ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 03 Απρ 2021, 21:12

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Συνοπτική ανακεφαλαίωση)

Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ, όχι μόνο δεν επιθυμώ να συμφωνεί κάποιος μαζί μου αλλά επιδιώκω να έχει ισχυρές αντιρρήσεις σε κάθε σκέψη που διατυπώνω, διαφορετικά αντί για βιβλιοθήκες θα είχα στις θέσεις τους καθρέπτες και αντί για την προσπάθεια επικοινωνίας σε ιστολόγια θα ντυνόμουν με μία χλαμύδα, θα περπατούσα πάνω – κάτω στο γραφείο μου και θα μονολογούσα. Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να μου προκαλέσει το να παίζω σκάκι μόνος μου ή να έχω ρομαντική σχέση με τον εαυτό μου (συγνώμη για την βωμολοχία, είναι σαν το κρύο ανέκδοτο, είναι γελοίο αλλά δεν μπορείς να κρατηθείς);

Δεν περίμενα πως θα πίστευες πως αγνοώ τις αναρτήσεις σου, θεώρησα πως στις αναρτήσεις μου γινόταν προφανή τα σημεία με τα οποίο συμφωνώ και αυτά στα οποία διαφωνώ, σε κάθε περίπτωση πίστευα πως ήταν φανερό πως διαβάζω τα κείμενα, τόσο τα δικά σου όσο και του ΝΕΜΟ και του ΠΑΥΛΟΣ Γ, ήδη από την αρχή του νήματος. Τι σημαίνει η «αναδιανεμητική κοινωνία», η «κοινωνία δικαίου», ή «μερίδιο συνυπευθυνότητας», παρά η «ισομοιρία», η «ισονομία» και η «ισοπολιτεία» αντιστοίχως; Αναφέρει πως δεν είναι όλοι ικανοί για όλα τα πράγματα αλλά όλοι έχουν κάποια αναφαίρετα δικαιώματα, αλλά αυτό ακριβώς περιέγραψα μέσω της σχέσεως ισοδυναμίας. Απλώς χρησιμοποιώ τις ίδιες έννοιες, δίδοντάς τους όμως περισσότερο επεξηγηματικούς ορισμούς, προκειμένου να γίνουν περισσότερο επιδεκτικές στην συνέχεια της ανάλυσής μας. Προσπαθώ να προσδιορίζω τις ιδιότητες των εννοιών αυτές και αφήνω ασχολίαστα κάποια ανεπαρκώς ορισμένα σημεία (όπως η ηθική ή λογική συμπεριφορά ενός πολίτη) όπως και κάποια άλλα σημεία οικονομικής πολιτικής (όπως η διαφορά του μεγάλου πλούτου ή η κοινωνική προσφορά και απολαβή) και κοινωνικής πολιτικής περί δημοσίου ή ιδιωτικού καθεστώτος θεσμών και λειτουργιών (Υγεία, Παιδεία κ.τ.λ.) επειδή ο προσδιορισμός τους έπεται άλλων θεμελιωδέστερων πολιτικών, τις οποίες δεν έχουμε ακόμα μελετήσει επαρκώς. Όπως και να έχει, προφανώς μελετάω τις αναρτήσεις σου.

Τι άλλο, α ναι, αναφορικά με τους οντολογικούς προβληματισμός που έχεις θέσει σε κάποιες αναρτήσεις σου, μπορώ να τους απαντήσω σε λιγότερο από πέντε γραμμές: Το Όντως Όν είναι το μέγιστο σύστημα (τοπολογικός χώρος) το οποίο περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της Ύπαρξης οι εσώτερες ιδιότητες των οποίων καθορίζουν και καθορίζονται από το μέγιστο πλήθος της υποσυνολοποίησης, δηλαδή των σχέσεων του μεταξύ των όλων στοιχείων του μέγιστου συνόλου. Επομένως το μέγιστο σύνολο είναι το σώμα του Ύπατου Όντος και το πνεύμα του είναι η τοπολογία του. Αυτό νομίζω πως αποδεικνύει πως όντως μελετάω τις αναρτήσεις σου.

Αγαπητέ ΝΕΜΟ μόλις διάβασα την τελευταία σου ανάρτηση. Σε αναμονή της εκτενέστερης απάντησή μου, ορίστε μία σύντομη και πρακτική απάντηση: όταν κρίνω ένα πολιτικό σύστημα προσπαθώ να φανταστώ κατά πόσο θα ήμουν ευτυχισμένος εάν αναγκαζόμουν για οποιουσδήποτε λόγους (παρά ή με την θέλησή μου) να διαβιώ στο κατώτερο δυνατό επίπεδο αυτού του συστήματος.

Συνεχίζω να περιμένω από όλους σας τις παρατηρήσεις σας.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Απρ 2021, 21:57

και εγω ετσι το αισθανομαι ....δεν με ενδιαφερει ποσο θα πλουτισει καποιος αρκει να μην πεθαινει
ο ηλιθιος ο ατυχος κλπ απο την πεινα ή να αναγκαστει να κλεψει
και δεν με ενδιαφερει κανενα συστημα αν δεν ειναι ικανο να το προσφερει αυτο

δεν μπορουν να συχρονιστουν τα δις και τα τρις των ανθρωπων με αυτα που λεει η μυθηρα
ουτε και τα συστηματα ανα τον κοσμο μπορουν να μοιρασουν την τροφη σε ισα μερη
αυτα που λεει και επιμενει θα εφαρμοστουν μετα απο μια πυρηνική καταστροφη ή σε ενα μελλον
χωρις ενεργεια ή παλι στο μελλον οταν η ενεργεια θα ειναι τζαμπα και προσιτη στο καθενα

δηλ πρεπει να λαμβανεται στο σκεπτικο μας και η πραγματικοτητα που ζουμε
ειναι αυτο που θελουμε να συμβει και ειναι και αυτο που ζουμε μια πραγματικοτητα
που ακονιζει τις αισθησεις των ανθρωπων να ζητουν κατι παραπανω ή πολλα παραπανω
και δεν μπορουμε να το καταδικασουμε γιατι ειναι στην εξελιξη μας
και χωρις αυτην την αισθηση δεν θα ξεχωριζαμε απο τα ζωα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 04 Απρ 2021, 09:50

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Οι μορφές μίας Πολιτείας)

Ελπίζω να υπομείνετε αυτήν την ανάρτηση, η οποία δεν προσθέτει κάτι νεότερο αλλά προσπαθεί να αποσαφηνίσει κάποια βασική ορολογία. Θα σας παρακαλούσα να αποστασιοποιηθούμε προσωρινά από την αναζήτηση ενός συγκεκριμένου πολιτεύματος και ας επιχειρήσουμε να εστιαστούμε τις γενικές λειτουργίες όλων των πολιτευμάτων. Για διευκόλυνση των συλλογισμών, θα αρχίσω θέτοντας κάποιες απλοποιητικές παραδοχές, στις οποίες μπορούμε αργότερα να τις κάνουμε συνθετότερες για να προσεγγίζουν την πραγματικότητα:

1) Η βάση της προσομοίωσης είναι μία καλώς ορισμένη γεωγραφική περιοχή η οποία ονομάζομαι ΧΩΡΑ, η οποία κατοικείται από ένα σύνολο ανθρώπων οι οποίοι είναι όλοι ΠΟΛΙΤΕΣ αυτής της χώρας. Προς το παρόν ας θεωρήσουμε πως οι έννοιες του λαού και του έθνους ταυτίζονται με τους πολίτες.

2) Το ΚΡΑΤΟΣ είναι μία οντότητα η οποία εξασκεί μονοπωλιακή εξουσία επί των πολιτών και, κατ’ επέκταση, στην χώρα. Το κράτος υποδιαιρείται στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ , το οποίο λαμβάνει τις αποφάσεις για τους πολίτες και στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, η οποία λαμβάνει τις αποφάσεις του πολιτικού προσωπικού και τις μετασχηματίζει σε αλγοριθμικές εφαρμοστικές οδηγίες προς τους πολίτες, φροντίζοντας ταυτόχρονα και για την τήρηση αυτών των οδηγιών.

3) Συνεπώς, το πρώτο απλοποιημένο προσέγγιση μίας πολιτείας έχει το σχήμα του γραφήματος Α, όπου η εξουσία (μαύρη γραμμή) υπό την μορφή αποφάσεων, πηγάζει από το πολιτικό προσωπικό, διοχετεύεται προς την δημόσια διοίκηση η οποία με την σειρά της την εφαρμόζει στους πολίτες. Οι συνέπειες των αποφάσεων αυτών στους πολίτες ακολουθούν, υπό την μορφή πληροφοριών (κόκκινη γραμμή), την αντίστροφη πορεία, φτάνοντας, μέσω της δημόσιας διοίκησης, στο πολιτικό προσωπικό.

4) Η ανωτέρω πολιτειακή δομή είναι ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗ, εφόσον οι πολίτες δεν λαμβάνουν μέρος στον καθορισμό των πολιτικών αποφάσεων, ούτε ελέγχουν την εξουσία. Αναλόγως του αριθμού του πολιτικού του προσωπικού, η πολιτεία είναι ολιγαρχική ή μοναρχική.

5) Μία θεμελιώδης τροποποίηση της απολυταρχική δομή περιγράφεται στο γράφημα Β, όπου η πολιτεία δεν περιγράφεται γραμμικά, όπως στο γράφημα Α, αλλά κυκλικά, δηλαδή η ροή της εξουσίας συνεχίζεται από τους πολίτες προς το πολιτικό προσωπικό (προφανώς, η ροή πληροφοριών ακολουθεί την αντίστροφη φορά). Θεωρώ πως αυτή η δεύτερη γενική πολιτειακή δομή είναι ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΗ. Η λέξη ετυμολογείται από τον λατινικό όρο RES PUBLICA, ο οποίος σημαίνει δημόσιο πράγμα και περιγράφει ακριβώς την ενεργή ανάμειξη των πολιτών στην πολιτεία. Αναλόγως με το είδους της ροής της εξουσίας από τους πολίτες προς το πολιτικό προσωπικό ο ρεπουμπλικανισμός μπορεί να περιέχει, ως υποσύνολο, ένα είδος μετριοπαθούς ολιγαρχίας, κοινοβουλευτισμού ή δημοκρατίας.

Γνωρίζω πως η ανάρτηση αυτή είναι προφανής και βαρετή αλλά θεωρώ πως προκειμένου να προχωρήσουμε την συζήτηση είναι ωφέλιμο να καθιερώσουμε μία κοινή εννοιολογική βάση. Παρακαλώ να διατυπώσετε συγκεκριμένες παρατηρήσεις ή διαφωνίες για την ορολογία της ανάρτησης αυτής πριν καταπιαστούμε με συνθετότερα θέματα.
Fora Graphs 001.jpg

σχόλιο 69

...κι ερχόμαστε στα επίμαχα διαγράμματα ..χμμ...

...αν έφτιαχνες αλλο ένα ""σώμα ""κομβικό ...αυτους που κατεχουν μεγαλο πλουτο( οχι πανω απο το 0,1% των ενηλικων πολιτων ) ικανό να καθοριζει το πολιτικο προσωπικο και να ελεχγει τους πολίτες χωρις την μεσολαβηση του Δημοσίου ( πχ μεσα απο τα διαδικτυακα καναλια, γενικα τα ΜΜΕ, την ιδιωτικη εκπαιδευση, τις τιμες των θεμελιωδων προιοντων διαβιωσης κυριως δε της ενεργειας ) και να ελέγχει και το πολτικοπροσωπικο ( πχ νοθεοντας ηλεκτρονικα τις εκλογες ή χρηματοδοτωντας τους προεκλογικους αγωνες τους και προβαλλοντας τους θετικα μεσα απο τα ΜΜΕ ιδιοκτησιας τους πολιτικους εξυπηρετητες που συμφερουν και μετα ελχγοντας τους ως προς την νομοθετικη διαδικασια ) κια επιπλεον να ελεγχει και τους δημοσιους υπαλληλους δια του χρηματισμου της βιας και της απειλης, η δια της πιεσης του πολιτικων για επιλογη ανωτερων στελεχων συγκεκριμενων σεκρισιμε ς θεσεις ... αν τα εκανες αυτα θα ειχες ενα πραγματικα ρεαλιστικο μοντελο της υπαρχουσας διακυβερνησης υπο καθστως ψευδοδημοκρατιων ...

...τοτε θα σου ελεγα ναι υπο τετοιες προυποθεσεις μια θεωρια μαθηματικοποιημενη θα κατεληγε σε χρησιμο εργαλεια που σημειωτέον δεν υποκαθιστα την κοινωνικη φιλοσφια αλλα την υπηρετει σε ζητηματα ποσοτικα και αριθμητικα διαχειριστικα κοινωνικών προβληματων ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 04 Απρ 2021, 14:54

Παρατηρώ πως και η ΜΥΘΗΡΑ και ο ΝΕΜΟ στρέφουν την συζήτηση περί της πολιτικής προς την οικονομία και, κατά την γνώμη μου, αυτό θα μας βοηθήσει πολύ. Πράγματι η οικονομία είναι ουσιαστικά εφαρμοσμένη πολιτική και, όπως λέει ο Ξενοφών, το μέσον το οποίο καθιστά έναν λαό ελεύθερο ή υποταγμένο. Ωραία, πιστεύω πως έτσι θα λυθούν και πολλά συνταγματικά θέματα. Πάντως, εφόσον είμαι άσχετος με την οικονομική θεωρία, θα προσπαθήσω καταρχάς να αποκτήσω ένα στοιχειώδες λεξιλόγιο (πόροι, κεφάλαιο, παραγωγή κτλ.) πριν αρχίσω να εκφράζω την γνώμη μου, οπότε, παρακαλώ δώστε μου λίγα χρόνο. Επίσης, εάν κάποιος γνωρίζει κάποια πράγματα από οικονομία, ας κάνει μία στοιχειώδη εισαγωγή, αναφέροντας τουλάχιστον τις βασικές έννοιες.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 05 Απρ 2021, 09:38

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Παρατηρώ πως και η ΜΥΘΗΡΑ και ο ΝΕΜΟ στρέφουν την συζήτηση περί της πολιτικής προς την οικονομία και, κατά την γνώμη μου, αυτό θα μας βοηθήσει πολύ. Πράγματι η οικονομία είναι ουσιαστικά εφαρμοσμένη πολιτική και, όπως λέει ο Ξενοφών, το μέσον το οποίο καθιστά έναν λαό ελεύθερο ή υποταγμένο. Ωραία, πιστεύω πως έτσι θα λυθούν και πολλά συνταγματικά θέματα. Πάντως, εφόσον είμαι άσχετος με την οικονομική θεωρία, θα προσπαθήσω καταρχάς να αποκτήσω ένα στοιχειώδες λεξιλόγιο (πόροι, κεφάλαιο, παραγωγή κτλ.) πριν αρχίσω να εκφράζω την γνώμη μου, οπότε, παρακαλώ δώστε μου λίγα χρόνο. Επίσης, εάν κάποιος γνωρίζει κάποια πράγματα από οικονομία, ας κάνει μία στοιχειώδη εισαγωγή, αναφέροντας τουλάχιστον τις βασικές έννοιες.

σχόλιο 70

....κι εννοειται μια προτυποποιηση πρεπει να λαμβανει υποψιν της τν υπαρξη ισχυρων κοινωνικων ταξεων που η βαση τους ειναι η κατοχη πορων και πλουτου γενικα ...να γιατι λεω οτι τα τρια σωματα που επινοησες στο προτυπο σου δεν εχουν σχεση με την κοινωνικη πργματικοτητα και η θεωρια σου δνε θα εχει καμμια ερμηνευτκη η προβλεπτικη αξια ετσι ...

αν ομως εβαζες 4 σωματα ... διακρινοντας αυτο το ολιγομελες του ισχυρων οικονομικα που ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις κι επιτασσουν τις πολιτικες τους,,,εχουν πρσβαση σε προσωπικα δεδομενα πολιτων ,, τους ελεγχουν μεσα απο τα ΜΜΕ και τις κεραιες της κινητης τηλεφωνιας κι οχι μονο αυτες ψυχονοητικα κι ενα σωρο αλλα .. αν τους αγνοησεις απλα ξεγελας εαυτον και κοινωνια ...γινεσαι μερος σιωπηρο της ολιγαρχιας ....

...εγω συνεχίζω στην γραμμή της δικής μου αναπτυξης ...τι μας χρειζεται για την δημιουργια ενος Δημοκρατικου Βιοσοφικου Συνταγματος Διακυβερνησης :pardon:
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Απρ 2021, 10:11

αμα τα κοιταξουμε ολα οσα γραφουμε ανηκουν ολα στην φαντασιακη ομαδα
η ζωη ο κοσμος που ζουμε δεν μας δινει καμια σημασια οχι μονο εμας αλλα και τους κορυφαιους
φιλοσοφους και ερευνητες και αναλυτες - ακομη και μας πουν οτι σε λιγο ερχεται ο 3ππ
ο κοσμος θα συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο που θα φερει ή δεν θα φερει την καταστροφη
και εχουν ειπωθει χιλιαδες θεωριες για αυτο
ειμαι οπαδος της καταστροφολογιας την εχω μελετησει και την νιωθω παντου
το να πιστεψω εστω και για λιγο σε ενα κομμα ή σε ενα συστημα ειναι πανω απο τις δυναμεις μου
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 05 Απρ 2021, 10:16

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
σχόλιο 66

......πολυ ενδιαφέροντα όσα λέει ο Φορμιγξ αλλα να μην διακόψω την ρόη της δικής μου γραμμής ανάπτυξης ως νηματοθέτριας ( για την οποία σημειωτέον ακόμη δεν εχει δειξει κανένα ενδιαφέρον ο Φορμιγξ απορροφημένος ως φαινεται στην δική του θεωρηση ) ... μου επιτρέπετε φαντάζομαι ... θα ασχοληθώ με τα ΣΧΟΛΙΑ 32, 33, και 34 του Φορμιγξ στην συνέχεια ...

...τα ορίσματα επίσης που μας χρειάζονται για ένα Βιοσοφικό Δικαιονομικό ( Δημοκρατικό) Σύνταγμα είναι κι αυτά των σχέσεων μεταξύ των όντων ..

πχ ορίσματα ..

-για τις σχέσεις των ζωντανών πλασμάτων μεταξύ τους και με τα οικοσυστήματα και την βιόσφαιρα γενικά
-για τις σχεσεις ανθρώπων με τα άλλα ζωντανά πλάσματα και τα οικοσυστήματα και τους πόρους τους
-για τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων
- για τις σχέσεις ανθρώπων και πραγμάτων-προιόντων και ειδικότερα πραγμάτων της τεχνολογίας

...στις σχέσεις μεταξύ ζωντανων πλασμάτων γενικά μεταξύ τους και με τα οικοσυστήματα να διακρίνουμε δυο βασικούς τύπους ...αυτού πρέπει να τους ορίσουμε :

- τις συμβιωτικές συναγωνιστικες αλληλουποστηρικτικες συνεκτικές
- τις ανταγωστικές, αλληλοκαταστροφικές, διασπαστικές

* θα επιχειρώ στο εξής μικρά σχόλια ευσύνοπτα και χωρίς πυκνογραφή, στην δική μου γραμμή ανάπτυξης κάποιων ιδεών

σχόλιο 71

Εικόνα

....παράλληλα με την ""ορισματική"" θεμελίωση , σιγά σιγά προχωράμε και στην αξιωματική ""πορισματική"" ...με το που αρχίζουμε να διακρίνουμε τύπους σχέσεων και καταστάσεις και να τις ορίζουμε έχει ξεκινήσει το αξιωματικό πορισματικό παράλληλα με το ορισματικό μέρος της Θεμελίωσης του Βιοσοφικού Συντάγματος μας ...

...διακρίνουμε λοιπόν και ορίζουμε ...

- τις συμβιωτικές συναγωνιστικές, συνεκτικές σχέσεις
- τις μη συβιωτικές ανταγωνιστικές, διασπαστικές σχέσεις

...και στη συνέχεια για τα ανθρώπινα όντα διακρίνουμε και ορίζουμε τι είναι:
- ολότητα
- ομάδα
- συλλογικότητα
- ένωση
- κοινότητα -κοινωνία

και
- πολιτεία- κράτος
( διακρίνουμε κι ορίζουμε επίσης τις έννοιες του πληθυσμού, της φυλής, της ομοφυλίας , του έθνους και υποέθνους )

..κι αφού τα κάνουμε αυτά προχωράμε στο να διακρίνουμε και να ορίσουμε ...

- τις δύο βασικές μορφής κοινωνικής οργάνωσης ( ολιγαρχική μοναρχική-δυσαναλογική ανισόρροπα συγκεντρωποιητική και την δημοκρατική-αναλογική αναδιανεμητική) και ποιά είναι η θεμιτή ευνοικη για τα ανθρώπινα όντα που ευοδώνει τον ανθρώπινο προορισμό μας και είναι να συμβατή με την καταβολή μας καταγωγή μας ,

- ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ( σε επόμενο ΔΕΜΟ θα μιλήσουμε αναλυτικά για αυτές )

-τις κοινωνικές δράσεις και πεδία κοινωνικής αλληλεπίδρασης,

-τα κοινωνικά καθήκοντα και τις βασικές ρυθμισεις κανόνες τους που απορρέουν από αυτά τα πεδία
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 05 Απρ 2021, 10:44

σχόλιο 72

...ΕΝΑ ΒΙΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ...

Εικόνα

ΤΟ ΒΙΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΓΚΩΔΗΣ ΤΟΜΟΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 ΣΕΛΙΔΩΝ ,, ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΙΣ 1000 ΣΕΛΙΔΕΣ ...

...ΚΑΝΕΝΑ ΟΜΩΣ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ...
...ΕΝΑ ΒΙΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ...

...κι αυτός είναι ο λόγος που ανοίχτηκε αυτό το νήμα, σε ένα φόρουμ που πολύ πιθανά να έχει ελάχιστο ακόμη χρόνο ζωής...ανοίκτηκε για να προκαλέσει μια συλλογική προσπάθεια πέρα και πάνω από την όποια δική μας ατομική .... γιαυτό τα νήματα αυτά κι όλα όσα καταθέσαμε και θα καταθέσουμε στην συνέχεια ( για όσο υπάρχει το φόρουμ αυτό ) με μόχθο πνευματικό αποθηκεύστε τα ... για να είναι μια διαδικτυακή παρακαταθήκη και πνευματική περιουσία των ιδεών που κυκλοφόρησαν μέσα στο διαδίκτυο στην αδυσώπητη αυτή ύπουλα εκβιαστική εποχή μας της Σκληρής και Ανελέητης Εντείχισης- Φυλάκισης της Ζωής του Κόσμου μας μέσα στον ασφυκτικό κλοιό των Τεχνητών Η/Μ Πολωτικών Πεδίων

...συνεχίζουμε σταθερά στην γραμμή αυτή ανάπτυξης του νήματος για την δημοκρατική αναδιοργάνωση των κοινωνιών .....>>>>>>>>>>
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Απρ 2021, 11:09

μυθηρα να σου πω
το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον -αρχαιοελληνικο
ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης -χριστιανικο
βράσε ορυζα -νεοελληνικο
0 .

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 05 Απρ 2021, 11:39

Η αναδιοργάνωση της κοινωνίας, μπορεί να γίνει μεσω δύο κυρίως δρόμων.

Ο πιο δύσκολος δρόμος, είναι να οργανωθεί απο τα κάτω (που λένε).
Δηλαδή, ο απλός εργαζόμενος πολίτης, ο αγρότης, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας,
να οργανωθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλιζουν τα συμφέροντα τους.
Αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο γειτονιάς, ή χωριού, με οργάνωση τοπικών πυρήνων.
Οταν μαζευτούν πολλοί πυρήνες, μπορούν να συγκροτήσουν εναν πολιτικό φορέα, που θα εμφορείται απο αίσθημα διεκδικησης.
Οικονομικών, πολιτικών, εκπαιδευτικών, υγειονομικών, ή άλλων σκοπών.
Η ηγεσία αυτών των πυρήνων, ή του πολιτικού φορέα, θα πρέπει να είναι αιρετή
και να κάνει απολογισμό των πεπραγμένων της, τουλαχιστον σε ετήσια βάση.

Ο άλλος δρόμος είναι ο απο τα πάνω.
Δηλαδή, αυτός που θέλει έναν ''ηγέτη'', που θ΄ακολουθήσουν οι από κάτω.
Οπως ο Θεός έδωσε τις πλάκες στον Μωυσή, έτσι κι ο ''ηγέτης'', έχει μόνον αυτός τις λύσεις.
Στα χρόνια των μνημονίων, έχουμε δει πολλούς τέτοιους ''ηγέτες''.
Απο τον Καρατζαφέρη και τον Φώταρο τον Κουβέλη, μέχρι τον Καμμενο και τον Θεοδωράκη τον Ποταμίσιο.
Ολοι τους βεβαίως είχαν κοινό γνώρισμα, οτι προβαλόταν συνεχώς απο τα ΜΜΕ και ήταν δεκανίκια του συστήματος.
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”