Καλά είναι δυνατόν;

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Καλά είναι δυνατόν;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Μαρ 2015, 16:20

libre έγραψε:Σε περιπτωση παλι που τυπωνεις πολύ η γραμματοσειρα παιζει ρολο. Εγω times new roman χρησιμοποιω που ειναι λεπτη.

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό. Εγώ γενικά πρόσεχα πιο πολύ να μην έχω πολλά μπολνταρισμένα, υπογραμμίσεις και τέτοια. Περιττό μελάνι δλδ.
Αλλά το είδος της γραμματοσειράς και το μέγεθος της γραμματοσειράς δεν το σκέφτηκα ποτέ για να κάνω εξοικονόμηση στο μελάνι. Σωστό όμως.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Μαρ 2015, 16:22

Χαοτικός έγραψε:Α νομίζω το είχα. Ή κάποιο παρόμοιο.
Όχι δεν τρέχεις drivers σε linux. Απλά άμα κάνεις εκκίνηση με linux συνδέεις απλά το σκάνερ και παίζει με το καλημέρα. Δεν εγκαθιστάς τίποτα. :good:
Σόρυ γιατί ήδη έχεις απαντήσει, απλά μια τελευταία επισήμανση κάνω.

Ε και πώς θα κάνω εκκίνηση με linux αφού αυτόματα θα μου ανοίξουν τα windows; :sgrat:
Εκκίνηση του σκάνερ λες ή του υπολογιστή; Σόρι κιόλας. Δεν κατάλαβα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 24 Μαρ 2015, 18:26

libre έγραψε:Να ρωτησω παιδες, ποσο κανει ενα multifunction (σκανερ+εκτυπωτής) στην Ελλάδα;

Πήρα το HP ENVY 4507 προσφατα (Γαλλία σε προσφορά) και μου κοστισε 59Ε μαζι με δυο μελανοδοχεια γεματα εντος της συσκευασιας. Δηλαδη ειχε τιμή 79 αλλά εστειλα δυο δικαιολογητικά που ζηταγε η HP (αποδειξη μαγαζιου, code bar κλπ) και μου επεστρεψαν 20Ε στο λογαριασμο. Αμα χρησιμοποιεις συχνα τυπωμα-σκαν δε λενε τα στικακια και ισως ουτε η virtualisation με λινουξ. Αυτα ειναι προσωρινες λυσεις, γιατι δεν ειναι και τοσο πρακτικά.

ΥΓ Βεβαια το να περασεις σε λινουξ γενικα, αν δεν εχεις ειδικο λογο να μενεις σε windows, ειναι το καλυτερο, αλλά αυτό ειναι για άλλο νημα.

To μεγαλύτερο σφάλμα της ζωής να αγοράσεις εκτυπωτή ΗΠ, Κάνον και πάλι κάνον

http://www.saturn.de/mcs/product/CANON- ... sche-daten

Αγόρασα αυτό εδώ τον εκτυπωτή με διπλή όψης αυτόματης εκτύπωσης, γουαϊ φάι και πολυμηχάνημα. Το δε σοφτγουαρε της κάνον πετάει.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 24 Μαρ 2015, 19:21

impostor έγραψε:Το μοντέλο πάντως είναι hp scanjet 3600 series.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... sj-14412-1

Μα ο driver υπαρχει στο site της hp. Δηλαδη το κατεβασες και δεν σου δουλεψε;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Μαρ 2015, 19:49

libre έγραψε:

Ναι το είδα αλλά είναι για windows 2000, έτσι δεν είναι; Εγώ έχω τα 07. Θα το τρέξει;

Εν πάση περιπτώσει, εγώ το κατέβασα στις λήψεις μου τώρα να το έχω και αργότερα θα προσπαθήσω να το εκτελέσω, γιατί τώρα πρέπει να φύγω.

Και θα σας πω τα αποτελέσματα...μάλλον δλδ.
0 .

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 24 Μαρ 2015, 22:27

impostor έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:Α νομίζω το είχα. Ή κάποιο παρόμοιο.
Όχι δεν τρέχεις drivers σε linux. Απλά άμα κάνεις εκκίνηση με linux συνδέεις απλά το σκάνερ και παίζει με το καλημέρα. Δεν εγκαθιστάς τίποτα. :good:
Σόρυ γιατί ήδη έχεις απαντήσει, απλά μια τελευταία επισήμανση κάνω.

Ε και πώς θα κάνω εκκίνηση με linux αφού αυτόματα θα μου ανοίξουν τα windows; :sgrat:
Εκκίνηση του σκάνερ λες ή του υπολογιστή; Σόρι κιόλας. Δεν κατάλαβα.

Με το που ανοίγεις το κομπιούτε σου στην οθόνη θα δεις επιλογές για το σύστημα θες να τρέξεις. Linux ή windows.
Πας με το βελάκι σε όποιο θες και πατάς έντερ. Άμα μπεις σε linux, απλά το σκάνερ που θα έχεις συνδεδεμένο θα δουλεύει. Δεν θα έχεις να βάλεις κάποιον οδηγό. Είτε από CD είτε από πουθενά.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Μαρ 2015, 20:00

impostor έγραψε:
libre έγραψε:

Ναι το είδα αλλά είναι για windows 2000, έτσι δεν είναι; Εγώ έχω τα 07. Θα το τρέξει;

Εν πάση περιπτώσει, εγώ το κατέβασα στις λήψεις μου τώρα να το έχω και αργότερα θα προσπαθήσω να το εκτελέσω, γιατί τώρα πρέπει να φύγω.

Και θα σας πω τα αποτελέσματα...μάλλον δλδ.

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να εκτελέσω το αρχείο. Αν δεν ξαναέχετε νέα μου σύντομα, σημαίνει ότι ανατίναξα τον υπολογιστή μου.

Ready for the operation
Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Μαρ 2015, 20:11

Και ιδού τα αποτελέσματα :good:

Εικόνα
0 .

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 25 Μαρ 2015, 20:13

Έλα κατέβασε κανένα ubuntu.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Μαρ 2015, 20:43

Χαοτικός έγραψε:Έλα κατέβασε κανένα ubuntu.

Χαοτικέ, βρέθηκα σήμερα με έναν φίλο μου πληροφορικάριο και του ζήτησα περισσότερες πληροφορίες για το πώς να το κάνω ακριβώς αυτό με το linux και για να μην τα πολυλογώ μου είπε ακριβώς αυτά που είχε πει ο libre σε ένα προηγούμενο ποστ:

libre έγραψε:Δεν ειναι και πολυ πρακτικη η επανακινηση με στικακι μονο και μονο για εκτυπωση.

Με ενα virtualisation software δεν κανεις επανακινηση, περιμενεις απλα να φορτωσει το λινουξ μεσω αυτου του συστηματος κι αν ο υπολογιστης ειναι νεος και το λινουξ ελαφρυ, το φορτωμα γινεται σε λιγα δευτεροπλεπτα.

Να επισημανω οτι ενα λινουξ δεν αναγνωριζει κατά 99% το σκανερ. Πρεπει να ειναι καποιο λινουξ για παλια pc, ωστε να του έχουν βαλει παλιους drivers, και αυτη τη στιγμη δεν ειμαι εις θεσιν να προτεινω κατι συγκεκριμενο. Αλλωστε και δεν θα χρειαστει.

Γιατί με μπερδέψατε λίγο. Εσύ μου λες για στικάκι και ο libre μου πρότεινε ένα virtualisation software. Ρώτησα περισσότερα για αυτό το virtualisation software και μου εξήγησε πάνω κάτω τι είναι ακριβώς και πώς να το κάνω αλλά αυτό που μου τόνισε κυρίως είναι αυτό που είπε και ο libre. Ότι το λίνουξ κατά 99% δεν θα μου αναγνωρίσει το σκάνερ. Αφού δεν το έκαναν τα windows, δεν πρόκειται να το κάνει ούτε το linux.

Μου έδωσε, επίσης, κάποιες οδηγίες για το πώς να φτιάξω μόνη μου τη συσκευή ανάγνωσης dvd/cd.
Τα επικρατέστερα σενάρια που θα δοκιμάσω μάλλον είναι:
1)Να διαγράψω και να επαναεγκαταστήσω από την αρχή τη μονάδα cd/dvd μπας και δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά οι οδηγοί. Αν και το είχα ελέγξει αυτό και μου είχε βγάλει ότι όλα λειτουργούν σωστά. Τέσπα. Αυτό μπορώ να το κάνω.

2) Να αγοράσω έναν καινούριο μηχανισμό, να ξεβιδώσω τον παλιό και να βάλω τον καινούριο. :s_crazy
Εδώ μάλλον θα κάνω τον υπολογιστή μου βίδες.
0 .

Επιστροφή σε “Πληροφορική”