Athens Pride 2018!

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Rookie poster
Rookie poster

Re: Athens Pride 2018!

Δημοσίευσηαπό Cavaliere » 09 Ιουν 2018, 17:34

BaKXOS_Lysios έγραψε:Και εγω έτυχε να βρεθώ κάποτε σε συντηρητικό πραιντ που αν δεν το ξερες δεν καταλάβαινες καν ότι πρόκειται για πραιντ και ήταν σκέτη ματαιότητα..... απλώς ένα πανηγύρι να φαμε και να πιουμε και να παμε σπίτι μας. Ε όχι λοιπόν. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις χρειάζονται την "τρέλα" την "προκλητικότητά" και το "καραγκιοζιλίκι" τους αλλιώς δεν λένε τίποτα.
Ναι, είμαι συντηρητικός, άνθρωπος του μέτρου, και της σοβαρότητας. Τώρα, αν περνάς καλά στα καρναβάλια και στα gay pride, μπράβο σου, και καλή διασκέδαση. Τώρα, εγώ, δεν μπορώ να γίνω με το ζόρι φεγγαροβιόλης ντυμένος σπουργιτάκι, και να παριστάνω πως περνώ θαυμάσια. Και στο λέω, έχω μακιγιαριστεί, και μεταμφιεστεί και υποδυθεί τόσες φορές, και θα το ξανακάνω, ίσως, άλλες τόσες. Αλλά η βάση αυτών των γιορτών δεν με εκφράζει. Και δεν βρίσκω αστείο ούτε κουλ να τρίβω τον κώλο μου με τον δικό σου στον δρόμο και να το λέμε αυτό διασκέδαση. Αν θες, στον τρίβω ιδιαιτέρως, αν μου αρέσεις, και φοράω και στολή σπουργιτιού.
0 .
Ordem e Progresso.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 09 Ιουν 2018, 17:36

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Cavaliere έγραψε:ούτε πρέπει να ντυθώ παλιάτσος και να βγω στους δρόμους για να γιορτάσω τη χαρά του πρυμηκύρη μου. Και την έχω φουρνίσει την φρατζόλα, δεν είμαι άγιος. Αλλά όλα αυτά είναι ηλιθιότητες.

Και εγω έτυχε να βρεθώ κάποτε σε συντηρητικό πραιντ που αν δεν το ξερες δεν καταλάβαινες καν ότι πρόκειται για πραιντ και ήταν σκέτη ματαιότητα..... απλώς ένα πανηγύρι να φαμε και να πιουμε και να παμε σπίτι μας. Ε όχι λοιπόν. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις χρειάζονται την "τρέλα" την "προκλητικότητά" και το "καραγκιοζιλίκι" τους αλλιώς δεν λένε τίποτα.

Το κανονικό καρναβάλι είναι ένα γεγονός όπου κάποιος μπορεί να ντυθεί όπως θέλει, να πιεί, να κάνει τρέλες. Το Gay Pride δεν είναι κάτι διαφορετικό, είναι ένα καρναβάλι. Υπάρχουν πολλοί που είναι στρέητ και πάνε απλώς γιατί έχει χαβαλέ και διασκέδαση.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 09 Ιουν 2018, 17:36

Διάδοχος έγραψε:Στις δυτικές χώρες τέτοιου είδους συντηρητισμός βρίσκεται στα όρια του ποινικού κώδικα, σε πολλές περιπτώσεις τα ξεπερνά κιόλας.

Οχι βέβαια. Κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει ή να σου επιβάλλει τι θα σκέφτεσαι. Οι πράξεις είναι αξιόποινες όχι οι σκέψεις. Και ο συντηρητισμός υπήρχε και θα υπάρχει. Το θέμα είναι ο νόμος να προστατεύει τους πολίτες απο την λεκτική και σωματική βία και ας σκέφτεται καθένας ό,τι θέλει μεσα στο κεφάλι του. Αυτό είναι που κατέκτησαν στην δύση -αν και όχι πάντα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 09 Ιουν 2018, 17:38

Cavaliere έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Και εγω έτυχε να βρεθώ κάποτε σε συντηρητικό πραιντ που αν δεν το ξερες δεν καταλάβαινες καν ότι πρόκειται για πραιντ και ήταν σκέτη ματαιότητα..... απλώς ένα πανηγύρι να φαμε και να πιουμε και να παμε σπίτι μας. Ε όχι λοιπόν. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις χρειάζονται την "τρέλα" την "προκλητικότητά" και το "καραγκιοζιλίκι" τους αλλιώς δεν λένε τίποτα.
Ναι, είμαι συντηρητικός, άνθρωπος του μέτρου, και της σοβαρότητας. Τώρα, αν περνάς καλά στα καρναβάλια και στα gay pride, μπράβο σου, και καλή διασκέδαση. Τώρα, εγώ, δεν μπορώ να γίνω με το ζόρι φεγγαροβιόλης ντυμένος σπουργιτάκι, και να παριστάνω πως περνώ θαυμάσια. Και στο λέω, έχω μακιγιαριστεί, και μεταμφιεστεί και υποδυθεί τόσες φορές, και θα το ξανακάνω, ίσως, άλλες τόσες. Αλλά η βάση αυτών των γιορτών δεν με εκφράζει. Και δεν βρίσκω αστείο ούτε κουλ να τρίβω τον κώλο μου με τον δικό σου στον δρόμο και να το λέμε αυτό διασκέδαση. Αν θες, στον τρίβω ιδιαιτέρως, αν μου αρέσεις, και φοράω και στολή σπουργιτιού.

Σε ανάγκασε ποτέ κανείς;

Δεν το γράφω για σένα, αλλά πολλοί κάνουν λες και ήρθε ο χωροφύλακας στην πορτα να τους πάρει με το ζόρι στο πράηντ.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 09 Ιουν 2018, 17:40

Cavaliere έγραψε:Τώρα, εγώ, δεν μπορώ να γίνω με το ζόρι φεγγαροβιόλης ντυμένος σπουργιτάκι, και να παριστάνω πως περνώ θαυμάσια..

Μα σίγουρα αυτό το πράγμα δεν είναι για όλους, αλλά αν δεν σου ταιριάζει κάτι δεν σημαίνει ότι όσοι το κάνουν κάνουν "ηλιθιότητες".
Για μένα αυτές οι μεταμφιέσεις έχουν διάφορες σημειολογικές διαστάσεις πέρα απο τις "καρναβαλικές". Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να το καταλαβαίνουν όλοι πια....
0 .

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Cavaliere » 09 Ιουν 2018, 17:41

Διάδοχος έγραψε:Το κανονικό καρναβάλι είναι ένα γεγονός όπου κάποιος μπορεί να ντυθεί όπως θέλει, να πιεί, να κάνει τρέλες. Το Gay Pride δεν είναι κάτι διαφορετικό, είναι ένα καρναβάλι. Υπάρχουν πολλοί που είναι στρέητ και πάνε απλώς γιατί έχει χαβαλέ και διασκέδαση.
Βρε ναι, κι εγώ είχα πάει στου Αμβούργου το 2000 και πήγαμε να γλεντήσουμε. Πες πως παραξένεψα, δεν θέλω.
0 .
Ordem e Progresso.
Δόξα τω Θεώ.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 09 Ιουν 2018, 17:43

Διάδοχος έγραψε:. Το Gay Pride δεν είναι κάτι διαφορετικό, είναι ένα καρναβάλι. Υπάρχουν πολλοί που είναι στρέητ και πάνε απλώς γιατί έχει χαβαλέ και διασκέδαση.

Δεν είναι απλά ένα καρναβάλι! Είναι δημόσια διαδήλωση με έντονα χαρακτηριστικά περφόρμανς που αφορούν το φύλο, την ταυτότητα, την κοινωνικό ρόλο των φύλων κλπ....... Για αυτό λέω ότι δεν αξίζει να είναι "συντηρητικά". Ο σκοπός είναι να "προκαλούν" την κοινωνία, όχι να περάσουν κάποιοι καλά μαζί σε ένα πανηγυράκι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 09 Ιουν 2018, 17:44

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Διάδοχος έγραψε:Στις δυτικές χώρες τέτοιου είδους συντηρητισμός βρίσκεται στα όρια του ποινικού κώδικα, σε πολλές περιπτώσεις τα ξεπερνά κιόλας.

Οχι βέβαια. Κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει ή να σου επιβάλλει τι θα σκέφτεσαι. Οι πράξεις είναι αξιόποινες όχι οι σκέψεις. Και ο συντηρητισμός υπήρχε και θα υπάρχει. Το θέμα είναι ο νόμος να προστατεύει τους πολίτες απο την λεκτική και σωματική βία και ας σκέφτεται καθένας ό,τι θέλει μεσα στο κεφάλι του. Αυτό είναι που κατέκτησαν στην δύση -αν και όχι πάντα.

Εντάξει, η εκδήλωση τέτοιου "συντηρητισμού" για να ακριβολογούμε.

Και εδώ μέσα εξάλλου, επιτρέπεται να γράφει ένας που νιώθει ρατσιστής ή/και εγκληματίας, αρκεί τα ποστς του να μην παραβιάζουν νόμους του κράτους.

Έτσι είναι τα ελεύθερα καθεστώτα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Cavaliere » 09 Ιουν 2018, 17:47

BaKXOS_Lysios έγραψε:Μα σίγουρα αυτό το πράγμα δεν είναι για όλους, αλλά αν δεν σου ταιριάζει κάτι δεν σημαίνει ότι όσοι το κάνουν κάνουν "ηλιθιότητες".
Για μένα αυτές οι μεταμφιέσεις έχουν διάφορες σημειολογικές διαστάσεις πέρα απο τις "καρναβαλικές". Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να το καταλαβαίνουν όλοι πια....
Όλα έχουν τη σημειολογική τους διάσταση, και η πιο κακόγουστη σαχλαμάρα. Έχω ζήσει σε δύο από τις πιο καρναβαλικές πόλεις της Ευρώπης, Βενετία και Κολωνία. Η δεύτερη δε, θεωρείται και πρωτεύουσα των Γερμανών gay. Μπορώ να γράψω διδακτορικό σημειολογίας επάνω στην κολωνέζικη σάχλα, αλλά δεν παύω να τη θεωρώ σάχλα. Η βενετσιάνικη σάχλα τουλάχιστον έχει αισθητική. Η gay σάχλα δεν έχει τίποτε, είναι η σύγχρονη αισθητική αμηχανία και ο ερωτικός μεσαίωνας, όπου ο Homo Sapiens ξανανακαλύπτει την Αμερική και χαίρεται, Εγώ, αρέσεις, μεγάλη πολιτεία.
0 .
Ordem e Progresso.
Δόξα τω Θεώ.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 09 Ιουν 2018, 17:47

Εικόνα

Ο Τσίπρας θα κατεβεί με την οικογένειά του στο Πράηντ, με τον γιό του να κρατάει σημαιάκι, ή ο θρυλούμενος προοδευτισμός του είναι βαλκαναραβικού τύπου;
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”