωής σε άλλες διαστάσεις που είναι η βάση της νέας πολυθειστικής θεολογίας και που συγκλίνει με την επιστήμη για μια φορά τουλάχιστον μετά από τόσα χρόνια συγκρούσεων των 2 κλάδων.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
tanipteros
- Basic poster

εγώ πιστεύω ότι η επιστήμη μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα θεολογία με γνώση πλέον
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
relativer777
- Basic poster

Φίλε tanipteros
Το τελευταίο σου ποστ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Διαφωνώ ριζικά με την άποψή που εξέφρασες ότι εσύ δεν θα ήθελες μία τέτοια επιστήμη Δηλαδή την θέλεις κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου ; και εγώ θα ήθελα κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να προκύψει.
Μάλλον δέν κατανόησες τί είπα για της 11 διαστάσεις που εναπόκεινται στην θεωρία των χορδών. Στα βίντεο
γενικόλογούν αλλά δέν μπορεί να δώσει
Κάποιος με σαφήνεια την περιγραφή της ίδιας π.χ. 5 διάστασης σε αντίθεση με της 4 διαστάσεις,που περιγράφονται και εξηγούνται λεπτομερώς.
Έχω την εντύπωση ότι έχεις προσδοκίες
Να αντικατασταθεί η υπάρχουσα θρησκεία με κάποια άλλη.
Δηλαδή ένα ποιό φρέσκο αποκούμπι.
Το τελευταίο σου ποστ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Διαφωνώ ριζικά με την άποψή που εξέφρασες ότι εσύ δεν θα ήθελες μία τέτοια επιστήμη Δηλαδή την θέλεις κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου ; και εγώ θα ήθελα κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να προκύψει.
Μάλλον δέν κατανόησες τί είπα για της 11 διαστάσεις που εναπόκεινται στην θεωρία των χορδών. Στα βίντεο
γενικόλογούν αλλά δέν μπορεί να δώσει
Κάποιος με σαφήνεια την περιγραφή της ίδιας π.χ. 5 διάστασης σε αντίθεση με της 4 διαστάσεις,που περιγράφονται και εξηγούνται λεπτομερώς.
Έχω την εντύπωση ότι έχεις προσδοκίες
Να αντικατασταθεί η υπάρχουσα θρησκεία με κάποια άλλη.
Δηλαδή ένα ποιό φρέσκο αποκούμπι.
0 .
-
tanipteros
- Basic poster

όταν λοιπόν η επιστήμη ερευνήσει αρκετά μια διάσταση που δίνει την ιδιότητα του συνόλου του χρόνου θα έχουμε και μια νέα θεολογία και μια οντολογία για όντα σε αυτήν την διάσταση τα οποία είναι αθάνατα. Μέχρι τότε οψόμεθα.
εγώ πιστεύω πάντως πως δεν αργεί η στιγμή θα πάμε πάλι σε αθάνατα όντα μέσω μιας νέας διάστασης που θα υποστηρίζει αυτήν την οντική ιδιότητα.
εγώ πιστεύω πάντως πως δεν αργεί η στιγμή θα πάμε πάλι σε αθάνατα όντα μέσω μιας νέας διάστασης που θα υποστηρίζει αυτήν την οντική ιδιότητα.
0 .
ΦΩΣ !!!