Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 23:13

Ραν ταν πλαν έγραψε:Πάντως το να αρχίσουμε να θεωρούμε τα λίνουξ ως ένα από τα δομικά στοιχεία της κομμουνιστικής οικοδόμησης σε έδαφος καπιταλισμού δε φαίνεται και τόσο κακή ιδέα αλλά ισάξια με αυτή που θέλει τους κομμουνιστές να μην οδηγούν μερσεντές ή μπε εμ βε ή να μην καταναλώνουν γενικά προϊόντα πολυτελείας. :fico:

Μα είχα την εντύπωση ότι κομουνιστής γίνεται κανείς όχι για τη δικαιοσύνη την ισότητα το καλό της ανθρωπότητας γενικά αλλά για την προάσπιση των συμφερόντων της τάξης του...μια εργατική τάξη με μερσεντα τι τον θέλει τον κομμουνισμό; :D
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 23:14

Ραν ταν πλαν έγραψε:Πάντως το να αρχίσουμε να θεωρούμε τα λίνουξ ως ένα από τα δομικά στοιχεία της κομμουνιστικής οικοδόμησης σε έδαφος καπιταλισμού δε φαίνεται και τόσο κακή ιδέα αλλά ισάξια με αυτή που θέλει τους κομμουνιστές να μην οδηγούν μερσεντές ή μπε εμ βε ή να μην καταναλώνουν γενικά προϊόντα πολυτελείας. :fico:

ναι ρε ολοι με λαντα και ρωσικα τσιγαρα μαζι με βοτκες πως αλλιως θα φερετε τον κομμουνισμο;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 23:16

BaKXOS_Lysios έγραψε:

Μα είχα την εντύπωση ότι κομουνιστής γίνεται κανείς όχι για τη δικαιοσύνη την ισότητα το καλό της ανθρωπότητας γενικά αλλά για την προάσπιση των συμφερόντων της τάξης του...μια εργατική τάξη με μερσεντα τι τον θέλει τον κομμουνισμό; :D

μη τα λες και μην του βαζεις δυσκολα ειναι ικανος να φερει την κβαντικη μηχανικη
για να εξηγησει τους λογους ιατι εκεινο και γιατι το αλλο
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιούλ 2022, 01:11

Λαχουρένιος έγραψε:Γιατι μια μικρη κοινοτητα δεν θα εχει την εξουσια στα χερια της (το κυριοτερο) αφου θα υπαγεται στο καπιταλιστικο κρατος και δε θα εχει τα απαιτουμενα μεσα παραγωγης. Ο κομμουνισμος δεν ειναι πρωτοχριστιανικη κοινοτητα οπου απλα 10 νοματαιοι μοιραζονται τα λιγα υπαρχοντα τους, αλλα ενα συστημα που εφαρμοζεται σε κρατικη κλιμακα και απαιτει την κρατικοποιηση των μεγαλων επιχειρησεων (σε πρωτη φαση) πχ τραπεζες, βιομηχανιες, μεταφορες κλπ. Αυτο δεν μπορει να το κανει μια μικρη κοινοτητα. Επισης μια μικρη κοινοτητα δεν μπορει να εχει δικη της εξουσια με την εννοια του δικου της στρατου, δικαστηριων και νομων. Ουτε ο καπιταλισμος μπορει να εφαρμοστει σε επιπεδο κοινοτητας για παρομοιους λογους.

Το ιδιο ισχυει για τα πολιτευματα. Πχ αν μια χωρα εχει δικτατορια δεν μπορεις να ξεφυγεις με το να μαζευτειτε 100 ατομα και να ζησετε ''δημοκρατικα'' αφου θα ειστε ακομα υπηκοοι της χουντας και θα εχει εξουσια πανω σας.

Το ένα δεν είναι κομμουνισμός το άλλο δεν είναι κομμουνισμός... Το ένα δεν γίνεται έτσι... Το άλλο δε γίνεται αλλιώς.
Το ένα δεν το καταλαβαίνουμε το άλλο δεν το καταλαβαίνουμε ...
Ε άμα είναι κάτι τόσο θεόπνευστο ρε λαχουρένιε σε ποιους απευθύνεται;

Λαχουρένιος έγραψε:Και τα κακα επισης. Οπως και οι ελληνες απολαμβαναν τα ''καλα'' της τουρκοκρατιας για 4 αιωνες. Το ποιντ ποιο ειναι?

Δώσε έμφαση στο ρήμα "απολαμβάνω" και θα καταλάβεις ποιο είναι το πόιντ.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιούλ 2022, 01:15

Ραν ταν πλαν έγραψε:Γίνεται, αν η κοινότητα λειτουργεί με προδιαγραφές μονής εσφιγμένου. :D
Όταν λέμε αναδιανομή του πλούτου δεν εννοούμε να μοιραζόμαστε τη φτώχεια μας αλλά μέσω της αλλαγής του τρόπου παραγωγής και της κατάργησης του ατομικού κέρδους όλοι να έχουν ίση και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση σε όλα τα παραγόμενα αγαθά.
Θα μου πεις ότι έχεις και τώρα αλλά θα σου απαντήσω ότι έτσι νομίζεις.
Και όταν λέμε κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας δεν εννοούμε ότι θα σου πάρουμε τη γίδα ή το πατίνι αλλά κατάργηση της ιδιοκτησίας στα εργαλεία που δουλεύουν με αγορασμένη εργασία ως κοινά μέσα παραγωγής (που ήδη υπάρχουν αφού με αυτά κάποιοι δουλεύουν έστω κι αν δεν τους ανήκουν) και εκείνο που θα λύσουμε εμείς είναι το ζήτημα της ιδιοκτησίας τους.
Για να πάρεις μια ιδέα, όπως εννοούμε την υγεία και την παιδεία ως κοινωνικά αγαθά τον ίδιο κοινωνικό χαρακτήρα θα αποκτήσουν και όλα εκείνα τα μέσα που πριν χρησιμοποιούνταν για να αποφέρουν κέρδος αποκλειστικά και μόνο στους κατόχους τους και θα μπουν στην υπηρεσία όλης της κοινωνίας.
Δεν εννοούμε τη ραπτομηχανή της ράφτρας της γειτονιάς σου αλλά εκείνα τα μέσα που συγκεντρωμένα σε μεγάλης κλίμακας παραγωγικές δομές και παρά τον κοινωνικό χαρακτήρα που έχει το παραγόμενο προϊόν τους (αφού βγαίνει στην αγορά για να καταναλωθεί από όλη την κοινωνία),
στόχος της παραγωγής του δεν είναι η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών αλλά η αποκόμιση κέρδους από τον ιδιοκτήτη των μέσων αλλά και του προϊόντος που κι αυτό του ανήκει έστω κι αν παράχθηκε από την εργασία άλλων.

Και πώς θα γίνουν τα μέσα παραγωγής κοινά; Με το ζόρι;
Και σε ποια μεγάλα μέσα παραγωγής αναφέρεσαι;
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 01:49

bizeli έγραψε:Και πώς θα γίνουν τα μέσα παραγωγής κοινά; Με το ζόρι;

Ναι. (Παρ'όλο που θα υπάρξουν δυσαρεστημένοι...) Αν όμως εκλέξει ο λαός κομουνισμό αυτό σημαίνει ότι δημοκρατικά υπάρχει πλέον ένα πολίτευμα και ένα κράτος που νομιμοποιείται με κάθε μέσο (στρατό, αστυνομία, υπηρεσίες κλπ) να κάνει τα μέσα παραγωγής κοινά (κρατικά). [Περιμένω διορθώσεις στις γνώσεις μου περι κομουνισμού απο τους ειδήμονες... ;) ]
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιούλ 2022, 02:06

BaKXOS_Lysios έγραψε:
bizeli έγραψε:Και πώς θα γίνουν τα μέσα παραγωγής κοινά; Με το ζόρι;

Ναι. (Παρ'όλο που θα υπάρξουν δυσαρεστημένοι...) Αν όμως εκλέξει ο λαός κομουνισμό αυτό σημαίνει ότι δημοκρατικά υπάρχει πλέον ένα πολίτευμα και ένα κράτος που νομιμοποιείται με κάθε μέσο (στρατό, αστυνομία, υπηρεσίες κλπ) να κάνει τα μέσα παραγωγής κοινά (κρατικά). [Περιμένω διορθώσεις στις γνώσεις μου περι κομουνισμού απο τους ειδήμονες... ;) ]

κοιταξε τα στατιστικα της μετρησης του αικιου στην ελλαδα απο τους τελευταιους ειμαστε
οποτε αφου εχουμε τον αριστερο λογο σαν την κραταια ιδεολογια στην ελλαδα
εξηγειται και η θεση μας -οι αριστεροι μας παρασερνουν στην καταβορθα
απο την μια η αναζητηση της τελειοτητας ενος συστηματος που δεν προκειται να το βρουμε
ουτε σε εκατο χιλιαδες χρονια και απο την αλλη η σκληρη πραγματικοτητα των φιλελεδων
..διαλεξε ραγια μαχαιρι για να σε σφαξω
αν υποθεσουμε οτι τους κανουμε την χαρη και γινομαστε κομμουνιστικη χωρα
ξυπναμε αυριο και ψηφιζουμε κκε ολοι μας τι θα γινει αν αναλαβουν οι κεκεδες;
μερικες ιδεες εχουμε απο τον λαχου και τον ραν ;
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 02:23

Λαχουρένιος έγραψε:2) Βρισκω τελειως αντιφατικο να μπαινεις σε μια θεση να μας εξηγεις τι εστι σωστη κομμουνιστικη θεση και τι οχι οταν ο ιδιος δεν εισαι κομμουνιστης.

Έχω παρα πολλά αποσπάσματα τέτοια που θα μπορούσα να σχολιάσω αλλά ειλικρινά το θεωρώ περιττό. Γιατί; Α) Γιατί δεν μου φαίνεσαι για τόσο χαζός να μην έχεις καταλάβει τι λέω άρα η διαστρεύλωση είναι υπεκφυγή εκ του πονηρού για να μην γίνει συζήτηση επι της ουσίας παρά να αναπαράγεται η κασέτα τσιτάτων του κκε Β) Αν όντως είσαι χαζός και δεν καταλαβαίνεις δεν με ενδιαφέρει να μπω καν στον κόπο για οποιαδήποτε συζήτηση.
Επι του αποσπάσματος τώρα: Ποτέ δεν σου έκανα μαθήματα κομουνισμού ούτε υποστήριξα ποτέ ότι ειμαι αυθεντία του μαρξισμού και του κομουνισμού (δεν με ενδιαφέρει καθόλου να είμαι) και ξέρω πολύ καλά πως τα εννοείτε όλα αυτά γι αυτό άλλωστε και δεν είμαι στο κκε... Ασκώντας μια κριτική στον κοινοβουλευτικό κομουνισμό και προσπαθώντας να βρούμε μια άκρη στο τι σημαίνει να είσαι κομουνιστής σήμερα βγαίνουν κάποια συμπεράσματα. Αυτά τα συμπεράσματα παράγουν επιπλέον κριτική και η μοναδική απάντηση που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής είναι ότι δεν ξέρουμε το μαρξισμό. Εγώ απαντώ ότι τον ξέρουμε, του αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά του, αλλά υπο τη μορφή που είχε πριν 100 χρόνια δεν μπορεί να σταθεί σήμερα. Απο τη μια μας είπατε ότι είναι ένα <<συνεχως αναπτυσσόμενο οικονομικό φιλοσοφικό κοικονικο-πολιτικό σύστημα>> (ραν) απο την άλλη δεν βλέπουμε ο τρόπος που το υποστηρίζετε (είτε εσείς ατομικά εδω μέσα στο φόρουμ, είτε σαν κόμμα στην πολιτική) να έχει καμία θετική επίδραση, συμμετοχή, συνεισφορά, παρέμβαση στην πολιτική ζωή.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 02:31

nemo έγραψε:αν υποθεσουμε οτι τους κανουμε την χαρη και γινομαστε κομμουνιστικη χωρα
ξυπναμε αυριο και ψηφιζουμε κκε ολοι μας τι θα γινει αν αναλαβουν οι κεκεδες;
μερικες ιδεες εχουμε απο τον λαχου και τον ραν ;

Όχι αυτό κανείς δεν το ξέρει ουτε μπορεί να το προβλέψει και όπως εχει φανεί απο τον εφαρμοσμένο κομουνισμό η εργατική τάξη σε ένα τέτοιο καθεστώς μάλλον θα είναι στην ίδια μοίρα (το καλύτερο σενάριο) η σε πολύ χειρότερη (το χειρότερο σενάριο) γι αυτό οι κκουέδες βολεύονται στον "επαγγελματικό κομμουνισμό" μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή.... :laugh1:
(ΟΚ..bad humor :D )
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 02:43

nemo έγραψε:οποτε αφου εχουμε τον αριστερο λογο σαν την κραταια ιδεολογια στην ελλαδα
εξηγειται και η θεση μας

Η κραταιά ιδεολογία στην Ελλάδα είναι ο αριστερός λόγος;..... Τίνος δλδ είναι αυτός ο λόγος και πόση απήχηση έχει;... Και τι είδους αριστερός λόγος είναι αυτός;.... Γελιεσαι φιλάτε. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι γεμάτη ρατσισμό, εθνικισμό, βλαχοραγιαδισμο και μανταμσουσουδισμο. Αυτά είναι η κραταιά δύναμη κι αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια.....
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”