vallon έγραψε:Σχετικά με το κόστος οικοδομικών εργασιών στο σχεδιασμό μου το κόστος θα μεταφερθεί στο δημόσιο.
.gif)

vallon έγραψε:Σχετικά με το κόστος οικοδομικών εργασιών στο σχεδιασμό μου το κόστος θα μεταφερθεί στο δημόσιο.
.gif)
vallon έγραψε:Μια και με κουρδίζει το θέμα μπορώ πάντως να αναφέρω ότι υπάρχουν ολόκληρα δίκτυα παροχής υπηρεσιών με μαύρο χρήμα, αφορολόγητο. Δεν μπορούν να τα πιάσουν και έτσι ακόμα και σήμερα με τις κάρτες και το ιντερνετικό χρήμα είναι αναγκασμένοι να έχουν και ένα ποσοστό χαρτιού που κυκλοφοράει. Όταν το κόψουν τελείως και το γυρίσουν στο πλαστικό σε όλα είμαι περίεργος πως θα διατηρηθεί αυτή η ευελιξία του συστήματος.
Για παράδειγμα από το καλοκαίρι αλλάζει το σύστημα χορήγησης φαρμάκων. Θα έχουμε όλοι ένα κωδικό customer no και θα μας χρεώνονται μέσω αυτού τα φάρμακα που αγοράζουμε. Βεβαίως αυτό δεν γίνεται για να πιάσουν το πόσες ασπιρίνες έφαγα το προηγούμενο χρόνο, αν και μπορεί να έχει πολλαπλές αναγνώσεις αυτή η ιστορία. Μπορεί μια ασφαλιστική να αγοράζει τις πληροφορίες και να ξέρει ποιος είναι ο πελάτης στόχος για το συμβόλαιο ζωής, ή και ποιος ΔΕΝ είναι.
Η ουσία όμως του εγχειρήματος είναι να πιαστεί το παρακύκλωμα των φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία όπου χορηγούνται μεγάλα ποσά σε φάρμακα που κυκλοφορούν ακόμα και μαύρα.
Άρα ακόμα μια πόρτα για μαύρο χρήμα κλείνει. Σιγά σιγά κάποια στιγμή θα κλείσουν και άλλες, με τελευταίες εκείνες που στηρίζονται στην ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας.
Μέχρι τότε θα κάνουμε άλλους σχεδιασμούς.