Επικίνδυνη η μακρά παραμονή του ανθρώπου στο διάστημα

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
Άβαταρ μέλους
fonfon
Rookie poster
Rookie poster

Re: Επικίνδυνη η μακρά παραμονή του ανθρώπου στο διάστημα

Δημοσίευσηαπό fonfon » 15 Μαρ 2018, 23:34

stavmanr έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Η εξέλιξη εν δρασει.

Το αντίθετο της εξέλιξης.
Σύμφωνα με το άρθρο, ο άνθρωπος δεν παρουσίασε κάποια νέα λειτουργία (που να οφείλεται στο γενετικό υλικό), αλλά έχασε σημαντικό μέρος της ήδη υπάρχουσας λειτουργίας του και κινδυνεύει άμεσα από το περιβάλλον του.

Το να χάσεις κάποια λειτουργία που έχεις,είναι επίσης εξέλιξη.
0 .

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 16 Μαρ 2018, 00:06

Γύπας έγραψε:Δεν ξέρω για κάποια παραδοχή ήττας. Ακόμα περισσότεροι από 400.000 δουλεύουν για τον πόλεμο. Δεν μου λέει τίποτα αυτό και δεν θα έπρεπε να λέει και σε σένα. Λεφτά έχουν για να στήσουν οτιδήποτε τους ωφελεί. Μιλάω για την κεντρική τράπεζα που εκδίδει το χρήμα. Η ζωντανή κάλυψη πως αποδεικνύεται ότι είναι ζωντανή; τα πετρώματα τι διαφορετικό έχουν;

Οι φωτογραφίες τέλος έχουν κάποια περίεργα όπως η κατεύθυνση του φωτός. Κάτι περίεργες σκιές ενώ υποτίθεται ο ήλιος είναι αλλού.

Οι φωτογραφίες δεν έχουν τίποτα περίεργο. Πήγαινε βγάλε μια φωτογραφία έξω στην ύπαιθρο και δες μετά αν όλες οι σκιές έχουν ίδια κατεύθυνση. Θα παρατηρήσεις ότι δεν έχουν κι αυτό οφείλεται στο ανάγλυφο της περιοχής. Κάποιες σκιές μπορεί να συγκλίνουν και κάποιες να αποκλίνουν και μάλιστα με μεγάλες γωνίες.

Τα πετρώματα έχουν σύσταση που δεν υπάρχει στην Γη.

Η ζωντανή κάλυψη είναι εύκολα αντιληπτή, ειδικά για τις τεχνικές δυνατότητες της εποχής. Δεν υπήρχε τρόπος να εκπέμπουν μαγνητοσκοπημένη εκπομπή 3 ωρών που να μην περιέχει "σκουπιδάκια" απ' το φιλμ, εμφανή κοψίματα του φιλμ και άλλα προβλήματα που αντιλαμβάνομαι ότι είσαι πολύ μικρός για να τα θυμάσαι.

Οι Ρώσοι ήταν οι πρώτοι που είχαν κίνητρο να αποκαλύψουν την απάτη, αν ποτέ υπήρξε. Και να είσαι σίγουρος ότι παρακολουθούσαν την Σελήνη, όπως και οι Αμερικάνοι, γιατί φοβούνταν και οι μεν και οι δε ότι η άλλη πλευρά μπορεί να κάνει δοκιμές (π.χ. πυρηνικές) στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. Για την ιστορία, έτσι ανακαλύφθηκαν οι εκρήξεις ακτινών Γάμα, πριν πάει ο άνθρωπος στο Φεγγάρι.
0 .

Πάνας
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Πάνας » 16 Μαρ 2018, 00:26

Λαχουρένιος έγραψε:Μαλακα αυτο ειναι πολυ επικινδυνο, μπορει να γινεις αλλος ανθρωπος κυριολεκτικα και να εμφανισεις θανασιμα προβληματα υγειας

Ή θα γίνεις σούπερ μαν.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 16 Μαρ 2018, 01:43

Ελληγεννής έγραψε:
Γύπας έγραψε:Δεν ξέρω για κάποια παραδοχή ήττας. Ακόμα περισσότεροι από 400.000 δουλεύουν για τον πόλεμο. Δεν μου λέει τίποτα αυτό και δεν θα έπρεπε να λέει και σε σένα. Λεφτά έχουν για να στήσουν οτιδήποτε τους ωφελεί. Μιλάω για την κεντρική τράπεζα που εκδίδει το χρήμα. Η ζωντανή κάλυψη πως αποδεικνύεται ότι είναι ζωντανή; τα πετρώματα τι διαφορετικό έχουν;

Οι φωτογραφίες τέλος έχουν κάποια περίεργα όπως η κατεύθυνση του φωτός. Κάτι περίεργες σκιές ενώ υποτίθεται ο ήλιος είναι αλλού.

Οι φωτογραφίες δεν έχουν τίποτα περίεργο. Πήγαινε βγάλε μια φωτογραφία έξω στην ύπαιθρο και δες μετά αν όλες οι σκιές έχουν ίδια κατεύθυνση. Θα παρατηρήσεις ότι δεν έχουν κι αυτό οφείλεται στο ανάγλυφο της περιοχής. Κάποιες σκιές μπορεί να συγκλίνουν και κάποιες να αποκλίνουν και μάλιστα με μεγάλες γωνίες.

Τα πετρώματα έχουν σύσταση που δεν υπάρχει στην Γη.

Η ζωντανή κάλυψη είναι εύκολα αντιληπτή, ειδικά για τις τεχνικές δυνατότητες της εποχής. Δεν υπήρχε τρόπος να εκπέμπουν μαγνητοσκοπημένη εκπομπή 3 ωρών που να μην περιέχει "σκουπιδάκια" απ' το φιλμ, εμφανή κοψίματα του φιλμ και άλλα προβλήματα που αντιλαμβάνομαι ότι είσαι πολύ μικρός για να τα θυμάσαι.

Οι Ρώσοι ήταν οι πρώτοι που είχαν κίνητρο να αποκαλύψουν την απάτη, αν ποτέ υπήρξε. Και να είσαι σίγουρος ότι παρακολουθούσαν την Σελήνη, όπως και οι Αμερικάνοι, γιατί φοβούνταν και οι μεν και οι δε ότι η άλλη πλευρά μπορεί να κάνει δοκιμές (π.χ. πυρηνικές) στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. Για την ιστορία, έτσι ανακαλύφθηκαν οι εκρήξεις ακτινών Γάμα, πριν πάει ο άνθρωπος στο Φεγγάρι.

και στα τρία ζητήματα δεν είχα γνώση. Δεκτά αυτά που είπες και κυρίως εύπεπτα και λογικά ωραία.
"Είχα ζήτημα με τη σημαία πως στέκεται έτσι και δεν πέφτει κάτω. Λέγανε τη μαλακία (διάφοροι που δεν μπορώ να ελέγξω) "επειδή δεν έχει βαρύτητα" και μεγάλωνε η αμφιβολία μου. Τελικά υπέθεσα ότι περάσανε ένα μαντζαφλάρι στη πάνω πλευρά της σημαίας.
Νομίζω ότι έχω και την εικόνα στο μυαλό μου από ένα βίντεο.
Έτσι είναι;

Κι άλλα δύο. Η ασπίδα από το σίδερο στον πυρήνα μέχρι που φτάνει; Κάνει σφαίρα που περιλαμβάνει τη Σελήνη ή είναι πολπύ πιο κοντά; Δεν το ξέρω γιατί δεν έχω ασχοληθεί πολύ ζεστά. Φαντάζομαι θα είναι πιο δω καθώς 450 χιλ χιλ είναι πολλά.
Ε δεν μου κάθεται καλά ότι οι επιστήμονες και οι μοδίστρες της εποχής έφτιαξαν την ασπίδα του Αχιλλέα. Μιλάμε για τόσο ελεγχόμενο πράγμα αυτή η ακτινοβολία που κάτι φορές γαμάει ολόκληρα δίκτυα εδώ κάτω;

Και το άλλο, αυτό με το σκάφος που στο δοκιμαστικό λένε ότι κατέπεσε και πήδηξε ο Αρμστρογκ με αλρξίπτωτο. Ότι άμα κάνεις λο δεξιά να κλάσεις θα παίξει τέτοια μεταβολή του κέντρου βάρους που θα γίνει της πουτάνας. Και που πας ρε σε μέρος που δεν ξέρεις με πειραματικό μοντέλο; Λέω τώρα
Και η σκόνη σαν αλεύρι κοντά στο σκάφος που θα έπρεπε να μέχρι μείνει βράχος από το φύσημα.

(Έλα φώτισε με εδώ και από ευγνωμοσύνη θα σου πω εγώ το χρόνο και τη συνθήκη όπου θα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει αρχή στο σύμπαν :yesyes: )
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 16 Μαρ 2018, 02:22

Ναι, η σημαία έχει ένα ματζαφλάρι για να την κρατάει οριζόντια. Αλλιώς λόγω έλλειψης ατμόσφαιρας θα είχε γίνει ένα με το κοντάρι από την βαρύτητα.

Την πορεία του σκάφους ως την Σελήνη παρακολουθούσαν με ραντάρ πολλές χώρες και δη αντίπαλες, με πρώτη και καλύτερη την ΕΣΣΔ. Έκτοτε, κινεζικές και ινδικές αποστολές έχουν δει τα ίχνη των προσσεληνώσεων.

Ο σκελετός του σκάφους παρέχει επαρκή κάλυψη από την ακτινοβολία για τόσο σύντομο ταξίδι. Υπάρχει τύπος υπολογισμού που μπορείς να αξιοποιήσεις για να ελέγξεις αν η δόση είναι θανατηφόρα (δεν είναι).

Σχετικά με την σκόνη, το σκάφος είχε μόλις λίγα μέτρα κάθετης προσγείωσης, όχι αρκετά για να πετάξει μακριά μεγάλο μέρος της σκόνης. Η Σελήνη έχει μικρότερη βαρύτητα και έτσι η σκόνη που πέταξε σκορπίστηκε σε μεγαλύτερη ακτίνα (στην Γη θα άφηνε έναν εμφανή μικροκρατήρα). Επιπλέον, το έδαφος της Σελήνης είναι εκτεθειμένο στον ηλιακό άνεμο και η σκόνη είναι ηλεκτρισμένη. Μεγάλο μέρος της αντιστέκεται στην απομάκρυνση. Για τον ίδιο λόγο ήταν μεγάλος μπελάς να καθαρίσουν τις στολές τους οι αστροναύτες πριν φύγουν, γιατί η σκόνη είχε κολλήσει πάνω τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 16 Μαρ 2018, 02:34

Που τα έχεις τόσο εύκολα μωρή κοφάλα; :D Γαμάτα όλα. Να σαι καλά :good:

Ελληγεννής έγραψε:Ναι, η σημαία έχει ένα ματζαφλάρι για να την κρατάει οριζόντια. Αλλιώς λόγω έλλειψης ατμόσφαιρας θα είχε γίνει ένα με το κοντάρι από την βαρύτητα.

Το έχω εικόνα στο μυαλό μου όπως το είπες. Δεν το είχα φανταστεί και είναι λογικότατο

Ελληγεννής έγραψε:Επιπλέον, το έδαφος της Σελήνης είναι εκτεθειμένο στον ηλιακό άνεμο και η σκόνη είναι ηλεκτρισμένη. Μεγάλο μέρος της αντιστέκεται στην απομάκρυνση. Για τον ίδιο λόγο ήταν μεγάλος μπελάς να καθαρίσουν τις στολές τους οι αστροναύτες πριν φύγουν, γιατί η σκόνη είχε κολλήσει πάνω τους.

Κι αυτή πολύ γαμάτη πληροφορία.

Πείστηκα ρε μεγάλε :yesyes: Και μου έφτανε ο τρόπος που τα είπες (και το περιεχόμενο βέβαια)

Δες τώρα εδώ οι μπουρτζόβλαχοι κουκουέδες και κόψε επίπεδο. (Θα τους κάνω ρόμπα)

viewtopic.php?f=22&t=6413&hilit=%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82#p115995 αν δεν βαριέσαι δηλαδή.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 16 Μαρ 2018, 02:56

Τα έχω εύκολα γιατί το έχω ξανασυζητήσει και όταν παίχτηκε η ιστορία στα ελληνικά μέσα, πριν 15 χρόνια περίπου, έψαξα να δω τι συμβαίνει. Ήμουνα νιός και άσχετος. Κατόπιν για μεγάλο διάστημα τρόλαρα κόσμο, προωθώντας την θεωρία συνωμοσίας. Μετά το μετάνιωσα. Κάποιες από τις αντιρρήσεις τις απέκρουσα στο μυαλό μου χωρίς διάβασμα, γιατί αφορούν φωτογραφία, που είναι ένα από τα χόμπι μου. Για κάποια άλλα, όπως για την ακτινοβολία των ζωνών Βαν Άλεν, έψαξα δεδομένα και έκανα υπολογισμούς.

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που κυκλοφορεί στο Youtube, εξηγεί διάφορα τεχνικά θέματα της μαγνητοσκόπησης, κάποια από τα οποία γνώριζα και κάποια όχι. Ας πούμε, πριν την χρήση ψηφιακής φιλμογράφησης, κάποια πράγματα ήταν τεχνικώς αδύνατα και τα σημάδια πάνω στο φιλμ ήταν ορατότατα, όπως είναι εμφανής ο ήχος της βελόνας του πικάπ. Δες το βίντεο, αξίζει τον κόπο:

0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 16 Μαρ 2018, 09:49

fonfon έγραψε:
stavmanr έγραψε:Το αντίθετο της εξέλιξης.
Σύμφωνα με το άρθρο, ο άνθρωπος δεν παρουσίασε κάποια νέα λειτουργία (που να οφείλεται στο γενετικό υλικό), αλλά έχασε σημαντικό μέρος της ήδη υπάρχουσας λειτουργίας του και κινδυνεύει άμεσα από το περιβάλλον του.

Το να χάσεις κάποια λειτουργία που έχεις,είναι επίσης εξέλιξη.

Ειδικά όταν από αυτή την απώλεια κινδυνεύεις άμεσα απο αφανισμό, και τρέχουν όλοι να σε φροντίσουν, πρόκειται σίγουρα για εξέλιξη!
0 .

Άβαταρ μέλους
fonfon
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό fonfon » 16 Μαρ 2018, 10:04

stavmanr έγραψε:
fonfon έγραψε:Το να χάσεις κάποια λειτουργία που έχεις,είναι επίσης εξέλιξη.

Ειδικά όταν από αυτή την απώλεια κινδυνεύεις άμεσα απο αφανισμό, και τρέχουν όλοι να σε φροντίσουν, πρόκειται σίγουρα για εξέλιξη!

Φυσικά.Ποιος σου είπε ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην φύση;Βασικά η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα.Μπορεί να επιβιώσεις,μπορεί και να τα τινάξεις.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 16 Μαρ 2018, 10:25

fonfon έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Φυσικά.Ποιος σου είπε ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην φύση;Βασικά η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα.Μπορεί να επιβιώσεις,μπορεί και να τα τινάξεις.

Το κακό είναι ότι ως τώρα η μόνη εξέλιξη που έχουμε δει σε διαφοροποίηση λειτουργιών (προσθήκη/αφαίρεση/τροποποίηση) από "εξελικτική μετάλλαξη" είναι το κακάρωμα.
Ζωντανό παράδειγμα ο αστροναύτης σου...
0 .

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”