Cecily Anne έγραψε:Kαλά όλα αυτά ρε γκραν μάστορα, αλλά μας έχεις πεθάνει στο αρκουδάκι. Όχι άλλη αγάπη και Φωτεινή Πιπιλή, δεν έχει μπει ο Κλινο και βαρά άσχημα. χαχα
Η αγαπη και ο βηχας ξερεις....
.gif)

Cecily Anne έγραψε:Kαλά όλα αυτά ρε γκραν μάστορα, αλλά μας έχεις πεθάνει στο αρκουδάκι. Όχι άλλη αγάπη και Φωτεινή Πιπιλή, δεν έχει μπει ο Κλινο και βαρά άσχημα. χαχα
.gif)

dna replication έγραψε:Nostalgia έγραψε:Στο πρωτο μπαουλο, βερνικι εμποτισμου νερου χρωμματος καρυδιας
Στην ψωμιερα βερνικι εμποτισμου νερου χρωμματος καστανιας
Στο κουτι για το σιδερο ρπουλινη γκρι χρωμματος
Δεν εχω ιδεα τι ειναι η κασια.
με το ξυλο το έχεις, με το φινιρισμα όχι. Τα βερνίκια αυτά που χρησιμοποίησες είναι για κανέναν φράχτη.
Πρέπει κανονικά ξεχωριστα η βαφή και ξεχωριστα το βερνίκι.
η κασια είναι μια βαφή "αντικέ"
κατέβασε για αρχή και διάβασε το κλασσικό UNDERSTANDING WOOD FINISHING by BOB FLEXNER

Nostalgia έγραψε:pluton έγραψε:
Μπράβο για τις εργασίες σου. Τι λούστρο χρησιμοποίησες;
Δες όταν δεν είσαι σίγουρος για κάτι, καλό είναι να πληρώνεις να στο φτιάχνουν, το βάψιμο θέλει ειδικά εργαλεία και πείρα, προσωπικά σε εργασίες μου που εκτιμούσα τις πήγαινα σε βαφέα επίπλων, το ίδιο κάνουν και επαγγελματίες επιπλοποιοί απευθύνονται σε λουστραδόρους.
Μια εύκολη και σχετικά ανέξοδη λύση είναι να περάσεις το αντικείμενο με κάσια να το γιαλοχαρτάρεις και να το αφήσεις, είναι αρκετά όμορφη έτσι μια ιδιοκατασκευή.
Μια εύκολη άλλη λύση είναι να πάρεις ένα φλόγιστρο, να το κάψεις επιλεκτικά (όχι πολύ) και να το γιαλοχαρτάρεις.
Στο πρωτο μπαουλο, βερνικι εμποτισμου νερου χρωμματος καρυδιας
Στην ψωμιερα βερνικι εμποτισμου νερου χρωμματος καστανιας
Στο κουτι για το σιδερο ρπουλινη γκρι χρωμματος
Δεν εχω ιδεα τι ειναι η κασια.

Nostalgia έγραψε: Θα περαστουν με Tung Oil και μετα με γυαλιστικο σπρευ (νομιζω ετσι λεγεται).

dna replication έγραψε:κάσια σε ειδη αγιογραφίας έχει σιγουραNostalgia έγραψε: Θα περαστουν με Tung Oil και μετα με γυαλιστικο σπρευ (νομιζω ετσι λεγεται).
liberon tung oil μόνο, όχι βερνικι απο πάνω, δε θα δειχνει ωραίο με τη φλούδα

Nostalgia έγραψε:Πολυ καλο, θα ψαξω να το βρω, σε χρωμματοπωλειο λογικα ετσι;

κάποια φθηνά κιτρινίζουν πολύ το ξυλο και κάνουν με τον καιρό μια χνουδωτή ματ επιφάνειαNostalgia έγραψε:Εαν βρω θα παρω και το Liberon που λες, τωρα δεν θυμαμαι τι μαρκα εχω.
Nostalgia έγραψε: Για πες αποψη:
Danish Oil vs Teak Oil vs Tung Oil