Αντιδράσεις για τις Πρέσπες

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Αντιδράσεις για τις Πρέσπες

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Μάιος 2019, 13:14

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:
Εγώ προσωπικά όποτε γίνει διαδήλωση πατριωτική για την Μακεδονία θα είμαι εκεί. Όπως εξ άλλου ήμουνα σε όλες τις διαδηλώσεις για την Μακεδονία.

Να δω Πλουτωνα τι θα λες για τον Κουλη και το Μακεδονικο... :D

Τι να λέω δηλαδή; Εγώ είμαι εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών (κάθετα και οριζόντια)... δεν είμαι αιθεροβάμων όμως κατανοώ ότι έτσι όπως έδεσαν την προδοσία οι προδότες είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.... τι θες να κοροιδευόμαστε;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Μάιος 2019, 14:06

pluton έγραψε:Τι να λέω δηλαδή; Εγώ είμαι εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών (κάθετα και οριζόντια)... δεν είμαι αιθεροβάμων όμως κατανοώ ότι έτσι όπως έδεσαν την προδοσία οι προδότες είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.... τι θες να κοροιδευόμαστε;

Ξεπλυμα της ΝΔουλας, αναμενομενο :D Το ξερα οτι κανατε σαματα για να βγαλετε τον Κουλη π/θ οχι επειδη σας νοιαζει η Μακεδονια

Ο Δεν πληρωνω εδωσε τιμια απαντηση
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Μάιος 2019, 15:27

Η αριστερά ήταν πάντα αντιπατριωτική.

Εικόνα

Πολάκης: «Να τσακιστούν να φύγουν, γιατί αλλιώς θα τους πετάξουν με τις κλοτσιές»

Με βάση ντουκουμέντα της εποχής που έφερε στο φως το himara.gr, τον Απρίλιο του 1989, θα γινόταν η ομιλία του Μητροπολίτη Σεβαστιανού με τίτλο «Βόρειος “Ήπειρος: ένα άλλο απαρτχάιντ» στο αμφιθέατρο της Ιατρικής (Αθηνών) στο Γουδί. Μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του «Πανεπιστημιακού Ασύλου». Διακόσιοι πενήντα Κνίτες, αριστεριστές, μέλη της «Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση» (ΟΣΕ) απαγόρευσαν την εκδήλωση εφόσον δεν ήταν συμβατή με τις δικές τους ιδεοληψίες. Με κλομπς, κράνη και λοστούς επιτέθηκαν ενάντια στους 1.000 περίπου φοιτητές που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Τα συνθήματα των «δημοκρατικών» νοσταλγών των gulag ήταν:

«Θάνατος στους εθνικιστές»
«Τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν στη Λαμία»,
«Σεβαστιανέ φασίστα»

Όλα όσα έγιναν εκείνη τη φοβερή μέρα αποτελούν μνημείο για το πως διαμορφώθηκε η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Με πλαστή απόφαση του Συλλόγου φοιτητών της σχολής έκοψαν το ρεύμα από το αμφιθέατρο σε μια πρώτη προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης. Όταν η εκδήλωση άρχισε με τη βοήθεια γεννήτριας, οι ομάδες κρούσης των άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες και τούβλα προς τα τζάμια του αμφιθεάτρου, τα οποία τραυμάτισαν στο κεφάλι αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στην ομιλία. Την ίδια στιγμή άρχισε έφοδος στο κτίριο με αποτέλεσμα δύο σοβαρά τραυματισμένους και 18 ελαφρά.

Εικόνα

Τελικά, με την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών διεκόπη η ομιλία του Σεβαστιανού ενώ η αστυνομία δεν παρενέβη λόγω του «Πανεπιστημιακού Ασύλου». Στη συνέχεια η κνίτικη μειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής συνέταξε κατάπτυστο ψήφισμα, στο οποίο οι Βορειοηπειρώτες αποκαλούνταν «φασίστες» που δεν είχαν δικαίωμα να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και να κάνουν εκδηλώσεις.

Πρωταγωνιστής των τότε επεισοδίων ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, τότε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής και της Πανσπουδαστικής, συνοδευόμενος από αρματωμένους ΚΝΙΤΕΣ και Αναρχικούς.

Εικόνα

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914, δημοσιεύει το τεύχος της εφημερίδας Βορειοηπειρωτικό Βήμα που αναφερόταν στα γεγονότα του 1989 και σχολιάζει:

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που αναφερόμενος πρόσφατα σε δημοσιογράφο, από τον οποίο “ενοχλήθηκε” λόγω του περιεχομένου της ερώτησής του, δήλωσε ότι “Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη”!

Αν και πέρασαν τουλάχιστον δύο δεκαετίες από τότε που ήταν φοιτητο-πατέρας, οι χοτζικές συνήθειες δεν ξεχάστηκαν.

Εικόνα

https://www.crashonline.gr/paraskinio/1 ... 9-eikones/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Ιουν 2019, 07:31

Κόλαφος η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: «Οι Αριστεροί ηγέτες, οι Πολάκηδες και το θανάσιμο αμάρτημα»

"Τεράστιο λάθος το Βόρεια Μακεδονία"

Συνέντευξη – ποταμό έδωσε η Ελένη Γλυκατζή – Αρβελέρ στην «Καθημερινή» όπου μίλησε για την Αριστερά και τους Έλληνες ηγέτες, την πολιτική γενικότερα, τα Μνημόνια αλλά και το όνομα που δόθηκε στα Σκόπια.

Εικόνα

Οταν μιλάει για τους Ελληνες και την Ελλάδα, που τόσο αγαπά, η κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ θέτει ζήτημα αυτογνωσίας. «Είμαστε ταλαντούχος λαός αλλά με ελαττώματα, τα οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας αλλά θυμώνουμε μόλις κάποιος μας τα υποδείξει. Υποφέρουμε από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα», λέει. «Ανάμεσα στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι και η αλαζονεία. Αυτό πλήρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 26ης Μαΐου;» τη ρωτώ. Γελάει. «Θέλετε να με παρασύρετε στα πολιτικά; Προτιμώ να μιλήσουμε για τον πολιτισμό»,

απαντά. «Μα, όλα πολιτική δεν είναι; Να μη μιλήσουμε για τον πολιτικό πολιτισμό;», επιμένω. «Εχετε δίκιο. Θα σας απαντήσω με μια παραβολή. Ξέρετε τι λέμε στη Γαλλία; Οτι όλοι οι φοιτητές έρχονται στη Σορβόννη για να μάθουν, εκτός από τους Έλληνες που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα και έρχονται για να τα μάθουν στους άλλους».

«Η Αριστερά στην Ελλάδα πληγώθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια από κάποιους εκπροσώπους της. Ας μην πούμε ονόματα. Αριστερός είναι αυτός που κάνει αριστερά πράγματα, όχι αυτός που λέει ότι είναι. Αριστερά είναι τρόπος ζωής, όχι λόγου. Οποιος θέλει μόνο να μιλάει αλλά δεν ξέρει να ακούει, όποιος δεν υπερασπίζεται ακόμα και τον αντίπαλό του όταν αδικείται, παύει για εμένα να είναι αριστερός. Η μεγαλύτερη αρετή είναι να υπερασπίζεσαι το δίκαιο του αντιπάλου σου. Γι’ αυτό θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας ενάρετος πολιτικός. Κι αν εξακολουθώ να λέω πως είμαι αριστερή, είναι γιατί ακόμα ελπίζω σε μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου και σε μια παιδεία που θα διδάσκει την αρετή», αναφέρει μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

΅»Οταν στέλνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους που δεν ξέρουν όχι μόνο τι είναι η Ευρώπη και πώς δουλεύει αλλά ούτε μία ξένη γλώσσα, η αναξιοπιστία της πολιτικής μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Όταν στέλνουμε στο εθνικό Κοινοβούλιο Πολάκηδες συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Όταν διοικούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί».

«Τα δύο θηλυκά κακά που μας κατέστρεψαν»

«Από παιδί άκουγα τους γονείς μου να λένε ότι δύο είναι τα θηλυκά κακά που μας κατέστρεψαν: η Ιστορία και η πολιτική. Την Ιστορία προσπάθησα να τη δαμάσω. Με την πολιτική ουδέποτε ασχολήθηκα. Είχα πει κάποτε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτική παρακμή. Με κοίταξε αγριεμένος και με ρώτησε γιατί. Του απάντησα: Επειδή τα εθνικά θέματα γίνονται πολιτικά, τα πολιτικά κομματικά και τα κομματικά προσωπικά. Με αυτόν τον τρόπο όμως χάνεται το εθνικό όραμα. Και μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει αλλάξει.
«Τα μνημόνια –όσα προηγήθηκαν και όσα έπονται, γιατί θα μετρήσουμε πολλά ακόμα– διαρκούν στην Ελλάδα πολύ περισσότερο από ό,τι σε άλλες χώρες. Ακόμα και η Κύπρος προχώρησε. Τι σημαίνει αυτό; Οτι το λάθος δεν είναι μόνο τα μνημόνια. Μας λείπει η ομαδικότητα, μέχρι και στην τάξη των διανοούμενων: καθένας δουλεύει για την πάρτη του – και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου».

«Τεράστιο λάθος το Βόρεια Μακεδονία»

«Η επιλογή του ονόματος ήταν τεράστιο λάθος, πιο μεγάλο κι από το ζήτημα της ιθαγένειας και της γλώσσας. Ανέκαθεν ήμουν υπέρ του όρου «Νέα Μακεδονία». Γιατί η Βόρεια Μακεδονία προϋποθέτει και τη Νότια, είναι αναπόφευκτος ο συνειρμός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Βόρεια είναι κράτος και η Νότια, αυτή που υπονοείται, επαρχία, Περιφέρεια ενός άλλου κράτους. Το απεύχομαι, φυσικά, αλλά φοβάμαι πως κάποια στιγμή αυτό ίσως δημιουργήσει προβλήματα».

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Εικόνα

https://www.crashonline.gr/slider/14055 ... -amartima/
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Ιουν 2019, 11:46

Καταγγελία από Αμερικανίδα γερουσιαστή: «Η ελληνική πρεσβεία με πιέζει να μην αναφέρω ότι η Μακεδονία είναι ελληνική»!

Πιο συγκεκριμένα η κ. Μαλόνι δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον με πίεσαν και με πιέζουν να μην λέω πως η Μακεδονία είναι Ελληνική»! «Η Μακεδονία είναι Ελληνική, οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν την Ελληνική ιστορία, τα Ελληνικά σύμβολα, οι αρχαιολόγοι πολύ απλά αποδεικνύουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας»!

Εικόνα

https://www.crashonline.gr/epikairotita ... -elliniki/

Αρίστο..... Να τους πούμε προδότες ή όχι ακόμα;
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 04 Ιουν 2019, 15:09

Χίος: Δίνει συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που «έφαγε» κέρματα από παπά μέσα σε εκκλησία!

.....Επισημαίνει δε ότι οι χαρακτηρισμοί περί αργυρώνητου που του απηύθυνε ο παπά Λιαδής (πετώντας του τα κέρματα που πήρε από το παγκάρι της εκκλησίας και λέγοντάς του ότι αυτά είναι τα τριάντα αργύρια για την προδοσία της Μακεδονίας) έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, απευθυνόμενοι σε δημόσιο πρόσωπο. Δεν παραλείπει δε να τονίσει και το αξιόποινο της πράξης και τις ποινικές ευθύνες του ιερέα.
......
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... a/2795671/

Λεβεντη μου, μεχρι της 7 Ιουλιου θα εισαι καλα με τα κερματα. Μετα τις 7 Ιουλιου ομως? ε? Μη μου πεις οτι εχεις και εσυ ηδη κανει την σκεψη για :plane11:
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Ιουν 2019, 15:18

Χιλιάδες Σκοπιανοί στους δρόμους για την υποδοχή της ομάδας χάντμπολ Βαρντάρ που βγήκε πρωταθλήτρια Ευρώπης

Σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, εξελίχθηκε η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ», που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στη μεγάλη υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε την Δευτέρα, από χιλιάδες οπαδούς της ομάδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που δεσπόζει το φαραωνικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κυριάρχησαν συνθήματα όχι μόνο κατά των Πρεσπών αλλά και της αλβανικής κοινότητας της χώρας.

Το «Ποτέ «Βόρεια - Μόνο Μακεδονία» κυριάρχησε ανάμεσα στο πλήθος, που κρατούσε στα χέρια και κυμάτιζε τις κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας. Τα συνθήματα του κόσμου, ακολούθησαν οι δηλώσεις παικτών της Βαρντάρ στην εξέδρα της υποδοχής, που υπερτόνιζαν πως η ονομασία της χώρας είναι «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

https://www.protothema.gr/world/article ... makedonia/
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 05 Ιουν 2019, 18:09

pluton έγραψε:Χιλιάδες Σκοπιανοί στους δρόμους για την υποδοχή της ομάδας χάντμπολ Βαρντάρ που βγήκε πρωταθλήτρια Ευρώπης

Σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, εξελίχθηκε η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ», που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στη μεγάλη υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε την Δευτέρα, από χιλιάδες οπαδούς της ομάδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που δεσπόζει το φαραωνικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κυριάρχησαν συνθήματα όχι μόνο κατά των Πρεσπών αλλά και της αλβανικής κοινότητας της χώρας.

Το «Ποτέ «Βόρεια - Μόνο Μακεδονία» κυριάρχησε ανάμεσα στο πλήθος, που κρατούσε στα χέρια και κυμάτιζε τις κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας. Τα συνθήματα του κόσμου, ακολούθησαν οι δηλώσεις παικτών της Βαρντάρ στην εξέδρα της υποδοχής, που υπερτόνιζαν πως η ονομασία της χώρας είναι «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

https://www.protothema.gr/world/article ... makedonia/

η αληθεια ειναι πως ουτε και αυτοι την θελουν την συμφωνια αυτη. την θελει μονο ο τσιπρας και ο ζαεφ και ο κουλης που βγηκε απο την δυσκολη θεση.
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 05 Ιουν 2019, 21:56

pluton έγραψε:. Ανέκαθεν ήμουν υπέρ του όρου «Νέα Μακεδονία».

Μααστα, τα αυγά δλδ αποδέχονται τον όρο "Νέα Μακεδονία" για αυτό και μας παραπέμπουν την Αρβελέρ.. yeah... right! :yesyes: :giggle02:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Ιουν 2019, 22:02

BaKXOS_Lysios έγραψε:
pluton έγραψε:. Ανέκαθεν ήμουν υπέρ του όρου «Νέα Μακεδονία».

Μααστα, τα αυγά δλδ αποδέχονται τον όρο "Νέα Μακεδονία" για αυτό και μας παραπέμπουν την Αρβελέρ.. yeah... right! :yesyes: :giggle02:

Τωρα που θα ανεβαινει ο Κουλης αν ξαναδουμε ποτε μακεδονομαχους σφυρα μου

Η ΧΑ με τον Βελοπουλο θα κατεβαινουν μονο και αν.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”