Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 17:04

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε: αν πχ οι ινδοι αποφασισουν να εχουν κομμουνισμο θα δουν καλυτερες μερες
με τους μισθους ανεβασμενους ; ποιος κομμουνιστης θα μου λυση την απορια

Ποιοί ανεβασμένοι μισθοί καλέ; Μα που ζεις βρε άνθρωπε;.... Το ζήτημα τους δεν είναι απλά θέμα μισθών, είναι θέμα επιβίωσης! Είναι θέμα υπέρτατης εκμετάλλευσης! Με ένα κομμουνιστικό καθεστώς ναι θα είναι καλύτερα, θα έχουν κάποιες κοινωνικές παροχές, δεν θα πεθαίνουν σαν τις μύγες λόγω ανέχειας ή επειδή δεν μπορούν να πάρουν πχ ένα αντιβιοτικό...

ενταξει υποθεσεις κανουμε που να περιεχουν και ενα λογικο αναγνωσμα
τιποτα δεν θα αλλαξει εστω και με ενα φθηνο αντιβιοτικο πχ αν σταματησουν τις εξαγωγες
τροφιμων θα εχουν να τρωνε αλλα θα τους λειψουν τα υπολοιπα που εισαγουν
αν πχ γλυτωσουν ενα παιδακι απο μια αρρωστια αυτο θα κανει αργοτερα αλλα δεκα
παιδια που θα εντεινουν το προβλημα και ουτω καθε εξης
και η γη δεν θα φτανει για ολους
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 17:49

nemo έγραψε:αν πχ γλυτωσουν ενα παιδακι απο μια αρρωστια αυτο θα κανει αργοτερα αλλα δεκα
παιδια που θα εντεινουν το προβλημα και ουτω καθε εξης
και η γη δεν θα φτανει για ολους

Αυτα σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς δεν είναι πρόβλημα, λύνονται, θα μπει πλαφόν στο πόσα παιδιά μπορεί να κάνει κάποιος κι αν θέλει παραπάνω πληρώνει ξεχωριστό φόρο (όπως ισχύει πχ στην Κίνα). Νεμο αυτά δεν είναι τα αληθινά προβλήματα του κομμουνισμού, σε μια σοσιαλιστική κοινωνία όλοι έχουν συναίσθηση του συνόλου και (υποθετικά) γνωρίζουν να κάνουν υποχωρήσεις του ατομικού προς χάριν του συλλογικού. Αυτά όλα που θέτεις έχουν απαντήσεις τόσο απο τον θεωρητικό όσο και απο τον υπαρκτό κομμουνισμό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Ιούλ 2022, 21:38

Ραν ταν πλαν έγραψε:Είναι η πουτάνα.
Ειδικά όταν οι γνώσεις σου πάνω στο μαρξισμό αποκτώνται μέσα από άρθρα του Μανδραβέλη στην ''Καθημερινή''. :D

Με επνιξες ρε σατανα... :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Ιούλ 2022, 21:54

BaKXOS_Lysios έγραψε:Κοίτα λαχού είπα ήδη ότι δεν συζητάω όταν αρχίζει το μποτάρισμα και οι κασέτες. Δεν με ενδιαφέρει τέτοια συζήτηση. Με ενδιαφέρει ο γόνιμος, ουσιαστικός διάλογος. Ούτε ειδήμων του μαρξισμού με ενδιαφέρει να με πείς ούτε άσχετο. Η ουσία με ενδιαφέρει. Εσυ όμως έχεις ήδη αρχίσει το κλασικό μποτάρισμα όταν δεν έχετε τι να πείτε: 1) Σας καταδιώκουν και σας μισούν 2) Δεν ξέρουν τίποτα απο κομμουνισμό και μαρξισμο αρα κάνουν λάθος. Ωραία! Δεν ξέρω! Μπορείς να μου πεις τι δεν ξέρω και γιατί κόλλησε εκεί η συζήτηση; Πως καταλαβες ότι δεν ξέρω αυτό που δεν ξέρω;

1) Δεν θεωρω οτι με καταδιωκεις εσυ ή το Μπιζελι. Απλως μου εκανε εντυπωση η απορια σας πανω στο οτι δηλωνω κομμουνιστης.

2) Βρισκω τελειως αντιφατικο να μπαινεις σε μια θεση να μας εξηγεις τι εστι σωστη κομμουνιστικη θεση και τι οχι οταν ο ιδιος δεν εισαι κομμουνιστης.

Θυμαμαι πολυ καλα να υποστηριζεις τον Τσιπρα ο οποιος ουτε στα πιο αριστερα του δεν δηλωνε κομμουνιστης. Ποσο μαλλον οταν εσυ τον υποστηριζες τουλαχιστον μεχρι και το '19 και ειχε μεταλλαχθει σε σημιτικο πασοκο για τα καλα. Τωρα πως ξαφνικα απο ζαιος εγινες κομμουνιστικοτερος των κομμουνιστων?

Οσο για τις γνωσεις σου, καποια πραγματα που ειπες οπως πχ για το Λινουξ ή για καποιου ειδους κομμουνιστικη σταση ζωης ειναι εντελως εξω απο το πνευμα του μαρξισμου. Δεν μπορω να σου πω οτι ησουν out εδω ή εκει γιατι ησουν 100% εκτος θεματος. Πιο ευκολο θα ηταν να σου πω που τα λες σωστα παρα το αντιθετο :D

Για το ότι μίλησα για ισότητα και πανανθρωπινη δικαιοσύνη ενώ ο μαρξισμός δεν ειναι πανανθρώπινη θεωρία;...αυτό μου λες;...Επειδή σε μια κομμουνιστική κοινωνία ο κεφαλαιοκράτης θα χάσει το κεφάλαιο του άρα δεν δίκαιος ο κομουνισμός για όλους... αυτό μου λες....; :laugh1:

Περιπου ναι. Ο κομμουνισμος εκ των πραγματων δεν απευθυνεται σε ατομα που ευνοουνται απο την τωρινη ταξη πραγματων. Αυτοι εχουν καθε λογο να ειναι αντικομμουνιστες. Καποιοι ελαχιστοι θα γινουν κομμουνιστες για ηθικους λογους αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια θα μεινει πιστη στην ταξη της. Το ιδιο ισχυει και για ανωτερα μεσαια στρωματα (πχ ελευθεροι επαγγελματιες με υψηλο εισοδημα, στελεχη επιχειρησεων, εισοδηματιες κλπ) που χωρις να ειναι καπιταλιστικα τα ιδια, ευνοουνται αρκετα απο τον καπιταλισμο ωστε να μην θελουν την ανατροπη του.

Ο κομμουνισμος απευθυνεται στην εργατικη ταξη και στα κατωτερα μεσαια στρωματα γιατι αυτα πληττονται απο τον καπιταλισμο και αυτα ειναι που εχουν καθε συμφερον να τον ανατρεψουν. Δεν μπορεις να περιμενεις οτι ο βιομηχανος θα παλεψει για ενα καθεστως στο οποιο θα ειναι ενας απλος εργατης.

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ρε παίδες θα πάθω κρίση ταυτότητας εδώ μέσα! :laugh1: Ούτε τα κουμούνια ούτε τα εθνίκια με αναγνωρίζουν ως αριστερό??? Ποιος είμαι??? από που προέρχομαι??? Που πάω??? Είμαι καλά γιατρέ μου¿???¿????¿ :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Εγω δεν ειπα οτι δεν εισαι αριστερος, ειπα οτι δεν εισαι κομμουνιστης.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Ιούλ 2022, 22:00

Να γραψω και μια ιστορια σχετικα με τον μαρξισμο και κατα ποσο ο (μαρξιστικος) κομμουνισμος ειναι κατι πανανθρωπινο. Στην Γερμανια στο πρωτο μισο του 19ου αιωνα υπηρχε στην Γερμανια μια χριστιανικη κομμουνιστικη οργανωση ονοματι ''Ενωση των Δικαιων'' που ηταν επηρεασμενη απο στοχαστες του ουτοπικου σοσιαλισμου και κομμουνισμου του 18ου και 19ου αιωνα οπως τον Μπαμπεφ και τον Φουριε. Ειχαν για συνθημα το ''Ολοι οι ανθρωποι ειναι αδερφια''.

Τελικα συγχωνευτηκαν με μια ομαδα που ειχε ο Μαρξ με τον Ενγκελς και για λογαριασμο αυτης της ενωσης εγραψαν το γνωστο Μανιφεστο. Η ''Ενωση των Δικαιων'' εγινε ''Ενωση των Κομμουνιστων'' και το συνθημα τους αλλαξε απο ''Ολοι οι ανθρωποι ειναι αδερφια'' σε ''Προλεταριοι ολων των χωρων ενωθειτε'' τονιζοντας ετσι το περασμα απο τον μικροαστικο ανθρωπισμο του ουτοπικου σοσιαλισμου στον επιστημονικο σοσιαλισμο του Μαρξ που στοχευε στην εργατικη ταξη και οχι σε ολους τους ανθρωπους.
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Ιούλ 2022, 22:55

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε:ατυχης λεξη του ραν θελω να πιστευω οτι του ξεφυγε :laugh1:

ένα ορθογραφικό έκανε απλά μην τον κρεμάσουμε (αντικειμενικοί ) :D

Η μέρα που ο ''Ραν'' θα κάνει ορθογραφικό λάθος θα είναι αυτή που ο Ιησούς θα ξαναπερπατήσει πάνω στα νερά της Τιβεριάδας. :D
Η ΔΡΑΣΗ των φυσικών και κοινωνικών νόμων είναι ''αντικειμενική''.
Αντικειμενικοί (αντανάκλαση δλδ της πραγματικότητας) είναι οι νόμοι.
Και αν θυμάμαι καλά το τελευταίο μου ορθογραφικό λάθος το έκανα στην πρώτη δημοτικού τότε που έγραψα την παραλήγουσα της λέξης ''ασκαρδαμυκτί'' με έψιλον γιώτα και ευτελίστικα στην Αννούλα. :fico:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 22:56

Λαχουρένιος έγραψε:Οσο για τις γνωσεις σου, καποια πραγματα που ειπες οπως πχ για το Λινουξ ή για καποιου ειδους κομμουνιστικη σταση ζωης ειναι εντελως εξω απο το πνευμα του μαρξισμου.

Αλήθεια;;; Thank God!!! :D για μια στιγμή νόμισα ότι ο Μαρξ είχε αντίθετη γνώμη απ' τη δική μου για τα linux αλλά τελικά μαθαίνω πως τα απέρριπτε παντελώς οπότε ησύχασα.... :D
Λαχου δεν έχεις αγόρι μου όρεξη να κάνεις συζήτηση και το παπαριζεις από δω κι από κει.... άστο να πάει. :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 23:00

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:ένα ορθογραφικό έκανε απλά μην τον κρεμάσουμε (αντικειμενικοί ) :D

Η μέρα που ο ''Ραν'' θα κάνει ορθογραφικό λάθος θα είναι αυτή που ο Ιησούς θα ξαναπερπατήσει πάνω στα νερά της Τιβεριάδας. :D
Και αν θυμάμαι καλά το τελευταίο μου ορθογραφικό λάθος το έκανα στην πρώτη δημοτικού τότε που έγραψα την παραλήγουσα της λέξης ''ασκαρδαμυκτί'' με έψιλον γιώτα και ευτελίστικα στην Αννούλα. :fico:

Ναι οκ δεν ήταν λάθος, ήταν πολύπλοκη η πρόταση και μου ξέφυγε... ζητώ ταπεινά συγνώμη :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Ιούλ 2022, 23:09

Πάντως το να αρχίσουμε να θεωρούμε τα λίνουξ ως ένα από τα δομικά στοιχεία της κομμουνιστικής οικοδόμησης σε έδαφος καπιταλισμού δε φαίνεται και τόσο κακή ιδέα αλλά ισάξια με αυτή που θέλει τους κομμουνιστές να μην οδηγούν μερσεντές ή μπε εμ βε ή να μην καταναλώνουν γενικά προϊόντα πολυτελείας. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 23:12

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:ένα ορθογραφικό έκανε απλά μην τον κρεμάσουμε (αντικειμενικοί ) :D

μη με βαζεις να το ξανασκεφτω ρε παπαρα δεν εχει και τοση σημασια
εσεις οι κκεκεδες ειστε απιαστοι σε αυτα οκ η δραση των φυσικων νομων δεν εχουν σχεση
με τους κοινωνικους νομους αλλα η αναλυση ή η αντανάκλαση και των δυο ειναι υποκειμενικη παντα -οποτε τρεχα-γυρευε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”