Μουσικές, στιχάκια και λοιπά εδώδιμα και αποικιακά.

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Πέθανε από κορωνοϊό ο Γιώργος Τράγκας

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Δεκ 2021, 18:59

nemo έγραψε:
μπιζελι γραψε στίχους και θα σου στείλω εγω τις νοτες :laugh1: εικονογραφημένες

Ο Νίκος επέμενε γράψε έτσι, γράψε αλλιώς.
Μόνο και μόνο για να μη φανώ αγενής είπα άντε ας δοκιμάσω.
Ενώ του είπα ούτε μουσικός είμαι ούτε γράφω στίχους.
Με έβαλε να ξαναγράψω καινούριους στίχους γιατί οι πρώτοι τον δυσκόλευαν και τελικά "μελοποίησε" τους πρώτους. Τζάμπα έγραψα τους δεύτερους.
Εν τω μεταξύ ούτε μου εξηγούσε τι ήθελε να κάνει ούτε τίποτα. Έπρεπε εγώ να μυρίσω τα νύχια μου.
Το μόνο που μου είπε είναι να γράψω ένα τετράστιχο. Τι άλλο έπρεπε να κάνω δλδ;
Υποτίθεται ως μουσικός θα αναλάμβανε τα υπόλοιπα.
Κι εγώ ήμουν περίεργη να δω πού θα καταλήξει όλο αυτό.
Το μόνο που έκανε ήταν να μου πετάξει μια φωτογραφία από νότες στο τέλος.

Στο τέλος θα με έβαζε να γράψω μόνη μου το τραγούδι.

Άντε αρκετά ασχολήθηκα.
1 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 14 Δεκ 2021, 21:30

bizeli έγραψε:
NikosVy έγραψε:Στο μωσαϊκό, υπάρχει και μια γυναίκα που σκέφτεται για μερικά δευτερόλεπτα για να φτιάξει τραγούδι, το παραθέτει, αλλά το παρατάει όταν βλέπει ότι τις βάζουμε νότες και δεν παραθέτουμε και ολόκληρη τη μπάντα για να τη συνοδεύει ή και τεχνητό υποκατάστατο της φωνής της ώστε να δει πως ακούγεται η ίδια αν τραγουδήσει μπροστά στο κοινό.

Μπαρδόν;
Σου έγραψα τους στίχους όπως ακριβώς μου ζήτησες,σου ξαναέγραψα κι άλλους (όπως μου ξαναζήτησες) και στο τέλος το μόνο που ανέβασες ήταν μια φωτογραφία από κάποιο πεντάγραμμο.
Και συνέχεια έλεγες δεν μπορώ να το κάνω και δεν μπορώ να το κάνω.
Δεν μας παρατάς ρε Νίκο;

Ξεχάστηκα ότι είμαι στο elefthero.

Σου έγραψα ακριβώς τις νότες του πρώτου τετράστιχου. Δεν έχω δυνατότητα ήχου να περάσω που να ακούγεται στο elefthero, δεν ασχολήθηκα στη ζωή μου με αυτό, δεν είπα θα μελετάω μουσική για το elefthero . Σου ζήτησα να αυξήσεις κάποια αξία(συλλαβή) για να βγει τραγούδι.

Αυτό που έβαλες ήταν τετράστιχο για πίσω μέρος ημερολογίου τοίχου που πουλάνε σε πανηγύρια/λαϊκές αγορές.

Αν θέλεις να σου βάλει κάποιος ολόκληρη μπάντα να παίζει σ' αυτό που σκέφτεσαι, γράψε στον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ στο νήμα "τι σκέφτεσαι τώρα".

Πρώτα να σκέφτεστε τι θέλετε και μετά να ξεστομίζετε αυτά που δεν καταλαβαίνετε οι ίδιοι τι λέτε και τι ζητάτε;

Δεν αξίζει να αφιερώνει κανείς ούτε δευτερόλεπτο με σας. Ούτε ένα ευχαριστώ που κάθισα και το έγραψα. Τι να περιμένεις σε τέτοια νήματα με τέτοιους αγνώστους. Δεν πρόκειται να ξανασχολήθώ μαζί σας. Η μουσική είναι για δική μου ενασχόληση, εσείς να ανοίγετε κανένα youtube και να χασκογελάτε.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 14 Δεκ 2021, 21:48

nemo έγραψε:
μπιζελι γραψε στίχους και θα σου στείλω εγω τις νοτες :laugh1: εικονογραφημένες

Μπορείς εσύ να τη ζωγραφίσεις σε πίνακα σε φάση που θα δοκιμάζει τετράστιχο με ομοιοκαταληξία, σαν στιχάκι ημερολογίου λαϊκής αγοράς και θα το απήγγειλε.
bizeli έγραψε:Μόνο και μόνο για να μη φανώ αγενής είπα άντε ας δοκιμάσω.

Τι να δοκιμάσεις; Την ομοιοκαταληξία;

Τότε όλοι όσοι γράφουν στιχάκια για ημερολόγια που πουλάνε στις λαϊκές αγορές θα ήταν συνθέτες και τραγουδιστές.
bizeli έγραψε:Με έβαλε να ξαναγράψω καινούριους στίχους γιατί οι πρώτοι τον δυσκόλευαν

Τον δυσκόλευαν;

Δηλαδή τι φαντάστικες ότι θα έβαφα ένα σπίτι και δεν μου είχες δώσει την κατάλληλη μπογιά και σου ζήταγα άλλη;
bizeli έγραψε:και τελικά "μελοποίησε" τους πρώτους. Τζάμπα έγραψα τους δεύτερους.

Τους δεύτερους δεν τους έστειλες σε μένα. Ψάξε να βρεις σε ποιον άλλο τους έστειλες;
bizeli έγραψε:Εν τω μεταξύ ούτε μου εξηγούσε τι ήθελε να κάνει ούτε τίποτα. Έπρεπε εγώ να μυρίσω τα νύχια μου.

To elefthero δεν είναι ιδεώδης χώρος για εξηγήσεις τέτοιου είδους.

Σκέψου να μαζεύονται εδώ και να προβάρουν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για το πως θα γυρίσουν έργο και πότε θα κάνουν λήψεις με την κάμερα και μετά μοντάζ.

Μεσολαβούν Αρνητές, ο Κούλης του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ και άλλα πιο ενδιαφέροντα στο μεταξύ και αποσπούν την προσοχή.
bizeli έγραψε:Υποτίθεται ως μουσικός θα αναλάμβανε τα υπόλοιπα.

Να με καταγγείλεις στην Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.
bizeli έγραψε:Στο τέλος θα με έβαζε να γράψω μόνη μου το τραγούδι.

Αυτό και αν θα ήταν θράσος! Να σε βάλει να γράψεις μόνη σου το τραγούδι σου.
bizeli έγραψε:Άντε αρκετά ασχολήθηκα.

Βέβαια, περιμένει το νήμα "Τι σκέφτεσαι τώρα"
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Δεκ 2021, 22:00

NikosVy έγραψε:Αυτό που έβαλες ήταν τετράστιχο για πίσω μέρος ημερολογίου τοίχου που πουλάνε σε πανηγύρια/λαϊκές αγορές.

Προφανώς και ήταν για τα πανηγύρια αυτό που έγραψα.
Αφού σου είπα ούτε μουσικός είμαι ούτε ξέρω να γράφω κι εσύ επέμενες.

NikosVy έγραψε:Αν θέλεις να σου βάλει κάποιος ολόκληρη μπάντα να παίζει σ' αυτό που σκέφτεσαι, γράψε στον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ στο νήμα "τι σκέφτεσαι τώρα".

Εγώ βασικά δεν κατάλαβα καν τι θες να κάνεις.
Τι μπάντα να ζητήσω;
Ένα απλό τετράστιχο μου είπες να γράψω και αυτό έκανα.
Δε σου ζήτησα τίποτα.
Εσύ ήθελες να πειραματιστείς.

NikosVy έγραψε:Πρώτα να σκέφτεστε τι θέλετε και μετά να ξεστομίζετε αυτά που δεν καταλαβαίνετε οι ίδιοι τι λέτε και τι ζητάτε;

Σου ζήτησα εγώ να μου γράψεις τραγούδι; Εσύ πρώτος δεν μου το πρότεινες και μάλιστα εγώ σου αρνήθηκα κι εσύ επέμενες;

Τι εννοείς δε σου έστειλα τους δεύτερους στίχους;
Ακριβώς από κάτω ήταν στο νήμα που γράφαμε.

Ω καλά Νίκο.
Άστο χαλάμε και το νήμα με άσχετα.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 14 Δεκ 2021, 22:06

bizeli έγραψε:Ω καλά Νίκο.
Άστο χαλάμε και το νήμα με άσχετα.

Απεναντίας, οι μουσικές συζητήσεις σύνθεσης τραγουδιού, σε ένα νήμα για τη δολοφονία του Τράγκα από την κυβέρνηση, με τη συμμετοχή όλων των φορουμιτών δίνουν και τον αέρα της χορωδίας στο όλο σκηνικό.

Μπορούν να λάβουν το λόγο και όλοι, για θέματα μουσικής, για το πως βγαίνει ο ήχος από το Sibelius 7 στο οποίο είχε γίνει η σύνθεση, στο κυρίως χώρο μουσικής παράστασης, που είναι τό elefthero, με τενόρο των ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Δεκ 2021, 22:10

NikosVy έγραψε:Απεναντίας, οι μουσικές συζητήσεις σύνθεσης τραγουδιού, σε ένα νήμα για τη δολοφονία του Τράγκα από την κυβέρνηση, με τη συμμετοχή όλων των φορουμιτών δίνουν και τον αέρα της χορωδίας στο όλο σκηνικό.

Μπορούν να λάβουν το λόγο και όλοι, για θέματα μουσικής, για το πως βγαίνει ο ήχος από το Sibelius 7 στο οποίο είχε γίνει η σύνθεση, στο κυρίως χώρο μουσικής παράστασης, που είναι τό elefthero, με τενόρο των ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ.

Τέλος πάντων, επειδή δε μου αρέσει να χαλάμε τις σχέσεις μας με βλακείες για την ιστορία να σου πω το εξής.
Επειδή έτυχε να δουλεύω τώρα ένα τραγούδι στο audacity, να ξέρεις ότι απ' ότι κατάλαβα δέχεται και αρχεία midi τα οποία μπορούν να εξαχθούν και σε αρχεία mp3. Φαντάζομαι δλδ. Δεν το έχω κάνει και ποτέ.
Απλά στο λέω να το ξέρεις γενικότερα.

Και κλείνω το θέμα εδώ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Δεκ 2021, 22:15

bizeli έγραψε:
NikosVy έγραψε:Απεναντίας, οι μουσικές συζητήσεις σύνθεσης τραγουδιού, σε ένα νήμα για τη δολοφονία του Τράγκα από την κυβέρνηση, με τη συμμετοχή όλων των φορουμιτών δίνουν και τον αέρα της χορωδίας στο όλο σκηνικό.

Τέλος πάντων, επειδή δε μου αρέσει να χαλάμε τις σχέσεις μας με βλακείες για την ιστορία να σου πω το εξής.
Επειδή έτυχε να δουλεύω τώρα ένα τραγούδι στο audacity, να ξέρεις ότι απ' ότι κατάλαβα δέχεται και αρχεία midi τα οποία μπορούν να εξαχθούν και σε αρχεία mp3. Φαντάζομαι δλδ. Δεν το έχω κάνει και ποτέ.

Και κλείνω το θέμα εδώ.

Ρε ψωνάρες~ :D
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 14 Δεκ 2021, 22:18

bizeli έγραψε:..να ξέρεις ότι απ' ότι κατάλαβα δέχεται και αρχεία midi τα οποία μπορούν να εξαχθούν και σε αρχεία mp3. Φαντάζομαι δλδ. Δεν το έχω κάνει και ποτέ.

Εγώ μπορώ να το βγάλω μέχρι αρχείο Midi. Δεν ξέρω για mp3. Δεν είναι δουλειά μου ούτε να φτιάχνω Mp3 ή Youtube.

Ασχολούμαι με τη Μουσική σαν χόμπυ, δεν είμαι επαγγελματίας, όπως και με το μπριτζ.

Επομένως δεν θα κάτσω να σπουδάσω τώρα για το πως θα φτιάξω ένα youtube για να το διασκεδάσεις εσύ ή άλλος στο elefthero.

Εκεί κατεβάζετε όσα youtube και καρναβαλοτραγούδια θέλετε.

Κακώς, κάκιστα παρασύρθηκα να εκφράσω και να προσφέρω κάτι από τον ελεύθερο χρόνο και από πράγματα που ασχολούμαι σαν χόμπυ, στον ελεύθερο χρόνο μου, για να ασχοληθούν οι άλλοι στο elefthero, που προτιμούν, το Γιωργάκη, τον Κωστάκη, τον Κούλη και τον Μογγόλο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Δεκ 2021, 22:19

Προέλλην έγραψε:Ρε ψωνάρες~ :D

Σε παρακαλώ μην παρεμβαίνεις όταν μιλάνε οι καλλιτέχνες.
:D

Νίκο μη φορτώσεις. Δεν το λέω για σένα.
Εμένα κοροϊδεύω που προφανώς είμαι σκράπας στη μουσική.
Ούτε να παρεξηγηθώ δε μου έρχεται.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Δεκ 2021, 22:20

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ρε ψωνάρες~ :D

Σε παρακαλώ μην παρεμβαίνεις όταν μιλάνε οι καλλιτέχνες.
:D

Νίκο μη φορτώσεις. Δεν το λέω για σένα.
Εμένα κοροϊδεύω που προφανώς είμαι σκράπας στη μουσική.
Ούτε να παρεξηγηθώ δε μου έρχεται.

Αναλαμβάνω μάνατζερ σας. Κάτι σαν τον Σατανά στην περίπτωση του Παγκανίνι.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”